DEH

DEH

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

 
Ο ΟΔΟΣΤΡΩΤΉΡΑΣ ΤΗΣ ΤΡΌΙΚΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΆ
ΜΕ 24ΏΡΕΣ «ΤΟΥΦΕΚΙΈΣ» ΣΤΟΝ ΑΈΡΑ
ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΧΩΡΊΣ ΚΑΜΊΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ

Η απάντηση μας στην βαρβαρότητα των πολιτικών τους πρέπει να είναι η Γενική Απεργία Διαρκείας, καλά προετοιμασμένη, με κοινωνούς τους εργαζόμενους!!!
Κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, παρ’ ότι τα Μ.Μ.Ε. εδώ και δύο μέρες μιλούσαν για 24ωρη Απεργία της ΓΣΕΕ αύριο Τρίτη, ως συμπαράσταση στην 48ωρη Απεργία της ΑΔΕΔΥ, δεν αποφασίστηκε καμία απεργιακή κινητοποίηση.
Δεν αποφασίστηκε καμία απεργιακή κινητοποίηση, γιατί από πουθενά, ούτε από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, που είχε συζητήσει με την ΑΔΕΔΥ, δεν κατατέθηκε πρόταση για Απεργία.
Εκείνο που ειπώθηκε από την Πρόεδρο της ΓΣΕΕ ήταν ότι: 
«είχα πει στον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ ότι υπάρχει πλειοψηφία για να πάμε σε 24ωρη, αλλά σήμερα δεν βλέπω κάτι τέτοιο.»
Συνεπώς, την πρώτη ευθύνη που δεν υπάρχει καμία απεργιακή κινητοποίηση την έχει ο Πρόεδρος που ενώ άλλα είχε δεσμευτεί (χωρίς να έχουν συνεδριάσει τα Όργανα), δεν κατέθεσε καν πρόταση.
Όμως, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας ακόμα και αν κατέθετε πρόταση για Απεργία, εμείς όπως άλλωστε δήλωσαν και οι άλλες Παρατάξεις που πρότειναν είτε οργάνωση 24ωρης Απεργίας μέσα στον Οκτώβρη είτε αγώνα διαρκείας, δεν θα ψηφίζαμε μια τέτοια πρόταση.
Πρώτα απ’ όλα δεν θα την ψηφίζαμε γιατί μια τέτοια απεργία που την ψηφίζουμε σήμερα για να υλοποιηθεί αύριο, χωρίς καμία απολύτως προετοιμασία, είναι με μαθηματική ακρίβεια και εκ του ασφαλούς καταδικασμένη να αποτύχει.
Θα ήταν πλήρης εκφυλισμός της αξίας της Απεργίας!!!
Δυστυχώς, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ σε μια τέτοια Απεργία ήθελε να μας σύρει και απόδειξη αυτού είναι ότι δεν έκανε καν τον κόπο να συνεδριάσει την Ε.Ε. από την προηγούμενη εβδομάδα ή έστω μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Επιπροσθέτως δεν θα ψηφίζαμε μια τέτοια πρόταση, γιατί η άποψη μας είναι ότι ο οδοστρωτήρας της Τρόικας δεν σταματά με 24ωρες «τουφεκιές» στον αέρα, όσο καλά προετοιμασμένες κι αν είναι.
Επίσης, τα προβλήματα της Παιδείας, της Υγείας, οι χιλιάδες απολύσεις, δεν πρόβλημα της ΑΔΕΔΥ ώστε να κάνουμε τύπης Απεργίες συμπαράστασης.  Είναι προβλήματα όλων μας και όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε κοινούς δυναμικούς αγώνες!!
Η πρόταση της Παράταξης μας και δεν θα κουραστούμε να το προτείνουμε, όσο κι αν γνωρίζουμε ότι ποτέ δεν θα το ψηφίσουν, είναι εδώ και τώρα να αποφασίσει το Δ.Σ. της ΓΣΕΕ την διοργάνωσηΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με αίτημα να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές.
Οι εργαζόμενοι αρκετά μεροκάματα έχασαν σε Απεργίες στα χαρτιά!!!
Ήρθε η ώρα για αντίσταση και όχι απλά αντίδραση και διαμαρτυρία!!!

Επίσης, καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο, την Τετάρτη 25/09/2013 στις 18.00 στο Σύνταγμα, για να δώσουμε ΟΛΟΙ μαζί απάντηση Δημοκρατίας στους νεοφασίστες της Χρυσής Αυγής

Η Γραμματεία του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: