DEH

DEH

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

"ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ" Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Προσωπικού ΔΕΗ

Δραματική η κατάσταση στον ΠΣΥΠ ΔΕΗ σύμφωνα με όσα λέει στο βίντεο η υπεύθυνη λογιστηρίου του συνεταιρισμού. Αυτά ειπώθηκαν στην συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο ξενοδοχείο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ. Όλα δείχνουν πως ο ΠΣΥΠ ΔΕΗ πάει για «λουκέτο» και το «Σπασμένο Μάρμαρο» θα κληθούν να το πληρώσουν τα μέλη αυτού. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

 

βίντεο του www.eordaia.org 

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΕΝΟΠ προς ΓΣΕΕ: Κάντε το χρέος σας, αλλιώς...

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, που ζητούν την απόσυρση των μέτρων.
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ καλεί τη ΓΣΕΕ να κάνει το χρέος της -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της- και να συνεδριάσει άμεσα για να συντονίσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Η Γενική Ομοσπονδία των εργαζομένων της ΔΕΗ θέτει και χρονικό περιθώριο στη διοίκηση της ΓΣΕΕ να συνεδριάσει το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη και να συγκαλέσει κοινή σύσκεψη όλων των ομοσπονδιών του ιδιωτικού τομέα ώστε -όπως σημειώνει- "να συντονίσει και να κλιμακώσει τον αγώνα έγκαιρα με στόχο την ανατροπή των μέτρων".

Μάλιστα, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τονίζει πως αν η ΓΣΕΕ δεν το πράξει ή εάν η απόφαση που θα λάβει δεν αντιστοιχίζεται στο μέγεθος της επίθεσης, τότε θα καλέσει την Τετάρτη στα γραφεία της όλα τα προεδρεία των Ομοσπονδιών για να καθορίσουν τη στάση τους.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος έχει ταχθεί από ημερών υπέρ των μαχητικών κινητοποιήσεων, με απεργίες και καταλήψεις.
Η απόφαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, ελήφθη κατά πλειοψηφία με 21- 6 ψήφους, ενώ ομόφωνα το συνδικάτο των εργαζομένων στη ΔΕΗ ζητά την ακύρωση της δανειακής σύμβασης και τη διαγραφή του δημόσιου χρέους.
 

Eρώτηση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ευγενίας Ουζουνίδου με θέμα τη προβληματική λειτουργία του ΕΟΠΠΥ Πτολεμαίδας και του ΠΕΚΑ Δυτικής Μακεδονίας

Σημαντικά είναι τα προβλήματα που παρουσιάζουν στη λειτουργία τους ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στην Πτολεμαίδα και το πολυϊατρείο των ασφαλισμένων ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία (ΠΕΚΑ). Την ίδια ώρα, μεγάλη είναι η ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΟΠΥΥ Πτολεμαίδας: ένας μικρός αριθμός γιατρών, ο οποίος το προηγούμενο του ΕΟΠΥΥ διάστημα εξυπηρετούσε τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, είναι υποχρεωμένος να εξυπηρετεί σήμερα τους ασφαλισμένους όλων των ταμείων, καθόσον όλα

Εργατικά ατυχήματα: Βαρύς... ο φόρος αίματος στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Αφιέρωμα του  www.arcadiaportal.gr  στα εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί στη ΔΕΗ της Μεγαλόπολης τα τελευταία 30 χρόνια.... Με αφορμή τα 10 χρόνια από το μεγάλο θανατηφόρο ατύχημα του Σεπτεμβρίου του 2002.... Καταγραφή ατυχημάτων, αιτιών και κάποιων αναφορών από εκείνη την εποχή... Στοιχεία για προβληματισμό αλλά κυρίως για λήψη μέτρων ώστε να μην θρηνήσουμε νέα θύματα... Στο βωμό του κέρδους η αξία της ζωής δεν πρέπει να πηγαίνει περίπατο... 
Η εξόρυξη λιγνίτη στη Μεγαλόπολη από τη ΔΕΗ ξεκίνησε σύμφωνα γύρω στο 1960, οπότε και κατασκευάστηκαν τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Πολλές οι δεκαετίες λειτουργίας του εργοστασίου, πολλά αντίστοιχα και τα εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί στο χώρο των μονάδων και των ορυχείων. Εργατικά ατυχήματα για πολλά εκ των οποίων δεν υπάρχει καταγραφή αλλά ούτε και απλή αναφορά στις αρμόδιες υπηρεσίες.
 
Τα πιο σοβαρά εργατικά ατυχήματα βάσει της καταγραφής που υπάρχει και της έρευνας είναι:
Το 1984 ένας διμηνίτης συμβασιούχος εργαζόμενος πέφτει νεκρός στην Μονάδα

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΛΟΓΗ: Η Ελλάδα έχει πλούτο και αυτός πρέπει να αναδιανεμηθεί

Όλοι μας ζητάμε από τα πλούσια κράτη του Ευρωπαϊκού Βορρά, τα οποία αφαίμαξαν οικονομικά τα κράτη του Νότου, μέσα από το κλειστό νομισματικό κύκλωμα του ευρώ, να αναδιανείμουν τα πλούτη τους και να προχωρήσουν σε επενδύσεις στο Νότο ή να στηρίξουν οικονομικά τον Νότο, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, προκειμένου να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη του Νότου. Αντίθετα τα κράτη του Βορρά, αντί να διαθέσουν τα πλούτη τους για να ανασάνει ο Νότος, αντιπροτείνουν και επιβάλλουν σκληρή δημοσιονομική λιτότητα, η οποία μέσα στο ίδιο κλειστό νομισματικό κύκλωμα και με δεδομένο ότι τα κράτη του Νότου είναι

Παρέμβαση Τσίπρα ζητούν οι εμπορικοί αντιπρόσωποι Energa - Hellas Power

Την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ζητούν οι εμπορικοί αντιπρόσωποι των εταιριών Energa και Hellas Power με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να λάβουν τα χρήματα που οι δύο εταιρίες τους οφείλουν.
Η επιστολή έχει ως εξής:
Αξιότιμε κύριε Τσίπρα,
Εκπροσωπούμε περισσότερους από 1000 ανθρώπους και τις οικογένειες τους, οι οποίοι από τα περασμένα Χριστούγεννα έχουν μείνει απλήρωτοι με εντελώς ‘’μαφιόζικο’’ τρόπο από την νέα κοινή πλέον διοίκηση των Hellas power – Energa.
Σε εσάς στηρίζουμε τις ελπίδες μας προκειμένου να μην αφήσετε (όπως επιχειρείται ) να συγκαλυφθεί το τεράστιο αυτό σκάνδαλο.
Οι διοικούντες της Hellas power – Energa αφού φέσωσαν τον

Ρεύμα από... κοπριά!

Ρεύμα από το βιοαέριο και το μεθάνιο της κοπριάς που παράγεται σε μια από τις μεγαλύτερες γαλακτοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, τον Πεντάλοφο του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, θα παρέχει μονάδα που θα κατασκευαστεί στην περιοχή.
Η επένδυση αναμένεται να απορροφά περίπου εκατό χιλιάδες τόνους κοπριάς το χρόνο, γεγονός που εκτιμάται ότι θα δώσει λύση σε ένα μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα του τόπου, εκείνο της όχλησης από τα απόβλητα των κτηνοτροφικών μονάδων.
Η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης έδωσε σήμερα θετική γνωμοδότηση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση

48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αποφάσισε το Δ.Σ.- Κάλεσμα ενότητας και αγώνα στις Ομοσπονδίες και τα σωματεία

Στη χθεσινή του έκτακτη συνεδρίαση με 21 ψήφους υπέρ και 6 λευκά το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πήρε τις παρακάτω αποφάσεις.

1) Σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επιχειρήσει να περάσει τα βάρβαρα – αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της την επόμενη εβδομάδα:
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από τη Δευτέρα το βράδυ 1η Οκτώβρη ξεκινά 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες χρησιμοποιώντας όλα τα «όπλα», όλα τα μέσα που το συνδικαλιστικό κίνημα έχει στη φαρέτρα του.
Ταυτοχρόνως, για μια φορά ακόμα καλεί τη ΓΣΕΕ να

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΕΟΠΥΥ «απορροφά» ΕΤΑΑ και ΤΑΥΤΕΚΩ

Να κλείσει την «μαύρη τρύπα» των 2,5 δισ. ευρώ που θα έχει φέτος ο ΕΟΠΥΥ, συγχωνεύοντας σε αυτόν και το Ταμείο των Επιστημόνων (ΕΤΑΑ), αλλά και το Ταμείο τραπεζικών και εργαζομένων στις ΔΕΚΟ (ΤΑΥΤΕΚΩ), επιχειρεί η κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή της ηγεσίας των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, επιβεβαιώθηκε πως φέτος η «μαύρη τρύπα» του ΕΟΠΥΥ θα φτασει στα 2,5 δισ.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η ένταξη του ΕΤΑΑ και του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ με το επιχείρημα πως αποτελούσε υποχρέωση στο Μνημόνιο και οι ελεγκτες είχαν δείξει

Ραχήλ Μακρή: «Η κυβέρνηση προχωρά χωρίς σχεδιασμό στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ» – Aπάντηση Υφυπουργού ΠΕΚΑ σε επίκαιρη ερώτησή της - BINTEO

Συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Ραχήλ Μακρή προς το Υπουργείο ΠΕΚΑ σχετικά με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε. Η κ. Μακρή τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης από την πλευρά της κυβέρνησης σε σχέση με το σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα της αποκρατικοποίησης, ενώ επισήμανε τα ζητήματα που πρόκειται να ανακύψουν όπως η ιδιοκτησιακή κατάσταση των μονάδων, η πορεία του επενδυτικού προγράμματος που καθυστερεί, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις με πλήρη

Ειρωνεία, ηλεκτρισμός και ιδιωτικοποίηση…

του Γιάννη Βαρουφάκη,
www.lifo.gr
Όταν ο Stephen Littlechild σχεδίαζε την ιδιωτικοποίηση της βρετανικής ΔΕΗ στα τέλη του 1979, δεν είχε πείσει ούτε καν την κ. Θάτσερ για την αξία τουεγχειρήματος. Έλεγε, τότε, η Σιδηρά Κυρία πως, σε αυτό τον κλάδο, δεν ήταν δυνατόν να έχεις δύο ή περισσότερες επιχειρήσεις που να ανταγωνίζονται η μία την άλλη για το ποια θα παράσχει ηλεκτρική ενέργεια σε ένα νοικοκυριό. Ο Littlechild κατάφερε, με τη βοήθεια του οικονομικού «γκούρου» της πρωθυπουργού, Alan Walters, να την πείσει πως η ιδιωτικοποίηση αυτή μπορούσε και έπρεπε να γίνει.
Η κεντρική ιδέα του Littlechild ήταν η εξής: διάσπαση της βρετανικής ΔΕΗ (α) στο εθνικό δίκτυο μεταφοράς και (β) στις τοπικές επιχειρήσεις παραγωγής και παροχής ρεύματος, με άμεση ιδιωτικοποίηση όλων των «μερών» του όλου αυτού. Ουσιαστικά, το σχέδιο περιελάμβανε τη δημιουργία ενός ιδιωτικού μονοπωλίου μεταφοράς και ενός ιδιωτικού ολιγοπωλίου παραγωγής και τοπικής παροχής ηλεκτρικού

Επίθεση με ντομάτες και αυγά στην ΔΕΗ Θήβας από τσιγγάνους - ΒΙΝΤΕΟ

Σήκωσαν στο πόδι ολόκληρη την περιοχή γιατί η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στον καταυλισμό τους.

Όπως διαβάζουμε στο LamiaStar, το πρωί απειλήθηκαν επεισόδια έξω από το κτίριο της ΔΕΗ, όπου οι τσιγγάνοι πέταξαν ντομάτες και αυγά.

Ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ πήγε στο σημείο για να αποτρέψει περεταίρω επεισόδια.
Η συνέχεια δόθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο σε μια θυελλώδη συνεδρίαση.
 
 


Επίθεση με ντομάτες και αυγά στην ΔΕΗ Θήβας, από... από LAMIASTAR.GR

Μηδενική η αξιοποίηση 400.000 τόνων από τις τέφρες πυθμένα της ΔΕΗ σε Πτολεμαΐδα και Μεγαλόπολη

Ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά εμφανίζει η αξιοποίηση βιομηχανικών παραπροϊόντων στην Ελλάδα, ενώ θα μπορούσε να συμβάλει καταλυτικά στην αειφόρο ανάπτυξη και στην προστασία του περιβάλλοντος, όπως επισημαίνουν οι συμμετέχοντες στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο που πραγματοποιείται για το θέμα στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τα ενδεικτικά στοιχεία που παραθέτει η Ιωάννα Παπαγιάννη, καθηγήτρια ΑΠΘ και διευθύντρια του Εργαστηρίου Δομικών Υλικών στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, από τους 10 εκατομμύρια τόνους τέφρας ετησίως που παράγουν η ΔΕΗ Μεγαλόπολης και Πτολεμαΐδας, αξιοποιείται μόλις το 10%, ενώ η ερυθρά ιλύς, που φτάνει τις 600.000 τόνους ετησίως, επαναχρησιμοποιείται σε ποσοστό 5-10 % από την Αλουμίνιο Ελλάδος.
Μηδενική είναι η αξιοποίηση των 400.000 τόνων από τις τέφρες πυθμένα της ΔΕΗ και η αντίστοιχη ποσότητα παραπροϊόντων γύψου. Μεγαλύτερο ποσοστό αξιοποίησης παρουσιάζουν οι σκωρίες των χαλυβουργείων στη Λάρυμνα και τον Ασπρόπυργο που ετησίως φτάνουν το 1,4 εκατομμύριο τόνους και αξιοποιούνται κατά 70%.
Κατά τους εισηγητές στο συνέδριο, υλικά όπως ιπτάμενες τέφρες και λοιπά παραπροϊόντα των λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ, σκωρίες χαλυβουργείων, ερυθρά ιλύς από την επεξεργασία βωξίτη για την παραγωγή αλουμινίου, μπάζα βιομηχανίας μαρμάρου, οικοδομικά -ασφαλτικά απορρίμματα, τέφρα ρυζιού, ελαστικά, πρέπει να επαναχρησιμοποιούνται σε μεγαλύτερο βαθμό, καθώς, εκτός του ότι αποτελούν μια εναλλακτική οικολογική πρόταση στη δόμηση, μειώνουν παράλληλα το κόστος των έργων, ενώ σε ορισμένες κατασκευές η χρήση των παραπροϊόντων συμβάλλει στο καλύτερο αποτέλεσμα όσον αφορά στην ανθεκτικότητα
 
ΠΗΓΗ WWW.KOZAN.GR

"Κινδυνεύει" και το φωτοβολταϊκό της ΔΕΗ στην Κοζάνη


Λήγει εντός των ημερών η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών στο διαγωνισμό της ΔΕΗ για την εξεύρεση στρατηγικού εταίρου με τον οποίο θα αναπτυχθεί από κοινού το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο 200MW στην Κοζάνη.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας capital.gr, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη δοθεί από τη ΔΕΗ δύο παρατάσεις τα μηνύματα για την εξέλιξη της διαδικασίας δεν είναι ενθαρρυντικά.
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες πρέπει να έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το 100% της επένδυσης.
Έτσι παρά το γεγονός ότι είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 21 κοινοπραξίες, εκ των οποίων οι 15 προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, εκφράζονται φόβοι ότι τελικά

Φωτόπουλος: Την μπουλντόζα της Τρόικα την σταματάς με ρουκέτες στις ερπύστριες

Φωτόπουλος: Την μπουλντόζα της Τρόικα την σταματάς με ρουκέτες στις ερπύστριεςΥπέρ της αντίστασης και όχι της αντίδρασης τάσσεται ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως «την μπουλντόζα της Τρόικα δεν την σταματάς με παρακάλια και γαρύφαλλα αλλά με ρουκέτες στις ερπύστριες».
Παράλληλα ο κ. Φωτόπουλος απηύθυνε έκκληση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με απεργίες και κύμα καταλήψεων σε υπουργεία, Οργανισμούς και ΔΕΚΟ.
Μάλιστα ζήτησε να συντονιστούν η δράση της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, προκειμένου να μην κατατεθούν στην Βουλή προς ψήφιση τα μέτρα και όπως αναφέρει, «να μη δίνεται η εντύπωση ότι ο αγώνας είναι για τα μάτια και τουφεκιά στον αέρα».


Πηγή:  www.iefimerida.gr/node/69545#ixzz27dfoPE00

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

«Ηλεκτροσόκ» στη ΔΕΗ προκαλεί η σύγκρουση Φώλια - Οικονόμου για «λαμόγια» και «χρηματισμούς»!

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

http://newpost.gr/post/156309/ilektrosok-sti-dei-prokalei-i-sygkroysi-folia-oikonomoy-gia-lamogia-kai-xrimatismoys/
Μείζον πολιτικό και νομικό ζήτημα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση μετά τις καταγγελίες του νομικού συμβούλου της ΔΕΗ. Ο κ. Αργύρης Οικονόμου υποστηρίζει ότι «ο Χρήστος Φώλιας χρηματίστηκε προκειμένου να καταθέσει υπέρ μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας και εις βάρος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού».   
Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των δηλώσεων του κ. Αργύρη Οικονόμου, ο Χρήστος Φώλιας από την Κίνα, όπου βρίσκεται για επαγγελματικούς λόγους, προέβη σε δηλώσεις προκειμένου να ξεκαθαρίσει την θέση του. Ο πρώην

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτή Ραχήλ Μακρή σχετικά με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε.

Στις 27-9-12, και ώρα 09:30 θα συζητηθεί, η με αριθμό 296/24-9-2012 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων κυρίας Ραχήλ Μακρή, προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε.
 
 

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΑΚΕ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ Ο Κ. ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Έξαλλος είναι ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Νίκος Κιουτσούκης και όλο το Δ.Σ. της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα με την ανευ λόγου εσωστρέφεια που δημιουργεί στη παράταξη, ο σημερινός Γεν.Γραμμ. της ΓΕΝΟΠ και στέλεχος της ΔΑΚΕ , Κώστας Κατσαρός με συνέπεια να συγκαλεστούν τα αρμόδια όργανα όπου ανακοινώθηκε η απόφαση για αναστολή της ιδιότητας του, και παραπομπή στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο για πιθανή διαγραφή του.
Τα στελέχη της ΔΑΚΕ Ι.Τ. καταλογίζουν στο Κ.Κατσαρό ότι την πιο κρίσιμη καμπή για την πορεία του Σ/Κ, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να περάσει τα πιο αντεργατικά και αντιλαικά μέτρα, εκείνος εξέδωσε προσωπική ανακοίνωση εναντίον της ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ.
Με αυτό τον τρόπο δημιούργησε αρνητικό κλίμα στη παράταξη ενώ παράλληλα κατηγορείται από συναγωνιστές του ότι ψήφισε στο τελευταίο συνέδριο τη διάσπαση της ΔΕΗ σε θυγατρικές, ενάντια στην επίσημη θέση και τις αποφάσεις

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ......

Συνάδελφοι – σες,

   Γινόμαστε δέκτες της προβολής από τα ΜΜΕ των συνθηκών που αντιμετωπίζουν
διάφορες κατηγορίες πολιτών στην εργασία τους (δικαστικοί, σώματα ασφαλείας, γιατροί,
φαρμακοποιοί κλπ), προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους για τις
επαπειλούμενες μειώσεις των αποδοχών τους.
Οι Εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και στις θυγατρικές αν και δέχονται επικρίσεις για δήθεν

προνόμια, δεν προβάλλουμε με ίδια ένταση τουλάχιστον τις

Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτ. Μακεδονίας

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά Τριακοσίων είκοσι (320) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, για το Νομό Κοζάνης, που εδρεύει στο 7 χιλ. Πτολ. - Κοζάνης:
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 ετών έως 65 να έχουν την υγεία και την φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν.
Λεπτομέρειες για τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν όσοι επιθυμούν να επιλεγούν για μια από τις θέσεις καθώς και τα κριτήρια επιλογής των προσλαμβανομένων αναφέρονται στην ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στη ΔΕΗ/ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και στο χώρο ανακοινώσεων Νομαρχίας Κοζάνης & Φλώρινας καθώς και στους Δήμους & Δ.Δ. που αναφέρονται στην προκήρυξη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία της υπηρεσίας μας ΔΕΗ/ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ αυτοπροσώπως ή με νόμιμο εκπρόσωπο, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή (συμπληρωμένη με πλήρη δικαιολογητικά, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας 7ο χιλ. Πτολ/δος – Κοζάνης) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες με έναρξη την επόμενη της τελευταίας δημοσίευσης στον Τοπικό τύπο ή της ανάρτησής της στον πίνακα ανακοινώσεων του ΛΚΔΜ και εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ήτοι από 27.09.2012 μέχρι και 06.10.2012

ΘΕΣΕΙΣ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΘΕΣΕΙΣ ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 
 

Εξώδικο σε ΔΕΗ για ακύρωση απόφασης εφαρμογής περικοπών

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Της Πρωτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης με την επωνυμία: Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨, που εδρεύει στην Πτολεμαΐδα, Βασ Κων/νου 4 (1ος όροφος) και εκπροσωπείται νομίμως,
Προς:
  1. Την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία ¨Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, Ανώνυμη Εταιρεία (ΔΕΗ Α.Ε.), που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Χαλκοκονδύλη 30) και εκπροσωπείται νομίμως,
  2. Τον κ. Αρθούρο Ζερβό υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, Διευθύνοντος Συμβούλου και νομίμου εκπροσώπου της ΔΕΗ Α.Ε., κατοικοεδρεύοντα ως εκ της εν λόγω ιδιότητάς του ομοίως.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας κατά την συνεδρίαση του Γενικού του Συμβουλίου την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε ομόφωνα την αποστολή εξώδικης Δήλωσης – Πρόσκλησης.
Κύριε Πρόεδρε
Με την παρούσα σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:
Πρώτον: Στις 7/8/2012 –από το Υπουργείο Οικονομικών- εκδόθηκε οδηγία για την εφαρμογή της από 27/7/2012 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, που καθορίζει εκ νέου το ανώτερο όριο

Χίλιες λέξεις και να γράψεις για να προπαγανδίσεις την αυριανή ΑΠΕΡΓΙΑ είναι λίγα. ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ Η ΦΩΤΟ

 Απεργία αύριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος για τα νέα μέτρα τα οποία θα επιφέρουν μεγαλύτερη φτώχεια, ανέχεια, ύφεση, ανεργία, μετανάστευση.
 Θα φέρουν εν όψει και του χειμώνα μεγαλύτερη πείνα.
Αυτό και μόνο που γράφει η Φώτο θα πρέπει να ευαισθητοποιήσει τον κάθε εργαζόμενο, τον κάθε πολίτη, τον καθένα από εμας να συμμετάσχουμε μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ.
 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»


ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η ΕΡΓΑΤΙΑ ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

 
Για τρίτη φορά μέσα σε τρία χρόνια επιχειρούν να κατασπαράξουν τους ήδη λεηλατημένους μισθούς μας! Τα εργασιακά μας δικαιώματα που καταχτήθηκαν με πολύχρονους αγώνες και ποτάμια αίματος της εργατικής τάξης τα καταργούν σε μια νύχτα! Οι συντάξεις γίνονται επιδόματα απόρων! Οι εξοντωτικοί φόροι, τα χαράτσια και ότι άλλο θυμούνται ολοκληρώνουν τη γενοκτονία της εργατικής οικογένειας! Ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ για να τους προσθέσουν στη στρατιά των ανέργων που ήδη αριθμεί 1.700.000!!! Δεν αφήνουν ίχνος κράτους πρόνοιας, η δωρεάν υγεία και παιδεία έγινε μαύρο ανέκδοτο. Οι συνταξιούχοι που δούλευαν και πλήρωναν εισφορές μια ζωή αναγκάζονται να αγοράζουν ακόμα και τα φάρμακα με μια σύνταξη κατάλεηλατημένη! Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ολοκληρώνεται!

Η τρόικα του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα εσωτερικού, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, παρά τα προεκλογικά λεγόμενά τους άνοιξαν τον πόλεμο στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα!

Εμείς θα τους κοιτάμε αμέριμνοι να  συνεχίσουν να καταστρέφουν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας; Θα συνεχίζουμε απλά να γκρινιάζουμε και να μην ξεκολλάμε απ τον καναπέ μας; 

Ο ρόλος της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και των άλλων κυβερνητικών εργοδοτικών συνδικάτων είναι γνωστός σε όλους πλέον. Όμως η απεργία πρέπει να γίνει η αφορμή για την αφύπνιση και τον ξεσηκωμό των εργαζομένων και του λαού που αναστενάζει! Είναι γνωστό σε όλους ότι τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία βολεύουν και δίνουν άλλοθι στην ηγεσία της ΓΣΕΕ για να ρίξουν το βάρος πάλι στους εργαζόμενους!

Προσοχή: Απ’ αυτό το τσουνάμι δεν εξαιρείται κανένας κλάδος κανένας εργαζόμενος! Τα παπαγαλάκια που λένε ότι «εμείς εξαιρούμαστε» από τη σφαγή είναι σε συντεταγμένη υπηρεσία με κυβερνητικούς κύκλους!!!

 Σήμερα η κλιμάκωση της δράσης των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ανέργων, των συνταξιούχων, της νεολαίας είναι η μόνη απάντηση. Καμιά νομιμοποίηση αυτής της αυταρχικής αντιλαϊκής πολιτικής Να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Διεκδικούμε τη διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους σε ρήξη με την ευρωζώνη και την Ε.Ε. Να πληρώσουν οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες!

Όλοι στην απεργία! Όλοι στις διαδηλώσεις!

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΜΕΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Σε ΔΕΠΑ και ΔΕΗ η σκυτάλη των αποκρατικοποιήσεων

Αμεσες εξελίξεις στην πώληση της ΔΕΠΑ πρέπει να αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ είναι πολύ πιθανόν μέσα στο τρίμηνο που ακολουθεί να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την απκρατικοποίηση και της ΔΕΗ, ενδεχόμενο άλλωστε που δεν απέκλεισε ο πρωθυπουργός κατά την προγραμματική του ομιλία στη Βουλή, τον περασμένο Ιούλιο.
Σε ΔΕΠΑ και ΔΕΗ η σκυτάλη των αποκρατικοποιήσεων
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 14 εταιρείες που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΔΕΠΑ και της θυγατρικής ΔΕΣΦΑ, της εταιρείας στην οποία ανήκουν οι κεντρικοί αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου και οι εγκαταστάσεις στη Ρεβυθούσα, έχουν κληθεί να καταθέσουν στις 5 Νοεμβρίου ενδεικτικές προσφορές. Στόχος είναι η διαδικασία να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, προκειμένου τους πρώτους μήνες του 2013 να υπάρξει αποτέλεσμα.
Χρονοδιάγραμμα
Οι 14 υποψήφιοι φέρονται να έχουν ήδη ενημερωθεί για τα διάφορα στάδια και το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας, που περιλαμβάνει την αξιολόγηση των ενδεικτικών προσφορών, την κατάρτιση short list με τις εταιρείες που θα περάσουν στο δεύτερο στάδιο, θα αποκτήσουν πρόσβαση στο

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ενέργειας για την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου σχετικά με τις λιγωτικές μονάδες της ΔΕΗ

Η εμμονή της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με μοχλό την υφεσιακή πολιτική σκόνταψε στη πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία ακυρώνει τις αποφάσεις για άμεση, αναγκαστική πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Η απόφαση αυτή ενισχύει τον αγώνα του εργατικού κινήματος και της αριστεράς, για να αποτραπεί μια από τις προωθούμενες μορφές ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε όποιες ιδιωτικοποιήσεις ορυχείων εξόρυξης λιγνίτη καθώς και των θερμοηλεκτρικών μονάδων. Η τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού μετά και την παραπάνω απόφαση οφείλει να εγκαταλείψει τα σχέδια της για ξεπούλημα της ΔΕΗ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μέσα και έξω από την Βουλή θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια ΔΕΗ σύγχρονη, υγιή και ανταγωνιστική ώστε να παίξει ουσιαστικό

Το ΠΑΜΕ για το Γενικό Συμβούλιο του Σπάρτακου

 
Σε ώρα μάχης, τις παραμονές της απεργίας, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί γενικό συμβούλιο, για το πώς η ΔΕΗ Α.Ε. και οι ενεργειακοί όμιλοι θα βγουν κερδισμένοι από την κρίση. Σπέρνει σύγχυση και αυταπάτες στους εργαζόμενους, ότι η διασφάλιση της κερδοφορίας τους θα είναι για το συμφέρον των εργαζόμενων και της περιοχής.
Είναι αποπροσανατολισμός των εργαζόμενων, υποταγή στη συναίνεση, την απάτη του κοινωνικού διαλόγου. Υπονομεύουν τον αγώνα από τα μέσα. Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους ότι η Ε.Ε. μπορεί να γίνει φιλολαϊκή, να υπηρετεί τα συμφέροντα των λαών και των εργαζομένων.
Η Αγωνιστική Συνεργασία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ διαχωρίζουμε τις θέσεις μας και τις ευθύνες μας απέναντι στην πλειοψηφία των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΠΑΣΚΕ-ΣΑΔ, ΔΑΚΕ, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Χρόνια τώρα δηλητηρίαζαν το μυαλό και τη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε. « Η ΕΝΩΣΗ »


 

ΚΑΛΕΣΜΑ
 

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ Η “ΕΝΩΣΗ” καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην 24ωρη  Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη  26/9/2011 που κήρυξε η ΓΣΕΕ. 

  Θα πρέπει να καταλάβει η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ότι, με την πολιτική που ακολουθεί, αλλά και  με τους χειρισμούς όλων όσων  κυβέρνησαν την Ελλάδα  μετά την μεταπολίτευση,  οδήγoυν  την  Ελλάδα σε Κατοχικές   Ημέρες.  

Συναδέλφισσες – οι:

Έως εδώ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!

Θα πρέπει να δώσουμε σκληρές μάχες και μεγάλους αγώνες  για: - -  ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

-  ΓΙΑ  NA ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΤΟ 51% ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

- ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΟΡΥΧΕΙΑ, ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ.

-   ΓΙΑ  ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ  ΜΑΣ
 

ΚΑΤΩ  ΤΑ ΧΕΡΙΑ  ΑΠΟ  ΤΗΝ ΔΕΗ
 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

 

Συνεχίζονται οι εργασίες του Γενικού Συμβουλίου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες του Γεν. Συμβουλίου του Σπάρτακου, με τις υπόλοιπες εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις των μελών.

Οι εργασίες του συμβουλίου θα ξεκινήσουν σύμφωνα με την πρόσκληση του σωματείου στις 9 η ώρα το πρωί στην αίθουσα της Νομαρχίας Κοζάνης.

Ευγενία Ουζουνίδου και Ραχήλ Μακρή στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το μέλλον της ΔΕΗ αναφέρθηκε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευγενία Ουζουνίδου, όπως και στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας. Από την πλευρά της η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή αναφέρθηκε στο μέλλον της επιχείρησης και την απαξίωση της, τα προβλήματα των εργαζομένων στους εργολάβους με τη μη πληρωμή τους αλλά και στο θέμα της εντοπιότητας.
βίντεο  του kozan.gr...

Ο Νίκος Φωτόπουλος στο ΣΠΑΡΤΑΚΟ «Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα – Eνωμένοι να δώσουμε τις νέες μάχες»

Στο Γενικό συμβούλιο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ παρεβρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στην κόντρα του με την ηγεσία του σωματείου, είπε ότι πρέπει να γυρίσουν σελίδα (04:13), ρίχοντας γέφυρες για περαιτέρω αγαστή συνεργασία.
Στο οποίο δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις και οι αποχωρήσειςστελεχών του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ.    
 

βίντεο  του kozan.gr

ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝ∆ΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ∆ΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ∆ΕΗ

Ανακοίνωση

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Η επίθεση σε ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων
συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει το αντιλαϊκό έργο της
προηγούμενης, ανακοινώνει νέα φιλομονοπωλιακά μέτρα, ανοίγει διαρκώς καινούργια μέτωπα,
επιβεβαιώνοντας ότι ο πόλεμος κατά των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους είναι
ολοκληρωτικός και δεν έχει τέλος..
Τα τελευταία χρόνια, μετά την εκδήλωση της κρίσης του

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΝΙΚΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚ ΣΗ ΤΟΥ ΑΓ ΝΑ ΕΓΚΑΙΡΑ

ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΛΕΙΑ (ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡ ΠΟΥΣ ΜΑΣ

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΡΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ)

ΟΣΟ ΣΤΡΙΜ ΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 5 ή 10 ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ

- ΙΝΟΝΤΑΣ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΓ ΝΑ-

(ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ

ΜΕΤΡΑ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ

ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑ ΕΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ

ΑΝ ΜΕ ΙΑΦΟΡΕΣ ΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΙ

ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση το Δ .Σ της ΓΕΝΟΠ/ ΕΗ ΟΜΟΦΝΑ έλαβε τις

παρακάτω αποφάσεις.

1) Όπως είναι αυτονόητο για εμάς ως μέλη της ΓΣΕΕ στηρίζουμε με όλες, μα με όλες

μας τις δυνάμεις την 24ώρη απεργία της ΓΣΕΕ – Α Ε Υ και καλούμε όλους τους

εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, εμπόρους, τη νέα γενιά, να δώσουν το
 
μεγάλο παρόν

 
Πρέπει ο καθένας από εμάς να κατανοήσει ότι
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ όλων όσοι θα

απεργήσουμε και θα διαδηλώσουμε είναι καθοριστικός παράγοντας των εξελίξεων.

Γι’ αυτό ανεξάρτητα από τις όποιες πικρίες ή παράπονα :

Κανείς μας δεν πρέπει να κάνει το λάθος να απουσιάσει, και να στείλει λάθος

μήνυμα στην κυβέρνηση.

Κανείς μας δεν πρέπει να δώσει την δυνατότητα σε κανένα Συνδικαλιστή να

πει « εν τραβά ο κόσμος» και να χρησιμοποιήσει την απουσία σας ως άλλοθι

για την λήψη λανθασμένων αποφάσεων.

2) Προκειμένου ο αγώνας μας να φέρει αποτελέσματα
και να μην είναι απλά μια

έκφραση διαμαρτυρίας αλλά και για να προετοιμαστεί και προπαγανδιστεί η
 
απεργία με το καλύτερο τρόπο καλούμε την ΓΣΕΕ και την ΑΔ ΕΔ Υ να συντονίσουν

τον αγώνα των εργαζομένων σε όλες τις ΔΕΚΟ, τον Ιδιωτικό τομέα και το Δ ημόσιο

ώστε «όλα τα σφυριά να κτυπούν την ίδια ώρα στο ίδιο αμόνι». Ταυτοχρόνως να

οργανώσουν κύμα καταλήψεων σε διάφορα Υπουργεία –Οργανισμούς και ΔΕΚΟ.

3) Καλούμε το προεδρείο της ΓΣΕΕ να συνεδριάσει ,πριν την απεργία στις 26

Σεπτέμβρη και από τώρα, για να είναι γνωστό και να μην δίνεται η εντύπωση
  ότι ο αγώνας είναι για τα μάτια και «τουφεκιά στον αέρα», όπως λένε πολλοί

εργαζόμενοι, γιατί όντως το πρόγραμμα αντίδρασης - αντίστασης είναι ελλιπές,

έγκαιρα να πάρει τις σωστές αποφάσεις.
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ Ο ΣΤΟΧΟΣ

ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ Η ΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΚΑΝ

ΤΑ ΜΕΤΡΑ.

Έχει ιδιαίτερη αξία να είναι γνωστό ότι θα υπάρχει συνέχεια και ότι η

συνέχεια θα είναι ΣΚΛΗΡΗ, ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΡΕΣ πριν την ανακοίνωση των μέτρων

και όχι την τελευταία στιγμή (άντε άλλη μια 24ωρη ή 48ωρη) λίγο πριν την ψήφισή

τους.

4) Το Δ. Σ της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Πέμπτη υπό το φως

των όποιων εξελίξεων προκειμένου να λάβει τις τελικές του αποφάσεις.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΤΕ-ΔΕΗ:ΣΗΜΑΝΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑΣ ..

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ:


Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ.

Τα αντεργατικά μέτρα διαδέχονται το ένα το άλλο, την ώρα που τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα βιώνουν στο σύνολό τους, τις επώδυνες συνέπειες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Το εργατικό εισόδημα καταποντίζεται και κατατρώγεται επιπρόσθετα από την ακρίβεια και την φορομπηξία. Οι εργασιακές σχέσεις, οι οποίες έχουν ήδη ελαστικοποιηθεί μπαίνουν για μια ακόμη φορά στο κρεβάτι του Προκρούστη.

Το ξήλωμα των Συλλογικών Συμβάσεων, μετά τον Ιδιωτικό Τομέα, επιχειρείται να σαρώσει και όλο τον χώρο των ΔΕΚΟ.

Το ασφαλιστικό επανέρχεται στο προσκήνιο για να χτυπηθούν τα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα, να λεηλατηθεί το εφάπαξ και οι επικουρικές

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΑΔΜΗΕ - ΔΕΔΔΗΕ

 
Επειδή δεν θέλουμε να γίνουμε θεατές για μια ακόμη φορά ενός εργατικού ατυχήματος, όπως αυτό που έγινε πριν από δύο χρόνια στην Κρήτη, όταν κατέπεσε το ελικόπτερο που εκτελούσε εργασίες πλύσης μονωτήρων σε πυλώνες υψηλής τάσης, ζητήσαμε από τις αρμόδιες διευθύνσεις του ΑΔΜΗΕ - ΔΕΔΔΗΕ να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Θυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο ατύχημα είχαν τραυματιστεί σοβαρά τόσο ο χειριστής του μισθωμένου ελικοπτέρου, όσο και ο συνάδελφος τεχνικός της ΔΕΗ.

Για το λόγο αυτό η ΕΤΕ/ΔΕΗ δεν μπορεί να επιτρέψει στα μέλη της να εργαστούν, σε μια τόσο απαιτητική και επικίνδυνη εργασία, με μέσα (ελικόπτερα), που δεν πληρούν τις απαραίτητες πιστοποιημένες προδιαγραφές.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΕΤΕ-ΔΕΗ

.Προς: Δ/ντα Σύμβουλο ΔΕΔΔΗΕ κ. ΚΟΛΛΙΑ Γιώργο.

Κύριε Δ/ντα .Σύμβουλε,

Με την παρούσα επιστολή επανερχόμαστε σε ένα θέμα που για την ΈΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ είναι πολύ σοβαρό και απαιτεί τη μέγιστη προσοχή από εσάς.

Πρόκειται για τις εργασίες πλύσης μονωτήρων στους πυλώνες υψηλής τάσης για τους οποίους η εταιρία μισθώνει ελικόπτερο σε τακτά χρονικά διαστήματα .

Οι εργασίες αυτές πέραν του οικονομικού κόστους για την εταιρία συναρτώνται άμεσα και με την ασφάλεια των συναδέλφων Τεχνικών που παίρνουν μέρος σε αυτές, καθώς και των εγκαταστάσεων.

Ειδικότερα, γνωρίζετε ότι τις εργασίες αυτές μπορούν να εκτελέσουν μόνον κατάλληλα (και για το λόγο αυτό πιστοποιημένα ελικόπτερα) καθώς η χρήση των μηχανημάτων πλύσης επηρεάζει άμεσα την ικανότητα πτήσης και ελιγμών του συγκεκριμένου μέσου.

Επειδή πιστεύουμε ότι η ασφάλεια των συναδέλφων εργαζόμενων σε αυτές τις εργασίες είναι ζήτημα πρώτης και ύψιστης προτεραιότητας και για σας, ελπίζουμε ότι θα ενεργήσετε με αυτό ως γνώμονα σε συνδυασμό και με το σεβασμό στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, ώστε τα ελικόπτερα και το πλήρωμα τους να είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

                   Για την ΕΤΕ/ΔΕΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΛΑΣΤΟΣ ΑΓΓ                      ΚΑΡΡΑΣ ΑΝΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΝΙΤΕΣ


Το Σωματείο Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ η «ΕΝΩΣΗ» χαιρετίζει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που απέρριψε τις κατάφορα άδικες για την Επιχείρηση αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη μεταβίβαση λιγνιτικών της μονάδων.

Συγχαίρουμε τη Διοίκηση της Επιχείρησης και τα υπηρεσιακά στελέχη, που διαχειρίστηκαν αυτές τις υποθέσεις με σοβαρότητα και μεθοδικότητα πετυχαίνοντας αυτό που όλοι μας υποστηρίζαμε και στηρίζαμε από την αρχή. 

Περιμένουμε από την Κυβέρνηση να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, που μπορεί και οφείλει να αναλάβει για την προστασία της επιχείρησης του Ελληνικού λαού, από τις άδικες και απαράδεκτες επιθέσεις που εκδηλώνονται σε βάρος της από όπου και αν προέρχονται.

 

Aίρεται η υποχρέωση της ΔΕΗ να πουλήσει λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ρεύματος

Η ΔΕΗ εξήλθε νικήτρια από την τετραετή δικαστική διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία απαιτούσε την πώληση εργοστασίων λιγνίτη της επιχείρησης, υποστηρίζοντας ότι κατέχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε χθες το επιχείρημα της Κομισιόν περί δεσπόζουσας θέση στην αγορά και δικαίωσε τη ΔΕΗ, κρίνοντας ότι δεν φταίει η επιχείρηση για την αδυναμία των ιδιωτών επενδυτών να εκμεταλλευθούν τα κοιτάσματα λιγνίτη.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, με την οποία επί της ουσίας αίρεται η υποχρέωση της ΔΕΗ να πουλήσει λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ρεύματος δημιουργεί νέα

«Μικρό καλάθι» κρατούν στη ΔΕΗ για το φωτοβολταικό της Κοζάνης…

Μικρό καλάθι κρατά η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ως προς τις προσδοκίες της για την εκδήλωση δεσμευτικών προσφορών στο διαγωνισμό του μεγα-φωτοβολταικού της Κοζάνης, η προθεσμία για την οποία, έπειτα από… έξι μήνες παράταση, λήγει οριστικά στις 30 Σεπτεμβρίου.

Εννέα ημέρες μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, και κύκλοι της επιχείρησης δεν κρύβουν τις επιφυλάξεις τους ως προς το μέγεθος του ενδιαφέροντος που θα εκδηλωθεί μεταξύ των 15 κοινοπραξιών που είχαν περάσει στη β’ φάση του