DEH

DEH

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Στην «προκρούστεια κλίνη» της κυβέρνησης και οι έκτακτοι συμβασιούχοι της ΔΕΗ

Την ώρα που η ύφεση, η φτώχεια και η ανεργία φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη και ο λαός μας οδηγείται σε εξανδραποδισμό και η κοινωνία σε ολοκληρωτική καταστροφή, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη την πιο απάνθρωπη και βάρβαρη επίθεση που γνώρισαν μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι της χώρας.
Στην προκρούστεια κλίνη του Μνημονίου και της βάρβαρης πολιτικής που κυβέρνηση και τρόικα χαράζουν, μπαίνουν πλέον και οι έκτακτοι συμβασιούχοι  της ΔΕΗ (οχτάμηνα). Πρόκειται για πραγματική «σφαγή» αυτών των εργαζομένων, αφού κατεβάζουν τους μισθούς τους στον κατώτερο βασικό (580 ευρώ και 510 για όσους είναι κάτω από 25) λόγω λήξης των αντίστοιχων κλαδικών τους συμβάσεων και του χρόνου της μετενέργειας!
Πλέον σε εξειδικευμένες εργασίες, απαιτούν να απασχολείται προσωπικό με τον κατώτερο μισθό σε βάρδιες.
Πρόκειται για την αρχή του δράματος, καθώς η ενέργεια δεν έχει άλλον στόχο, παρά όλους τους εργαζόμενους και το τακτικό προσωπικό της ΔΕΗ, τις εργασιακές τους σχέσεις, όπως και την περαιτέρω υποβάθμιση της Επιχείρησης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αγωνίζεται μαζί με τα εργατικά συνδικάτα και σωματεία για να ανατρέψει αυτές τις ταξικά άδικες κυβερνητικές πολιτικές κατάργησης του κατώτερου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που οδηγούν σε σφαγιαστικές μειώσεις μισθών. Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για αποκατάσταση του κατωτέρου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που απορρίφθηκε πρόσφατα στη Βουλή από το μνημονιακό μπλοκ, αποτελεί για μας ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, εφόσον αύριο με τους αγώνες και την ψήφο του λαού συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς.
Τέλος, καλούμε την Διοίκηση της ΔΕΗ να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της απαράδεκτης και αντεργατικής αυτής απόφασης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: