DEH

DEH

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ποιοι θέλουν τους συνδικαλιστές να κάνουν κουμάντο στη ΔΕΗ;

Έχουν πολύ ενδιαφέρον τα όσα συμβαίνουν στη ΔΕΗ, φαινόμενα μια παθογένειας που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία και κυρίως το χώρο του συνδικαλισμού.
Την Παρασκευή ο Νίκος Φωτόπουλος, ο «πράσινος« συνδικαλιστής που τώρα φλερτάρει με τον Τσίπρα, ήπιε το πικρό ποτήρι της απολογίας στον ανακριτή ο οποίος τον άφησε ελεύθερο με χρηματική εγγύηση 60.000 ευρώ (αλήθεια που τα βρήκε ένας μισθοσυντήρητος συνδικαλιστής;) και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο κ. Φωτόπουλος βαρύνεται με κακούργημα για τα περίφημα «δάνεια» και τις επιχορηγήσεις στη ΓΕΝΟΠ που άγνωστο είναι πως ξοδεύτηκαν.
Λίγες ημέρες μετά ο ίδιος συνδικαλιστής εκλέγεται μέλος του δ.σ. της
ΔΕΗ ως εκπρόσωπος των εργαζόμενων. Να είναι άραγε αντίδραση γιατί ο κακόμοιρος συνδικαλιστής τους διώκεται από το κακό κράτος; Ή μήπως πρόκειται για ακόμη ένα δείγμα ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του συνδικαλισμού; Πάντως, ο πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος» (εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο λιγνιτικό κέντρο Πτολεμαΐδας – Κοζάνης) Γ. Αδαμίδης κάνει λόγο για ανίερες συμμαχίες και χτυπήματα κάτω από τη μέση.
«Χωρίς κανένα προηγούμενο, χωρίς καμία ουσιαστική αιτία, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία κουβέντα, η παράταξη της ΣΑΔ Σπάρτακος επέλεξε την τελευταία στιγμή να στηρίξει το Ε.Α.Μ.Ε., με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, ο οποίος είναι όχι μόνο υπόδικος (για το κακούργημα της απιστίας), αλλά και υπόλογος για την κατάντια της Ομοσπονδίας», αναφέρει.
Από την πλευρά του ο κ. Φωτόπουλος ευχαρίστησε «όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν, γιατί με τη στάση τους αυτή στηρίζουν μια κορυφαία θεσμική επιλογή, αυτή του να έχουν οι εργαζόμενοι λόγο και άποψη για το μέλλον της επιχείρησης του Ελληνικού λαού».
Στις εκλογές το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ΔΕΗ συγκέντρωσε το 35,35% των ψήφων, το Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων υπό τον κ. Φωτόπουλο το 22,67%, η Συνεργασία Δημιουργίας-Ανάπτυξης-Αλληλεγγύης-ΠΑΣΚΕ (Γ.Αδαμίδης) 21,21% η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΜΕ-ΔΕΗ) 11,46 % και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΗ 8,11%.
Ποιος λοιπόν στήριξε τον Φωτόπουλο κι έγινε μέλος στο δ.σ.; Ποιοι είναι εκείνοι που θέλουν να συνεχιστεί αυτό το συνδικαλιστικό δημιούργημα που θέλει ακόμη να κάνει κουμάντο στη ΔΕΗ;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: