DEH

DEH

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Τι προβλέπεται για ΔΕΗ - καύσιμα.


Δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ και μέτρα για την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς καυσίμων στη χονδρική και τη λιανική, προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο. Συγκεκριμένα:

Ηλεκτρισμός
Τη δημοπράττηση ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, ιχύος 1.600 MW, με χαρακτηριστικά που να αντανακλούν το παραγωγικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας. Η τιμολόγηση των δημοπραττούμενων προϊόντων πρέπει να γίνει έτσι ώστε να αποφεύγεται η συμπίεση των τιμών στο επίπεδο λιανικής. Προσφορές στις δημοπρασίες θα μπορούν να υποβάλουν μόνον οι προμηθευτές ενέργειας. Τα μέτρα εντάσσονται στο πλάνο που πρέπει να παρουσιαστεί στην Ε.Ε. ως το τέλος Μαΐου για τη μετάβαση στο νέο μοντέλο της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρισμού.


Διανομή Καυσίμων
Για τη χονδρική αγορά καυσίμων προβλέπεται η
υποχρεωτική εφαρμογή συστημάτων εισροών-εκροών στα διυλιστήρια και τις εταιρείες εμπορίας (εφαρμογή από τον Ιούνιο 2013), η προς τα κάτω αναθεώρηση των ελάχιστων κεφαλαιουχικών απαιτήσεων για τις εταιρείες, η υποχρεωτική αναγραφή στα συμβόλαια πώλησης καυσίμων των εκπτώσεων κ.λπ, άρση των περιορισμών για τα αποθέματα κ.λπ.

Ελάχιστη τιμή
Στη Λιανική, καταργείται η δυνατότητα επιβολής ελάχιστης τιμής στην πώληση καυσίμων στους καταναλωτές, επιβάλλεται αναγραφή τιμής και ποσότητας σε όλες τις αποδείξεις που εκδίδουν τα πρατήρια και η ολοκλήρωση της εγκατάστασης του συστήματος εισροών-εκροών στα πρατήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: