DEH

DEH

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Σύμβαση - πρόκληση της ΔΕΗ με τον Κοπελούζο

Mετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, με τηλεδιάσκεψη και εν μέσω θερινών διακοπών κατάφερε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ να παρακάμψει τις έντονες αντιδράσεις και να εγκρίνει χθες την αμφιλεγόμενη συμφωνία με τον όμιλο Κοπελούζου για τη δημιουργία αλυσίδας εμπορικών καταστημάτων που θα πωλούν φωτοβολταϊκά και άλλες ενεργειακές υπηρεσίσες σε καταναλωτές.
Οπως ανακοίνωσε χθες η ΔΕΗ, πρόκειται να συστήσει από κοινού με την εταιρεία Damco Energy του ομίλου Κοπελούζου, μία νέα εταιρεία. Τη «ΔΕΗ Solar Solutions AE», με μετοχικό κεφάλαιο 2 εκατ. ευρώ, στο οποίο η ΔΕΗ θα συμμετέχει με 49%. Το αντικείμενο της εταιρείας θα είναι η δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου καταστημάτων που θα αναπτυχθεί με φραντσάιζινγκ και θα διαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις για οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα, θα παρέχει ενεργειακές υπηρεσίες και προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πελατών της ΔΕΗ.
Αντιδράσεις
Ολες οι προηγούμενες απόπειρες για το θέμα αυτό είχαν προσκρούσει στις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων, ενώ είχαν προκαλέσει και την έντονη αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η πρόταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ το 2012, προέβλεπε μάλιστα τότε και τη συμμετοχή της ΔΕΗ σε εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών του ομίλου Κοπελούζου, κάτι που επικρίθηκε έντονα λόγω των οικονομικών προβλημάτων της μονάδας.
Στη σημερινή του μορφή, το σχέδιο έχει έλθει άλλες δύο φορές προς συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, αλλά και τις δύο φορές ματαιώθηκε.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν ψήφισαν ούτε χθες υπέρ της πρότασης που πέρασε κατά πλειοψηφία. Η επιλογή της ΔΕΗ να συνεργαστεί με τη Damco χωρίς προηγούμενο διαγωνισμό έχει επικριθεί έντονα, όπως και η απόφασή της να ανοιχθεί στην αγορά οικιακών φωτοβολταϊκών, επενδύοντας 980 χιλ. ευρώ σε μία περίοδο που τα φωτοβολταϊκά περνούν μεγάλη κρίση.
Οι εργαζόμενοι, με βάση τις ανακοινώσεις τους, κατηγορούσαν τη διοίκηση ότι αφήνει υποστελεχωμένα ή κλείνει τα κασταστήματα της ΔΕΗ και αντ' αυτού προχωρεί σε joint venture με ιδιωτική εταιρεία, δίνοντας και το μάνατζμεντ, παρότι την ισχυρή εμπορική επωνυμία διαθέτει η ΔΕΗ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: