DEH

DEH

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ


 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΙ MΟΥ ΚΑΙ ΕΔΙΝΑΝ ΟΡΚΟΥΣ ΠΙΣΤΗΣ

 
Συναδέλφισες –οι,

Πριν διαβάσετε τα όσα έχω να απαντήσω σεβόμενος την κοινή μας πορεία και τη σχέση μου μαζί σας, σεβόμενος «το κρασί που έχουμε πιει», πρέπει να σας πω ότι δεν σκόπευα να απαντήσω στον συνάδελφο Βλαστό και τους έτερους συγγραφείς της κατάπτυστης ανακοίνωσης τους.

Δεν σκόπευα να απαντήσω γιατί ο ΑΔΜΗΕ χάνεται και η ΔΕΗ κινδυνεύει άμεσα και είναι ανεπίτρεπτο εμείς αντί να δούμε τι θα κάνουμε να βγάζουμε ο ένας τα μάτια του άλλου
και με απίστευτο μίσος να σκίζουμε τις σάρκες μας.

Όμως μετά το κατάπτυστο, άθλιο και στημένο δημοσίευμα που ήταν πρωτοσέλιδο και πρώτο θέμα στην βδομαδιάτικη εφημερίδα «Παρασκήνιο» το οποίο όχι τυχαία διαφημίζονταν επί 3 ημέρες από την τηλεόραση (!!!) δεν έχω άλλη επιλογή παρά να απαντήσω σε αυτούς που με τη στάση τους τροφοδότησαν και τροφοδοτούν (στέλνοντας ανώνυμους φακέλους στις διάφορες εφημερίδες) τέτοιου είδους απαξιωτικά δημοσιεύματα προκειμένου να διαλύσουν το συνδικάτο και να μπορέσουν έτσι να ξεπουλήσουν την ΔΕΗ.

Συναδέλφισσες, -οι,

Είναι αλήθεια ότι όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με την πολιτική και τον συνδικαλισμό έχω δεχτεί επιθέσεις και επιθέσεις, χτυπήματα και χτυπήματα.
Τέτοιο δόλιο χτύπημα όμως, τέτοια βρώμικη επίθεση, τέτοιο ξαφνικό παραλήρημα από ανθρώπους που μέχρι προχθές υποκριτικά με αποκαλούσαν αδελφό (!) και δήθεν έπεφταν στη φωτιά για μένα (εγώ πάντως έπεφτα γι αυτούς) ποτέ δεν φανταζόμουν.

Όσοι τυχόν διαβάσατε την ανακοίνωση της νεοϊδρυθείσας παράταξης στο χώρο της ΕΤΕ/ΔΕΗ με τίτλο ΕΠΑΔ, έχετε βγάλει ήδη τα συμπεράσματά σας.

Τα σχόλια δεν θα τα κάνω εγώ θα τα κάνετε εσείς αγαπητοί συνάδελφοι.

Όσοι γνωρίζουν το τι έχει διαμειφθεί, ήδη το έκαναν και προσέδωσαν και τους χαρακτηρισμούς που ταιριάζουν στην περίπτωση.

Για όσους όμως δεν γνωρίζετε επιτρέψτε μου μετά από μια τέτοια δόλια και άνευ προηγουμένου επίθεση, επίθεση πανικού να θέσω υπ’ όψιν σας μερικά μόνο γεγονότα και στη βάση αυτή να θέσω κάποια εύλογα ερωτήματα ώστε μόνοι σας να βγάλετε τα συμπεράσματα σας για την ποιότητα και το μέγεθος της ψυχής των συντακτών της ανακοίνωσης αλλά και τον σκοπό έκδοσης της.

ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΡΩΤΟ

Ο Άγγελος Βλαστός στις 13 Γενάρη του 2012 με τη δική του σκέψη και προτροπή χωρίς να του το ζητήσει κανείς ενυπογράφως δεσμεύτηκε στον συνάδελφο Μανιάτη ότι θα έχουν διαρχία στην ΕΤΕ.

ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

ο Άγγελος Βλαστός στις 27/3/2012 εξέδωσε ανακοίνωση για να απαντήσει σε επίθεση της ΔΑΚΕ σε μένα που μεταξύ άλλων έγραφε τα εξής εγκωμιαστικά σχόλια για τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ.

Ο λαός μας συνηθίζει να λέει «πετροβολούν το δέντρο που έχει καρπούς»
Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που εσείς με τόση ευκολία λοιδορείτε είναι από τους ελάχιστους που δεν δίστασαν να συγκρουστούν με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, την κυβέρνηση και τον πολιτικό του Φορέα, εν αντιθέσει με την δική σας πρακτική που υποκριτικά προσφέρει άλλοθι στη δήθεν ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΗ, ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δηλώνει παρών, πρωτοστατεί στις μάχες, εκφράζει δημόσια θέση και λόγο, την ώρα που εσείς συστηματικά κρύβεστε και φυγομαχείτε
.

Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ, με ανακοινώσεις και φτηνά επιχειρήματα, «για όλα φταίνε οι άλλοι», δεν παραγράφονται οι αγώνες της Ομοσπονδίας.

Γιατί ξεχνάτε συνάδελφοι ;
Δεν ήταν πρωτεργάτης η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στις μάχες των μνημονίων ;
Δεν ήταν μπροστά στην μάχη του μεσοπρόθεσμου ;
Δεν ήταν ο βασικός πολέμιος της αντιασφαλιστικής καταιγίδας Λοβέρδου;

Δεν ήταν η μια και μοναδική Ομοσπονδία που αντιστάθηκε στο έκτρωμα του Ενιαίου μισθολογίου και της εργασιακής εφεδρείας ;»
 
 «Έχετε ασθενή μνήμη. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ήταν, είναι και παραμένει η αιχμή του δόρατος για το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, ενάντια σε κάθε επιβολή των εθνικών και υπερεθνικών, εταίρων και δανειστών.
Είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ανοίξει δρόμους, να δώσει διέξοδο και προοπτική στους εργαζόμενους, την Επιχείρηση, την κοινωνία.»

ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΡΙΤΟ

Ο Άγγελος Βλαστός στις 16/3/13 δηλαδή μόλις πριν 2 μήνες και αφού πρώτα είδε ότι εξαιτίας της  απαράδεκτης στάσης του (να απομακρύνει τον συνάδελφο Μανιάτη από τη θέση του ταμία χωρίς απόφαση της παράταξης και κυρίως χωρίς στοιχεία μην διστάζοντας να τον σπιλώσει),

πήρα αποστάσεις από αυτόν μην υιοθετώντας τις μεθόδους του και προφανώς επειδή άρχισε να ανησυχεί (έχοντας βάλει την πλειοψηφία των συναδέλφων της βάσης αλλά και εμένα απέναντί του), μου απέστειλε το παρακάτω μήνυμα:

«φίλε μου Νίκο το αίμα νερό δε γίνεται κι αν γίνει δε θολώνει.

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε αντιθέτως έχουμε πολλά να μοιραστούμε και μπορεί για λίγο να αλλάξαμε πεζοδρόμιο ωστόσο δεν αλλάξαμε τον δρόμο. Ο δρόμος για εμάς είναι μονόδρομος και θα τον βαδίσουμε ξανά μαζί».

Επαναλαμβάνω ότι το μήνυμα αυτό στάλθηκε μόλις πριν από δυο μήνες!!

Έχει ιδιαίτερη αξία να πω ότι η πρόταση αποπομπής του συναδέλφου Μανιάτη από την θέση του Ταμία δεν ψηφίστηκε από καμία αριστερή παράταξη.

ΓΕΓΟΝΟΣ  ΤΕΤΑΡΤΟ

Ο Άγγελος Βλαστός κατά τη διάρκεια του τελευταίου Γενικού Συμβουλίου της ΕΤΕ/ΔΕΗ στις 20 Απρίλη ημέρα Σάββατο (δηλαδή λιγότερο από ένα μήνα) στις 9 το βράδυ επί τρεισήμισι ώρες εις γνώση όλων των συνέδρων της παράταξης μαζί με τους συναδέλφους Χαροκόπο Μιχάλη, Λυμπέρη Κυριάκο, Θεοχαράτο Μάκη ,Μανιάτη Κώστα, Κωστόπουλο Απόστολο και Τσιτούρα Γιώργο και

παρουσία μου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον (έτσι τουλάχιστον έδειχνε) κουβέντιαζε για το ξεπέρασμα της κρίσης που είχε δημιουργηθεί στην ΕΤΕ/ΔΕΗ για την ενότητα της παράταξης και την κοινή κάθοδο στις εκλογές. Κατά τη διάρκεια της κουβέντας πήγαν όλα πολύ καλά και δόθηκαν τα χέρια.

Δυστυχώς η ενότητα της παράταξης ναυάγησε την τελευταία στιγμή γιατί η πλευρά Βλαστού στην πρόταση του συναδέλφου Τσιτούρα η κάθε πλευρά να έχει από ένα μέλος στην Εφορευτική Επιτροπή υπήρξε άρνηση. Η πλευρά Βλαστού απαιτούσε η άλλη πλευρά να αποδεχθεί πρόσωπο που θα υποδείκνυε ο ίδιος και δεν της έδινε τη δυνατότητα να ορίσει η ίδια πρόσωπο της επιλογής της.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η πλευρά Μανιάτη – Κωστόπουλου – Τσιτούρα (αναφέρομαι σε όσους ήταν παρόντες στην συζήτηση) να κατεβάσει ψηφοδέλτιο και να βγάλει όχι ένα αλλά δύο μέλη στην Εφορευτική Επιτροπή.    

ΓΕΓΟΝΟΣ  ΠΕΜΠΤΟ

Μέχρι και μια μέρα πριν γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ (δηλαδή πριν λίγες μέρες) όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του συναδέλφου Βλαστού που ξαφνικά σήμερα με βρίζουν κατά τον πλέον χυδαίο τρόπο ήταν συνυποψήφιοι άλλοι με εμένα και το συνάδελφο Μανιάτη στο ψηφοδέλτιο της ΔΕΗ και άλλοι με τους συναδέλφους, Κωστόπουλο, Τσιτούρα, Ζαρολιάγκη (τους οποίους επίσης βρίζουν) στο ψηφοδέλτιο των ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ!!

Μετά την εξέλιξη στην εφορευτική επιτροπή της ΕΤΕ και επειδή πήρα θέση υπέρ των συναδέλφων της άλλης πλευράς (γιατί είχαν δίκιο), αρνούμενος να ταχθώ μαζί τους στην διασπασμένη πλέον παράταξη της ΕΤΕ/ΔΕΗ, ξαφνικά κατά τρόπο προδοτικό χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα ηττηθούμε από τους άλλους σχηματισμούς συνειδητά την τελευταία στιγμή και ενώ είχαν τυπωθεί (!!!) τα ψηφοδέλτια αποχώρησαν από αυτά ανοίγοντας την πόρτα στη ΔΑΚΕ να επικρατήσει τόσο στον ΔΕΔΔΗΕ όσο και τον ΑΔΜΗΕ. Στόχος τους ήταν να αποδυναμωθούμε και κυρίως εγώ ώστε και να «τιμωρηθώ» γιατί πήγα με την άλλη πλευρά των συντρόφων μου και να μην μπορώ να τους βοηθήσω.

Στη ΔΕΗ εξαιτίας της προδοτικής τους στάσης, (αυτή είναι η λέξη που ταιριάζει όταν εγκαταλείπεις τους συντρόφους σου την τελευταία στιγμή) χάρη στην εκτίμηση και την στήριξη των συναδέλφων επικρατήσαμε με μόλις 100 ψήφους διαφορά!

ΓΕΓΟΝΟΣ  ΕΚΤΟ

Ο Άγγελος Βλαστός και όλοι οι υπόλοιποι «σύντροφοι» μέχρι και προχθές (!) και αυτό (το γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα) έλεγαν τα καλύτερα λόγια και έκαναν τα πλέον εγκωμιαστικά σχόλια και τονίζω το μέχρι και προχτές γιατί αυτό είναι που έχει ιδιαίτερη αξία, ώστε ο κάθε συνάδελφος να βγάλει τα συμπεράσματά του.


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΕΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΥΛΟΓΑ Ή  ΑΛΛΙΩΣ   ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
 

Όταν κάποιος μέχρι χθες σε αγκαλιάζει και σε φιλά,

Όταν είναι συνυποψήφιος μαζί σου,

Όταν μόλις πριν ένα μήνα σου έχει στείλει το μήνυμα που διαβάσατε που σε αποκαλεί «φίλε μου» και σου γράφει ότι «το αίμα νερό δε γίνεται» και «δεν μας χωρίζει τίποτα»

Και μέσα σε μια νύχτα ανακαλύπτει ότι

Είσαι παντοκράτορας,

Ότι ενσωματώθηκες,

Ότι έγινες ένα με το γραφειοκρατικό κατεστημένο,

Ότι μεταλλάχθηκες,

Ότι είσαι δήθεν επαναστάτης και αμετανόητος γραφειοκράτης και μια σειρά άλλες ανοησίες

πως με ποια λέξη, με ποια φράση πρέπει να χαρακτηριστεί;

Ποιος είναι ο υποκριτής και δήθεν και ποιος πρέπει να πάει να κρυφτεί;

Τώρα είδες συνάδελφε Βλαστέ ότι είμαι γραφειοκράτης;

Τώρα είδες συνάδελφε Βλαστέ ότι υπάρχουν σκάνδαλα;

Μέχρι προχθές που με αγκάλιαζες,

Μέχρι προχθές που με την παρέα σου ήμασταν συνυποψήφιοι,

Μέχρι προχθές που με αποκαλούσες αδελφό,

που μου έστελνες μηνύματα φιλίας με όρκους πίστης και εσύ και όσοι είναι δίπλα   σου, δεν τα έβλεπες;

Μέχρι προχθές που έγραφες «συνάδελφοι της ΔΑΚΕ ΕΤΕ-ΔΕΗ ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι από τους ελάχιστους που δεν δίστασαν να συγκρουστούν με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, την κυβέρνηση και τον πολιτικό του φορέα»,

δεν τα έβλεπες ή μήπως δεν ήξερες τι έγραφες;

Ή τα έβλεπες αλλά αφού δεν υπήρχε κίνδυνος για την καρεκλίτσα σου, (όπως τώρα), δεν μίλαγες;

·         Συνάδελφε Βλαστέ γιατί δεν μας τα είχες πει πιο νωρίς όλα αυτά που καταγγέλλεις σήμερα και μας τα λες τώρα 20 μέρες πριν τις εκλογές της ΕΤΕ/ΔΕΗ;

·         Συνάδελφε Βλαστέ καταλαβαίνω τι είναι να σου έχουν φύγει οι μισοί από τους λίγους συναδέλφους που παραπλανώντας τους ότι είμαστε μαζί υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης σου αλλά διατήρησε την ψυχραιμία σου γιατί εκτίθεσαι.

 Πριν κλείσω τον κύκλο των ερωτημάτων σε ρωτώ:

Συνάδελφε Βλαστέ

Κατέθεσες αγωγή σε βάρος του σ. Κώστα Μανιάτη.

Αλήθεια,

Μπορείς να μας πεις αφού είχες σκοπό να κάνεις κάτι τέτοιο γιατί μέχρι προχθές κουβέντιαζες μαζί του επί ώρες για να κατεβούμε στις εκλογές όλοι μαζί;

Μπορείς να μας πεις αφού είχες στο μυαλό σου κάτι τέτοιο γιατί τον αγκάλιαζες και τον φιλούσες;

Είναι ή δεν είναι ξετσίπωτη υποκρισία;

Συνάδελφε Βλαστέ είναι ολοφάνερο ότι αν τα βρίσκαμε και κατεβαίναμε όλοι μαζί κανένα πρόβλημα δεν θα υπήρχε και καμία αγωγή δεν θα κατέθετες!

Ο καθένας πλέον μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του…

Συνάδελφε Βλαστέ

Μπορείς να μας πεις αφού κατέθεσες αγωγή κατά του σ. Μανιάτη και μάλιστα του ζητάς  αποζημίωση στέλνοντας εξώδικο στο σπίτι του, γιατί δεν έκανες το ίδιο με το προηγούμενο προεδρείο της ΕΤΕ που σύμφωνα με τα όσα λέει η έκθεση της Ε.Ε και τα όσα κατέθεσες στον εισαγγελέα, η περίπτωση τους δεν έχει καμία σύγκριση απέχοντας εκατομμύρια έτη φωτός;

Ηθική αλα καρτ και ασυμβίβαστος κατά περίπτωση;

Τέλος,
Απάντησε μας αφού είχες τα υποτιθέμενα στοιχεία εδώ και μήνες στα χέρια σου γιατί δεν κατέθετες αγωγή και περίμενες να το κάνεις τώρα 20 μέρες πριν τις εκλογές;

Κλείνω αυτή την ανακοίνωση δίνοντας μια απάντηση στην αλαζονική, χωρίς ίχνος ταπεινότητας άποψη των συντακτών της ανακοίνωσης ότι μόνο αυτοί είναι αγωνιστές και στη φράση τους  «να δω ποιοι απέμειναν δίπλα μου».

·         Κοιτάω λοιπόν και βλέπω ότι από όσους συλληφθήκαμε την πρώτη φορά για το χαράτσι από την παράταξή μας είναι δίπλα μου οι διπλάσιοι από όσους ξαφνικά για λόγους καρέκλας πήγαν απέναντι.

·         Κοιτάω και στη δεύτερη σύλληψη για το χαράτσι και πάλι βλέπω ότι είναι δίπλα μου όχι απλά οι περισσότεροι αλλά σχεδόν όλοι.

Όσον αφορά στον συνάδελφο που αποκαλείτε εργολάβο και ότι τον μαζεύω δίπλα μου, σας απαντώ ότι είναι τιμή μου να έχω δίπλα μου τέτοιους ανθρώπους.

ü  Είναι τιμή μου γιατί είναι αυτός που μαζί με άλλον ένα συνάδελφο κουκούλωσαν τις κάμερες στην απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και εξαιτίας αυτού του λόγου συνελήφθησαν και έτρεχαν στα δικαστήρια δυο χρόνια.

ü  Είναι τιμή μου γιατί είναι αυτός που στην συμβολική κατάληψη στο Υπουργείο Υποδομών έκοψε το ρεύμα.

ü  Είναι τιμή μου γιατί είναι αυτός που και στην άλλη συμβολική κατάληψη έκοψε το ρεύμα στο Υπουργείο Υγείας.

ü  Είναι τιμή μου γιατί ο ίδιος, εν αντιθέσει με αυτά που γράφετε, πρωτοστάτησε όχι μία αλλά δεκάδες φορές να μην κοπεί το ρεύμα στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

Την απάντηση για το ποιος είναι ο συνάδελφος που αποκαλείτε εργολάβο την δίνουν κάθε φορά οι εργαζόμενοι της περιοχής του που τον φέρνουν πρώτο και που το ίδιο θα κάνουν και τώρα.

Όσο για το ποιος θα κρατάει τις ντουντούκες τώρα και ποιος θα κάνει τις επανασυνδέσεις, σας απαντώ.

Και τις ντουντούκες κρατάμε
Και τις επανασυνδέσεις συνεχίζουμε.

Εκείνο που θα μείνει στην ιστορία είναι ότι 20 μέρες πριν τις εκλογές  ανακαλύψατε την Αμερική.
Όχι χθεσινοί φίλοι μου δεν αξίζει για τις καρέκλες να γίνεστε οι χειρότεροι εχθροί.
Δεν μπορεί, δεν το χωρά το μυαλό μου αυτό που κάνατε.
Δεν καταλαβαίνετε ότι όταν ξαφνικά βρίζετε έναν άνθρωπο που μέχρι χθες υμνούσατε εσείς εκτίθεστε;


Υ.Γ.

Επειδή πολλοί σύντροφοι είμαι σίγουρος ότι δεν μπορείτε να εξηγήσετε το απίστευτο μένος των πρώην φίλων μου εναντίον μου στη βάση του ότι απλά πήγα με τους άλλους συντρόφους στην διένεξη που υπήρχε μέσα στην παράταξης μας στην ΕΤΕ/ΔΕΗ, πρέπει να ξεκαθαρίσω το εξής: O κύριος λόγος της επίθεσής τους στο πρόσωπο μου δεν είναι αυτός.

Επειδή σέβομαι την ιστορία μου και τη διαδρομή μου το μόνο που λέω είναι πως ο κύριος λόγος της επίθεσής τους με αυτό το μένος είναι γιατί αρνήθηκα στην ηγεσία της αριστερής οργάνωσης που είναι μέλη να μπω μπροστά ,όπως επιδίωκαν, ώστε να χτίσουν στη χώρα μας το Εργατικό κόμμα.
Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: