DEH

DEH

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

O σκοτεινός κόσμος της ΕΤΕ / ΔΕΗ, το δεξί χέρι του Φωτόπουλου και η Δικαιοσύνη

Fotopoulos550x330Είναι κάτι που όλοι γνωρίζαμε. Πολλά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ) είχανε μετατραπεί σε προσωπικά μαγαζάκια των εκάστοτε μεγαλοστελεχών του δημοσίου, χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος των δραστηριοτήτων τους απο το κράτος..
Με αυτό το τρόπο λειτουργούσε και ένας απο τους μεγαλύτερους δημόσιους φορείς στην Ελλάδα, η ΔΕΗ.Ο γνώστος πλέον στο πανελλήνιο για τις εφόδους του στα γραφεία διευθυντών και υπουργών, Νίκος Φωτόπουλος καλείται να δώσει εξηγήσεις όχι για τη συνδικαλιστική του δράση αλλά για την ένεργειες και τα έργα συναδέλφων του.
Ο ταμίας της ΕΤΕ, Κωνσταντίνος Μανιατης, δεξί χέρι του κ.Φωτόπουλου και γνωστός συνδικαλίστης, κατηγορείται απο τους τεχνικούς της επιχείρησης ότι υπέγραφε αθεώρητες αποδείξεις με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δικαιολογηθεί ένα πόσο της τάξεως των 80.000 ευρώ.
Τα χρήματα ΔΕΝ δικαιολογούνται εκτός και αν κάποιος θεωρήσει δικαιολογία την πληρωμή ..πάρκινγκ, τα προσωπικά έξοδα ” κολλητών” και τις διάφορες δαπάνες ΧΩΡΙΣ την έγκριση του προέδρου και του γραμματέα.
Αν προστεθεί σε αυτό το ότι ο κ.Μανιάτης εξελέγει ταμίας το Μάιο του 2012, δηλαδη την περίοδο που η χώρα βρισκόταν ήδη σε βαθιά οικονομική κρίση, δίνει μια πολύ κάλη είκονα της νοοτροπίας κάποιων υπαλλήλων για το πως έβλεπαν τον δημόσιο τομέα.
Η εσωτερική διάπλοκη είχε εξαπλωθεί σε όλους τους χώρους και τα πλοκάμια της έφταναν εώς και το καφενείο της ΓΕΝΟΠ! Ο υπεύθυνος του χώρου εστίασης φέρεται να είχει εισπράξει το ποσό των 4000 ευρώ μόνο απο καφεδες κατα την διάρκεια μια συνέλευσης των μελών του ΔΣ.Οι αποδείξεις σώστα καταλάβατε ήταν ..αθεώρητες.
Ο δε υπεύθυνος του καφενείου σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ήταν ο εκλεκτός και φίλος ενός ακόμα μεγαλοσυνδικαλιστή..
Ο σουρεαλισμός συνεχίζεται-Πλώρη και για το προεδρείο
Ο κ.Μανιάτης προφανώς θεωρεί επιτυχήμένη την πορεία του στη θέση του ταμεία της ΕΤΕ – η οποία είναι το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο σωματείο στην ΔΕΗ με πάνω απο 5000 μέλη – βάζοντας πλώρη ολοταχώς και για την προεδρία της.
Η μοναδική υπηρεσία που φέρεται να έχει προσφέρει πέρα απο το να είναι το μάτι και το αυτί του κ.Φωτόπουλου στην ΕΤΕ/ΔΕΗ, είναι η αναστάτωση που προκάλεσε με τις οικονομικές επιλογές του στον δημόσιο οργανισμό.
Ο κ. Μανιάτης οφείλει να δώσει εξηγήσεις στις καταγγελιές του προέδρου κ.Βλαστού και του γραμματέα κ.Τομαδάνη,οι οποίοι τον κατηγορούν για οικονομικές ατασθαλίες και παραλείψεις.
Οι ενέργειες του κ. Μανιατη εξέθεσαν το συνδικάτο και υπονόμευσαν την λειτουργία του.
Η στάση του κ Μανιάτη θεωρείται απο την μεγαλύτερη μερίδα των εργαζομένων, ότι διαπνέονταν απο πρακτικές που δεν είναι σύννομες με τις επιταγές του δημοσίου,απο τρομερή έλλειψη διαφάνειας και στέρηση ουσιαστικών πληροφορίων σε σχέση με την ροή εξόδων-εσόδων του ταμείου.(πλήρωνε χρήματα ΧΩΡΙΣ νόμιμα παραστατικά, ΧΩΡΙΣ την υπογραφή του προέδρου και του γραμματέα)
Ενώ λοιπόν η υπόθεση βρίσκεται στη φάση της προανακριτικής διαδικασίας, μετά την μήνυση των Βλαστού-Τομαδακη και έξι μήνες απο την καθαιρεσή του απο την θέση του ταμία,ο κ.Μανιάτης επανέρχεται και διεκδικεί την κορυφαία θέση του προέδρου της ΕΤΕ/ΔΕΗ!!
Αυτά, σωστά καταλάβατε, μόνο στο ελληνικό δημόσιο θα μπορούσαν να γίνουν..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: