DEH

DEH

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ:σημαντικό θέμα είναι η δημοσιοποίηση του οριστικοποιημένου καταλόγου δικαιούχων με βάση το κριτήριο της αίτησης αποχώρησης

1. Τον περασμένο Δεκέμβριο εξοφλήθηκαν με 16.000.000 οι συνάδελφοι που τους οφειλόταν το υπόλοιπο 10% του εφάπαξ και αποχώρησαν μέχρι και τον Μάρτιο του 2010 ( περίπου 1.323 άτομα).

2. Ενώ τότε δεν μας προιδέαζε κανείς για οποιαδήποτε εμπλοκή για την απρόσκοπτη συνέχιση των καταβολών με βάση τα 137.000.000 που είχε έτοιμα προς διάθεση το Υπουργείο, τελικά πέσαμε σε νέο γολγοθά και ικανοποίηση πολλαπλών προυποθέσεων και όρων πριν από την εκταμίευση του ανωτέρω ποσού. Συγκεκριμένα:

3. Προέκυψε ζήτημα αναδιοργάνωσης του ΤΑΥΤΕΚΩ ( αλλαγή οργανογράμματος), που έπρεπε να υπογραφεί από την ιεραρχία δύο

υπουργείων, που τελικά ολοκληρώθηκε, παρακολουθώντας και πιέζοντας για επίσπευση της διαδικασίας στην κυριολεξία ...πόρτα-πόρτα μέχρι και τη δημοσίευση του ΦΕΚ.

4. Την ίδια μέρα με τη δημοσίευση του ΦΕΚ έγινε η τοποθέτηση της κ. Δροσάτου ως Διευθύντριας Οικονομικού του ΤΑΥΤΕΚΩ για να προχωρήσει η διαδικασία συνεργασίας με το Υπουργείο Εργασίας για υπογραφή μνημονίου που απορρέει από τη συμβατική υποχρέωση με την τρόικα. Η κ. Δροσάτου βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας για τη σύνταξη του μνημονίου, όπως θα εξηγηθεί παρακάτω.

5. Παράλληλα όμως προέκυψε "ως κεραυνός εν αιθρία" η αλλαγή του Προέδρου του ΤΑΥΤΕΚΩ και τέθηκε το ερώτημα ποιός θα υπογράψει το μνημόνιο, ο παλιός ή ο καινούργιος. Τελικά επικράτησε η άποψη ότι πρέπει να το υπογράψει ο καινούργιος. Αυτό όμως δημιουργεί επί πλέον προβλήματα και καθυστερήσεις για την ενημέρωσή του κ.λ.π. Η υπουργική απόφαση για τοποθέτηση του νέου Προέδρου βρίσκεται για υπογραφή στον Υπουργό Εργασίας και σήμερα -αύριο οδεύει στο εθνικό τυπογραφείο για δημοσίευση. Θα κάνει περίπου 1 εβδομάδα, Το παρακολουθούμε επίσης πόρτα-πόρτα.

6. Το μνημόνιο έχει μερικές προυποθέσεις και δεσμεύσεις που πρέπει να καλυφθούν από πλευράς ΤΑΥΤΕΚΩ που δημιουργούν καθυστερήσεις και άπτονται τόσο οικονομικών στοιχείων ( μελέτη και δέσμευση για μη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών εντός του 2013 για καταβολή εφάπαξ, αλλιώς θα απαιτηθούν νέες περικοπές στο ύψος του εφάπαξ) όσο και διοικητικών ( να εξασφαλιστεί επάρκεια προσωπικού-είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται με τη δυνατότητα που δόθηκε στο προσωπικό να επανακάμψει στη ΔΕΗ κ.λ.π.). Η εκτίμησή μου είναι ότι όλες οι παραπάνω διαδικασίες ( εγκατάσταση του νέου Προέδρου ΤΑΥΤΕΚΩ, ενημέρωσή του και υπογραφή μνημονίου με Υπουργείο) θα πάρουν 2-3 εβδομάδες. Μετά από αυτό θα εκταμιευτούν τα 137.000.000 σε δόσεις εκ των οποίων η πρώτη θα είναι η μεγαλύτερη, περίπου 60.000.000. Εκτός όμως από αυτά τα ποσά το Υπουργείο ενέκρινε για τον πάγιο πόρο το ποσό των 25.000.000 για εφάπαξ με πρώτη δόση για αυτό το μήνα 2.000.000, τα οποία έχουν ήδη καταβληθεί, ενώ υπάρχουν και κάποια χρήματα από ίδια έσοδα του ταμείου ( από εισφορές κ.λ.π.), τα οποία δεν μας έχουν δηλωθεί ακόμα ( άλλα 2-3.000.000 περίπου). Επομένως , το ποσό που συγκεντρώνεται αθροιστικά ( γύρω στα 4-5.000.000) μπορούν να διατεθούν σε διακαιούχους από την άλλη κιόλας εβδομάδα, ανεξάρτητα από μνημόνια κ.λ.π.
7. Ένα άκρως σημαντικό θέμα είναι η δημοσιοποίηση του οριστικοποιημένου καταλόγου δικαιούχων με βάση το κριτήριο της αίτησης αποχώρησης, βάσει των κινητοποιήσων που κάναμε για να ανατρέψουμε το κατάπτιστο καθεστώς που είχε δημιουργηθεί με δόλια μέσα. Ο Πρόεδρος του ΤΑΥΤΕΚΩ είχε δεσμευτεί προσωπικά ότι θα δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο όταν ολοκληρωθεί. Μέχρι σήμερα δεν υλοποιεί την υπόσχεσή του και για αυτό έχουμε προβεί σε ενέργειες προς τη κατεύθυνση αυτή. Σπεύδω να σας ενημερώσω ότι μετά από ενέργειές μου έχουν εκδοθεί αποφάσεις και γνωματεύσεις των αρμόδιων Αρχών ( Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Νομικές Υπηρεσίες ΤΑΥΤΕΚΩ και ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αλλά και εντολές Εισαγγελέα Πρωτοδικών), με τις οποίες αίρονται οι όποιες αμφιβολίες των Υπηρεσιών για παράδοση στοιχείων συνταξιούχων, όπωςτο ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία συνταξιοδότησης και η ημερομηνία που η Υπηρεσία εξέδωσε την οριστική του απόφαση για χορήγηση κύριας σύνταξης και χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος, τα οποία χαρακτηρίζουν ως απλά προσωπικά δεδομένα και όχι ευαίσθητα, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει δικαστικά όποιος νομίζει ότι θίγεται από πράξεις και παραλείψεις υπηρεσιακών παραγόντων και προνομιακή μεταχείρηση κάποιων συναδέλφων σε σχέση με άλλους, προκαλώντας τους μεγάλη οικονομική ζημία ( όλες τις ανωτέρω αποφάσεις και γνωματεύσεις γνωρίζει ο Πρόεδρος του ΤΑΥΤΕΚΩ και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφρομένου συνδέλφου).
Τι εμποδίζει τον Πρόεδρο και δεν δημοσιοποιεί τον οριστικοποιημένο κατάλογο για να εξαφανιστεί κάθε αμφιβολία περί της αξιοκρατικής τήρησης σειράς ποτεραιότητας;;;;.
Συνάδελφοι,ες
Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Περιμένουμε την εγκατάσταση του νέου Προέδρου ΤΑΥΤΕΚΩ την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτό θα είναι το "κλειδί" των εξελίξεων, αλλά και της ανοχής μας. Από εκεί και πέρα θα δρομολογηθούν εξελίξεις , ανάλογα με τις προθέσεις του για επίσπευση των διαδικασιών.
Να είστε σε εγρήγορση. Η κοροιδία δεν μπορεί να κρατήσει άλλο πιά!!!!
Ραφαήλ Μεβοράχ, 6932-609298.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α Λ Η Τ Ε Σ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΑΝΕ.ΑΠΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΝΩ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΦΑΝΕ

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΡΑΦΑΗΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Γιάννης Παπακώστας
Συνταξιούχος ΔΕΗ

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.