DEH

DEH

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΔΕΗ για Σαντορίνη: Υπερβαίνει τη ζήτηση η διαθέσιμη ισχύς

Αποκαταστάθηκε, η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη, καθώς η συνολική διαθέσιμη ισχύς του σταθμού της ΔΕΗ στη Σαντορίνη υπερβαίνει πλέον τη μέγιστη ζήτηση κατά τη διάρκεια της αιχμής σύμφωνα με ανακοίνωση της επιχείρησης.

Παρόλαυτα, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι, εντός της αυριανής ημέρας, θα εγκατασταθούν και ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη ισχύος 6ΜW για την περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου.
Η ανακοίνωση της ΔΕΗ:«Σχετικά με τη πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στη Θήρα, η ΔΕΗ Α.Ε. θα ήθελε να ενημερώσει ότι :

- Από χθες το μεσημέρι και βάση του σχεδιασμού, ολοκληρώθηκε σήμερα η σταδιακή εγκατάσταση και σύνδεση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών ισχύος περίπου 8.5 MW, ανεβάζοντας τη συνολική διαθέσιμη ισχύ του σταθμού της ΔΕΗ στη Θήρα σε 32MW –εκτιμάται ότι η μέγιστη ζήτηση κατά τη διάρκεια της αιχμής είναι περί τα 31MW.
- Σήμερα το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι της Θήρας το εμπορικό πλοίο «Μελίνα 2» μεταφέροντας από το Γενάδι της Ρόδου ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη ισχύος 6ΜW. H σταδιακή τους εγκατάσταση και σύνδεση θα έχει ολοκληρωθεί εντός της Κυριακής 18/8.

»Η ΔΕΗ Α.Ε θα ήθελε για ακόμα μια φορά, να ζητήσει συγνώμη αλλά και την κατανόηση των κατοίκων και επισκεπτών της Θήρας για την αναστάτωση που έχει προκληθεί από την πρωτοφανούς μεγέθους βλάβη που συνέβη στη μονάδα παραγωγής της ΔΕΗ στο νησί. Από την πρώτη στιγμή της καταστροφής στη μονάδα του σταθμού, τεχνικά συνεργεία και στελέχη της επιχείρησης εργάζονται νυχθημερόν και με αμείωτο ρυθμό για την αποκατάσταση της βλάβης.»


Για μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στη ΔΕΗ
κάνει λόγο η ΓΕΝΟΠ με αφορμή το μπλακ άουτ στη Σαντορίνη. Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι με ιδιώτες παραγωγούς το ατύχημα στη Σαντορίνη θα εξελισσόταν σε μια «μίνι Καλιφόρνια» επικαλούμενοι το μπαράζ των διακοπών ρεύματος που επηρέασε 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: