DEH

DEH

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Απορίες αναγνώστη για… τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις της ΔΕΗ

Μόλις παρέλαβα τον εκκαθαριστικό λογαριασμο της ΔΕΗ που βγαινει πλεον σε ενα φυλο οπως φροντισαν να μας ενημερωσουν.
εκπληκτος ειδα το ποσο των 453 ευρω!!! για ενα σπιτι και με πληρωμένο το εναντι.

οταν κοιταξα καλυτερα ειδα οτι το κοστος του ρευματος ειναι 210 ευρω,γυρω στα 70 ειναι ερτ, δημοτικα τελη,φπα κτλ. και 173(!!!) ευρω ειναι στην ενδειξη "ρυθμιζόμενες χρεώσεις"! αφου εψαξα να μαθω τι είναι οι ρυθμιζόμενες χρεωσεις εμαθα οτι είνα "Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι χρεώσεις που εγκρίνονται από την Πολιτεία και εφαρμόζονται σε όλους τους πελάτες που κάνουν χρήση του Εθνικού Ηλεκτρικού Συστήματος, ανεξαρτήτως του προμηθευτή που έχουν επιλέξει.

Οι χρεώσεις αυτές αφορούν αναλυτικά:

Στη χρέωση για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Η/Ε: Η χρέωση αυτή καλύπτει τις δαπάνες λειτουργίας, συντήρησης και ανάπτυξης του Δικτύου Μεταφοράς (Σύστημα Μεταφοράς) που μεταφέρει την ηλεκτρική ενέργεια σε Υψηλή Τάση μέσω των πυλώνων από τα εργοστάσια παραγωγής στους Υποσταθμούς των αστικών περιοχών, ώστε στη συνέχεια μέσω του Δικτύου Διανομής υπό μέση και χαμηλή τάση να φθάσει η ενέργεια στους τελικούς καταναλωτές της χώρας.


Στη χρέωση για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Η/Ε: Η χρέωση αυτή καλύπτει τις δαπάνες λειτουργίας, συντήρησης και ανάπτυξης του Δικτύου Διανομής, Μέσης και Χαμηλής Τάσης."

Δεν ξέρω τι να πώ, εδω τελειώνουνε τα λόγια και σταματάνε τα ρολόγια (της δεη) και ατελειωτο κενο...που θα λεγε και Γονιδης.

Δεν παμε καλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: