DEH

DEH

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. Ομίλου ΔΕΗ για την V μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

Στις 09-03-2013 έγινε η τελετή υπογραφής σύμβασης ανάθεσης της κατασκευής της Μονάδας V του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Πτολεμαΐδας.
Αυτή η Μονάδα θα είναι η πλέον σύγχρονη και περιβαλλοντικά φιλική με καύσιμο τον τοπικό λιγνίτη,και ταυτόχρονα οι περιβαλλοντικές επιδόσεις της ικανοποιούν τις πλέον αυστηρές απαιτήσεις της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Συνολικά, θα βελτιωθεί η περιβαλλοντική απόδοση της ΔΕΗ και θα ανακουφίσει το πολύπαθες από άποψη ρύπων λεκανοπέδιο της Πτολεμαΐδας.
Κατά τη διάρκεια κατασκευής και λειτουργίας του έργου θα
δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας – συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της ανεργίας – ενώ στις εργασίες θα εμπλακούν άμεσα ή έμμεσα πολλές ελληνικές επιχειρήσεις συμβάλλοντας στην άνοδο του κύκλου εργασιών τους. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της κατασκευής της μονάδας θα απασχοληθούν έως και 3.000 άνθρωποι, ενώ κατά τη λειτουργία της το μόνιμα απασχολούμενο προσωπικό εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 250 άτομα.
Ταυτόχρονα ένα πλήθος Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων της περιοχής αναμένεται να παράσχουν υλικά και υπηρεσίες τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη λειτουργία και συντήρηση της μονάδας.

Όλα τα παραπάνω κάνουν την σύμβαση αυτή ύψιστης σημασίας για την περιοχή, την Επιχείρηση και για την οικονομία της Χώρας και ας εκφράσουμε την ελπίδα ότι θα διασφαλιστούν τα συμφέροντα της Επιχείρησης και να μην υπάρξουν φαινόμενα σαν το σίριαλ κατασκευής της Μονάδας του Αλιβερίου , και ότι στο μεσοδιάστημα της 20μηνης μελέτης και αδειοδότησης της Μονάδας θα διασφαλιστεί η πλήρη χρηματοδότηση του έργου έτσι ώστε να φτάσουμε το 2019 όπως προβλέπετε στην ολοκλήρωση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: