DEH

DEH

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Τίτλοι τέλους για τη ΔΕΗ – Mε την υπογραφή του Ν. Κοζάνης Γ. Κασαπίδη, Μ. Παπαδόπουλου και Π. Κουκουλόπουλου και με πλειοψηφία μόνο δύο ψήφων υπερψηφίστηκε το ξεπούλημα της ΔΕΗ

makriΧωρίς αιδώ, τρεις εκπρόσωποι του Νομού Κοζάνης, Κασαπίδης, Παπαδόπουλος, Κουκουλόπουλος στο κοινοβούλιο συνυπέγραψαν με την ψήφο τους την καταδίκη της περιοχής, την υποτίμηση των μισθών και των συντάξεων, των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και την καταπάτηση των δικαίων του τόπου μας, που τόσα πολλά έχει προσφέρει στη χώρα. Τα ψέμματα και οι υποσχέσεις τελείωσαν.
Ο δημόσιος κοινωφελής χαρακτήρας της ΔΕΗ αποτελεί πλέον παρελθόν. Από σήμερα με την ψήφο των κυβερνητικών Βουλευτών κ.κ. Κασαπίδη, Παπαδόπουλου και Κουκουλόπουλου ξεκινά η αρχή

Ανακοίνωση «Σπάρτακου» για το κλείσιμο του Ορυχείου Αμυνταίου

Συνάδελφοι
Στις 31/10/2012 συνεδρίασε το Σωματειακό Παράρτημα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Ορυχείο Αμυνταίου, με μοναδικό θέμα το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Ορυχείο με την παρουσία των αρχαιολόγων. Ασχολούμαστε για μια ακόμη φορά με ένα θέμα που πλέον έχει φτάσει στα όρια του.

Με μεγάλη ευκολία, κάποιοι απεργάζονται τρόπους και χρησιμοποιούν μεθόδους, με τελικό σκοπό το κλείσιμο του Ορυχείου. Παρατηρούμε ότι μόνο όπου υπάρχουν Ορυχεία

Ψηφίστηκε το ν/σ για τις ΔΕΚΟ - Απορρίφθηκε η τροπολογία για τους δημοσιογράφους

Αρκετά επεισοδιακή ήταν η ονομαστική ψηφοφορίαΥπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά στη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ κλπ.

Απορρίφθηκε η τροπολογία (άρθρο 7) με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Εύθραυστες ισορροπίες
Tο κρίσιμο άρθρο 2 του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης που αφορά

Περικοπές έως και 25% στις συντάξεις

Περικοπές έως και 25% στις συντάξεις"Γενναίες" περικοπές στις συντάξεις και το εφάπαξ και κατάργηση επιδομάτων προβλέπει η νέα νομοθετική ρύθμιση.
Η επίμαχη νομοθετική διάταξη σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο θα περιλαμβάνει:
 
 
  • Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο έτη
  • Νέα εισοδηματικά κριτήρια για τα οικογενειακά επιδόματα
  • Μειώσεις στο εφάπαξ
Πιο συγκεκριμένα για τις συντάξεις
Μείωση 5% στο άθροισμα κύριων, επικουρικών και μερισμάτων, από 1.000,01 ευρώ μέχρι 1.500 ευρώ με κατώφλι τα 1.000 ευρώ. Αυτό σημαίενι ότι αν κάποιος παίρνει σύνταξη 1.030 ευρώ δε θα πέφτει στα 978 ευρώ αλλά στη περικοπή θα σταματά στα 1.000.
Μείωση 10% στα ποσά από 1.500,01 μέχρι τα 2.000 ευρώ με κατώφλι τα 1.425 ευρώ.
Μείωση 15% στα ποσά από 2.000,01 μέχρι 3.000 ευρώ, με κατώφλι τα 1.800 ευρώ.
Μείωση 20% στα ποσά από 3.000,01 μέχρι 4.000 ευρώ, με κατώφλι τα 2.550 ευρώ.
Μείωση 25% σε σύνολο συντάξεων από 4.000,01 ευρώ και άνω όπου η μείωση θα σταματάει στα 3.200-3.300 ευρώ.
Όσον αφορά τα οικογενειακά επιδόματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας θα είναι πολύ χαμηλότερα από αυτά που είχαν αρχικά συζητηθεί. Η πρόταση που συζητείται είναι να παίρνουν επίδομα μόνο όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 18.000 ή 20.000 ευρώ με δεύτερο εναλλακτικόσχέδιο το εισοδηματικό όριο να ανέβει έως τα 25.000-27.000 ευρώ.
Από το πακέτο μέτρων αποσύρεται η επιβολή αναδρομικής εισφοράς 1% έως 3% στις συντάξεις 400.000 συνταξιούχων Δημοσίου και ΔΕΚΟ που αποχώρησαν με υψηλό εφάπαξ στο διάστημα 1995-2009.


Πηγή: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/248330/perikopes-eos-kai-25-stis-syntaxeis#ixzz2Ar2clJNh

Στο δ’ 3μηνο του 2013 η έναρξη πώλησης της ΔΕΗ και το στο δ΄ 3μηνο του 2014 η ολοκλήρωση


Στο δ’ 3μηνο του 2013 για τη ΔΕΗ, για την οποία -όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο του ΤΑΙΠΕΔ- δεν έχει ακόμη αποφασιστεί το μοντέλο ιδιωτικοποίησης.
«Το Ελληνικό Δημόσιο προχωράει σε μελέτη αξιολόγησης της εθνικής στρατηγικής στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας. Κατόπιν τούτου θα προσδιοριστεί από κοινού με το Δημόσιο και μετά από εισήγηση των συμβούλων, η στρατηγική αξιοποίησης της εταιρείας», επισημαίνεται στο κείμενο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σενάριο της δημιουργίας μίας ή δύο «μικρών ΔΕΗ» δηλαδή θυγατρικών στις οποίες θα περάσουν μονάδες της επιχείρησης αντιπροσωπευτικές του μίγματος καυσίμων που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ (λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές και ίσως φυσικού αερίου) και οι οποίες θυγατρικές θα βγούν προς πώληση, είναι το πρώτο «πάνω στο τραπέζι». Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίζει και το σενάριο του στρατηγικού επενδυτή. Όμως για να υπάρξει συμφωνία με στρατηγικό επενδυτή θα πρέπει πρώτα να έχει καθοριστεί το σχέδιο για το ποια τμήματα της ΔΕΗ θα ιδιωτικοποιηθούν και σε πιο χρονικό πλαίσιο. Ο επενδυτής, λοιπόν, θα μπεί έχοντας γνώση του ποια θα είναι η ΔΕΗ της επόμενης μέρας
Στο κεφάλαιο των επικείμενων αποκρατικοποιήσεων που παρουσίασαν χθες στη διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής οι κ.κ. Τ. Αθανασόπουλος και Ι. Εμίρης, περιλαμβάνονται συνολικά 16 περιπτώσεις με αναλυτικά χρονοδιαγράμματα, μεταξύ των οποίων και αυτές της ενέργειας. Ειδικότερα :
 
ΔΕΗ (δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το μοντέλο).
-Δ’ 3μηνο 2013, πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, και μετά προεπιλογή
-Γ’ 3μηνο 2014, υποβολή δεσμευτικών προσφορών, και μετά προεπιλογή
-Δ’ 3μηνο 2014, Ελεγκτικό συνέδριο
-Δ’ 3μηνο 2014, υπογραφή σύμβασης με ανάδοχο
 
 
Στο μεταξύ, η Βουλή θα έχει τη δυνατότητα να κυρώνει τις συμβάσεις αποκρατικοποίησης, ιδιαίτερα σε εταιρείες κοινής ωφέλειας, (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΣΕ), ώστε να θωρακισθεί η διαφάνεια και να παρασχεθεί η αναγκαία ασφάλεια δικαίου, κάτι που βρίσκει σύμφωνη και τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, ανέφερε χθες ο υπ. Οικονομικών Ι. Στουρνάρας.
 
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών προσέθεταν πως με τη δήλωση αυτή ο κ. Στουρναρας είχε σαν στόχο να διευκρινίσει πως όλες οι αποκρατικοποιήσεις θα έρχονται μέσω ΤΑΙΠΕΔ, εκτός από τις ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας όπου η κύρωση -εφόσον ζητηθεί- θα γίνεται από την Βουλή, όπως είχαν ζητήσει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Από άρθρο του energypress

Αθανασόπουλος: 11 Δις ο Στόχος των Αποκρατικοποιήσεων την Περίοδο 2013-2016

Στα 11 δισ. ευρώ ανέρχεται ο στόχος για έσοδα από αποκρατικοποιήσεις την περίοδο 2013 - 2016, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ καταθέτοντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το νόμο περί αποκρατικοποιήσεων.

"Συμφωνήσαμε για έναν στόχο εσόδων από αποκρατικοποιήσεις στα 2,5 δισ. το 2013 -περί τα 2,2 δισ. από πώληση επιχειρήσεων και 342 εκατ. ευρώ από αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Για το 2014 ο στόχος είναι στα 2,367 δισ. ευρώ, για το 2015 στας 1,141 δισ. ευρώ και για το 2016 στα 3,441 δισ. Οπότε συνολικά τα έσοδα εκτιμώνται στα 11,145 δισ. ευρώ", δήλωσε ο πρόεδρος του Ταμείου κ. Τάκης Αθανασόπουλος.

Μπρα ντε φερ για τις αυξήσεις του 2013 μεταξύ ΔΕΗ – ΥΠΕΚΑ

Του Χάρη Φλουδόπουλου στο www.capital.gr
Ο παράγοντας «κόστη ΔΕΗ» αναδεικνύεται σε κρίσιμη παράμετρο για το ύψος των αυξήσεων που θα αποφασιστούν αρχικά το Δεκέμβριο και στη συνέχεια σε δύο ακόμη δόσεις μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Αυτό τουλάχιστον περιγράφεται στο κείμενο των υποχρεώσεων του νέου μνημονίου. Και γιατί λέμε ότι τα κόστη της ΔΕΗ αναδεικνύονται ίσως στην πιο κρίσιμη παράμετρο; Διότι ακριβώς η τρόικα υποστηρίζει –όπως άλλωστε είναι και το σωστό– ότι τα τιμολόγια θα πρέπει να είναι κοστοβαρή, δηλαδή να αντανακλούν τα πλήρη κόστη των παραγωγών. Με δεδομένο λοιπόν ότι έρχεται απελευθέρωση των τιμολογίων σε όλες τις κατηγορίες πελατών, τα κόστη της ΔΕΗ

ΔΕΗ: Υπεγράφη η σύμβαση με ΔΕΠΑ

Τη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου και το ιδιωτικό συμφωνητικό συμβιβαστικής επίλυσης διαφόρων με τη ΔΕΠΑ υπέγραψε χθες η ΔΕΗ, σύμφωνα με τις σχετικές εγκρίσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων που πραγματοποιήθηκε στις 4.10.2012.
Το ιδιωτικό συμφωνητικό συμβιβαστικής επίλυσης διαφορών προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα εισπράξει 94 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΠΑ σε πέντε δόσεις, ενώ η νέα σύμβαση προμήθειας αερίου προβλέπει ποσότητες ύψους 1,08 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου για το 2012, οι οποίες αυξάνονται σταδιακά μέχρι και το 2016 έως τα 1,54 δισ. κυβικά μέτρα ενώ μειώνονται από το 2017.
 

Τι κρύβει η βιασύνη της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ;

του Μιχάλη Αγραφιώτη
στο kozan.gr
Με ταχύτατες διαδικασίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση την πώληση της ΔΕΗ, όπως φαίνεται από τις τελευταίες ενδείξεις και μέχρι στιγμής μόνο την πλευρά της ΓΕΝΟΠ να ορθώνει το ανάστημα της κατά των προθέσεων της. Όμως οι λογαριασμοί με την περιοχή και την τοπική κοινωνία μένουν ανοιχτοί, όπως οι μετεγκαταστάσεις, οι επενδύσεις, η αποκατάσταση των εδαφών, η επαναπόδοση εδαφών, η καταβολή του τοπικού πόρου, η εντοπιότητα στους εργαζομένους αλλά και οι σχέσεις εργαζομένων και του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην επιχείρηση.
Στον αέρα οι μετεγκαταστάσεις;
Μια ΔΕΗ που με δημόσιο χαρακτήρα και κοινωνική ευαισθησία δεν μπόρεσε να προχωρήσει το καυτό ζήτημα των μετεγκαταστάσεων, θα προχωρήσει σε μια ΔΕΗ ιδιωτικού

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

«Αλουμίνιον» και τρόικα στέλνουν το λογαριασμό ρεύματος στα ύψη!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ: «Αλουμίνιον» και τρόικα στέλνουν το λογαριασμό ρεύματος στα ύψη!Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί.
 
Δεν μας έφταναν τα 170 εκατομμύρια ευρώ, που χρωστά η Αλουμίνιον της Ελλάδος – του ομίλου Μυτιληναίου – στη ΔΕΗ και δεν τα αποπληρώνει…
…έρχεται τώρα η τρόικα και φέρνει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, λόγω της προνομιακής σχέσης των δύο εταιριών στην τιμολόγηση του ρεύματος.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα ΑΞΙΑ, «την ίδια στιγμή, που υπάρχει η ρητή αυτή απαίτηση (στο μνημόνιο) για την αύξηση των τιμολογίων, έτσι ώστε να καλύπτεται το πλήρες

Ενημέρωση σχετικά με τον υπολογισμό των αναδρομικών

Σχετικά με τον υπολογισμό των αναδρομικών που προκύπτουν από την εφαρμογή της νέας ΕΣΣΕ (αποφ. ΔΣ 122/2012), οι οποίες αποτυπώνονται στις εξοφλητικές ταινίες μισθοδοσίας του μηνός Οκτωβρίου και προκειμένου να αποσαφηνιστούν τυχών παρερμηνείες, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής :

Υπάρχουν οι 3 παρακάτω περιπτώσεις:
 
1η περίπτωση να έχει ο μισθωτός μόνο θετικά αναδρομικά.

Σε αυτή την περίπτωση θα πάρειένα επιπλέον εκκαθαριστικό, με είδος αποδοχών ΛΟΙΠΕΣ, που στο κάτω μέρος φαίνονται οι καθαρές αποδοχές των αναδρομικών (Α).

Επιπλέον στο κανονικό εκκαθαριστικό θα εμφανιστεί μια κράτηση στον κωδικό 515 (Β) ιση με τις υπολειπόμενες δόσεις

Η διαφορά Α-Β αποτελεί την πρώτη δόση που του καταβάλλεται από το σύνολο των προβλεπόμενων δόσεων για το συγκεκριμένο ποσό (Α).

Δηλαδή, δίδεται στον μισθωτό το συνολικό ποσό και του παρακρατείται το ποσό των υπολειπόμενων δόσεων, άρα του καταβάλλεται η πρώτη δόση.

Τον επόμενο μήνα το ποσό της επόμενης δόσης θα εμφανιστεί πάλι στον 515 αλλά από την πλευρά των αποδοχών (αυτό θα επαναληφτεί έως ότου τελειώσουν οι δόσεις).
2η περίπτωση να έχει ο μισθωτός μόνο αρνητικά αναδρομικά.

 

Σε αυτή την περίπτωση στο κανονικό εκκαθαριστικό θα εμφανιστεί μια κράτηση στον κωδικό 303 (Α) με το μεικτό σύνολο των αρνητικών αναδρομικών, (θα μειωθούν η βάση των κρατήσεων και το φορολογητέο ποσό για τον τρέχοντα μήνα κατά το παραπάνω ποσό).

Δηλ. Αφαιρούνται και συμψηφίζονται οι ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές, που ήδη έχουν παρακρατηθεί από τον μισθωτό.

Από το (Α) έχει υπολογιστεί το καθαρό ποσό αρνητικών αναδρομικών (Β) που πρέπει να κρατηθούν από τον μισθωτό (το ποσό αυτό δεν φαίνεται στο εκκαθαριστικό)

Επιπλέον θα εμφανιστεί μια παροχή με τον κωδικό 515 (Γ) ιση με το σύνολο των υπολειπόμενων δόσεων.

Η διαφορά Β-Γ αποτελεί την πρώτη δόση που του κρατείται από το σύνολο προβλεπόμενων δόσεων για το συγκεκριμένο ποσό (Β).

Δηλαδή παρακρατείται από τον μισθωτό το συνολικό ποσό και του δίδεται πίσω το ποσό των υπολειπόμενων δόσεων, άρα πληρώνει την πρώτη δόση.

Τον επόμενο μήνα το ποσό της επόμενης δόσης θα εμφανιστεί πάλι στον 515 αλλά από την πλευρά των κρατήσεων (αυτό θα επαναληφτεί έως ότου τελειώσουν οι δόσεις).

 

3η περίπτωση να έχει ο μισθωτός και θετικά και αρνητικά αναδρομικά.

Σε αυτή την περίπτωση θα εμφανιστούν στα εκκαθαριστικά του και οι δυο παραπάνω περιπτώσεις.(Δεν συμψηφίζονται τα ποσά).

 
Συνάδελφοι,

Όλο αυτό το διάστημα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σεβόμενη την ιστορία της και τον κόσμο της εργασίας που εκπροσωπεί, δεν έχει σταματήσει να τονίζει ότι η εξελισσόμενη κοινωνική και οικονομική κατάσταση, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας βρει από τη θέση του παρατηρητή.

Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να σταματήσουμε να τονίζουμε ότι η περιφρούρηση των εργασιακών, κοινωνικών και μισθολογικών μας δικαιωμάτων υπηρετείται μόνο με την πίστη στα συλλογικά οράματα και τις συλλογικές μορφές δράσης, στον αντίποδα της ανάδειξης του συντεχνιασμού και των ατομικών επιλογών ως κυρίαρχων αξιών.

Στην ίδια κατεύθυνση και με την ίδια δυναμική θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε. Όλοι μαζί, περιφρουρώντας τις κατακτήσεις μας, τις συμβάσεις μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα, παρεμβαίνουμε με δυναμισμό και αποφασιστικότητα στις εξελίξεις.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΕΤΕ-ΔΕΗ: Η χώρα, ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ, ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ, ΛΕΗΛΑΤΕΙΤΑΙ ...

Το πρόγραμμα «δημοσιονομικής σταθερότητας» που μας επιβάλλουν (δια ροπάλου) οι εγχώριοι δυνάστες της τρικομματικής συγκυβέρνησης (κατ εντολή των διεθνών τοκογλύφων), περνά πάνω από το πτώμα της εργατικής τάξης,

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

Τον σημαντικό ρόλο της ενέργειας στην οικονομία της Ελλάδας και γενικότερα της ΝΑ Ευρώπης αναδεικνύει για μία ακόμη χρονιά το ετήσιο (17o) Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ. Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στις 30-31 Οκτωβρίου 2012στην Αθήνα. Το «Ενέργεια και Ανάπτυξη» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387)

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει, και εφέτος, ένα πεδίο γόνιμου διαλόγου πάνω στις τελευταίες εξελίξεις στον

Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχετική παρέμβαση του Κ. Πουπάκη

Υπάρχουν Ευρωπαϊκά Κονδύλια και Βέλτιστες Πρακτικές
για την πάταξη της «μαύρης εργασίας»
 

"Στην Ελλάδα διατίθεται συνδρομή στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) «Ανάπτυξη του Ανθρωπίνου Δυναμικού» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την αναβάθμιση μηχανισμών για την παρακολούθηση της αγοράς εργασίας με στόχο την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας", αναφέρει στην απάντησή του ο L. Andor, Επίτροπος Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, σε γραπτή ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη αναφορικά με την αναγκαιότητα αποτελεσματικής

Nίκος Φωτόπουλος: «Για να μην περάσουν τα μέτρα χρειάζεται τόλμη και θάρρος απ’ όλους και κυρίως από την ηγεσία της ΓΣΕΕ»

Συνάδελφοι, Των Προεδρείων των Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας
Με βάση τις αποφάσεις του τελευταίου Δ.Σ. όπου αναπτύχθηκε διεξοδική συζήτηση και εντονότατη κριτική γύρω από την λαθεμένη στάση της ΓΣΕΕ σχετικά με το πώς πρέπει να δίνονται οι αγώνες ώστε να είναι ουσιαστικοί και νικηφόροι και λόγω του ότι δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας προκειμένου να μην χαθεί χρόνος – όσον αφορά στην προετοιμασία μας για την μάχη

Γράφουν σενάρια για την αναδιάρθρωση και πώληση της ΔΕΗ

Τα σενάρια για τους τρόπους με τους οποίους θα υλοποιηθεί η αναδιάρθρωση και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, σε συνδυασμό με την πρόσβαση τρίτων στη λιγνιτική παραγωγή της χώρας, έχουν αρχίσει να γράφονται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Όπως άλλωστε προβλέπεται στο «νέο μνημόνιο», η κυβέρνηση θα πρέπει να υποβάλει σχετικό σχέδιο προς την τρόικα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο της δημιουργίας μίας ή δύο «μικρών ΔΕΗ» δηλαδή θυγατρικών στις οποίες θα περάσουν μονάδες της επιχείρησης αντιπροσωπευτικές του μίγματος καυσίμων που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ (λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές και ίσως φυσικού αερίου)  και οι οποίες θυγατρικές θα βγούν προς πώληση, είναι πρώτο «πάνω στο τραπέζι».
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίζει το σενάριο του στρατηγικού επενδυτή. Όμως για να υπάρξει συμφωνία με στρατηγικό επενδυτή θα πρέπει

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το 35o Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


 

Το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ που «διεξήχθη» στις 21-22-23/10 βρέθηκε μακριά από την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ολόκληρος ο ελληνικός λαός.

Με ευθύνη των ηγεσιών των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ (σε όλες τους τις εκδοχές) και ΣΑΔ  δεν έγινε καμία συζήτηση, ανάλυση κι εκτίμηση. Δεν έγινε καμία εκτίμηση της μέχρι τώρα πορείας, της πολιτικής και των στόχων που έθεσε ως σήμερα η Ομοσπονδία. Δεν συζητήθηκε κανένα πρόγραμμα δράσης για από δω κι εμπρός. Καμία απόφαση δεν υπήρξε για την οργάνωση της αντίστασης και του αγώνα των εργαζομένων μπροστά στον πλήρη

Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι των εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER

Σε βάρος των πέντε στελεχών των δύο εταιρειών -για τους οποίους εκδόθηκε ήδη διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους- ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου συμπληρωματική δίωξη για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας σε βαθμό....κακουργήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης. Οι συλληφθέντες, που κρατούνται στην ΓΑΔΑ, είναι οι Αριστείδης Φλώρος, Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Στέφανος Σιαφάκας, Χαράλαμπος Σμυρλιάδης και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα για τις απολογίες τους. Οι πέντε, είναι ήδη κατηγορούμενοι καθώς έχει ασκηθεί εδώ και καιρό ποινική δίωξη σε βάρος τους, για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, καθώς εμφανίζονται να μην αποδίδουν στα κρατικά ταμεία τα ποσά που προβλεπόταν από τις συμβάσεις τους με για την εμπορία ρεύματος. Η ζημιά που, κατά το κατηγορητήριο, υπέστη το δημόσιο υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Στο χρέος τα λεφτά από τις αποκρατικοποιήσεις

Σε έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ αποκαλύπτεται ξεκάθαρα πως ο λαός δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας - Δείτε πως το ΤΑΙΠΕΔ με τις πλάτες της τρόικας «παζαρεύει» με τους όρους των δανειστών

Να που θα πάνε τα λεφτά από τις αποκρατικοποιήσεις

Μνήμη… χρυσόψαρου αποδεικνύεται πως έχουν ορισμένοι βουλευτές, που έκπληκτοι διαπιστώνουν το «μαγείρεμα» για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από την τρόικα και το ΤΑΙΠΕΔ.
Ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν μάχη στη Βουλή για να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που εμπεριέχει την «προδοσία» του ΤΑΙΠΕΔ, ζητούν σήμερα πριν από κάθε αποκρατικοποίηση να υπάρχει ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.
Στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως φαίνεται ξεκάθαρα πως η τρόικα χρησιμοποιώντας ως «δούρειο ίππο» το ΤΑΙΠΕΔ κατάφερε να «παζαρεύει» τη δημόσια περιουσία με τους δικούς της όρους και χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, ούτε καν στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Και φυσικά τα κέρδη από το ξεπούλημα να πάνε όλα στους δανειστές. Τα κέρδη για το ελληνικό κράτος, όπως είναι αναμενόμενο, μηδέν!
Οι τροπολογίες του Γιάννη Στουρνάρα στο νομοσχέδιο για την απόσυρση του Δημοσίου από ΔΕΚΟ και λιμάνια, δεν έπεισαν τους εισηγητές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να άρουν τις ενστάσεις τους, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ .
Η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος επέμεινε από την πλευρά του να έχει η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αποφασιστικό ρόλο για την κάθε μία αποκρατικοποίηση και όχι απλώς συμβουλευτικό.
Μάλλον όμως ξέχασε πως στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο ψήφισε με τα δυο χέρια η πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται ξεκάθαρα:
MN_1
MN_2
Όπως διακρίνετε στα έγγραφα του ΤΑΙΠΕΔ, στην σημείωση 7 αναφέρεται πως «το πράγμα ή το δικαίωμα που μεταβιβάστηκε ή παραχωρήθηκε στο Ταμείο, δεν μπορεί να αναμεταβιβαστεί στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο καθ’ οιονδήποτε τρόπο».
Η Ασημίνα Ξυροτήρη από τη ΔΗΜΑΡ, επέμεινε να εξαιρεθούν από τη ρύθμιση οι μεγάλες ΔΕΚΟ, δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει στρατηγικό σχεδιασμό για τις αποκρατικοποιήσεις και δήλωσε πως το κόμμα της θα καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο.
Αντίθετα ένα άλλο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Νίκος Τσούκαλης υποστήριξε πως οι συμβάσεις παραχώρησης 99 ετών δεν συνιστούν ξεπούλημα, καθώς ο πλούτος δεν φεύγει από τη χώρα.
Αντίθετος στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ και των εταιρειών ύδρευσης, ο Νικήτας Κακλαμάνης από πλευράς ΝΔ, υπενθύμισε κείμενο του Κωνσταντίνου Καραμανλή του 1974, σύμφωνα με το οποίο «η ΝΔ δεν θα μπορούσε να αποκλείσει την διεύρυνση του τομέα που ελέγχει το κράτος».
Ο Μάκης Βορίδης, παραδέχθηκε πως το θεσμικό πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων διαμορφώθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Ο Χρήστος Σταϊκούρας επέμεινε στην αναγκαιότητα των αποκρατικοποιήσεων, προτάσσοντας για μια ακόμα φορά τη σωτηρία της χώρας, τη μείωση του δημόσιου χρέους και των δημοσίων δαπανών.
Από τα έγγραφα του ΤΑΙΠΕΔ όμως παρακάτω μπορείτε να δείτε πού θα πάνε τα λεφτά από τις αποκρατικοποιήσεις… όλα στους δανειστές!
MN_3
MN_4MN_5

Η ΔΕΗ υποχρεώνεται να πουλάει κάτω του κόστους της

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, η Επιχείρηση
 
ζημιώνεται επειδή η ΡΑΕ την υποχρεώνει να πουλάει ρεύμα
 
κάτω του κόστους.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας καθόρισε με απόφασή της την τιμή ενέργειας που θα πουλάει η ΔΕΗ στην εταιρεία ΛΑΡΚΟ στα 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρει:

 
Αναφορικά με την Απόφαση 822/2012 της Ρυθμιστικής
 
Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), με την οποία καθορίζεται
 
προσωρινή τιμή 50 €/MWh για τη συνολική ενέργεια που
 
καταναλώνει η Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ, η ΔΕΗ επισημαίνει τα
 
ακόλουθα:

• Σεβόμενη, κατά πάγια πρακτική, το θεσμικό ρόλο της ΡΑΕ,
 
αποφεύγει να σχολιάζει Αποφάσεις της Αρχής.

• Επί της ουσίας όμως, και για τη συγκεκριμένη Απόφαση,
 
ισχύουν τα αναφερόμενα στο από 22.5.2012 Δελτίο Τύπου
 
το οποίο εξέδωσε η Επιχείρηση με αφορμή ανάλογη
 
απόφαση της ΡΑΕ για την τιμολόγηση της Α.Ε.
 ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ.

Είναι προφανές ότι η Απόφαση αυτή ζημιώνει τη ΔΕΗ,
 
υποχρεώνοντάς την να πουλάει κάτω του κόστους. Ως
 
εκ τούτου η ΔΕΗ προτίθεται να ασκήσει όλα τα
 
προβλεπόμενα νόμιμα μέσα κατά της εν λόγω
 
Απόφασης της ΡΑΕ ενώπιον κάθε Αρχής, Εθνικής ή
 
Ευρωπαϊκής.

Aυξήσεις “φωτιά” στη χαμηλή κατανάλωση – Εξορθολογίζουν το Κοινωνικό Τιμολόγιο


Σε ποσοστό έως 40% μπορεί να κυμανθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις χαμηλές καταναλώσεις έως 800 Κιλοβατώρες, όπως προκύπτει από τα κοστολογικά στοιχεία της ΔΕΗ και τις απαιτήσεις της τρόικας για την αγορά ενέργειας.
Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”, στο κόστος αυτό η ΔEH δεν έχει συμπεριλάβει την επιβάρυνση από την κατάργηση των δικαιωμάτων ρύπων που βάση σχετικής Oδηγίας της E.E., τίθεται σε ισχύ από την 1η Iανουαρίου 2013 και η οποία θα κυμανθεί σε ποσοστό 7-8%.
Τα παραπάνω μεταφράζονται σε ένα ακόμα πλήγμα για το μέσο νοικοκυριό, καθώς στις μικρές καταναλώσεις έως 800 Κιλοβατώρες, εμπίπτουν 2,2 εκατομμύρια καταναλωτές.
Η μεγάλη απόκλιση της χαμηλής κλίμακας κατανάλωσης από το κόστος παραγωγής οφείλεται στις ελαφρύνσεις για αυτή την κατηγορία χαμηλών εισοδημάτων, παρότι σύμφωνα με τη ΔΕΗ το μεγαλύτερο μέρος της κλίμακας αφορά σε δεύτερες ή και τρίτες κατοικίες.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η διοίκηση της ΔEH έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες της, ανάλυση της συγκεκριμένης κατηγορίας καταναλώσεων, για να στηρίξει στο YΠEKA πρόταση κατάργησής της με παράλληλη διεύρυνση του Kοινωνικού Oικιακού Tιμολογίου (ΚΟΤ) και αποφυγή ελαφρύνσεων σε βίλες και εξοχικά.
Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ αναμένονται σε τρεις δόσεις από το 2013: 1 Ιανουραρίου 2013 η πρώτη, από το Μάιο η δεύτερη, και από την 1 Ιουλίου η τρίτη.
econews.gr

ΓΕΝΟΠ: Κοινωνικό αγαθό το νερό. Στόχος να συγκεντρωθούν ένα εκατομμυριο υπογραφές!


Το νερό είναι δημόσιο-κοινωνικό αγαθό και η πρόσβαση σε αυτό είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συμμετέχει στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες/ Κοινωφελείς Υπηρεσίες ( EPSU) για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, ώστε οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ να διασφαλίσουν την πρόσβαση όλων των πολιτών, να υιοθετήσουν κανόνες που δεν θα εκθέτουν αυτό το δημόσιο αγαθό στους νόμους της αγοράς και της «απελευθέρωσης».



Αν θέλετε να συμμετάσχετε πατήστε εδώ : www.right2water.eu 

Το 44,1%, εκτιμά ότι η άρνηση του κόσμου να συμμετέχει μαζικά στις διαδηλώσεις οφείλεται στην αναξιοπιστία των διοργανωτών

  
Εν όψει και τις νέας απεργίας της ΓΣΕΕ κατά την ψήφιση των μέτρων καλό είναι να σταθούμε σε ένα εύρημα δημοσκόπησηςπου έγινε για λογαριασμό του zougla.gr και έχει να κάνει με το γιατί ο κόσμος δεν κατεβαίνει στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.   
« Στη διαδικτυακή ψηφοφορία ψήφισαν 1.432 άτομα που συμπεριλαμβάνονται οικειοθελώς στην Data Base της zougla.gr, όπου έχουν καταθέσει τα στοιχεία τους. Αυτή η βάση δεδομένων αποτελείται από 8.000 πολίτες άνω των 18 ετών, που είναι αναγνώστες και φίλοι της ηλεκτρονικής εφημερίδας και στους οποίους εστάλη το ερωτηματολόγιο της έρευνας. Τα αποτελέσματα αυτής της ψηφοφορίας σταθμίστηκαν σύμφωνα με τις επιλογές των ψηφοφόρων στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 από την ειδική επιστημονική ομάδα με την οποία συνεργάζεται η zougla.gr.
Η έρευνα κατέδειξε επίσης τη θεαματική όσο και άκρως ανησυχητική ενίσχυση της Χρυσής Αυγής, η οποία καταγράφεται ως τρίτο κόμμα στη Βουλή και μάλιστα με ένα ικανό και διψήφιο ποσοστό, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ κατρακυλά σε μικρά μονοψήφια ποσοστά. Αντοχές καταδεικνύει το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ το ΚΚΕ βλέπει την επιρροή του να συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο…»

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ:
Γιατί οι πολίτες δεν συμμετέχουν μαζικά στις διαδηλώσεις

Ζητήσαμε από τους πολίτες που συμμετείχαν στη διαδικτυακή ψηφοφορία να απαντήσουν στο ερώτημα που απασχολεί τόσο τα πολιτικά κόμματα της μείζονος ή ελάσσονος αντιπολίτευσης όσο και τους σχολιαστές σχετικά με την ανταπόκριση του κόσμου στις εκκλήσεις των πολιτικών φορέων, των συνδικάτων και κομμάτων για μαζική συμμετοχή σε συλλαλητήρια αντιμνημονιακού χαρακτήρα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων, δηλαδή το 44,1%, εκτιμά ότι η άρνηση του κόσμου να συμμετέχει μαζικά στις διαδηλώσεις οφείλεται στην αναξιοπιστία των διοργανωτών. Ένα 21,6% θεωρεί ότι αυτό το φαινόμενο της αποχής οφείλεται στον φόβο, ένα 19% στην αδιαφορία, ενώ μόλις το 14,1% εκτιμά πως η περιορισμένη συμμετοχή των πολιτών στις διαδηλώσεις οφείλεται σε πίστωση χρόνου που δίνουν οι πολίτες στην κυβέρνηση.

Η έρευνα ολόκληρη εδώ http://www.zougla.gr/politiki/article/psifoforia-ekplikseon

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΕΤΑΑ και ΤΑΥΤΕΚΩ θα κλείσουν τις "τρύπες" του ΕΟΠΥΥ

 
Την απόσυρση της τροπολογίας που προβλέπει την ένταξη στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) του κλάδου Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (Ε.Τ.Α.Α.) καθώς και οι Τομείς Ασθένειας Προσωπικού ΕΤΒΑ, Προσωπικού Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος και Ασθένειας Προσωπικού Τραπεζών Πίστεως, Γενικής και American Express του Κλάδου Υγείας του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.), ζητούν επιστήμονες και τραπεζοϋπάλληλοι.

Η ένταξη, που αφορά όλους τους εν ενεργεία ασφαλισμένους των

“Nεύμα” Φωτόπουλου στις αντιμνημονιακές δυνάμεις

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για το σχηματισμό ΔΣ στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μετά τις εκλογές που έλαβαν χώρα την Κυριακή.
Ο νυν πρόεδρος του συνδικάτου, Νίκος Φωτόπουλος, είδε το συνδυασμό του να χάνει δυνάμεις σε σύγκριση με την προηγούμενη αναμέτρηση, ωστόσο προσπαθεί να συγκεντρώσει γύρω του τις λεγόμενες “αντισυστημικές” δυνάμεις. Δηλαδή εκείνες που αντιτίθενται στο Μνημόνιο και σε όσα αυτό προβλέπει για τη ΔΕΗ (ιδιωτικοποίηση, αύξηση τιμολογίων κλπ).
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το euro2day, σε μήνυμά του το βράδυ της Τρίτης, ο Νίκος Φωτόπουλος έγραφε «οι

Μείωση στα τιμολόγια ΔΕΗ και ΔΕΠΑ ζητά το ΥΠΕΚΑ

Να μειώσουν τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου ζητά από τις διοικήσεις της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου.
Ο κ. Παπαγεωργίου στις επιστολές του προς τις διοικήσεις της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ επισημαίνει το υψηλό ενεργειακό κόστος για τις ελληνικές βιομηχανίες, που αποτελεί τροχοπέδη στις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν εν μέσω οικονομικής ύφεσης, ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές σε σχέση με τον διεθνή ανταγωνισμό και επομένως βιώσιμες.
«Προκειμένου να μην διακοπεί η λειτουργία τους με συνακόλουθη την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας, τόσο στις ίδιες όσο και σε ολόκληρους κλάδους», ζητά από τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ να εξετάσουν τη δυνατότητα μείωσης των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου αντίστοιχα, συνυπολογίζοντας και τις σχετικές αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υφυπουργού, με τις Διοικήσεις της ΔΕΠΑ και των ΕΠΑ, Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε και το κόστος τιμολόγησης προς τους οικιακούς καταναλωτές.

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

 
Διοικητικό Συμβούλιο
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ
ΑΔΑΜ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ (ΜΑΚΗΣ)
ΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΖΑΡΟΛΙΑΓΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΑΛΑΪΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΡΑΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΚΑΡΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΚΑΤΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΜΑΝΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΜΑΣΤΡΟΛΕΩΝ ΗΛΙΑΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΠΑΛΟΥΚΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΠΑΠΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΘΩΜΑΣ
ΡΕΛΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΡΙΖΟΣ ΡΙΖΟΣ
ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΣΥΓΓΕΛΑΚΗΣ ΠOΛΥΑΝΘΗΣ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΧΑΡΟΚΟΠΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ


Εξελεγκτική Επιτροπή
ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΗΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΗΛΙΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ


Αντιπρόσωποι ΓΣΕΕ
ΒΑΡΔΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ
ΒΛΑΣΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΡΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΣΤΡΟΛΕΩΝ ΗΛΙΑΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΘΩΜΑΣ
ΤΟΜΠΑΛΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΣΟΥΜΠΛΕΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΩΜΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Απολογισμός & Πρόγραμμα Δράσης ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Ομιλία προέδρου του Σπαρτακου Γιώργου Αδαμίδη στο 35ο Συνέδριο ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΡΩΔΙΑ!!!!!!

Συμπαιγνία ανταρτών της ΔΑΚΕ με Φωτόπουλο στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ

Πλήρης επιβεβαίωση του parapolitika.gr
Έντονο πονοκέφαλο προκαλούν στη ΝΔ τα όσα συνέβησαν στο εκλογικό συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ όπου η ΔΑΚΕ συνολικά αύξησε τη δύναμη της και θα μπορούσε να πάρει την προεδρία αλλά λόγω του διασπαστικού ψηφοδελτίου τελικά κατάφερε να βγει πρώτο το ψηφοδέλτιο του Φωτόπουλου ο οποίος αναμένεται να επανεκλεγεί πρόεδρος.
Το parapolitika.gr είχε αναφερθεί από την πρώτη στιγμή στις υπόγειες διαδρομές της ΠΑΣΚΕ με τον αντάρτη της ΔΑΚΕ ο οποίος τώρα διεκδικεί τη θέση του γενικού γραμματέα αν συνεργαστεί με τον Φωτόπουλο και τον γνωστό Ρίζο Ρίζο το ψηφοδέλτιο του οποίου πήρε δύο έδρες.
Ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο ΔΣ της ΔΕΗ και παλαιός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μπουζούλας , την προηγουμένη των εκλογών κατέβαλε προσπάθειες ώστε να κατέλθει ενιαίο το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ και συναντήθηκε μάλιστα με παλαιούς συνδικαλιστές και με τον αντάρτη υποψήφιο ο οποίος παρέμεινε ανένδοτος .
Αφού είδε και απόειδε κατέβηκε στους συνέδρους με τον επίσημο υποψήφιο της ΔΑΚΕ Αντώνη Καρρά καταφέρνοντας να αυξήσει τη δύναμη της παράταξης διακομμματικά. Δυστυχώς όμως ,το αποτέλεσμα ήταν να αυξήσει τη δύναμη της η ΔΑΚΕ , να χάσει η ΠΑΣΚΕ δύο έδρες αλλά να επανεκλεγεί πρόεδρος ο Φωτόπουλος! Ας τα δουν αυτά στη Συγγρού γιατί οπωσδήποτε τώρα πρέπει να παρέμβουν δυναμικά.
 
ΔΓ parapolitika.gr

ΔΑΚΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Θερμά συγχαρητήρια στους επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και στους συναδέλφους συνέδρους που με την ψήφο τους στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ

Θερμά συγχαρητήρια στους επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και στους συναδέλφους συνέδρους που με την ψήφο τους στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ και κατόρθωσαν σε ένα δύσκολο περιβάλλον, να πάρουν ένα θετικό, κατά κοινή ομολογία, αποτέλεσμα.
Οι κατευθυνόμενοι διασπαστές του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ, σε αγαστή συνεργασία με κάποιους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ που έπαιξαν το ρόλο του ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ, κατάφεραν για μια ακόμη φορά να στερήσουν από την παράταξή μας την πρωτιά και το δικαίωμά της να διεκδικήσει την προεδρία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Αυτό που πρέπει να προβληματίσει τους συνέδρους που ενώ

ΔΕΗ: Το μνημόνιο ανοίγει το κουτί της Πανδώρας

Έως και 40% ακριβότερα τα τιμολόγια, εάν δεν μειωθεί το κόστος παραγωγής

ΔΕΗ: Το μνημόνιο ανοίγει το κουτί της Πανδώρας
Σε αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού, η οποία, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, θα μπορούσε να φτάσει έως και το 40%, θα οδηγήσει η κατάργηση της ρύθμισης των τιμολογίων της ΔΕΗ με υπουργική απόφαση, που προβλέπεται τόσο από το μνημόνιο όσο και από το εθνικό δίκαιο.

Σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, με εξαίρεση τους ευάλωτες καταναλωτές - οι οποίοι δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη ποσοτικά και ποιοτικά - έως τον Ιούνιο θα πρέπει να καταργηθεί πλήρως η ρύθμιση των τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας από το υπουργείο Περιβάλλοντος, η τιμολόγηση της οποίας θα πρέπει πλέον να αντανακλά το κόστος παραγωγής του ηλεκτρικού ρεύματος.
 
Όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, η συγκεκριμένη απόφαση, η εφαρμογή της οποίας