DEH

DEH

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο ΔΕΗ ΑΕ           
κ. Αρθούρο Ζερβό                                                  

 
Θέμα: Καθορισμός Ανώτατου Ορίου Αποδοχών των εργαζόμενων στη ΔΕΗ Α.Ε.

Κύριε Πρόεδρε

Με την παρούσα επιστολή επανερχόμαστε στο θέμα που αφορά στο ανώτατο όριο των αποδοχών των εργαζόμενων στη ΔΕΗ Α.Ε., έτσι όπως αυτό έχει καθορισθεί από το Νόμο 3833/10: «Προστασία της Εθνικής Οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης».

Στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του εν λόγω νόμου, ορίζεται ότι «οι πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές που καταβάλλονται στους λειτουργούς ή υπαλλήλους ή μισθωτούς με σχέση εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, απαγορεύεται να υπερβαίνουν τις αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, όπως αυτές καθορίζονται  κάθε φορά, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή παροχή του επιδόματος εορτών και αδείας, καθώς και τα επιδόματα των παραγράφων 7,8 και 9 του άρθρου 12 του Νόμου

Πολυιατρείο για δωρεάν εξετάσεις στην «καρδιά» της 77ης ΔΕΘ, με τη στήριξη της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού


Στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού συμμετέχει ως αποκλειστικός υποστηρικτής της ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου», δημιουργώντας ένα πολυιατρείο στο οποίο θα προσφέρονται δωρεάν πρωτοβάθμιες ιατρικές εξετάσεις.
Το πολυιατρείο, που δημιουργήθηκε μέσα στο χώρο της Έκθεσης και αντικαθιστά την
όποια άλλη εταιρική παρουσία του Ομίλου ΔΕΗ στην 77η ΔΕΘ, θα στελεχωθεί από έμπειρο ιατρικό προσωπικό, εθελοντές των «Γιατρών του Κόσμου», προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα για παροχή δωρεάν πρωτοβάθμιων :


· παιδιατρικών,


· γυναικολογικών,


· οδοντιατρικών,


· οφθαλμολογικών,


· παθολογικών και


· καρδιολογικών εξετάσεων


Πέραν των δωρεάν πρωτοβάθμιων ιατρικών εξετάσεων, οι επισκέπτες του πολυιατρείου θα έχουν και την ευκαιρία ενημέρωσης και στήριξης του πολύτιμου έργου που επιτελούν οι «Γιατροί του Κόσμου».


Επίσης, η ΔΕΗ διέθεσε στους «Γιατρούς του Κόσμου» δωρεάν προσκλήσεις, προκειμένου ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες που προσφέρει το πολυιατρείο, αλλά και να επισκεφθούν την 77η ΔΕΘ.


Το πολυιατρείο των «Γιατρών του Κόσμου» θα λειτουργεί καθημερινά από 8 έως και 16 Σεπτεμβρίου, με ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 16:00 – 22:00, Σάββατο & Κυριακή: 10:00 – 22:00, πλησιέστερη είσοδος: πύλη 1 (Εγνατία Οδός).

ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ:Περιμένουμε στοιχεία και όχι αοριστολογίες...

Μέσα στον ατελείωτο κυκεώνα των αντεργατικών μέτρων, των συνεχιζόμενων μισθολογικών περικοπών και της εξαφάνισης κάθε εργατικού και ασφαλιστικού δικαιώματος ξαφνικά κάποιοι θυμήθηκαν να σπείρουν τα ζιζάνια της συκοφαντίας.

Με αοριστολογίες και σαθρά επιχειρήματα ορισμένοι "συναγωνιστές μας" προσπαθούν να μας κτυπήσουν την πιο κρίσιμη ώρα που χάνονται κεκτημένα δεκαετιών ώστε να ξαναφιμώσουν και να μειώσουν το Συνδικαλιστικό Κίνημα με την λογική του "όλοι λαμόγια είναι" ώστε να περιοριστεί η αγωνιστικότητα του Κινήματος.

Η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προκαλεί όλους όσους έχουν αδιάσειστα στοιχεία εναντίον στελεχών μας και ειδικά τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΗ(όπως και ο κ. Οικονόμου) να τα βγάλουν στη δημοσιότητα. Αν συμβεί αυτό, εμείς ως ΔΑΚΕ δεσμευόμαστε ότι αν προκύπτουν ποινικές ή ακόμα και ηθικές ευθύνες τότε

Από τις πισίνες, «κολυμπάει» για τη ΔΕΗ…



Για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος της ΔΕΗ έχει αποκλειστεί η περίπτωση πολιτικού προσώπου και προκρίνεται η τοποθέτηση manager. Αλλά με τι θα τον πληρώσουν; Με τους μισθούς του «δημοσίου»; Οπότε ίσως προκριθεί η περίπτωση δύο σε ένα, δηλαδή πολιτικού προσώπου – manager. Όλο και εντονότερα λοιπόν ακούγεται το όνομα του επιχειρηματία Στέλιου Σταυρίδη. Υπενθυμίζουμε ότι ο περί ου ο λόγος επιχειρηματίας (ασχολείται με τις πισίνες) είχε δραστηριοποιηθεί με τη «Δράση» του Στέφανου Μάνου, αλλά στο διάστημα ανάμεσα στις πρώτες και τις δεύτερες εκλογές μεταπήδησε στη Νέα Δημοκρατία.

Κόψτε τώρα το ρεύμα στον κύριο Ευάγγελο!

Κόψτε τώρα το ρεύμα στον κύριο Ευάγγελο!
Τι άλλο πρέπει να γίνει για να λειτουργήσει σωστά το κράτος και να εφαρμοστεί ο νόμος σε αυτή τη χώρα;
Μέχρι πότε θα εξαθλιώνονται οικονομικά οι συνεπείς φορολογούμενοι για να συνεχίζουν να κάνουν πάρτι στην πλάτη τους οι επαγγελματίες μπαταχτσήδες;
Περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ είναι, λέει, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς τη ΔΕΗ. Αυτό διέρρευσε χθες από πηγές της διοίκησης της επιχείρησης.
Από αυτά, σύμφωνα με έγγραφο που έχει στα χέρια του το tsantiri.gr, τα 150 τα χρωστάει η Αλουμίνιον της Ελλάδας !
Μάλιστα, καλά διαβάσατε.
Ένα στα τρία ευρώ των οφειλών ιδιωτών προς τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού προέρχεται από τη θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίου.
Και δεν το λέμε εμείς μόνο αυτό. Γιατί, όταν τα λέγαμε, εδώ και μήνες, ο κύριος

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»


Συναδέλφοισες – οι:

  Όλα είναι έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη – Τετάρτη και Πέμπτη 25, 26 και 27    Σεπτεμβρίου 2012, για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης του Σωματείου μας «Η ΕΝΩΣΗ»

  Το Σωματείο «Η ΕΝΩΣΗ» καλεί, όλους τους εργαζομένους μέλη του, να προσέλθουν για την εκτέλεση του ύπατου συνδικαλιστικού τους δικαιώματος προκειμένου να συνεχιστεί, η επιτυχημένη πορεία του Σωματείου.

Είμαστε βέβαιοι ότι, οι εκλογικές διαδικασίες της «ΕΝΩΣΗΣ», θα διεξαχθούν

Στον «αέρα» η Πτολεμαΐδα 5 – Η έκθεση της Τρόικα θα κρίνει την πορεία της

Με τα μάτια στραμμένα στις ευρύτερες εξελίξεις σχετικά με τη δημοσιονομική προσαρμογή και τη θέση της χώρας στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα βρίσκονται οι επιτελείς της ΔΕΗ καθώς, όπως φαίνεται, η χρηματοδότηση της μονάδας 5 της Πτολεμαϊδας εξαρτάται από τη στάση που θα κρατήσουν οι Γερμανοί.
Κάτι το οποίο σημαίνει ότι η διαδικασία παγώνει καθώς οι Γερμανοί δεν κάνουν κανένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση της έκθεσης της Τρόικα και πριν, τουλάχιστον, τελειώσει το θέμα του νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα θα εξαρτηθούν από τις συνολικές πολιτικές εξελίξεις και πάντως ο δανεισμός για τη βασική στρατηγική επένδυση της ΔΕΗ

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση σχετικά με τις οφειλές προς τη ΔΕΗ



Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία για την Επιχείρηση, ιδίως λόγων των μεγάλων ταμειακών ελλειμμάτων της , η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αναμένει την ανάληψη όλων των πρωτοβουλιών που απαιτούνται για την διάσωση της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού.
   Ιδίως αναμένει την υιοθέτηση όλων εκείνων των μέτρων που θα αποσκοπούν στην διασφάλιση των απαιτήσεων της ΔΕΗ έναντι των μεγαλοοφειλετών της.
   Θεωρεί λοιπόν δεδομένη την απόφαση κατά την αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ που αφορά τις ύψους άνω των 130 εκ. € οφειλές της «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ» έναντι της ΔΕΗ. Α.Ε και επίσης αναμένει αντίστοιχες αποφάσεις που αφορούν τις οφειλές του δημοσίου αλλά και των άλλων ιδιωτών.
   Τέλος προειδοποιούμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε και να επιτρέψουμε την οποιαδήποτε πίεση στα μέλη του Δ.Σ της ΔΕΗ αλλά και στα στελέχη της επιχείρησης που θα αναλάβουν την υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων προκειμένου να μην κάνουν το χρέος τους.

Το «αγκάθι» της ρευστότητας στο επίκεντρο συνάντησης Στουρνάρα-Ζερβού

Σε 600-700 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα οφειλόμενα προς τη ΔΕΗ (200 εκατ. ευρώ από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και 400-500 εκατ. ευρώ από ιδιώτες), γεγονός που δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας στην επιχείρηση.
Το πρόβλημα αυτό, καθώς και το ενδεχόμενο συμψηφισμού για τις οφειλές του Δημοσίου (με φόρους μισθωτών υπηρεσιών, κ.λπ.), συζήτησαν σε συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός.
Όπως ανέφεραν, αμέσως μετά τη συνάντηση, στελέχη της ΔΕΗ, η έλλειψη ρευστότητας αντιμετωπίζεται προς το παρόν μόνον με τη μη πληρωμή προμηθευτών, όμως, εάν συνεχιστεί, μπορεί να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.
Παράλληλα, η επιχείρηση έχει προχωρήσει σε ρύθμιση για επιμήκυνση για τον Ιούνιο 2013 δανείων ύψους 525 εκατ. ευρώ, η εξόφληση των οποίων έπρεπε να γίνει το α΄ εξάμηνο εφέτος.
Πάντως, η διοίκηση της ΔΕΗ τηρεί αποστάσεις από το ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων για την εύρεση ρευστότητας και όπως σημειώνουν με νόημα τα στελέχη της, «υπάρχει και η δυνατότητα μείωσης των φόρων».
Σχετικά με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και την option 30% που έχει η ΔΕΗ στη συγκεκριμένη εταιρία, τα στελέχη της ΔΕΗ αναφέρουν ότι «δεν θα ενεργοποιήσουμε την option, αλλά πρέπει να αποζημιωθούμε όταν θα ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΠΑ. Θέλουμε να κάνουμε αποτίμηση του 30%, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ».
www.kathimerini.gr

STOP στη ΔΕΗ για τα έργα του Ιλαρίωνα


Τ
Tην απαγόρευση κάθε εργασίας της ΔΕΗ στα υπό απαλλοτρίωση κτήματα της λεκάνης της νέας τεχνητής λίμνης του Ιλαρίωνα διατάσει με προσωρινή απόφαση το Ειρηνοδικείο Δεσκάτης, το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο σύλλογος πληττομένων της Παλιουριάς Γρεβενών. Η οριστική απόφαση θα παρθεί με την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που θα γίνει στο Ειρηνοδικείο Δεσκάτης τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2012.
Μιλώντας στο δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο  πρόεδρος του συλλόγου πληττομένων της Παλιουριάς, Νίκος Παπαδόπουλος, τόνισε ότι η προσωρινή αυτή απόφαση δικαιώνει του κατοίκους της περιοχής οι οποίοι διεκδικούν την πλήρη τήρηση των δεσμεύσεων της ΔΕΗ, απέναντι στους πληττόμενους από τη δημιουργία της νέας τεχνητής λίμνης του Ιλαρίωνα. Όπως είπε χαρακτηριστικά η ΔΕΗ προχώρησε στην έμφραξη του φράγματος πριν ακόμη πληρωθούν οι απαλλοτριωμένες εκτάσεις σε τιμές που ζητούν οι κάτοικοι και όχι αυτές που δίνει η επιχείρηση, καθώς είναι αρδευόμενες, ενώ τόνισε ότι η επιχείρηση δεν έχει προχωρήσει και στην υλοποίηση των περιβαλλοντικών όρων που είναι υποχρεωμένη να κάνει.
ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Έτοιμες οι πρώτες 150 συμβάσεις (Συναδέλφων του διαγωνισμού 2007) ένταξης στο τακτικό προσωπικό της ΔΕΗ


Συνάδελφοι
Το προεδρείο του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, μετά την συνάντηση που είχε (την Τετάρτη 29 Αυγούστου) με την Δ/νση Ανθρωπίνων Πόρων, ενημερώνει τους νέους Συναδέλφους (Διαγωνισμός 2007) ότι είναι ήδη έτοιμες από την αρμόδια διεύθυνση της επιχείρησης οι πρώτες 150 συμβάσεις ένταξης  στο τακτικό προσωπικό της επιχείρησης.
Οι συμβάσεις ήδη εστάλησαν στο αρμόδιο Συμβούλιο Κρίσεως Προσωπικού που ορίζει ο ΚΚΠ/ΔΕΗ για τελική  έγκριση και στη συνέχεια πρόκειται να αποσταλούν στους μισθωτούς προς υπογραφή.
Η εν λόγω διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου, ενώ στο μεσοδιάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δ.ΑΝ.ΠΟ θα συνεχίζουν να επεξεργάζονται και τις υπόλοιπες περιπτώσεις των συναδέλφων που συμπλήρωσαν ήδη  2 χρόνια υπηρεσίας ενώ ταυτόχρονα  προσμετρούνται και τα χρόνια υπηρεσίας για να δοθεί και το αντίστοιχο Μ.Κ όπως και ορίζει η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) του 1989.
Συνάδελφοι
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, όντας το πολυπληθέστερο Σωματείο που υφίσταται και δραστηριοποιείται στη ΔΕΗ ΑΕ, συμμετέχει με εκπροσώπους του στο αρμόδιο Συμβούλιο Κρίσεως Προσωπικού και θα ενημερώσει για την ημέρα συνεδρίασης του συγκεκριμένου συμβουλίου αμέσως μόλις γίνει γνωστή η ημερομηνία.
Περαιτέρω, με την άμεση και συνεχή ενημέρωση που μπορούν να λαμβάνουν από τα καίρια και αρμόδια όργανα/υπηρεσίες τα στελέχη του  ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, το σωματείοκαθίσταται ικανό να παρέχει έγκυρη και άμεση ενημέρωση βάζοντας τέλος στην άνευ λόγου αβεβαιότητα και ανησυχία των νέων συναδέλφων από την μέχρι τώρα παραπληροφόρηση εξαιτίας των συγκεχυμένων και διάσπαρτων πληροφοριών.

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ μιλάει για γαλάζιους συνδικαλιστές - «λαμόγια» - ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ B. MΠΟΥΖΟΥΛΑ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Στα χέρια του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Μάκη Παπαγεωργίου, εναποτίθεται πλέον το βάρος των αποφάσεων για τις συγκλονιστικές καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί μέσω τουnewpost.gr ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ, Αργύρης Οικονόμου.

Η συζήτηση σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στην ΔΕΗ -και περιγράφουν με απόλυτα σαφή τρόπο το πλαίσιο της νεοελληνικής παρακμής- άνοιξε με αφορμή ένα παραπολιτικό σχόλιο στο έγκριτο site Olympia.gr σχετικά με τα αναδρομικά τα οποία απαίτησε ο κ. Οικονόμου, αφού όπως υποστήριξε, τα χρήματα αυτά προήρχοντο από ημέρες αδειών τις οποίες δικαιούνταν αλλά δεν έλαβε.

Το σχόλιο αυτό αναδημοσιεύτηκε από συντάκτη μας στο newpost.gr και στάθηκε η αφορμή των αποκαλύψεων του κ. Οικονόμου. 

Ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ, σε μακροσκελή συνομιλία που είχε μαζί μας, εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια την υπόθεση που αφορούσε τηνπληρωμή των αναδρομικών διευκρινίζοντας παράλληλα ότι ακόμα και ο μισθός του έχει

Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ


Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Νικόλαος Χατζηαργυρίου. Ο κ. Χατζηαργυρίου, ένα από τα στελέχη που δεν είχε προκαλέσει προβλήματα και εντάσεις στη διοίκηση της επιχείρησης υπέβαλε, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.
Έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Αρθούρο Ζερβό και θα ισχύσει από 1ης Σεπτεμβρίου 2012.
Ο κ. Ζερβός ευχαρίστησε τον κ. Χατζηαργυρίου για την πολύτιμη συμβολή του στην Επιχείρηση από τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, αρμόδιου για την εποπτεία των Δικτύων της Μεταφοράς και της Διανομής, καθώς και για τη μεταξύ τους άριστη συνεργασία.

Και ο ΟΗΕ κατά της καταστρεπτικής επέλασης των Αιολικών Πάρκων!

Η ειδική Επιτροπή Συμμόρφωσης με τη Σύμβαση του Aarhus, της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΗΕ (UNECE), δημοσιοποίησε τα τελικά πορίσματα και τις συστάσεις της, σχετικά με την πολιτική που εξασκεί η Ε.Ε. στο θέμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ειδικά για την ανάπτυξη των Αιολικών Πάρκων.
Στο πόρισμά του, ο ΟΗΕ λέει ότι, αν η ΕΕ θέλει να είναι σε συμμόρφωση με την εν λόγω Σύμβαση, θα πρέπει και τα 27 κράτη μέλη της να επαναπροσδιορίσουν σωστά τα Εθνικά τους Σχέδια Δράσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (NREAP), και να τα υποβάλουν σε λαϊκή διαβούλευση. Η Σύμβαση του Aarhus προβλέπει ότι, σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, πρέπει να ζητείται η γνώμη των πολιτών, με διαφανή τρόπο πριν από οποιαδήποτε πολιτική απόφαση και πολύ περισσότερο πριν από κάθε κυβερνητική εφαρμογή.

Η Σύμβαση που υπογράφηκε στις 25 Ιουνίου 1998 στην πόλη Άαρχουςτης Δανίας από τριάντα πέντε Κράτη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αλλά και από την

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε . « Η ΕΝΩΣΗ »


Το Σωματείο «ΕΝΩΣΗ» καταγγέλλει τον υπουργό υγείας και την Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διότι δεν έχουν πληρώσει για άλλη μία φορά τα φάρμακα στην περιφέρεια, δηλαδή το 57% που υπολείπετε για τον μήνα Μάιο 2012,που έπρεπε να πληρωθεί στις 15 Ιουλίου 2012 και απλήρωτο τον Ιούνιο 2012 που έπρεπε να πληρωθεί στις 15 Αυγούστου 2012, όπως προβλέπει η σύμβαση που έχουν υπογράψει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τα φαρμακεία ότι θα πληρώνονται μέσα σε 45 ημέρες από την τελευταία μέρα του προηγούμενου μήνα και αυτό έχει ως συνέπεια οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να αναγκάζονται να πληρώνουν το ποσό των φαρμάκων της μετρητοίς κάτι που είναι αδύνατον .
Όμως δυστυχώς Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα και αυτό γιατί τα φαρμακεία εκεί έχουν πληρωθεί και οι συνταγές εκτελούνται κανονικά, κάτι το οποίο δεν

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Στις αρχές 2013 παίρνουν μπροστά τα νέα έργα σε Αλιβέρι, Ιλαρίωνα


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να τεθούν σε πλήρη εμπορική λειτουργία από τη ΔΕΗ δύο νέες μονάδες, αυτή του φυσικού αερίου στο Αλιβέρι και το υδροηλεκτρικό έργο του Ιλαρίωνα, συνολικής ισχύος άνω των 550 μεγαβάτ.

Στον τομέα των μονάδων συνδυασμένου κύκλου το έργο στο Αλιβέρι, θα είναι το πρώτο που έρχεται να προσθέσει στο δυναμικό της η ΔΕΗ από το Νοέμβριο του 2006, οπότε και είχε εγκαινιάσει τη λειτουργία της, το Λαύριο 5.

Τόσο το ένα όσο και το άλλο έργο βρίσκονται ένα βήμα πριν να τεθούν σε πλήρη εμπορική λειτουργία, κάτι που αναμένεται να γίνει στις αρχές του επόμενου χρόνου, γεγονός που με τη σειρά του θα σημάνει την αντίστροφη μέτρηση για την απόσυρση παλαιών πετρελαικών, μαζί με τη μονάδα φυσικού αερίου στο Κερατσίνι.

Καταρχήν, στην περίπτωση του φράγματος του Ιλαρίωνα, ήδη από τα τέλη

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Φωτιά κοντά στο βιομηχανικό συγκρότημα της ΔΕΗ

Φωτιά κοντά στο βιομηχανικό συγκρότημα της ΔΕΗΠυρκαγιά μικρής έκτασης από την οποία κάηκε χορτολιβαδική έκταση και μερικά δέντρα εκδηλώθηκε χθες λίγο μετά τη 1.30μ.μ. σε έκταση των ορυχείων του Βόρειου τομέα της ΔΕΗ, στο βιομηχανικό συγκρότημα της ΔΕΗ κοντά στο Μπρικετάδικο, η οποία ήταν ορατή από την παλαιά Εθνική οδό Πτολεμαΐδας- Κοζάνης καθώς ήταν απέναντι από τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και το ΛΚΔΜ. 

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο γρήγορα, σε λιγότερο από μία ώρα από τους άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πτολεμαΐδας που έσπευσαν στον τόπο με ένα πυροσβεστικό όχημα, καθώς το έργο της κατάσβεσης συνεπικουρούσε και προσωπικό των ορυχείων της ΔΕΗ και υδροφόρα μέσα της επιχείρησης.

Μάλιστα εργαζόμενοι της ΔΕΗ έκαναν τις απαραίτητες παρεμβάσεις απομόνωσης των γραμμών της ΔΕΗ ώστε να μπορέσει να γίνει αποτελεσματικότερο το έργο των πυροσβεστών και να τεθεί η φωτιά σε πλήρη έλεγχο. Η εκδήλωση της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στελεχών της ΔΕΗ αποδίδεται σε βραχυκύκλωμα ηλεκτρολογικού υλικού.
 

Επιβάρυνση 500 εκατ. το χρόνο στην ηλεκτρική αγορά από ρύπους

Από το νέο έτος σταματά η δωρεάν διανομή δικαιωμάτων εκπομπής CO2 στην ηλεκτροπαραγωγή, αλλά η χώρα μας ούτε ζήτησε εξαίρεση από την Ε.Ε., ούτε έχει ετοιμάσει μηχανισμό αντιστάθμισης για να μην καταρρεύσει η βιομηχανία.

Για την προστασία της βιομηχανίας από την συνολική επιβάρυνση που θα έχει λόγω της εφαρμογής του νέου μηχανισμού ελέγχου των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) έχει καταθέσει στην κυβέρνηση σχέδιο τριών σημείων:
Πρώτον, να κατατεθεί αίτημα εξαίρεσης (derogation) για τη μη εφαρμογή από 1/1/2013 του υποχρεωτικού μηχανισμού δικαιωμάτων ρύπων στην ηλεκτροπαραγωγή σε αναλογία με την εξαίρεση που πέτυχαν τα 10 νέα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. με τη χορήγηση δωρεάν δικαιωμάτων που δεν θα υπερβαίνουν το

«Επειδή δούλεψα παραπάνω, πρέπει να τιμωρηθώ;»

Την έλλειψη ευαισθησίας των αρχών και την αδικία που υφίσταται λίγο μετά το αίτημα για συνταξιοδότηση καταγγέλλει πολίτης στη zougla.gr.«Ονομάζομαι Κωνσταντόπουλος Νίκος και είμαι τεχνικός στη ΔΕΗ. Είμαι χήρος από το 2002 και μεγαλώνω ολομόναχος τα δύο ανήλικα παιδιά μου. Είμαι 50 ετών. Έχω συνολικό χρόνο ασφάλισης 28 χρόνια (ΔΕΗ 21 χρόνια και 7 χρόνια ΙΚΑ). Το 2010 είχα 26 χρόνια ασφάλισης και ανήλικα παιδιά.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν μου τον ν. 3863 και τις οδηγίες που δίνονται στην υπ. αριθμό 33384/2415/4-1-2011 εγκύκλιο της Γ.Γ.Κ.Α. που αφορά τη συνταξιοδότηση μητέρων και χήρων πατέρων με ανήλικα παιδιά, υπέβαλα αίτηση συνταξιοδότησης στον ΟΑΠ-ΔΕΗ. 

Με μεγάλη μου έκπληξη απορρίφθηκε, επειδή ήμουν ασφαλισμένος πριν από το 1983 και όχι μετά, όπως προβλέπουν τα πιο πάνω σχετικά.

Ρωτάω κάθε νοήμονα άνθρωπο:
α) επειδή δούλεψα παραπάνω, πρέπει να τιμωρηθώ;
β) είμαι λιγότερο χήρος από τους χήρους που έπιασαν δουλειά αργότερα
από εμένα;
γ) ποιο είναι το αιτιολογικό του νομοθέτη και της πολιτικής ηγεσίας;
δ) αν αυτό δεν είναι αδικία και παράλογο, τότε τι είναι;
ε) αυτή είναι η πρέπουσα ευαισθησία στις μονογονεϊκές οικογένειες
λόγω θανάτου;».
 http://www.zougla.gr/greece/article/epidi-doulepsa-parapano-prepi-na-timori8o


Προπληρωμένη ηλεκτροκάρτα αντί λογαριασμών ΔΕΗ


Γράφει ο Ιωάννης Δέμος
http://www.inews.gr/96/propliromeni-ilektrokarta-anti-logariasmon-dei.htm

Στο παρασκήνιο της «σφαγής» των Ελλήνων παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας προβάλλει άλλο ένα πείραμα εις βάρος της χώρας και των πολιτών και κρυφές συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Το Γερμανικών συμφερόντων πρόγραμμα «Ήλιος», που προβλέπει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ισχύος περίπου 10GW σε 210.000 στρέμματα παραχωρούμενης Ελληνικής γης, ίσως κρύβει και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις για τους Έλληνες καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας , είτε λόγω της δυσκολιών μεταφοράς της παραγόμενης ενέργειας από την Ελλάδα στην Γερμανία, είτε γιατί υπάρχει και δεύτερη δέσμευση πιθανότατα με την Siemens. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η «Ελληνική» Κυβέρνηση έκλεισε και νέα -κάτω από το τραπέζι- συμφωνία, η οποία θέλει τους Έλληνες καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, να υποστούν τις συνέπειες και ενός άλλου πειράματος: Από το 2015-16 θα εφαρμοστεί η προπληρωμένη κάρτα ρεύματος, με παράλληλη κατάργηση της έκδοσης λογαριασμών όπως τους ξέρουμε σήμερα.

Αν έχεις χρήματα να αγοράσεις «ηλεκτροκάρτα» θα έχεις ρεύμα! Αν όχι θα γυρίζεις πίσω στην εποχή των σπηλαίων.

Η παραπάνω αντικοινωνική προοπτική είναι το δώρο της «Ελληνικής» υποτρόϊκας (ΝΔ-ΠΑΣοΚ-ΔΗΜΑΡ) προς τους ιδιώτες αγοραστές της ΔΕΗ.

Αυτή η εξέλιξη ισχυροποιεί τις υπόνοιες ότι αντίστοιχη κάρτα θα εφαρμοστεί και για την κατανάλωση νερού.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν τα παραπάνω είναι γνωστά στους βουλευτές μας!

Ή θα τους πιάσουμε και πάλι …αδιάβαστους. Ας μην ξεχνούν ότι και αυτές τις «εγκληματικές» εξελίξεις θα τις βιώσουν και τα δικά τους παιδιά.

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Η ΔΕΗ Α.Ε. συνεχίζει να διατηρεί τις υψηλές θέσεις που κατέχει τα τελευταία χρόνια μεταξύ των λιγνιτοπαραγωγών χωρών (2η θέση στην Ε.Ε. και 6η παγκόσμια)

Σε ό,τι αφορά τη Γενική Διεύθυνση Ορυχείων της ΔΕΗ Α.Ε., η οποία μετέχει στο ΣΜΕ, η παραγωγή λιγνίτη το 2011 αυξήθηκε σε σχέση με αυτήν του 2010 κατά 6%. Συγκεκριμένα, στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, στο οποίο ανήκουν τα Ορυχεία Μαυροπηγής (Κύριο Πεδίο), Νοτίου Πεδίου (Νότιο Πεδίο), Νοτιοδυτικού Πεδίου-Υψηλάντη (Πεδίο Καρδιάς) και Αμυνταίου (Πεδίο Αμυνταίου) εξορύχθηκαν 47,4 εκ. τόνοι λιγνίτη έναντι των 43,2 εκ. τόνων του 2010, ενώ στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης, στο οποίο ανήκει το συγκρότημα Ορυχείων Μεγαλόπολης παράχθηκαν 9,4 εκ. τόνοι λιγνίτη έναντι των 10,4 εκ. τόνων του 2009. Επίσης από το ορυχείο των Αχλάδων και της ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια Κοζάνης παρήχθησαν 1,6 εκ. τον. που διατέθηκαν στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της Δ. Μακεδονίας.

Η ΔΕΗ Α.Ε. συνεχίζει να διατηρεί τις υψηλές θέσεις που κατέχει τα τελευταία χρόνια μεταξύ των λιγνιτοπαραγωγών χωρών (2η θέση στην Ε.Ε. και 6η παγκόσμια). Το 2011, η συμμετοχή του λιγνίτη στο ενεργειακό μίγμα καυσίμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο διασυνδεδεμένο σύστημα της χώρας, ήταν 55%, ενώ η αντίστοιχη συμμετοχή στο σύνολο της Επικράτειας (συμπεριλαμβανομένων και των νησιών) ήταν 49,5 %.

Στα αμέσως επόμενα χρόνια, λόγω της ανάπτυξης του Νοτιοδυτικού Πεδίου, πρόκειται να υλοποιηθούν από τη ΔΕΗ Α.Ε. μια σειρά από έργα, τα οποία σχετίζονται με την αντικατάσταση έργων υποδομής που θίγονται από την ανάπτυξη του ως άνω ορυχείου. Τα έργα αυτά είναι αντικατάσταση τμήματος της Εθνικής Οδού Πτολεμαΐδας - Κοζάνης, αντικατάσταση τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής από τον κόμβο Μαυροδενδρίου μέχρι την Πτολεμαΐδα, μετατόπιση τμήματος της κοίτης της τεχνητής αποστραγγιστικής τάφρου Σουλού και αντικατάσταση του αγωγού τροφοδοσίας νερού των ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου.

Για τα έργα αυτά έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές οριστικές μελέτες και βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ φέτος


Δεν πρόκειται να υπάρξουν εφέτος αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ και επιπλέον θα γίνει προσπάθεια να μην υπάρξουν αυξήσεις και μέχρι το τέλος της χειμερινής περιόδου, ώστε να μην επηρεάζεται ο τελικός καταναλωτής, επανέλαβε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Aσ. Παπαγεωργίου μιλώντας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή στον σταθμό 9,84 σημειώνοντας ότι σκοπός του υπουργείου είναι να βρεθούν άλλοι τρόποι χρηματοδότησης.

Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ φέτος
Επεσήμανε ότι έχει ξεκινήσει η διαβούλευση για νέο ρυθμιστικό πλαίσιο σε συνεργασία με τη ΡΑΕ, ώστε να θεσπιστούν κανόνες που ισχύουν σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές και σε ότι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι πρώτα θα προχωρήσει η πώληση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, όπου αναμένεται να κλείσουν μέσα στο 2013.
Για τη ΔΕΗ, όπως είπε, η αποκρατικοποίησή της είναι διαφορετική περίπτωση, και χρειάζεται μελέτη για να βρεθεί το κατάλληλο μοντέλο προκειμένου η αποκρατικοποίηση να γίνει σωστά.

ΑΣΣΕ-ΔΕΗ:Δεν υπάρχει λύση για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους με αυτούς τους συνδικαλιστές...


Η καταστροφή κοινωνικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, η υπονόμευση της Δημοκρατίας και ο εκφασισμός της κοινωνίας είναι ο πραγματικός στόχος της λιτότητας που εφαρμόζουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.
Την ανελέητη φοροεπιδρομή την ακολούθησε το χαράτσι και την ολοκληρώνει η δέσμη νέων μέτρων ύψους 11,5 δις €. Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα μείωση εφάπαξ, μείωση δαπανών υγείας και δίδακτρα στα σχολεία. Εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και απολύσεις στο Δημόσιο και την ΔΕΗ. Δεν υπάρχει τέλος στην αντιλαϊκότητα της πολιτικής τους όσο εμείς παραμένουμε θεατές της. Η εξαθλίωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων συνεχίζεται.
Οι αντιδράσεις είναι ελάχιστες και χωρίς να βάζουν σε κίνδυνο την βάρβαρη πολιτική τους. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ χωρίς φαντασία, κυριαρχημένες - στην πλειοψηφία τους - από ιδέες νεοφιλελεύθερες και με εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές που δηλώνουν με την απουσία τους ότι είναι ανήμποροι να ορθώσουν λόγο και δράσεις που να οδηγούν σε λύσεις.
Η ΔΕΗ βρίσκεται προ της εκποίησής της και είτε δια της επιλογής στρατηγικού επενδυτή, είτε με την πώληση μονάδων παραγωγής ή και με την χρεοκοπία της ακόμα, θα γράψει ένα τέλος σε μια 60χρονη δημιουργική πορεία. Μέρος την πολιτικής διάλυσης της ΔΕΗ είναι και η έλλειψη προσωπικού που στοχεύει στην ακόμα μεγαλύτερη εργολαβοποίηση των δραστηριοτήτων της. Η δε θυγατρικοποίηση της ΔΙΑΝΟΜΉΣ και της ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ είναι στην ίδια λογική επιτάχυνσης της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας με τις ευλογίες μάλιστα των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΑΔ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyLGLthZpGflzsWPU69Kp1VWiTd9f0qDJNWdIfpnM9K1UZac-8Hwz8saSFIxf8c8aWV_dud1hDTyVntEGFtRQL8LIOV7H0DsUow8THM2ufRGdxi-ie7Fzyy85UixcFsmv-LcsSVCBHfHA/s320/cf80ceb1cebdcebf-cf80ceb1cebcceb5-cebbceb5cf85cebacebfcf82-cf80cf85cf81ceb3cebfcf82.jpg


Η ΓΕΝΟΠ μπροστά στα τεράστια προβλήματα αλλά και μπροστά στο μέγεθος των ευθυνών της οδηγείται σε Συνέδριο θέσεων για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το ασφαλιστικό. Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός της πλειοψηφίας της αναζητά την διάσωσή του μέσα από νέες θέσεις που όμως θα οδηγούν στο ίδιο καταστροφικό τέλος για την ΔΕΗ και για τους εργαζόμενους.
Δεν υπάρχει λύση για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους με αυτούς τους συνδικαλιστές που συμφώνησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στις πολιτικές των κυβερνήσεων που χρεοκόπησαν την χώρα. Απαιτείται ριζική ανανέωση προσώπων και ιδεών. Οι ιδέες του ρουσφετολογικού συνδικαλισμού, της νόμιμης διαφθοράς, της απειλής του διακόπτη και των κομματικών διαδρόμων έχει τελειώσει.
Τώρα είναι η ώρα για ένα άλλο συνδικαλιστικό κίνημα, με όραμα και στρατηγική, ταξικό και αγωνιστικό, αμεσοδημοκρατικό, συνδεδεμένο με το ΠΑΜΕ και με όλες τις οργανώσεις που αγωνίζονται σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Συνδικαλιστικό κίνημα με όραμα μια κοινωνία και μια Ευρώπη χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στήριγμα των Εργατικών Συμβουλίων στους εργασιακούς χώρους και των λαϊκών συνελεύσεων στους χώρους κατοικίας.
Φτάνει πια, με τους πολιτικούς και τους συνδικαλιστές που χρεοκόπησαν την χώρα μας και συνεχίζουν με την εξαθλίωση κάθε εργαζόμενου και κάθε συνταξιούχου. Η διαδήλωση της 8ης του Σεπτέμβρη στην ΔΕΘ πρέπει να σηματοδοτεί το νέο στο συνδικαλιστικό κίνημα. Μαζική και αγωνιστική διαδήλωση με συνθήματα τα εργοστάσια στους εργάτες και οι Δήμοι στου πολίτες τους.


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ

8/9/2012 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 6.00 μ.μ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 http://assedei.blogspot.gr/2012/08/blog-post_22.html

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Νεαροί παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ για να κλέβουν ηλικιωμένους

Συνελήφθησαν στο Βόλο τρεις νεαροί, ηλικίας 22, 26 και 28 ετών, οι οποίοι προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ διέπρατταν κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, ενώ αναζητούνται από την Αστυνομία δύο συνεργοί τους.


Οι τρεις συλληφθέντες χτες το πρωί εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ σε δύο σπίτια, που ανήκαν σε μία 75χρονη και σε μία 73χρονη, αντίστοιχα, και τις απασχόλησαν προκειμένου να κλέψουν χρήματα και τιμαλφή, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι και στις 17 Αυγούστου οι συλληφθέντες είχαν μεταβεί στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού από όπου έκλεψαν χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ καθώς και χρηματικό ποσό 4.000 ευρώ.

Τα χρυσαφικά και τα χρήματα που βρέθηκαν στο χώρο όπου τα είχαν κρύψει οι συλληφθέντες, κατασχέθηκαν και δόθηκαν στους νομίμους κατόχους τους. Επίσης κατασχέθηκε και το ΙΧ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες καθώς και το ποσό των 550 ευρώ.

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε δύο ξενοδοχεία πολυτελείας και σε εργαστήριο του ΑΠΘ



Συνεργεία της ΔΕΗ μετέβησαν σήμερα το πρωί στην περιοχή της Χερσονήσου και διέκοψαν την ηλεκτροδότηση σε δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων της περιοχής. Αιτία αποτέλεσαν οι ανεξόφλητες οφειλές των ξενοδοχείων προς τη ΔΕΗ, ύψους 130.000 και 60.000 ευρώ αντίστοιχα. Έπεται και συνέχεια, καθώς από αύριο κιόλας η ΔΕΗ συνεχίζει με άλλα ξενοδοχεία που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.

Το πρόβλημα σύμφωνα με πληροφορίες είναι σημαντικό και υφίσταται  και σε άλλα ξενοδοχεία, όχι μόνο στην Κρήτη .
Αιτία ,όπως λένε οι ξενοδόχοι είναι το χαράτσι των ακινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιανουαρίου προσέφυγαν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ξενοδοχειακές εταιρείες του νησιού, καταγγέλλοντας ότι τους καταλογίστηκε το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών με λανθασμένα τετραγωνικά μέτρα και με λανθασμένες τιμές ζώνης. Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων υπέβαλαν αίτηση για τη διόρθωση των λανθασμένων στοιχείων των τετραγωνικών μέτρων και της τιμής ζώνης, που αν και καταχωρήθηκαν αμέσως στους υπολογιστές της ΔΕΗ, δεν ελήφθησαν υπόψη κατά την έκδοση των επομένων λογαριασμών.



Συνεργείο της ΔΕΗ έκοψε το πρωί το ρεύμα στο Εργαστήρι Μελισσοκομίας της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών του Ιδρύματος, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, προς την επιχείρηση. Ωστόσο, έπειτα από παρέμβαση στων πρυτανικών αρχών, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε μέσα σε 3 περίπου ώρες.
Όπως επισήμανε ο διευθυντής του Εργαστηρίου και καθηγητής της Γεωπονικής

ΑΛΙΕΥΣΗΜΑ


 Στη δήλωσή του  ότι στις δύο τελευταίες εκλογές (Μαΐου και Ιουνίου) δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ, «πατούν»  οι αντίπαλοι του Νίκου Φωτόπουλου, ώστε να τον εκθρονίσουν από τη συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ) με αφορμή το εκλογοαπαολογιστικό συνέδριο της ΓΕΝΟΠ.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Σπάρτακου Γιώργος Αδαμίδη, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Πάρι Κουκουλόπουλο και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, αφού ως γνωστόν οι σχέσεις και των δύο αντρών με τον νυν πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ είναι κάκιστες.
Από ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ του KOZAN.GR

ΣΤΗΡΙΞΗ 3 ΑΚΟΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 8ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ


Μετά τις διαβεβαιώσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή και του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα για την στήριξη τους στις κινητοποιήσεις για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στις προκηρύξεις Θέσεων Εργασίας Εκτάκτου Προσωπικού στην ΔΕΗ (Συμβάσεις 8μηνα – 2μηνα), ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου, το Σωματείο Αυτοκινητιστών Αγίου Δημητρίου και ο Επιμορφωτικός Λαογραφικός Φυσιολατρικός Ποντιακός Σύλλογος Αγίου Χαραλάμπου Κοζάνης, έπειτα από επικοινωνία με το ΤΟ.ΣΥ.Ν Ελλησπόντου, δηλώνουν την στήριξη τους και την συμπαράσταση τους στον αγώνα και στις ενέργειες του Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης και του Συλλόγου Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου, καθώς επίσης και σε περίπτωση κινητοποιήσεων που θα αποφασιστούν στην επόμενη Γενική Συνέλευση των Νέων, των Ανέργων και των Κατοίκων της περιοχής για το θέμα των 8μήνων στην ΔΕΗ.

Τις κινητοποιήσεις για την προκήρυξη των 8μηνων στην ΔΕΗ στηρίζουν οι :

1)       Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Δακής Γεώργιος
2)       Δήμαρχος Κοζάνης Μαλούτας Λάζαρος
3)       Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δ.Δ. Αγίου Δημητρίου Πεχλιβανίδης Θεοχάρης,
4)       Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δ.Δ. Ακρινής Πουτογλίδης Παύλος,
5)       Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δ.Δ. Ρυακίου Σιαμίδου Κοτταρίδου Ελένη,
6)       Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δ.Δ. Τετραλόφου Δεληγιάννης Αρίσταρχος,
7)       Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δ.Δ. Καπνοχωρίου Μισαηλίδης Ηρακλής
8)       Σύλλογος Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου,
9)       Ποντιακός Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου,
10)   Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου,
11)   Σωματείο Αυτοκινητιστών Αγίου Δημητρίου,
12)   Επιμορφωτικός Λαογραφικός Φυσιολατρικός Ποντιακός Σύλλογος Αγίου Χαραλάμπου Κοζάνης,
13)   Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης,
14)   Νέοι και Κάτοικοι από όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Ελλησπόντου.

Όχι άλλη καθυστέρηση πέρα αυτής του Αυγούστου !!!

Άμεση Προκήρυξη των 8μήνων στην ΔΕΗ !!!!!!

Δικλίδες ασφαλείας για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ


Δικλίδες ασφαλείας για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ
Του Δημήτρη Διαμαντίδη www.imerisia.gr/
Προβληματισμό για την αξιοπιστία των δυνητικών επενδυτών, οι οποίοι θα θελήσουν να εξαγοράσουν παραγωγικές μονάδες της ΔΕΗ, διατυπώνει ο επίτροπος Ανταγωνισμού κ. Χ. Αλμούνια, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να υφίστανται συγκεκριμένες δικλίδες ασφάλειας και να πληρούνται τα σχετικά κριτήρια, που θα θέσει η ΡΑΕ για τη διασφάλιση της όλης διαδικασίας.
Σε απάντηση επιστολής του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων της Ελλάδας, ο κ. Αλμούνια τονίζει πως η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το ελλιπές άνοιγμα της εγχώριας αγοράς ηλεκτρισμού στον ανταγωνισμό, έχει προτείνει την πώληση 4 μονάδων ηλεκτροπαραγωγής (με καύσιμο λιγνίτη) της ΔΕΗ. Ακόμη, κατά τον ίδιο, η κυβέρνηση έχει προτείνει και την εκχώρηση από τη ΔΕΗ λιγνιτικής ισχύος από τις μονάδες Καρδιά 1 και Καρδιά 2, καθαρής ισχύος 275 MW η κάθε μια, μέσω της χρήσης ειδικών συμβολαίων, τύπου «swap drawing rights».
«Για την πώληση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει και από την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, τα υφιστάμενα συμβόλαια προμήθειας με λιγνίτη θα αναληφθούν από τους νέους ιδιοκτήτες στη μορφή που είναι (όπου είναι απαραίτητο θα υπάρξουν νέα συμβόλαια, τα οποία θα συναφθούν προκαταβολικά από την ίδια τη ΔΕΗ), προκειμένου η εξόρυξη του λιγνίτη να μην επηρεαστεί από τη συγκεκριμένη διαδικασία», υπογραμμίζει ακόμη ο επίτροπος.
Ο κ. Αλμούνια δηλώνει απερίφραστα στην επιστολή του πως η ελληνική κυβέρνηση είναι αρμόδια για το μείγμα των μορφών ενέργειας, που θα αξιοποιεί, αλλά και για τις εθνικές πολιτικές, τις οποίες θα εφαρμόσει, για να επιτύχει αυτό τον στόχο της.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αρμόδια για να παρεμβαίνει μόνο όταν μία απόφαση του κράτους-μέλους για τη χρήση των πηγών ενέργειας παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία», προσθέτει ο επίτροπος και συνεχίζει λέγοντας πως για τα ζητήματα ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά ενέργειας η ελληνική πολιτεία οφείλει να προτείνει λύσεις για να ξεπεραστούν.
Αναφορικά με την περιβαλλοντική διάσταση των αλλαγών στην αγορά ενέργειας, κιι αυτά τα ζητήματα διέπονται από το εθνικό δίκαιο, αλλά κατά τον κ. Αλμούνια, η πρόταση της κυβέρνησης (η πώληση των 4 μονάδων και τα swap drawing rights) «ορίζει πως τόσο η ΔΕΗ όσο και οι νέοι ιδιοκτήτες των εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής, θα φέρουν ευθύνες για τα κόστη παροπλισμού των επενδύσεών τους, κατ΄ αναλογία με το χρονικό διάστημα που θα έχουν την κυριότητα των μονάδων».
Αποτίμηση 
Ο επίτροπος τοποθετήθηκε στην επιστολή του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του και δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Ι. Ιωσηφίδης.
Το Δίκτυο επισημαίνει πως η πώληση μονάδων σε ιδιώτες «ενέχει τον κίνδυνο αγοράς μονάδων από επιχειρηματικά συμφέροντα χωρίς εμπειρία και τεχνογνωσία στην ενέργεια. Ο υποψήφιος αγοραστής λόγω του εξαιρετικά χαμηλού ρίσκου αρκεί να έχει πρόσβαση στην τραπεζική αγορά, ώστε να αντλήσει το τίμημα της αγοράς μιας ήδη εν λειτουργία και κερδοφόρας μονάδας. Το ρίσκο της επένδυσης είναι μικρό λόγω της εξαιρετικά χαμηλής τιμής πώλησης των μονάδων που δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητες κερδοφορίας τους, αλλά είναι αποτέλεσμα της στρεβλής χρηματιστηριακής αγοράς σε καιρούς οικονομικής κρίσης».

Στην απαντητική του επιστολή κ. Joaquin Almuniaστον Δήμαρχο Αμυνταίου δηλώνει ρητά ότι η πώληση της ΔΕΗ είναι απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης


Επιστολή του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Joaquin Almunia, έλαβε ο Πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, ως απάντηση στη δική του επιστολή για την κατάσταση στη ΔΕΗ, το ενεργειακό τοπίο και μέλλον της χώρας μας. Μεταξύ άλλων στην επιστολή του
ο κ. Ιωσηφίδης είχε αναφέρει ότι η υλοποίηση των σχεδιασμών της Ελληνικής Κυβέρνησης για πώληση εργοστασίων της ΔΕΗ θα δημιουργήσει προβλήματα στην ελληνική οικονομία και τον ανταγωνισμό στην αγορά ενέργειας, ενώ σε ότι αφορά στις λιγνιτικές περιοχές θα έχει καταστροφικές συνέπειες.
Στην απαντητική του επιστολή ο κ. Αλμούνια αναφέρει με ξεκάθαρο τρόπο ότι στους σχεδιασμούς που έχει υποβάλλει η Ελληνική Κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η πώληση τεσσάρων μονάδων μαζί με τα υπάρχοντα συμβόλαια παροχής λιγνίτη, τα οποία θα αναλάμβαναν οι νέοι κύριοι των εργοστασίων στην παρούσα μορφή τους.
Σε ότι αφορά στην επισήμανση ότι η πώληση των εργοστασίων επισύρει τον κίνδυνο αγοράς τους από αναξιόπιστους επενδυτές ο κ. Αλμούνια αναφέρει ότι συμμερίζεται αυτές τις ανησυχίες και γι’ αυτό πρέπει να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας.
Τέλος, σε ότι αφορά στην καταγγελία του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων ότι η απόφαση ελήφθη χωρίς διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και αρχές, αλλά και τις περιβαλλοντικές ανησυχίες που αναφέρθηκαν ο κ. Αλμούνια αναφέρει ότι υπεύθυνη είναι η Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία πρέπει να διασφαλίσει τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών.
Εν κατακλείδι από την απάντηση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φαίνεται ότι ο τρόπος με τον οποίο η Ελληνική Κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα στον ενεργειακό τομέα είναι αποκλειστική της ευθύνη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρεμβαίνει μόνο όταν παραβιάζεται η Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ως εκ τούτου η προσπάθεια που κάνουν οι λιγνιτικές περιοχές, μέσω των Ενεργειακών Δήμων, για να διασφαλίσουν ένα βιώσιμο μέλλον για τις τοπικές κοινωνίες πρέπει να συνεχιστεί για να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις και να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ωφέλεια από την έντονη κινητικότητα που υπάρχει στα ενεργειακά θέματα. Η πώληση των μονάδων παραγωγής ενέργειας και η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ πρέπει να αποτραπούν και να υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης με το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας να κινείται προς την εκμετάλλευση άλλων λιγνιτικών κοιτασμάτων.

Γραφείο Τύπου
Δικτύου Ενεργειακών Δήμων