DEH

DEH

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΤΟ.ΣΥ.Ν ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟ​Υ KOZANHΣ - ΑΤΕ, ΔΕΗ,& ΕΥΔΑΠ με Super Deal τον ΟΠΑΠ

Μέσα σε μια νύχτα ξεπουλήθηκε η Αγροτική Τράπεζα τον Ιούλιο που μας πέρασε και πέρασε στο χθες σαν όνειρο θερινής νυκτός.
Το τραγικό και το ειρωνικό όμως δεν βρίσκεται στην πώληση της αλλά στα ψέματα και στην κοροϊδία του νέου «πρωθυπουργού» και την προεκλογική του Θεατρική Επιθεώρηση.

Λίγο πριν την 2η «στημένη» εκλογική διαδικασία της 17ης Ιουνίου, μετά από εκβιασμούς, τρομοκρατία και εκφοβισμούς για Χρεοκοπίες, Παύσεις πληρωμών, Φάρμακα χωρίς κάλυψη, μη εισαγωγή Καύσιμων, άδεια ράφια, παράδειγμα Αργεντινής και ένα σωρό άλλα τέτοια μαφιόζικα τεχνάσματα απειλών από Σαμαρά, Παπανδρέου, Βενιζέλο και έχοντας άριστους συνεργάτες – συνένοχους όλα τα ΜΜΕ, o «μάγκας» του δήθεν και της υποκρισίας, πρόεδρος της Ανοιξιάτικης Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στις 14 – 06 – 2012, μιλώντας μέσα στο Βελλίδειο στην Θεσσαλονίκη και απευθυνόμενος σε νέους, υποσχόταν και δεσμευόταν (κλικ επάνω !) για την διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα της ΑΤΕ χαρακτηρίζοντάς την Δημόσιο Τραπεζικό Πυλώνα.
Επίσης στην ίδια ομιλία υποσχόταν και δεσμευόταν και την περαιτέρω ενίσχυση της Αγροτικής Τράπεζας από το Κράτος με άλλα 7 Δις Ευρώ που είχαν βρει για να την χρηματοδοτήσουν, προβάλλοντας τα μάλιστα ως μονόδρομο και ως μοναδική λύση για την ανακούφιση και στήριξη των αγροτών, αλλά και ως αποκλειστικό μέτρο του προγράμματός του για την Αγροτική Πολιτική και Ανάπτυξη στο μέλλον.

Ένα μήνα αμέσως μετά, στις 27 – 07 – 2012 και ενώ όλοι ασχολούνταν με το ανέκδοτό της Παπαχρήστου και τον άδικο αποκλεισμό της για δήθεν ρατσιστικό σχόλιο στο διαδίκτυο, ένα ξημέρωμα εντελώς ξαφνικά ανακοινώθηκε το ξεπούλημα της ΑΤΕ.
Το αστείο είναι ότι ενώ την Παπαχρήστου την απέκλειε αυτός που ξέχασε να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ στην εφορία, την ΑΤΕ την αγόραζαν άλλοι «συνάδελφοι» του εκατομμυριούχοι επιχειρηματίες – τραπεζίτες.
Το πιο τραγελαφικό όμως είναι ότι η ΑΤΕ απορροφήθηκε από την ΠΕΙΡΑΙΩΣ, η οποία ΠΕΙΡΑΙΩΣ όμως προηγουμένως, σύμφωνα με δημοσιεύματα και πληροφορίες είχε πάρει νωρίτερα τεράστιο δάνειο εκατομμυρίων ευρώ από την ΑΤΕ.
Δηλαδή δανείστηκε από την ΑΤΕ – Κράτος, εξαγόρασε το υγιές κομμάτι της ΑΤΕ και τώρα δεν χρωστάει κιόλας σε κανένα αλλά μας έκανε και «χάρη» !
Έτσι η Ελλάδα μένει χωρίς Κρατικό Πυλώνα Χρηματοδότησης του Πρωτογενούς Τομέα και της Αγροτικής Πολιτικής και η αγροτική γη που ήταν υποθηκευμένη κάτω από ειδικούς προνομιακούς όρους στην ΑΤΕ να κινδυνεύει τώρα να βγει στο σφυρί και να ξεπουληθεί φθηνά, αφήνοντας πλέον τους Αγρότες ακάλυπτους. (Που πήγε το πρόγραμμα, τα 7 δις και οι δεσμεύσεις του Αντώνη ;)

Οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ και των Θυγατρικών της, μετά από την εξαγορά αυτή μπαίνουν πλέον σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, με όλους τους κινδύνους πια των νέων μέτρων των ήδη Μνημονίων (Περικοπές μισθών, Απολύσεις), αλλά και των επόμενων που θα έρθουν, αλλά επιπλέον να έχουν να αντιμετωπίσουν και τους όποιους «κινδύνους» του Ιδιώτη Αφεντικού.
Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ δύο μήνες μετά την απόκτηση της ΑΤΕ προχωρά σε ανακοίνωση εξαγοράς και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και στην συνέχεια προχωρά και στην εξαγορά τηςMILLENIUM BANK. Τώρα εξαγοράζει και τις Κυπριακές Τράπεζες στην Ελλάδα μετά τα πρόσφατα γεγονότα εκεί. Πως μια τράπεζα μικρής σχετικά εμβέλειας, τουλάχιστον πιο μικρής από την κρατική ΑΤΕ, να έχει καταφέρει να γίνεται κολοσσός πια εξαγοράζοντας την μία Τράπεζα μετά την άλλη ;

Σειρά έχει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όπου ήδη το έχουν κάνει να εμφανίζει ζημιές που δεν έχει και το ξεπούλημα του σχεδιάζεται πολύ καλά και περίτεχνα και μάλιστα αποκρύπτοντας την αλήθεια ο ίδιος ο Στουρνάρας ο Υπουργός Οικονομικών.


Το ίδιο συμβαίνει εδώ και τέσσερα (4) χρόνια για να πουληθεί η ΔΕΗ, μία επιχείρηση που έχει το μονοπώλιο εδώ και 60 χρόνια και τα τελευταία 4 (δεν είναι τυχαίος ο αριθμός) είναι λέει ζημιογόνος επιχείρηση και για αυτό την έχουν σπάσει σε κομμάτια για να «διαμοιράσουν τα ιμάτια της» που στην πραγματικότητα είναι φιλέτα ! Όσο για την Μονάδα V στην Πτολεμαΐδα ολημερίς την «χτίζουνε» το βράδυ «γκρεμίζεται» και φτου και από την αρχή υπογραφές και πανηγυρισμοί, με το τοπίο εκτός από γκρίζο να είναι και σκοτεινό.

Για κάποιον από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές της ΔΕΗ, πληροφορίες αναφέρουν ότι χρωστάει σε αυτήν εκατομμύρια ευρώ αλλά είναι όμως ταυτόχρονα και βασικός διεκδικητής για να την αγοράσει ! (όπως έγινε και στην περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας).

Κάπως έτσι ξεπουλήθηκε και ο ΟΤΕ με σκάνδαλα και ζημιές.Στις ράγες ξεπουλήματος έχει ήδη μπει εδώ και χρόνια o ΟΣΕ και τα ΔΙΟΔΙΑ και σειρά με την ψήφιση τουΜνημονίου 3 τώρα έχουν τα ΝΕΡΑ (ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ), το ΑΕΡΙΟ (ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ), τα ΛΙΜΑΝΙΑ, τα ΛΑΧΕΙΑ, τα ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ, τοΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, οι ΑΠΕ και ποιος ξέρει τι άλλο και πόσα ακόμα.

ΟΠΑΠ
Χοντρό παιχνίδι παίζεται και για το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ όπου έχει στηθεί παζάρι κοψοχρονιάς,
ή πιο καλά μιας και μιλάμε για τυχερά παιχνίδια, το παίζουν στο «τζόγο» όσο όσο αρκεί φθηνά να το ξεπουλήσουν. Μια επικερδής Δημόσια Επιχείρηση που αποφέρει τεράστια κέρδη για το Ελληνικό Κράτος θα ξεπουληθεί ούτε στο μισό του μισού της αξίας της !!!

Στα ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ εκτός από το μεγάλο ξεπούλημα που συντελείται συμβαίνει και το εξής γνωστό που εφαρμόζει το Κράτος για να δικαιολογήσει την κομπίνα που έχει στήσει εδώ και χρόνια τώρα και το λένε και το γράφουν σε Χαλκιδική, Θράκη και Κιλκίς, «πως όταν τα δάση καίγονται το λένε καταστροφή, όταν τα δάση καταστρέφονται για να γίνουν Μεταλλεία Χρυσού το λένε Ανάπτυξη». Ανάπτυξη λοιπόν η καταστροφή και Επένδυση τα Μεταλλεία.

Τα προεκλογικά ψέματα του Σαμαρά είναι πάρα πολλά και το χεράκι τους βάζουν και οι Βενιζέλος και Κουβέλης, αλλά βοηθώντας και όλο το πολιτικό σύστημα και τα υπόλοιπα κόμματα χρόνια τώρα, έτσι ώστε να καταφέρουν να ξεπουλήσουν και να διαλύσουν την Ελλάδα εξαθλιώνοντας και θανατώνοντας τους Έλληνες !

Η σημερινή «κυβέρνηση» μετά την «κυβέρνηση» του ΓΑΠ και της συμμορίας του είναι ο νέος Δούρειος Ίππος της Τρόικας και της Παγκοσμιοποίησης και μαζί με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Παραπληροφόρησης, της Προπαγάνδας και της χειραγώγησης τους, στόχο έχουν να επιβάλλουν σε όλους τους Λαούς και τις χώρες τα σχέδια τους για την Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Υ.Γ. 1 : Η Κύπρος είπε ΟΧΙ και έδωσε ένα παράδειγμα, το θέμα όμως είναι πόσο κράτησε το ΟΧΙ αυτό, οι συνέπειες του, αλλά και οι συνέπειες του ΝΑΙ τώρα πια και το πιο σημαντικό βέβαια είναι μην το παράδειγμα αυτό του εκβιασμού των Δημεύσεων και των Απολύσεων, είναι τελικά και σχέδιο για την Ελλάδα που λέει ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, αλλά και για άλλες χώρες πριν ή μετά !

Υ.Γ. 2 : Ο μαγαρισμένος από τους δολοφόνους Ναζί χαιρετισμός του Κατίδη θα πρέπει σίγουρα να μας προβληματίζει, χρειάζεται όμως και όλοι να διαβάσουμε όχι ξανά, αλλά καλά την Ιστορία μας, τουλάχιστον από τον Μέγα Αλέξανδρο και έπειτα και ας αφήσουμε την προπαγάνδα για το Δ΄ Ράιχ και τους υποστηρικτές τους, ξέρουν αυτοί από προπαγάνδες, εκκαθαρίσεις και καταστροφές.

Καλό υπόλοιπο Σαρακοστής χωρίς νηστεία στην μνήμη, χωρίς περικοπές στην Ιστορία, αλλά με πραγματικό αγώνα στο σώμα, στην ψυχή και στο πνεύμα και όχι επιλεκτικά σε ότι μας συμφέρει και ότι μας βολεύει.

Αλέξανδρος Κ. Κοκκινίδης 27 – 03 – 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: