DEH

DEH

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Βραβείο Καινοτομίας Ευφυών Ενεργειακών Λύσεων EmPower


Βραβείο Καινοτομίας Ευφυών Ενεργειακών Λύσεων EmPower
«Πρώτιστος στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας», τόνισε χτες ο θεματικός περιφερειάρχης Εμπορίου, Γιώργος Σβώλης, ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, η οποία προκηρύσσει σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, το «Βραβείο Καινοτομίας Ευφυών Ενεργειακών Λύσεων EmPower».
Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι «θα βελτιώσουμε τις δομές επιχειρηματικότητας σε όφελος της κοινωνίας και του τόπου, καθώς γνωρίζουμε ότι μόνο με την ενίσχυση των ΜΜΕ, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, η χώρα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης».
Στη συνέχεια αναφερόμενος στο βραβείο EmPower, σημείωσε ότι απευθύνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες παράγουν προϊόντα ή και παρέχουν υπηρεσίες που μπορούν να αποτελέσουν μια καινοτόμα πρόταση στον τομέα της ενέργειας. Πραγματοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος EmPower που διαχειρίζεται το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας και συμμετέχουν συνολικά τέσσερις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες (Γερμανίας, Εσθονίας, Ισπανίας και Ελλάδας).
Το βραβείο έχει ως κύριο στόχο να αναδείξει τις ευφυείς ενεργειακές λύσεις που υπάρχουν στην αγορά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ παράλληλα να διασυνδέσει και να αναπτύξει συνέργειες ανάμεσα στις επιχειρήσεις των τεσσάρων Περιφερειών.
Εστιάζει στους επόμενους τρεις τομείς των ευφυών ενεργειακών τεχνολογιών:
. Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης για βιομηχανικό εξοπλισμό και διαδικασίες.
. State of the art των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για θέρμανση και ψύξη κτιρίων.
. Μικρής κλίμακας ευφυείς εφαρμογές που βασίζονται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την εφαρμογή σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά τη διαδικασία αξιολόγησης, θα επιλεγούν 3 προτάσεις οι οποίες θα βραβευτούν τόσο σε Περιφερειακό επίπεδο, όσο και στην Διεθνή Τελετή Απονομής των Βραβείων Empower που θα πραγματοποιηθεί στην Σαραγόσα της Ισπανίας τον Ιούνιο του 2013.
Το Bραβείο για το πρώτο νικητή θα είναι 3.000 € σε προωθητικές ενέργειες της επιλογής του καθώς και τα εισιτήρια και τη διαμονή για να συμμετέχει ένας εκπρόσωπος της ΜΜΕ στην Διεθνή Τελετή, ενώ το βραβείο του δεύτερου και τρίτου νικητή θα είναι 2.000 € και 1.000 € αντίστοιχα.
Η προθεσμία για υποβολή προτάσεων είναι μέχρι τις 10 Μαρτίου 2013.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, Αθανάσιος Κακάλης, υπογράμμισε ότι το ΤΕΕ με ικανοποίηση δέχτηκε τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, καθώς μπορεί να συνεισφέρει σε τεχνικά θέματα και να δώσει ενεργειακές λύσεις, αφού και το πρόγραμμα Empower εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική εξοικονόμησης ενέργειας.
Στα κίνητρα που δίνονται στις επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο διευθυντής του Περιφερεαικού Ταμείου Βασίλης Κωτούλας, ενώ ο τεχνικός σύμβουλος του προγράμματος κ. Ντάβος, αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες και τους όρους συμμετοχής των επιχειρήσεων στη διεκδίκηση του βραβείου.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ http://www.e-ptolemeos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: