DEH

DEH

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Το “χαράτσι” του 2012 από 22 Ιουνίου στις εφορίες

Οι καταναλωτές της ΔΕΗ θα μπορούν να πληρώνουν έως τις 21 Ιουνίου ανεξόφλητες οφειλές από το τέλος ακινήτων για το 2012, καθώς από την 22α Ιουνίου η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε εκκαθάριση των ανεξόφλητων ποσών του ΕΕΤΗΔΕ.
Συγκεκριμένα, με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 22 Ιουνίου 2013 θα προχωρήσει σε εκκαθάριση των ανεξόφλητων ποσών ΕΕΤΗΔΕ 2012. Αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψει στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για είσπραξη όλα τα ανεξόφλητα ποσά ΕΕΤΗΔΕ 2012, τα οποία έχουν ενσωματωθεί στους λογαριασμούς ρεύματος και δεν έχουν πληρωθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης τους.
Όσοι πελάτες της ΔΕΗ επιθυμούν να εξοφλήσουν το ΕΕΤΗΔΕ 2012 μέσω των λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ θα πρέπει να πραγματοποιήσουν τις σχετικές πληρωμές στα ταμεία των καταστημάτων της επιχείρησης έως την 21η Ιουνίου 2013 ή στα συνεργαζόμενα εναλλακτικά δίκτυα εξόφλησης λογαριασμών ρεύματος (ΕΛΤΑ, τράπεζες κ.λπ.) έως τη 18η Ιουνίου 2013.
Υπενθυμίζεται ότι η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ πραγματοποίησε επαφές με κλιμάκια της τρόικας με αντικείμενο την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και τις μεταρρυθμίσεις στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού.
Όπως μεταδίδει η “Εξπρές”, το κείμενο που επεξεργάστηκε η αρμόδια επιτροπή του ΥΠΕΚΑ για τα ΑΔΙ και τα cost recovery έχει ήδη παραδοθεί στην τρόικα, όπως και το τελικό χρονοδιάγραμμα των αλλαγών συνολικά για τον ηλεκτρισμό, ενώ ειδικά για τις αλλαγές στους μηχανισμούς της χονδρικής φαίνεται ότι το πράσινο φως και η έγκριση της τρόικας αποτελούν «προαπαιτούμενο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: