DEH

DEH

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ενημέρωση περί εφάπαξ συνταξιούχων ΔΕΗ από Ραφαήλ Μεβοράχ

Συνάδελφοι,ες
Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου απόκτησης σημαντικών στοιχείων υπό τη μορφή καταλόγων που αφορούν την έκδοση των οριστικών αποφάσεων κύριας σύνταξης και εφάπαξ βοηθήματος για όλους τους συνταξιούχους που αποχώρησαν το 2010 και το 2011, καλώ όσους συναδέλφους αποχώρησαν εντός του 2010 έως και τα μέσα του 2011 και είχαν περικοπή του εφάπαξ κατά 15 , 25 και 30% και επιθυμούν να το διεκδικήσουν κατ΄αρχήν διοικητικά και εν συνεχεία, αν χρειαστεί, δικαστικά, να έρθουν σε επαφή μαζί μου για να ομαδοποιήσουμε
τις διάφορες περιπτώσεις και να μεθοδεύσουμε τις ενέργειές μας ( η ισχύς εν τη ενώσει!!!).
Από τα αποκτηθέντα στοιχεία “φαίνεται” ότι κυρίως αδικηθήκαν όσοι αποχώρησαν εντός του 2010 μέχρι και τα μέσα του 2011 και είχαν διαδοχική ασφάλιση και ειδικά όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από Απρίλιο μέχρι και Οκτώβριο του 2010 για τους οποίους εκκρεμούσε η μεταβολή του μισθού τους λόγω των αναδρομικής μείωσης του 7% από 1.1.2010 και 3% από 1.6.2010 η οποία δεν είχε προλάβει να ενσωματωθεί όταν αποχώρησαν. Όμως η ΔΑΝΠ εγγράφως ενημέρωσε το ασφαλιστικό μας ( ΙΚΑ/ΕΤΑΜ και ΤΑΥΤΕΚΩ) για την αλλαγή του μισθού ανά κλιμάκιο βάσει των μειώσεων που προανέφερα από τον Ιούλιο του 2010!!!.
Οι εν λόγω συνταξιούχοι “παγιδεύτηκαν” στην αιτιολογία της υπηρεσίας ότι η έκδοση της οριστικής απόφασης του εφάπαξ ( που ήταν καθοριστικό στοιχείο για τις μειώσεις του μεσοπρόθεσμου κατά 15, 25 και 30%) καθυστέρησε υπέρμετρα χωρίς ευθύνη του ΤΑΥΤΕΚΩ λόγω της μεγάλης καθυστέρησης έκδοσης της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης από το ΙΚΑ/ΕΤΑΜ.
Από την άλλη, το ΙΚΑ/ΕΤΑΜ ισχυρίζεται ότι καθυστέρησε την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης λόγω αφ΄ενός της καθυστέρησης της αλληλογραφίας με τα άλλα ταμεία της διαδοχικής ασφάλισης και αφ΄ετέρου λόγω της αλλαγής του μισθού από 1.1.2010 και 1.6.2010.
Οι “αστείες” αυτές δικαιολογίες από αμφότερες τις υπηρεσίες ( ΙΚΑ/ΕΤΑΜ και ΤΑΥΤΕΚΩ) καταρρίπτονται με ακλόνητα ντοκουμέντα που έχω στη διάθεσή μου, μετά και από ένα κύκλο ενημέρωσης από την κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ.
Οι ενδείξεις προνομειακής μεταχείρησης ενισχύονται από το γεγονός ότι ακόμα και όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αλληλογραφίας με τα άλλα ταμεία της διαδοχικής ασφάλισης, ακόμα και τότε δεν τηρήθηκε η σειρά προτεραιότητας που έπρεπε να τηρηθεί στην έκδοση των οριστικών αποφάσεων κύριας σύνταξης, αλλά εκδίδοντο σωρεία οριστικών αποφάσεων νέων συνταξιούχων, με το αιτιολογικό ότι αυτοί δεν είχαν διαδοχική ασφάλιση!!!!.
Ακόμα αποκαλύφθηκε ότι σε αρκετούς συναδέλφους με διαδοχική ασφάλιση η υπηρεσία του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ έδωσε τη δυνατότητα να ΑΠΟΠΟΙΗΘΟΥΝ τη διαδοχική τους ασφάλιση και έτσι να επιταχυνθεί η έκδοση της οριστικής τους απόφασης για κύρια σύνταξη, επειδή ούτως ει άλλως δεν οφελούντο από τη διαδοχική ασφάλιση, πράγμα που όμως ίσχυε για τη συντριπτική πλειοψηφία των εχόντων διαδοχική ασφάλιση, λόγω του πλαφόν των 2.773 ευρώ. Όμως, από πουθενά από τον κανονισμό του ασφαλιστικού μας δεν προκύπτει τέτοια δυνατότητα και δεν ενημερωθήκαμε για αυτή τη δυνατότητα. Από τα στοιχεία προκύπτει
 
Ραφαήλ Μεβοράχ

Δεν υπάρχουν σχόλια: