DEH

DEH

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Για τα μάτια του κόσμου



Κάπου εκεί τη δεκαετία του 90 όταν η κόντρα Αντύπα / Πανταζή ήταν στο αποκορύφωμά της, είχε ξεπηδήσει ένας διάττων αστέρας ονόματι Αυγερινός. Το τραγούδι που τον έκανε γνωστό εκείνη την εποχή πήγαινε κάπως έτσι: 
"Για τα μάτια του κόσμου στα άσπρα ντύνεσαι φως μου".

Τώρα τι σχέση έχουν όλα αυτά με το σήμερα. Ίσως καμιά. Απλά μου ήρθε στο μυαλό ο Αυγερινός και το τραγουδάκι του, όταν θυμήθηκα ότι έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από το … “τελεσίγραφο” Ζερβού προς το Φωτόπουλο, διαλέξει ή το αρχηγιλίκι της ΓΕΝΟΠ ή τα λεφτά της αποζημίωσης στο Δ.Σ. 
Ο “σκληρός” πρόεδρος θέτοντας βέβαια θέμα… “ηθικού ασυμβίβαστου”, στην πραγματικότητα έκανε χάρη στο Φωτόπουλο αφού ήταν σαν να έλεγε ότι είναι απολύτως νόμιμος ο Φωτόπουλος που είναι και  πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και  μέλος της διοίκησης, που υποτίθεται ελέγχει και είναι απέναντί της ως συνδικαλιστής. 
Το πάνσοφο νομικό τμήμα της ΔΕΗ, που απεφάνθη σχετικά, το μόνο που έκανε ήταν να παράσχει δωρεάν νομικές συμβουλές στον κύριο “διακόπτω επειδή έτσι γουστάρω τα Δ.Σ.” για να μην παραιτηθεί, αφού δεν υπάρχει κώλυμα. 

Βέβαια η εμπειρία δείχνει ότι στα νομικά επιχειρήματα της ΔΕΗ καλό είναι να κρατάμε πολλές… πισινές (βλέπε πρόστιμο 4,4 εκατ. από τη ΡΑΕ).
Μετά από όλα αυτά, συνεχίζει να τριβελίζει το μυαλό μου, το τραγουδάκι “για τα μάτια του κόσμου”…


ΥΓ.  Η επιλογή της φωτό δεν είναι τυχαία. Είναι για να μας θυμίζει τα όσα έγιναν όταν υποτίθεται ότι αναδιοργανώθηκε η αγορά και καταρτίστηκε ο τελευταίος ενεργειακός νόμος . Τότε που στο γραφείο της Τίνας πηγαινοέρχονταν ο Αρθούρος, ο Σπύρος, ο Νίκος (ο συνδικαλιστής) και τα άλλα παιδιά για να γράψουν το νόμο που σήμερα έχει οδηγήσει σε κατάρρευση το σύστημα του ηλεκτρισμού. Και τότε  είχαν αδειάσει σακιά λιγνίτη. Και τότε για τα μάτια του κόσμου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: