DEH

DEH

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΣΕ ΔΥΣΧΕΡΗ ΘΕΣΗ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ - ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΚΥΚΛΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΩΣ ΥΠΑΙΤΙΟ ΤΗΣ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 5

Τον Αργύρη Οικονόμου φωτογραφίζουν κύκλοι της ΔΕΗ ως υπαίτιο της δυσμενούς εξέλιξης στην υπόθεση της υπογραφής της σύμβασης για την κατασκευή του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5. Όπως λέγεται, την εποχή που το Δ.Σ. της ΔΕΗ αποφάσιζε ότι δεν θα υπογράψει τη σύμβαση, αν πρώτα δεν εξασφαλιστεί χρηματοδότηση με όρους συμφέροντες για τη ΔΕΗ, ο κος Οικονομόμου διέδιδε ότι η υπογραφή θα προχωρήσει ακόμη και χωρίς να βρεθεί χρηματοδότηση και ότι θα αναλάμβανε η ίδια η ΔΕΗ το ρίσκο να χάσει 50 εκατομμύρια, αν τελικά δεν βρει την κατάλληλη χρηματοδότηση! Μάλιστα, φαίνεται ότι το «μυστικό» το είχε εκμυστηρευτεί και σε πρώην μέλος
του Δ.Σ. της ΔΕΗ, το οποίο έστειλε στις 8/6/2012 σχετικό
ενημερωτικό σημείωμα-καταγγελία στα μέλη του σημερινού Δ.Σ. Οι εξελίξεις δικαίωσαν προσωρινά τον κ. Οικονόμου, ο οποίος εικάζεται ότι, ως διευθυντής της νομικής υπηρεσίας παρείχε στο Δ.Σ. τη νομική κάλυψη για να λάβει στις 11/12/2012 απόφαση να υπογραφεί η σύμβαση κατά παράβαση προηγούμενων αποφάσεων και χωρίς να είναι γνωστό αν και με ποιο κόστος θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση -μαμούθ ύψους 1,5 δισ.

Πολύτιμη η κάλυψη του νομικού συμβούλου, αλλά άχρηστη ενώπιον των εισαγγελικών αρχών που, όπως λέγεται, παρενέβησαν και ζητούν να παγώσει η υπογραφή, μέχρι να δοθούν οι δέουσες εξηγήσεις, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του newpost στα κάγκελα είναι και η κυβέρνηση, η οποία δεν δείχνει διατεθειμένη να ανεχτεί άλλο τον νομικό σύμβουλο της ΔΕΗ, ο οποίος ακούγεται ότι κατά τη μακρά θητεία του στη ΔΕΗ έχει βάλει σε μεγάλους μπελάδες όλα τα Δ.Σ., παρέχοντας νομική κάλυψη σε αποφάσεις που σχεδόν στο σύνολό τους ελέγχονται σήμερα από τη δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα όσα είχε αποκαλύψει το newpost για τον κύριο Οικονόμου αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα ο κος Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος έφερετο ως «προστάτης» του κ. Οικονόμου (πάντα με βάση τα όσα διέδιδε ο νομικός σύμβουλος) έχει ήδη διαμηνύσει στο Μέγαρο Μαξίμου ότι ούτε προστάτης του κου Οικονόμου είναι και ότι ουδεμία σχέση έχει με την παραμονή του στη ΔΕΗ.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει δοθεί εντολή - και μετά τις πρόσφατες εξελίξεις- να απομακρυνθεί από το ευαίσθητο πόστο το οποίο κατέχει μέχρι σήμερα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: