DEH

DEH

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια για την κατασκευή της V μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η συμβολαιοποίηση για την κατασκευή της V μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας γίνεται μέσα στο βάθεμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Αυτό που χαρακτηρίζει αυτή την περίοδο, είναι οι συγκρούσεις ανάμεσα σε ομίλους του μεγάλου κεφαλαίου για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στα πιο κερδοφόρα κομμάτια της επιχείρησης και φυσικά στα κέρδη. Ένα τέτοιο κομμάτι είναι και η υπό κατασκευή V μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

Φαίνεται καθαρά ποιοι είναι αυτοί που καθορίζουν τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας μας, με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία
των ομίλων τους, με δεδομένο ότι έπρεπε να έχει υπογραφεί η κατασκευή εδώ και ένα χρόνο. Οι ενεργειακές ανάγκες απαιτούν κατασκευή και της II μονάδας του ΑΗΣ Μελίτης και της III του ΑΗΣ Αμυνταίου και του Αγίου Δημητρίου.
Η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ όπως και οι προηγούμενη έχουν διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό το πλαίσιο που επιβάλλει η ΕΕ και το ΔΝΤ με εργασιακές σχέσεις γαλέρας, με μισθούς πείνας και το δουλεμπόριο να είναι ο κανόνας, ως απαραίτητος όρος των μεγαλόπνοων επενδύσεων.
Το καθεστώς αυτό δε θα μπορούσε να επιβληθεί αν δε συμβάλλανε καθοριστικά οι συμβιβασμένες και ξεπουλημένες ηγεσίες συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ-ΣΑΔ, ΔΑΚΕ.
Έτσι λοιπόν τα αφεντικά γενναιόδωρα αναγνωρίζοντας τις υπηρεσίες της εργατικής αριστοκρατίας, τους προσκάλεσαν να συμφάγουν μαζί με τους επιχειρηματίες Ιάπωνες, Γερμανούς, όλη την εργοδοσία, όλους όσους κάλεσαν με ατομικές προσκλήσεις στη φιέστα της συμβολαιοποίησης της νέας μονάδας. Οι εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ είναι απολύτως ελεγχόμενοι, ενταγμένοι στις υπηρεσίες της εργοδοσίας και τα συμφέροντά της. Άξιος ο μισθός τους.
Οι ταξικές δυνάμεις, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ διαδηλώνουμε με αιτήματα:
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 5.000 για την κάλυψη των αναγκών με παράλληλη κατάργηση του δουλεμπορίου.
  • Μισθοί που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας και υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους μισθωτούς.
  • Καμία αύξηση της τιμής της kwh. Να καταργηθούν τώρα όλα τα φορο-χαράτσια.
  • Να μην κόβεται το ρεύμα λόγω αδυναμίας πληρωμής σε ανέργους, απολυμένους, απλήρωτους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.
Διεκδικούμε:
ΔΕΗ κοινωνικοποιημένη, αποδεσμευμένη από τους νόμους και τις οδηγίες της ΕΕ, ενταγμένη σε κρατικό φορέα ενέργειας, λαϊκή περιουσία στην υπηρεσία της λαϊκής οικονομίας.
Με αυτό το πλαίσιο δράσης καλούμε τους μόνιμους, τους εργαζόμενους σε εργολάβους, διμηνίτες, οχταμηνίτες, τους φτωχούς αγρότες, τους ανέργους, τους ΕΒΕ, όλη την εργατική τάξη να διαδηλώσουμε και να φωνάξουμε:
Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΕ 400€.
ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: