DEH

DEH

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΚΥΚΛΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΟΚΑΤΩΤΕΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Σειρά ενημερωτικών συναντήσεων - επαφών με τα μεσοκατώτερα στελέχη της επιχείρησης (εργοδηγούς, αρχιτεχίτες) ξεκίνησε ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, σε μια ακόμη προσπάθεια να αναδειχθούν τα μείζονα ζητήματα που υφίστανται αυτή τη στιγμή στη ΔΕΗ ΑΕ και που αν δεν διευθετηθούν άμεσα, πρόκειται να επιφέρουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της επιχείρησης, με προεκτάσεις στην ομαλή τροφοδοσία της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια.
     Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/7/2013 με τους Εργοδηγούς Συντήρησης του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, ήταν εμφανής η απόγνωση και η ανησυχία των στελεχών από την τεράστια έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται ουσιαστικές συντηρήσεις στις εγκαταστάσεις και «είναι θέμα χρόνου να τιναχτεί το σύστημα στον αέρα», όπως μας δήλωσαν.
     Είναι ακατανόητη η απαράδεκτη πολιτική της απαγόρευσης των προσλήψεων σε μια επιχείρηση που είναι υποχρεωμένη να παρέχει στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις της χώρας το πολυτιμότερο αγαθό, αυτό του ηλεκτρικού ρεύματος.
     Στη συνάντηση, κατά κοινή ομολογία, αναδείχθηκε η έλλειψη ουσιαστικής παρέμβασης της ιεραρχίας του Σταθμού, αφού ο ρόλος της και η ύπαρξή της περιορίζεται τελικά ΜΟΝΟ στη μεταφορά των εντολών της ηγεσίας της ΔΕΗ ΑΕ προς τους εργοδηγούς, αδιαφορώντας για τον τρόπο υλοποίησής τους. Ασκώντας καθ΄υπερβολή το διευθυντικό δικαίωμα, υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να λειτουργούν παράνομα τις εγκαταστάσεις του Σταθμού για την παραγωγή των MW.
     Τους υπενθυμίζουμε όμως ότι ο κίνδυνος για τεράστιο βιομηχανικό ατύχημα είναι ορατός, με ανυπολόγιστες ζημιές στις εγκαταστάσεις και σε ανθρώπινες ζωές, για τις οποίες τους καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνους έναντι της δικαιοσύνης.
     Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τόσο τη Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ όσο και την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και να μεριμνήσουν τα δέοντα, πριν βρεθούν προ των δυσάρεστων εκπλήξεων που προμηνύει η υπάρχουσα κατάσταση.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: