DEH

DEH

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Του Κολυβά Θεοφύλακτου (Φίλιος)


Υποψήφιος, στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 & 25Απριλίου 2013, με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ-ΔΕΗ, για την
ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ.
Συνάδελφοι - συναδέλφισσες
Με την παρούσα επιστολή, θέλω να σας γνωρίσω τους λόγους, για τους οποίους, μετά από πολύ σκέψη και συζήτηση με συναδέλφους, αποφάσισα να διεκδικήσω την εκπροσώπηση των εργαζομένων, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.
Η βασική αιτία που οδηγήθηκα σε αυτή την απόφαση, είναι οι
οδυνηρές μνημονιακές πολιτικές και οι επερχόμενες συνέπειες που θα προκύψουν, από το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα της Επιχείρησης.
Η τρόικα έχει ζητήσει τον διαμελισμό της ΔΕΗ, με την πώληση, άμεσα, της «μικρής ΔΕΗ», η οποία θα περιλαμβάνει σε ποσοστό 30% της Επιχείρησης ορυχεία, μονάδες παραγωγής (λιγνιτικές, υδροηλεκτρικές, φυσικού αερίου) και εμπορία.
Από το υπόλοιπο μεγαλύτερο κομμάτι της Επιχείρησης, το 17% των μετοχών, θα διατεθεί μέσω χρηματιστηρίου, σε ιδιώτες, με παράλληλη παραχώρηση του μάνατζμεντ.
Αυτή η διάσπαση θα καταργήσει, ουσιαστικά, την εγγυητική ευθύνη που έχει αναλάβει η ΔΕΗ, έναντι της ενσωματωμένης στα πάγια της, ασφαλιστικής περιουσίας μας, ενώ η εκχώρηση σε ιδιώτες, θα επιφέρει πρωτόγνωρες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις όλων μας.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Οι εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό με την ραγδαία υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου απαιτούν ενότητα, αλληλεγγύη, συνοχή, κατάθεση προτάσεων και επιχειρημάτων καθώς και διάθεση για αγώνα, με άξιους εκπροσώπους.
Η επόμενη τριετία, θα είναι κρίσιμη και καθοριστική για την τύχη των χιλιάδων συναδέλφων μας.
Η εύκολη κριτική, οι κραυγές, η αδιέξοδη παρελθοντολογία, η αποφυγή ευθύνηςκαι συμμετοχής δεν βοηθούν στην επίλυση των πρωτόγνωρων θεσμικών,εργασιακών, ασφαλιστικών, οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων.
Σαφώς και δεν αποδέχομαι το κλισέ: «όλοι το ίδιο είναι».
Με αυτές τις σκέψεις, τίθεμαι στην αξιολόγησή σας και σας καλώ να στείλετε με την ψήφο σας, τους καλλίτερους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.
Έχουμε δικαίωμα επιλογής σταυροδότησης μέχρι δύο (2) υποψηφίους.
Κολυβάς Θεοφύλακτος (Φίλιος)
Τηλ.: 6979031438 ● E-mail: thkmp@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: