DEH

DEH

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΣΥΠ ΔΕΗ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ
Με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του προς το Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ζητά την ανάκληση των αποφάσεων που αποδεσμεύουν τους αποσπασμένους συναδέλφους στο ΤΑΥΤΕΚΩ που επιθυμούν να επιστρέψουν στη ΔΕΗ.
Η απαράδεκτη αυτή παρέμβαση εντείνει το κλίμα ανασφάλειας των συναδέλφων και δημιουργεί ένα νέο καθεστώς ομηρίας, αφού αρκείται να αναφέρει κυνικά ως λόγους ανάκλησης των παραπάνω αποφάσεων την ομαλότητα των διαδικασιών στελέχωσης του ΕΟΠΥΥ και του ΕΤΕΑ και την επαρκή στελέχωση του ΤΑΥΤΕΚΩ.
Αφήνει αναπάντητα όμως ερωτήματα όπως:
α) Ποια θα είναι η διαδικασία επιστροφής στη ΔΕΗ των αποσπασμένων συναδέλφων που το επιθυμούν;
β) Ποιες υπηρεσίες θα προσφέρουν οι αποσπασμένοι συνάδελφοι σε ποιους; και που;
γ) Ποιες θα είναι οι εργασιακές τους σχέσεις;
Από ποιους θα κρίνονται;
Ποια θα είναι η υπηρεσιακή τους εξέλιξη;
Η αλληλεγγύη στους εγκλωβισμένους συναδέλφους αποτελεί χρέος όλων μας πέρα από μικροσυντεχνιακές και προσωπικές επιδιώξεις και αναμφισβήτητα η στάση όλων μας θα κριθεί από τους συναδέλφους.
Καλούμε τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να διασφαλίσει σε ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΤΑΥΤΕΚΩ, ότι καμία απόφαση δε θα ανακληθεί.
Καλούμε τη ΔΕΗ, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διευκρινισθούν τα παραπάνω, σχετικά με το προσωπικό της, ερωτήματα και να προχωρήσει άμεσα στις κατάλληλες προετοιμασίες τοποθέτησης και των υπολοίπων συναδέλφων που έχουν αποδεσμευτεί.


Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: