DEH

DEH

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΥΣ ΕΑΜΕ, ΣΑΔ, ΠΑΣΚΕ, και ΕΠΑΔ

ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΕΣΚΑΡΟΥΜΕ ΜΝΗΜΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010 ΟΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ....
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ(ΕΑΜΕ, ΣΑΔ, ΠΑΣΚΕ, ΕΠΑΔ) ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΥΝ....
Διαβάστε...
ΔΑΚΕ - ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - ΚΗΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι.
 Το 34ο Έκτακτο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ/ΚΗΕ, είναι πια παρελθόν.
Ένα συνέδριο που επιτέλους, βοήθησε στο να πέσουν οι μάσκες, να αποκαλυφθούν οι προθέσεις και οι στόχοι όλων μας.
Δεν είναι η ώρα αυτή για να προσπαθεί η κάθε παράταξη να
αποδείξει την διαφορετικότητα της και το κατά πόσο είναι καλύτερη από τις άλλες. Είναι ώρα περισυλλογής, ευθύνης και συσπείρωσης όλων γύρω από την τεράστια δίνη που καλείται να μπει η Επιχείρηση μας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας την σοβαρότητα της κατάστασης, η οποία είναι η δυσκολότερη στην σύγχρονη ιστορία της Επιχείρησης.
Η ΔΕΗ από την εποχή της κρατικοποίησης της είναι η δεύτερη φορά που αλλάζει σελίδα, η πρώτη ήταν η μετοχοποίηση του 99.
Η διαδικασία στην οποία καλείται να μπει η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι της και αφορά την οδηγία 72/09 είναι πάρα πολύ δυσοίωνη.
Μια διαδικασία, η οποία, αν συνυπολογίσουμε το τι συνέβη και στις άλλες ΔΕΚΟ (ΟΣΕ –ΟΤΕ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ) που εφαρμόστηκε η διάσπαση, δείχνει ότι είναι καταστροφική, με μεγάλες επιπτώσεις στο προσωπικό της.
Η θέση της ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ/ΚΗΕ, η οποία κατατέθηκε στο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ/ΚΗΕ είναι όσο πιο ξεκάθαρη γίνεται αυτές τις κρίσιμες στιγμές που βιώνουμε όλοι μας και την παραθέτουμε αυτούσια παρακάτω ώστε να γίνει γνωστή σε όλους τους Συναδέλφους.
-----------------------------------------------------------------------------
ΑΘΗΝΑ ΞΕΝΟΔ. IMPERIA
8/10/2010
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ/ΚΗΕ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 12 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Η οδηγία 72/2009 της Ε.Ε. και ο νόμος 3845/10, περιγράφουν την υποχρεωτική διάσπαση της ΔΕΗ ΑΕ.
Είμαστε ενάντια στην οποιαδήποτε μορφή διάσπασης της ΔΕΗ ΑΕ και επιμένουμε στις ομόφωνες αποφάσεις που έχουν παρθεί από oλα τα συνέδρια της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ/ΚΗΕ, και των σωματείων της.
ΘΕΛΟΥΜΕ
ΔΕΗ ενιαία και καθετοποιημένη, διατήρηση του 51% στο δημόσιο.
Προασπιζόμενοι
1. την περιουσία της ΔΕΗ και κατά συνέπεια την περιουσία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ. Λαού.
2. την ενσωματωμένη στην ΔΕΗ περιουσία του ασφαλιστικού μας φορέα, καθώς και την εισροή πόρων από τα διόδια βάση του νόμου 2773/99 και εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 51, σε όλους τους εργαζόμενους στην Ηλεκτρική Ενέργεια.
3. την διατήρηση των ασφαλιστικών – εργασιακών και την επαναφορά των οικονομικών δικαιωμάτων μας, που αφαιρέθηκαν με τους νόμους 3833/10 , 3845/10, 3847/10 και 3863/10.
θα αγωνισθούμε με όλες τις δυνάμεις μας, με στόχο την αδρανοποίηση της οδηγίας 72/2009 της Ε.Ε. και του μνημονίου.
Επειδή σήμερα δεν έχουμε δεδομένο τίποτα και όλα είναι θολά και λόγω του ότι δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε το παραμικρό από τα παραπάνω
Εμμένουμε
ΔΕΗ ΑΕ ενιαία και καθετοποιημένη με το 51% στο κράτος.
Είναι ατελείωτα τα ερωτήματα που προκύπτουν (ακόμα και από το Προεδρείο της Ομοσπονδίας), σχετικά με την ίδρυση θυγατρικών εταιριών (100% ΔΕΗ)τα οποία όμως παραμένουν αναπάντητα.
Ερωτήματα κρίσιμα όπως:
α) υπάρχει υπηρεσιακό σχέδιο;
β) υπάρχει οργανόγραμμα για τους εργαζομένους;
γ) υπάρχει καθηκοντολόγιο;
δ) τι θα γίνει με την μεταθετότητα; με ποια μορφή θα γίνει η μετακίνηση τους; Θα είναι με την μορφή απόσπασης; Θα έχουν δικαίωμα δηλαδή οι εργαζόμενοι το δικαίωμα της αμφίδρομης κατεύθυνσης από την θυγατρική στην μητρική και το ανάποδο;
ε) οι νέες προσλήψεις θα γίνουν από την μητρική;
στ) ο Ν 2773 αναγνωρίζει την περιουσία του ασφαλιστικού μας φορέα και πως βρίσκεται ενσωματωμένη μέσα στην περιουσία της ΔΕΗ, τώρα με την διάσπαση της καθετότητας της μήπως χάνεται ένα κομμάτι της κυριότητας της περιουσίας μας;
Μήπως εδώ υπάρχει νομικό κώλυμα το οποίο μπορούμε να εκμεταλλευτούμε ώστε να αδρανοποιήσουμε την οδηγία 72/09 τη; Ε.Ε.;
Η παράταξη μας εκφράζει την διαφορετικότητα της στο ότι τις απαιτήσεις και τιςκόκκινες γραμμές που βάζει η Ομοσπονδία, εμείς τις θέλουμε ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΖΗΤΟΥΜΕΝΕΣ, ειδικά από μια κυβέρνηση η οποία αποδεικνύει με τις πράξεις της καθημερινά, πως εκτός από την πιο αντικοινωνική και την πιο συντηρητική κυβέρνηση που έχει περάσει από αυτόν τον τόπο στην σύγχρονη ιστορία του, είναι και η πιο αναξιόπιστη αφού ότι υπόσχεται την μια ημέρα το αναιρεί την επόμενη ( πολλά τα παραδείγματα έπ’ αυτού).
Η πλειοψηφία των συνέδρων της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ – ΣΑΔ), αποφάσισε ότι η εφαρμογή της οδηγίας είναι αναπόφευκτη και διάλεξαν το (κατά την κρίση τους) λιγότερο κακό σενάριο διάσπασης από τα τρία που υπάρχουν. ( ITO)
Η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ/ΚΗΕ σεβόμενη τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, τους θεσμούς και την ιστορική της διαδρομή, δεν θα επιτρέψει σε καμία κυβέρνηση να
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: