DEH

DEH

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Έκοψε το ρεύμα στην ΑΓΝΟ η ΔΕΗ λόγω χρεών

Σε διακοπή της ηλεκτροδότησης του εργοστασίου της ΑΓΝΟ στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης προχώρησε η ΔΕΗ την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου για χρέη ύψους 650.000 ευρώ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Agronews.

Σε παλαιότερο θέμα, η εφημερίδα Agrenda είχε γράψει τα εξής:
Μετά την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν ζητήσει από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, κατά της
γαλακτοβιομηχανίας Αγνό, οι 52 κτηνοτρόφοι που την προμήθευαν πρώτη ύλη σκοπεύουν να συσκεφθούν τα αμέσως προσεχές διάστημα προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους για την διεκδίκηση των οφειλών τους από τον επιχειρηματία Νίκο Κολιό.

Κτηνοτρόφος επεσήμανε στο Agronews ότι θα κέρδιζαν τα ασφαλιστικά μέτρα, σύμφωνα και με την ενημέρωση που είχαν από τους δικηγόρους τους εάν δεν εμφανίζονταν κατά τη διαδικασία της δίκης  και συγκεκριμένα την 1 Αυγούστου έγγραφο πιστωτικού ιδρύματος, σύμφωνα με το οποίο είναι υποθηκευμένο το σήμα Αγνό για ποσό ύψους 19 εκατ. ευρώ. Και συνεχίζει η ίδια πηγή: αν ξέραμε αυτήν την εξέλιξη θα χρησιμοποιούσαμε το δικαίωμα που μας έδινε το δικαστήριο να προχωρήσουμε σε απευθείας κατάσχεση του σήματος.

Μέχρι πάντως να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα από μέρους των κτηνοτρόφων βρίσκεται σε ισχύ η απόφαση του δικαστηρίου σε αίτημα που οι ίδιοι είχαν καταθέσει να προχωρούν σε κατασχέσεις χείρας τρίτων. Δηλαδή οφειλές των σούπερ μάρκετ προς την εταιρεία να μην τις παραλαμβάνει η ίδια αλλά οι προμηθευτές αυτής, εν προκειμένω οι κτηνοτρόφοι.

Κατασχέσεις χείρας τρίτων

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αποκάλυψε η ίδια πηγή έχουν ήδη κατασχεθεί μέσω του νομικού αυτού μέτρου 720.000 ευρώ, ενώ έπονται και κάποιες άλλες κατασχέσεις ποσών που θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους. Εκτιμάται ότι τα συγκεκριμένα ποσά είναι της τάξεως των 80.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνολικές οφειλές της εταιρείας προς τους κτηνοτρόφους ανέρχονταν σε 3 εκατ. ευρώ (δεν έχουν αφαιρεθεί οι κατασχέσεις ποσών από το οργανωμένο λιανεμπόριο).


Οι 52 κτηνοτρόφοι μην βλέποντας πλέον κανένα μέλλον στην γαλακτοβιομηχανία Αγνό έχουν ήδη ξεκινήσει να αναζητούν συνεργασίες στον ανταγωνισμό. Και ήδη επτά από αυτούς σύναψαν συνεργασία με την εταιρεία Ολυμπο, στην οποία και παραδίδουν καθημερινά 26 τόνους αγελαδινό γάλα με τιμή 0,46 το κιλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: