DEH

DEH

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

H ΔΕΗ εκσυγχρονίζει το εργοστάσιο στη Μυτιλήνη και... κάποτε(;) θα κάνει νέο στη θέση Σαρακήνα

Φωτογραφία για H ΔΕΗ εκσυγχρονίζει το εργοστάσιο στη Μυτιλήνη και... κάποτε(;) θα κάνει νέο στη θέση ΣαρακήναΈπειτα από σχετικό αίτημα της ΔΕΗ Α.Ε. προς την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) αναφορικά με την ανάγκη αντικατάστασης στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μυτιλήνη τεσσάρων παλαιών μηχανών παραγωγής ηλεκτρικής... ενέργειας από δύο σύγχρονες, ίσης ισχύος (περίπου 20MW) και δεδομένου ότι η Περιφέρεια και ο Δήμος Λέσβου θα κληθούν εν ευθέτω χρόνω να γνωμοδοτήσουν όπως ο νόμος προβλέπει, πραγματοποιήθηκε -έπειτα από πρόταση της ΡΑΕ- σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του Περιφερειάρχη, ενημερωτική συνάντηση από στελέχη της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας).
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Βορείου
Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Δημήτριος Βουνάτσος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Μάρκου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Λέσβου κ. Γιάννης Βατός, το μέλος της Ολομέλειας της ΡΑΕ, Καθηγητής ΕΜΠ κ. Νίκος Διαλυνάς, ο Επικεφαλής Μονάδας Μη Διασυνδεδεμένων Νήσων της ΡΑΕ κ Νίκος Μπουλαξής, η Τομεάρχης Διεύθυνσης Διαχείρισης Νησιών κ. Θεοδώρα Πατσάκα, ο Διευθυντής ΔΠΑΝ (Διεύθυνση Παραγωγής Νησιών) κ. Δημήτριος Αναγνώστου, ο Βοηθοί Διευθυντή ΔΠΑΝ κ. κ. Δημήτριος Κόλλιας, Κώστας Μπουρμπούλης, ο Διευθυντής ΑΣΠ (Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής) κ. Κατσάνης Αντώνιος και ο Υποδιευθυντής ΑΣΠ κ. Παναγιώτης Σαμαράς.

Στη σύσκεψη αναφέρθηκε από τα στελέχη της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ ότι οι ενέργειες για την αντικατάσταση των παλαιών μηχανών του εργοστασίου, γίνονται σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της αυξημένης ζήτησης ενέργειας στο νησί.

Ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος χωρίς να λάβουν καμία συγκεκριμένη δέσμευση, πίεσαν τους εκπροσώπους της ΔΕΗ Α.Ε. να επιταχύνουν όσες διαδικασίες απαιτούνται για την κατασκευή του νέου εργοστασίου στην επιλεγείσα ήδη θέση «Σαρακήνα», ψέγοντάς τους για την μέχρι τώρα καθυστέρηση.


ΑΠΟ ΤΟ   lesvosnews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: