DEH

DEH

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ανοιχτή επιστολή του προέδρου του «Σπάρτακου» προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ Α.Ζερβό με θέμα: Κωλύματα και ασυμβίβαστα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ ΑΕ

Κύριε πρόεδρε.

Με την παρούσα επιθυμώ, ως θεωρώ πως και οφείλω, να επισημάνω κωλύματα και ασυμβίβαστα μελών του Δ.Σ. της ΔΕΗ ΑΕ έτσι όπως αυτά προκύπτουν από το Π.Δ 57/1985.
Συγκεκριμένα.
Η παράγραφος 2 του άρθρου 9 του ΠΔ 57/1985 αναφέρει ρητός ότι η ιδιότητα μέλους του Δ.Σ της επιχείρησης είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα μέλους διοίκησης συνδικαλιστικής οργάνωσης.
Η δε παράγραφος 3, του ίδιου  άρθρου, ορίζει ότι η εκλογή και αποδοχή μέλους του Δ.Σ. της επιχείρησης της ιδιότητας του μέλους στην διοίκηση συνδικαλιστικών οργανώσεων συνεπάγεται έκπτωση από την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της επιχείρησης.
Προς επίρρωση όλων των παραπάνω, επισημαίνω πως στην παράγραφο 10 του άρθρου 9 του Ν.2941/2001 αναφέρεται ότι: ¨κάθε διάταξη νόμου, γενική ή ειδική, που αφορά τη ΔΕΗ -προ της μετατροπής της σε ανώνυμη εταιρεία  Α.Ε. με το ΠΔ 333/2000-εξακολουθεί να ισχύει εφόσον δεν είναι αντίθετη προς τις διατάξεις του Ν. 2773/1999 του ΠΔ 333/2000 και του άρθρου αυτού¨
Κύριε πρόεδρε
Κατόπιν όλων των παραπάνω, κατά την άποψή μου απαιτείται ο έλεγχος νομιμότηταςτης σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε καθώς και η εγκυρότητα/νομιμότητα των αποφάσεων που ελήφθησαν  κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 30 Μαΐου 2013.
                                                

                                                   Γεώργιος Αδαμίδης
Πρόεδρος Σωματείου Παραγωγής Η/Ε

                                        ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καταλάβατε γιατί δεν υπάρχει συμμετοχή στις απεργίες; Το μόνο που σας νοιάζει είναι η καρέκλα. Πότε θα καταλάβετε ότι ο εχθρός δεν είναι ο συνάδελφος αλλά η Κυβέρνηση και η Διοίκηση, που δεν ενδιαφέρεται για την ευημερία της ΔΕΗ αλλά απλά εκτελεί εντολές των "εργοδοτών" της!