DEH

DEH

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Κώστας Κατσαρός:«Η ΔΑΚΕ δεν ποδηγετείται και δεν εκβιάζεται»

Με αφορμή τα δημοσιεύματα κυρίως στον ηλεκτρονικό τύπο, όπου συγκεκριμένος υποψήφιος στις εκλογές των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.Α.Ε. φέρεται ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου ΔΑΚΕ, οφείλω για λόγους αρχής να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα.

Η ενοποίηση της παράταξης έγινε αποκλειστικά και μόνο για το ενδεχόμενο αποφυγής της επανάληψης του τραγικού ποσοστού της ΔΑΚΕ ( σε σχέση με την πραγματική της δύναμη) στις εκλογές των Κοινωνικοποιήσεων του 2010 και περισσότερο μάλιστα με την σκέψη του κινδύνου να μην
έχει εκπροσώπηση η παράταξη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε. στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά η Επιχείρηση και οι εργαζόμενοι .
Με αποκλειστικό στόχο το καλό της ευρύτερης παράταξης της ΔΑΚΕ, παραμερίζουμε αλλά δεν ξεχνάμε τις αξιακές και ηθικές διαφορές που υπάρχουν.
Πιστοί στις αξίες και στις αρχές της ΔΑΚΕ δηλώνουμε ότι, η ΔΑΚΕ δεν ποδηγετείται και δεν εκβιάζεται, η ελευθερία επιλογής της άποψης και η διαφάνεια είναι αδιαπραγμάτευτη, αυτόκλητοι νονοί δεν υπάρχουν, δαχτυλίδια δεν δίνονται και κανένας δεν έχει δικαίωμα καπήλευσης του ονόματος της παράταξης .
Όλοι οι υποψήφιοι έχουν τις ίδιες δυνατότητες, προαποφασισμένα αποτελέσματα δεν πρέπει να υπάρχουν, διότι ακυρώνεται στην πράξη η δημοκρατική λειτουργία της παράταξης και η εκλογική διαδικασία γίνεται τυπική χωρίς καμία ουσία, μη λαμβάνοντας υπόψη την βούληση των εργαζομένων.
Όποιος από τους υποψηφίους θεωρεί τον εαυτό του “Καίσαρα στην θέση του Καίσαρα” λειτουργεί μόνο για προσωπικό του όφελος.
Καλώ ενωτικά όλους τους εργαζομένους ανεξαρτήτως της προσωπικής προτίμησής τους να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές και να φέρουν τη ΔΑΚΕ ισχυρή στην πρώτη θέση.
 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΚΕ ΔΕΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

2 σχόλια:

ΑΓΝΟΣ ΔΑΚΙΤΗΣ είπε...

Κύριε Κώστα μου σαν να μην μας τα λές καλά!!!
Το 2010 η ΔΑΚΕ είχε ένα ψηφοδέλτιο στις κοινωνικοποιήσεις άρα τα ποσοστά της είναι αυτά.
Στις εκλογές της ΓΕΝΟΠ γιατί κατέβασες άλλο ψηφοδέλτιο;
Γιατί ποδηγέτησες την ΔΑΚΕ και την εκβίαζες να είσαι εσύ ο «ΚΑΙΣΑΡΑΣ»
Γιατί στέρησες από την ΔΑΚΕ την δυνατότητα να είναι πρώτη και να αυξήσει τα ποσοστά;
Και μια και μιλάμε για διαφάνεια θα μας πεις τίποτα για τα πλαστά τιμολόγια των ταξιδίων, τα φράγκα που πήρατε απ΄την ΔΕΗ που τα πήγατε; Γιατί στο έκτακτο συνέδριο οικονομικό απολογισμό δεν κάνατε; Που τα πήγατε 800 χιλιάρικα ευρώπουλα δεν μας είπατε και βέβαια ούτε στον εισαγγελέα τα είπατε ζητήσατε να απολογηθείτε για αυτά μετά το τέλος των εκλογών; ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;
Κύριε Κώστα μας και την ΔΑΚΕ ποδηγετήσατε και την εκβιάσατε και μέχρι χθες για να μπείτε στο ψηφοδέλτιο πάλι την εκβιάζατε και τους εργαζόμενους του λεκανοπεδίου ποδηγετήσατε με την συλλογική σύμβαση που υπογράψατε και έχαναν λεφτά οι συνάδελφοι στην Βάρδια και όσοι σήμερα τυγχάνουν ακούσιας ασθένειας ή ατυχήματος πληρώνονται ημερομίσθιο απλό και όχι της εργασίας τους με αποτέλεσμα να χάνουν λεφτά.
Το μόνο προαποφασισμένο που έχουμε ως εργαζόμενοι, είναι να ψηφίσουμε, ανθρώπους άξιους και ικανούς, από την παραγωγή που τυγχάνουν την αναγνώριση του σωματείου τους ή την αναγνώριση του συνόλου της ΔΑΚΕ και τοποθετούνται επικεφαλής μιας συνολικής και συλλογικής προσπάθειας. Το σίγουρο είναι ότι εσένα δεν θα ψηφίσουμε, για τους λόγους που προανέφερα και γιατί κόντρα τότε στο σύνολο της ΔΑΚΕ ψήφισες την διάσπαση της επιχείρησης, τότε στο έκτακτο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ (δεν ξέρω αν ηθελημένα το ξεχνάς ή λόγο ηλικίας) μαζί με τον συνάδελφο φωτόπουλο και την ΠΑΣΚΕ, όπως για χάρη του φίλου σου του Νίκου έκανες την ΝΔ ΑΚΕ για να στερήσεις την πρωτιά της ΔΑΚΕ.
Δεν δικαιούσαι να μιλάς για «καισαρες» και εκβιασμούς, ΤΕΛΟΣ λοιπόν στους τυπάκους σαν κι εσένα.
Αν φοράς Παντελόνια όχι γιατί τα σχεδιάζει ο Κωστέτσος κι ο Γαβαλάς , αλλά γιατί είσαι άντρας με ευθιξία, δεν έπρεπε να είσαι υποψήφιος γιατί ως υπόδικος μόνο ζημιά κάνεις στο ψηφοδέλτιο και όχι καλό. ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΡΑ.
Αν θυμάσαι ο ΡΙΖΟΣ αυτό έκανε στην ΓΕΝΟΠ, ΑΝΤΡΙΚΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Νίκο διάβασα με προσοχή την ανακοίνωση σου ομολογώ ότι γελοια και είναι για λόγους εντυπωσιασμού αλλα και να δικαιολογησεις την συμμετοχή σου στην "Ενότητα"... γιατι πολυ απλα σε παράτησε και ο κυρ Νίκος ή "κύριος γροθιά", και δεν ήξερες τι να κανεις!!! Γιατι πολυ απλα θα εχες καταγγείλει και τις τελευταία φράση του συγκεκριμένου που αναφέρει: "Φωτοπουλοι Και Σια ήταν όλοι μέρος του συστήματος"!!!!.... Και "το Συνδικαλιστικό Κίνημα πρέπει να μπει στους χώρους εργασίας... " καθώς και "την αξία αυτή την κατάρα λάβα όταν αποφάσισα να επιστρέψω τα τετράδα δυο χρόνια στην δουλεια.."
Ερώτημα ( που περιμενω απαντηση ): είναι όντως στην δουλεια;;;;; Ρωτά και εμάς να σου πούμε.. ή κανε καμία βόλτα στα Ορυχεία να τα μάθεις κιόλας ... Για να δεις και το τι είναι "ΟΡΥΧΕΙΟ"!!!!.... Και να μην μας κουνατε το χέρι και να μας μιλάτε για το "Επίδοματακι μας"!!!