DEH

DEH

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Η ΔΕΗ παίρνει δάνειο από γερμανικό οργανισμό για την «Πτολεμαΐδα V»

Η χρηματοδότηση της ΔΕΗ με δάνειο 700 εκατ. ευρώ και επιτόκιο 5% από τον Γερμανικό Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Euler Hermes θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση κατά την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφανγκ Σοίμπλε.
Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της μονάδας Πτολεμαίδας V. Tην έγκριση του έργου κατασκευής της νέας μονάδας Πτολεμαΐδα 5 είχε εγκρίνει η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ. Όπως ανακοίνωσε η επιχείρηση, χθες έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ ενέκρινε την πραγματοποίηση της επένδυσης για την κατασκευή της μονάδας Πτολεμαΐδα 5, καθώς και τη σχετική σύμβαση.
Η έγκριση δόθηκε με τη θετική ψήφο του 99,8% των παριστάμενων μετόχων. Στη γενική συνέλευση παρέστησαν μέτοχοι (Δημόσιο και ιδιώτες) που εκπροσωπούσαν το 74,2% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η εξέλιξη αυτή, αναφέρεται, έρχεται σε συνέχεια της υπογραφής της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου 2013, αλλά και της προ λίγων ημερών αρχικής έγκρισης από τον γερμανικό Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Euler-Hermes για την ασφαλιστική κάλυψη κοινοπρακτικού δανείου προς τη ΔΕΗ ύψους 700 εκατ. ευρώ περίπου που αφορά τη χρηματοδότηση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: