DEH

DEH

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ¨ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ¨ΕΟΡΔΑΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ ΤΩΝ ΡΟΔΩΝ¨


Το ότι επρόκειτο για μια από τις πιο εκπληκτικές παραστάσεις που είχαν ποτέ την τύχη να παρακολουθήσουν οι πολίτες της Εορδαίας (και όχι μόνο) είναι πλέον κοινή ομολογία.

Η παράσταση «Εορδαία Μητέρα Γη των Ρόδων», όχι απλά κατάφερε μέσα σε δύο περίπου ώρες να ταξιδέψει τον θεατή στο χρόνο καλύπτοντας 100 ολόκληρα έτη, αλλά ταυτόχρονα κατάφερε να προσφέρει ό,τι μπορεί κάποιος να περιμένει από 10 παραστάσεις μαζί: ευχάριστες σκέψεις, γέλιο, προβληματισμό, ενθουσιασμό, αναπόληση και πολλά πολλά ακόμα.

Η παράσταση λόγου, δράσης και εικόνας «Εορδαία Μητέρα Γη των Ρόδων» που ανέβασε η  Θεατρική Αναζήτηση σε συνεργασία με φορείς και ιδιώτες της Εορδαίας, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 15 Δεκεμβρίου 2012 και στην κυριολεξία «έκλεψε καρδιές». Δικαίως.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ευχαριστεί και συγχαίρει εγκαρδίως τη Θεατρική Αναζήτηση και ιδιαιτέρως την κ. Κική Πλεξίδα – Στούμπου που υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία της παράστασης. Είναι τιμή να έχουμε στους κόλπους της κοινωνίας μας ανθρώπους που με κίνητρο την αγάπη τους για το θέατρο καταφέρνουν να οργανώνουν τέτοιου είδους «ταξίδια», που ξεκινούν από εκεί που ξεκινά και η Ιστορία και φθάνουν μέχρι το σήμερα με τα γεγονότα που συνετέλεσαν στη διαμόρφωση της Εορδαίας.

Μπορεί η αυλαία της παράστασης να έπεσε, είμαστε όμως σίγουροι ότι η ευωδιές των Ρόδων και τα συναισθήματά που δημιούργησαν θα μείνουν ανεξίτηλα στο χρόνο. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: