DEH

DEH

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Aπάντηση στο σωματείο Σπάρτακος από τον επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης Γιάννη Μητσιάκο



 
Είπαμε το αυτονόητο: Να συζητηθεί άμεσα σε επόμενη, πολύ σύντομη, έκτακτη συνεδρίαση και να εξασφαλιστεί η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων φορέων
 
Η ηγεσία του σωματείου Σπάρτακος επιτέθηκε με ανακοίνωσή της στην στάση της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», που στηρίζεται από το ΚΚΕ, όσον αφορά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Σύμφωνα λοιπόν με την ΠασοκοΝεοΔημοκρατική ηγεσία του Σπάρτακου η στάση μας «εγείρει πλείστα ερωτήματα και προκλήσεις» στα οποία δίνουν και αυτόκλητα απάντηση και ερμηνεία.
Είτε «αδιαφορούμε», είτε «ταυτιζόμαστε με κυβερνητικές πρακτικές», είτε «κουραστήκαμε», είτε «απογοητευθήκαμε από την απουσία τηλεοπτικών μέσων». Σε κάθε περίπτωση -λένε οι Πασοκονεοδημοκράτες- η στάση μας είναι προκλητική.
Κύριοι της πλειοψηφίας του Σπάρτακου, σας επιστρέφουμε όλους τους χαρακτηρισμούς. Άλλωστε, τους έχετε κερδίσει με το σπαθί σας όλα αυτά τα χρόνια. Εσείς στηρίζατε και στηρίζετε ακόμα και σήμερα τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της
ΝΔ, τις συγκυβερνήσεις. Εσείς ήσασταν και είστε και σήμερα οι εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εσείς υιοθετούσατε και υιοθετείτε κυβερνητικές πρακτικές. Μία από αυτές είναι και το να κάνετε το μαύρο άσπρο, να συκοφαντείτε, να ρίχνετε λάσπη. Εσείς ήσασταν και είστε οι λάτρεις των τηλεοπτικών μέσων, της κάμερας, των καναλιών. Εκεί περιδιαβαίνετε κάθε λίγο και λιγάκι, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για το κακό που βρήκε τον τόπο και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, όταν πίσω από τις κάμερες είτε ανεχόσασταν είτε στηρίζατε και υπογράφατε την καταδίκη των εργαζομένων.
Η αλήθεια είναι ότι συμφωνήσαμε -όπως οφείλαμε- να συζητηθεί το θέμα, που αφορά κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη. Όταν έφθασε αυτή η ώρα (περίπου 00:30), η πλειοψηφία των ομογάλακτών σας δημοτικών συμβούλων είχε αποχωρήσει και στην αίθουσα βρισκόταν περίπου 15 σύμβουλοι σε σύνολο 41. Δεν υπήρχε δηλαδή απαρτία. Είπαμε το αυτονόητο: Να συζητηθεί άμεσα σε επόμενη, πολύ σύντομη, έκτακτη συνεδρίαση και να εξασφαλιστεί η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων φορέων. Εσείς πράξατε το αυτονόητο σε σχέση με τις μεθόδους που ακολουθήσατε με συνέπεια όλα τα χρόνια. Βάλατε την μειοψηφία των συμβούλων να αποφασίσει … ομόφωνα.
Κύριοι της πλειοψηφίας του Σπάρτακου, θα λέγαμε εκείνο το «Αιδώς Αργείοι», αλλά δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από εσάς. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είστε. Καθείς εφ’ ω ετάχθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: