DEH

DEH

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΤΔΕ - ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΗΣ ΕΤΕ/ΔΕΗ ΘΕΤΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ



Εκφράζουμε την πλήρη στήριξη στην Τοπική Διοικούσα
Επιτροπή της ΕΤΕ ΔΕΗ Λάρισας για τον αγώνα που ξεκίνησε ενάντια στην απαξίωση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής στο βωμό του κέρδους.


Δυστυχώς χρόνια τώρα παρατηρείται η πλήρης αποδιοργάνωση της ΔΕΗ. Περικοπές σε συντηρήσεις, σε εργατοτεχνικό προσωπικό, σε υλικά συντήρησης και μέσα ατομικής προστασίας. Εργολαβοποίηση των πάντων, κακοτεχνίες, ατυχήματα και δυστυχήματα. Εντατικοποίηση της εργασίας όταν πλέον οι ευθύνες είναι <<προ των πυλών>>. 

Η ΤΔΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ Λάρισας εκφρασμένη από τον Πρόεδρο και Γραμματέα τόλμησε και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για την κατάσταση που επικρατεί στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Έδειξε έμπρακτα ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην επιχείρηση του Ελληνικού Λαού, τον καταναλωτή, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον και την ανθρώπινη ζωή δεν κάνει πίσω στους εκφοβισμούς με προσωπικές αγωγές (κάτι που είναι της μόδας τώρα τελευταία) από τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ εκφρασμένη από τον Περιφερειάρχη.

Επιτέλους ας πάρουν θέση και ορισμένοι από την ιεραρχία του ΔΕΔΔΗΕ από το χαμηλότερο κλιμάκιο έως το μεγαλύτερο και ας μην εφαρμόζουν καταστροφικές πολιτικές για την καριέρα τους.

Καθήκον βάσει του καταστατικού μας είναι η προστασία τόσο των συμφερόντων του προσωπικού όσο και της επιχείρησης.

Καλούμε όλες τις ΤΔΕ ανά την  Ελλάδα σε κοινό αγώνα ενάντια στις πολιτικές κατακρεούργησης της ΔΕΗ. Στηρίζουμε τα απεργιακά μέτρα που εφαρμόζει η ΤΔΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ Λάρισας και προτρέπουμε και άλλες ΤΔΕ να αποκαλύψουν τα <<κακώς κείμενα>>.

Εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.

Πλήρης καθορισμός καθηκόντων ανά ειδικότητα.

Το ΔΙΚΑΙΟ είναι με το μέρος μας.

Απέναντι σε αυτούς που πάνε να μας το καταπατήσουν.

Ενωμένοι αντιστεκόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: