DEH

DEH

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Η οικολογική κρίση οφείλεται στην απληστία και την έλλειψη ευαισθησίας για οποιονδήποτε ον εκτός του υπερτροφικού «εγώ» τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε ομιλία που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια επισκέψεως του στη μεγαλύτερη Μονάδα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΔΕΗ, «Άγιος Δημήτριος», στην Κοζάνη. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι στην καταστροφή του περιβάλλοντος συμβάλει καθοριστικά η σπατάλη των φυσικών πόρων – και η μη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας- καθώς και η γενικότερη ρύπανση που μπορεί να οφείλεται στη βιομηχανική παραγωγή. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην αλόγιστη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, κ.Αρθούρος Ζερβός ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα σχέδια ανάπτυξης της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και στην παράλληλη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στην σημασία της λειτουργίας της συγκεκριμένης Μονάδας Παραγωγής για τη ζωή των κατοίκων

Ο Σπάρτακος τίμησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη – Εντυπωσίασε η πρωτότυπη εικόνα της Αγ. Βαρβάρας

chrisbltes
Κατάπληκτο άφησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο το δώρο που του έκανε το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κατά την επίσκεψή του στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Η μορφή της προστάτιδας τον Λιγνιτωρύχων, της Αγίας Βαρβάρας, λαξευμένη σε ένα κομμάτι ξυλοκάρβουνου προκάλεσε τον ενθουσιασμό του Πατριάρχη που σχολίασε με περισσή ευχαρίστηση τόσο την ίδια την χειρονομία του σωματείου όσο και τα πρωτότυπα υλικά που επελέγησαν ενώ η εμπειρία του στην Αγιογραφία του έδωσε την ευκαιρία να αποφανθεί και για την εξαιρετική δουλειά του Αγιογράφου που φιλοτέχνησε το έργο.
Με την φράση «το δώρο αποτελεί προσφορά ύψιστης τιμής των εργαζόμενων, φιλοτεχνημένο με υλικά από τα έγκατα της γης, με τις θερμότερες ευχές από τα βάθη της καρδιάς μας», η εικόνα -που στο πίσω μέρος της φέρει την αφιέρωση «Το έλεος του Θεού να καταδιώκει πάσας τας ημέρας της ζωής σας»- επιδόθηκε στον Πατριάρχη προκαλώντας τον ενθουσιασμό ολόκληρης της συνοδείας του που αποθανατίστηκε σε φωτογραφικά στιγμιότυπα με την προστάτιδα των λιγνιτωρύχων.
Σε ανταπόδοση του δώρου που του έγινε από τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ, ο κ.κ Βαρθολομαίος έβγαλε από την τσέπη του ένα κομπολόγι και το έδωσε στον Πρόεδρό του ενώ σε κάθε ευκαιρία που του δόθηκε προσπάθησε να πληροφορηθεί όσα περισσότερα πράγματα μπορούσε για το σωματείο και την δραστηριότητά του. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κάποια στιγμή της κουβέντας που είχε με τον Πρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα απευθυνόμενος τους είπε «τους εργαζόμενους και τα μάτια σας».
Κατά την επίσκεψή του στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ο Πατριάρχης έτυχε θερμότατης υποδοχής από τους εργαζόμενους των οποίων εξήρε την δουλειά και το έργο που υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες επιτελούν, ενώ δεν παρέλειψε να αποδώσει τα εύσημα και στη ΔΕΗ για τα μέτρα που λαμβάνει ώστε να επιτυγχάνεται σε κάθε περίπτωση η μέγιστη δυνατή προστασία του περιβάλλοντος.

K. Θέος ζητά 300.000 αποζημίωση

Μείζον θέμα δημιουργείται σε περίπτωση που ισχύει η πληροφορία για το συμβόλαιο που έχει ένας από τους «κηπουρούς» του Γ. Παπανδρέου με εταιρεία του δημοσίου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην σύμβουλος στο Μαξίμου επί πρωθυπουργίας ΓΑΠ, ο γνωστός Κώστας Θέος, μετά την αποχώρησή του από την ομάδα Παπανδρέου βολεύτηκε στη ΔΕΗ καθώς ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Τώρα για πιο λόγο έπρεπε να υπάρχει μια τέτοια θέση, ειδικά σε μια επιχείρηση που σχεδόν δεν έχει να πληρώσει τους μισθούς, είναι υπόθεση της Δικαιοσύνης.
Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι ο κ. Θέος φέρεται να έχει συμβόλαιο το οποίο προβλέπει αποζημίωση 300.000 ευρώ σε περίπτωση που φύγει νωρίτερα από τη θέση του.
Τώρα λοιπόν που την ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης ανέλαβε ο κ. Κ. Χατζηδάκης, ασφαλώς και θα θέλει να έχει ανθρώπους της εμπιστοσύνης του στη ΔΕΗ, επομένως τόσο ο κ. Ζερβός όσο και ο κ. Θέος πρέπει να αποχωρήσουν.
Ισχύει, όμως, ότι θα πρέπει να του πληρώσουν και 300.000 ευρώ ως αποζημίωση; Υπάρχει τέτοιο συμβόλαιο για τον «κηπουρό» του Παπανδρέου;


Πηγή: http://www.fimes.gr/2012/06/kostas-theos/#ixzz1zHsXLy00

ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΠΕΚΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ - ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Διάλυση των ΠΕΚΑ (πολυϊατρεία ασφαλισμένων ΔΕΗ) και ιδιαίτερα του ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας, εξ αιτίας της ολιγωρίας των διοικήσεων του ΕΟΠΥΥ (Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) και του ΤΑΥΤΕΚΩ, καταγγέλλει το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Εορδαίας. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Πτολεμαΐδας- Εορδαίας Κων/νος Ανδρεάδης, καταγγέλλει τις διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ και του ΤΑΥΤΕΚΩ διότι δεν μερίμνησαν έγκαιρα για την
εύρυθμη λειτουργία των ΠΕΚΑ με την ένταξη του ΤΑΠ-ΔΕΗ από την 1η Μαΐου στον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να μένουν στον αέρα οι ασφαλισμένοι του οργανισμού, αφού το πολυϊατρείο της Πτολεμαΐδας μένει ουσιαστικά χωρίς γιατρούς. Διότι, έληξαν χθες οι συμβάσεις 8 γιατρών που κάλυπταν ανάγκες του ΠΕΚΑ με ετήσια σύμβαση, αφού οι διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ και του ΤΑΥΤΕΚΩ δεν φρόντισαν να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την παράταση των συμβάσεων των γιατρών.
Ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε συγκεκριμένα ότι παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν στη διοίκηση του σωματείου και στην ομοσπονδία από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και του ΤΑΥΤΕΚΩ για να δοθεί σιωπηρή παράταση των συμβάσεων των 8 συμβασιούχων

Η σοβαρότητα της κατάστασης με την πρόσφατη κατολίσθηση στο ορυχείο πεδίου Καρδιάς αποτυπώνεται σε έγγραφο της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος



Διαστάσεις «επιδημίας» τείνει να λάβει το φαινό­μενο των κατολισθήσεων στην Πτολεμαΐδα, στις περιοχές των ορυχείων όπου υπάρχουν τα μεγαλύτερα κοιτάσματα λιγνίτη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.
Μετά τα τεράστια ρήγματα στη Μαυροπηγή. που «κατάπιαν» ολόκληρο χωριό, πρόσφατα εκδη­λώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στο ορυχείο πεδίου Καρδιάς. Εξαιτίας της δεν αποκλείεται ακόμα και να απειληθούν μεγάλα, εθνικά σχέδια στον τομέα της παραγωγής ηλε­κτρικής ενέργειας. Η σοβαρότητα της κατάστασης παρουσιάζεται ανάγλυφα σε έγ­γραφο που συνέταξε στις 21 Ιου­νίου η Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος του υπουργεί­ου Περιβάλλοντος. Με αφορμή το νέο ρήγμα λοιπόν, οι αρμόδιοι, μεταξύ άλλων, ζητούν:
1. ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΟΥΝ άμεσα οι εργασίες εξόρυξης λιγνίτη στην ευρύτερη περιοχή της κατο­λίσθησης.
2 ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ εργασίες εκμετάλλευσης και να απαγορευτεί π διέλευση μηχανημάτων και προσωπικού.
3. ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ άμεσα η κυ­κλοφορία στο δρόμο προσπέ­λασης του ορυχείου.
4. ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ πλή­ρως τα αίτια που προκάλεσαν το πρόβλημα και να επανεξεταστεί ο προγραμματισμός της εκμετάλ­λευσης του ορυχείου.
Ενδιαφέρον είναι ότι παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, οι επιθεωρητές

Δημιουργία αξίας στη ΔΕΗ

ΑΠΟΨΗ Tου Χαραλαμπου Tσελεντη*

Ο Ν. 3016/2002, εναρμονίζοντας το Ελληνικό Δίκαιο με ευρωπαϊκούς και διεθνείς κώδικες εταιρικής διακυβέρνησης, καθόρισε «ως πρώτιστη υποχρέωση των μελών του Δ.Σ. των εισηγμένων εταιρειών τη διαρκή ενίσχυση της οικονομικής τους αξίας». Η ΔΕΗ, με την εισαγωγή της στα χρηματιστήρια της Αθήνας και του Λονδίνου, δήλωσε ότι υιοθετεί τον πιο πάνω στόχο. Ομως ουδέποτε εισήγαγε στην εταιρική διακυβέρνησή της το κατάλληλο διοικητικό εργαλείο, κατά τα πρότυπα άλλων ομίλων. Οι εν λόγω όμιλοι ουδέποτε επί σειράν ετών ανακοίνωσαν ζημίες στους ετήσιους απολογισμούς τους, σε αντίθεση με τη ΔΕΗ, που, επικαλούμενη ύφεση λόγω της κρίσης, αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων κ.ά., ανακοίνωσε ζημίες για πρώτη φορά μετά τη μετοχοποίησή της για το έτος 2008 και πρόσφατα για το 2011. Ομως, τις ίδιες αντιξοότητες αντιμετωπίζουν και οι εταιρείες ηλεκτρισμού που έχουν

Τυχερός στην ατυχία του ήταν ένας ακόμη συνάδελφος



Άγιο είχε ένας 45χρονος συνάδελφος του ορυχείου Καρδιάς (επιδοματάκιας κατά τον κ. Φωτόπουλο), όταν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έπεσε από εκσκαφέα του ορυχείου από ύψος 6 μέτρων, αλλά κατάφερε να «προσγειωθεί» στην ερπύστρια του μηχανήματος ύψους 3 μέτρων, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά κατάγματα στο πόδι.

Αμέσως διακομίστηκε με ασθενοφόρο, στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία καθώς κρίθηκε ότι έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην κνήμη.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η έλλειψη μέτρων και ελέγχου της ασφάλειας των εργαζόμενων. Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού και ο υπερβάλλων ζήλος των εργαζόμενων, ούτος ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της επιχείρησης, θα στοίχιζαν την ζωή ενός συνανθρώπου και συναδέλφου.    

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΑΛΙ ΕΥΣΗΜΑ

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΗΤΑΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑ 80 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΡΩ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ. ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΟΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΣΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.
ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΠΟΙΟΣ ΑΡΩΣΤΗΜΕΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;
ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ;
ΜΟΙΡΑΖΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΦΕΙΔΩΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΙ ΤΡΑΓΟΙ;
ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΙΔΙΑ.
 ΑΝ ΥΠΕΡΕΒΗΣΑΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ.
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΥΕΡΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ...
80 ΕΡΩ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ...
Ή ΤΟ ΨΩΜΙ...
Assimakopoulos Ioannis ΑΠΟ ΧΩΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΟΣΗΣ

Σε εκθεσιακό χώρο θα μετατραπεί ο υδροηλεκτρικός Αγιάς Χανίων

Σε εκθεσιακό χώρο θα μετατραπεί ο μικρός υδροηλεκτρικός σταθμός Αγιάς Χανίων, κατόπιν παραχώρησής του από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Περιφέρεια Κρήτης.
Ο υδροηλεκτρικός σταθμός ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτος υδροηλεκτρικούς σταθμούς της χώρας, είχε τεθεί σε λειτουργία το  1929, είχε εγκαινιαστεί από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και παρέμεινε κλειστός από το 2009, θα ανακαινιστεί προκειμένου να διαμορφωθεί σε έναν εκθεσιακό χώρο στον οποίο θα προβάλλονται οι τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Οι επισκέπτες του θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τον τομέα των ΑΠΕ να ευαισθητοποιηθούν και να εξοικειωθούν με τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον.
Ο υδροηλεκτρικός σταθμός θα αναδείξει την περιοχή σε τουριστικό θέρετρο, περιβαλλοντικά προσανατολισμένο, καθώς θα υλοποιηθούν επιπλέον από την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων παρεμφερείς δράσεις ανάδειξης του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου της περιοχής.
Το ποσό που θα διατεθεί από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την υλοποίηση του εκθεσιακού χώρου είναι της τάξεως των 400.000 ευρώ.

O ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ:


Παραίτηση υπήρξε στην ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πριν από μερικές μέρες, η οποία κρατείτε ως επτασφράγιστο μυστικό. Σύμφωνα με πληροφορίες στο τελευταίο ΔΣ του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ανεξαρτητοποιήθηκε της παράταξης του της ΔΑΚΕ ο Εκτελεστικός σταθμών παραγωγής Κώστας  Καζαντζίδης λόγο διαφωνίας στον τρόπο χειρισμού της υπογραφής  της Σ.Σ.Ε.  απο τον Γραμματέα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και επικεφαλή της ΔΑΚΕ, κατηγορώντας τον εμμέσως για συνεργασία και συνδιαλλαγή με τον ΠΑΣΚΙΤΗ Πρόεδρο του σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Να θυμίσουμε πως ο κ. Καζαντζίδης ήταν Αναπληρωτής Γραμματέας συντονιστικού της προηγούμενης ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ένα απ΄τα «βαριά χαρτιά» του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ.


Ο λαός μας όταν αναφέρετε σε εκλογές και κάλπες τις χαρακτηρίζει «γκαστρωμένες», αλλά τέτοιο «γκάστρι» σαν κι αυτό του Προμηθευτικού συνεταιρισμού προσωπικού της ΔΕΗ, δεν έχει ματαξαναγίνει. Κοντά στις 20 μέρες και δεν έχουν βγει ακόμη τα αποτελέσματα.
ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ; ΑΝΑΠΟΔΑ ΕΡΧΕΤΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΟΥΝ;
Πάντως αυτό το οποίο έμαθα είναι πως εδώ θα ισχύσει η ρήση του Ιησού Χριστού «Πολλοὶ δὲ ἔσονται πρῶτοι ἔσχατοι καὶ ἔσχατοι πρῶτοι» δηλ. οι πρώτοι θα είναι τελευταίοι και οι τελευταίοι πρώτοι, ειδικά στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ Συνεταιρισμός.

Τελευταία ελπίδα για τον Πρόεδρο και Δ/ντα σύμβουλο κ. Αρθούρο Ζερβό τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο επιχείρησης ο «Παναγιώτατος» οικουμενικός πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος θα επισκεφθεί τον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου Κοζάνης για να ευλογήσει τους εργαζόμενους και να ενημερωθεί για την διαδικασία παραγωγής του «πραγματικού φως» αυτό της Ηλ. Ενεργ.

Και μια και είπαμε για την επίσκεψη του πατριάρχη να μην λησμονήσουμε να αναφερθούμε στα όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Κοζάνη από ταγούς της Αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστές για το ποσό το οποίο θα δαπανηθεί από την περιφέρεια Δ.Μ.  δε θα συμμετέχω στις προγραμματισμένες φιέστες  δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και περιφ. Σύμβουλος Γ. Αδαμίδης θεωρώντας πως το ποσό τον 110.000 ευρώ για την επίσκεψη του Πατριάρχη είναι λίαν προκλητικό για φιέστες. Την απάντηση την έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Σόκουτης ο οποίος δήλωσε μερικοί θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν μιλάνε για φιέστες και οτιδήποτε άλλο, διότι θα θυμίσω ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλούν για σχοινί». Τι εννοούσε; Μα τι άλλο.
Πως και ο κ. Αδαμίδης έχει λάβει το ποσό των 100.000 ευρώ από την ΔΕΗ για «φιέστες» και όχι μόνο, τα οποία θεωρήθηκαν από τους εργαζόμενους και τους πολίτες προκλητικά όταν αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας από μπλογκς της Κοζάνης.  


Μπορεί τα πρώην πολυιατρεία της ΔΕΗ νυν ΕΟΠΥΥ της Κοζάνης να υπολειτουργούν και να υπάρχει ένα αλαλούμ ως προς τις αρμοδιότητες, οι εργαζόμενοι όμως βρήκαν νέες ασχολίες για να γεμίζουν τον χρόνο τους. Σε φωτεινό και σκιερό μέρος έφτιαξαν τον δικό τους Λαχανόκηπο, έτσι για να περνούν ευχάριστα ποτίζοντας, να  βγάζουν καμιά ντοματούλα και κανένα αγγουράκι, για το δεκατιανό ή το ενδεχόμενο μεσημεριανό τσιπουράκι.  

Με το καλό λοιπόν και σε δυναμικές καλλιέργειες, αφού παροχές υγείας δεν μπορείτε να προσφέρετε.  
_____________________________________________________________________________

ΠΡΟΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΝ: Οργανωθείτε λίγο ρε παιδιά εκεί στον ΣΠΑΡΤΑΚΟ πάντα γίνετε το αντίθετο, απ΄αυτό που ενημερώνετε!!!!

Και νέες μειώσεις σε όλους στα εξοφλητικά ενώ υποσχεθήκατε αυξήσεις!!!!!!!
Είπατε θα υπογράψετε εσείς ΣΣΕ γιατί διαφωνούσατε με την ΓΕΝΟΠ, υπόγραψε η ΓΕΝΟΠ κι εσείς πανηγυρίζετε υποσχέσεις ενός προέδρου που σε λίγες μέρες δεν θα είναι πρόεδρος.
Μήπως να οργανώσετε καμιά «φιέστα» με τον Πατριάρχη να σας διαβάσει, μπας και πετύχετε τίποτα;;

Η τριπλέτα των golden boys της ΔΕΗ στο στόχαστρο του Κωστή Χατζηδάκη

Η τριπλέτα των golden boys της ΔΕΗ στο στόχαστρο του Κωστή ΧατζηδάκηΤο αφήγημα πολλών πολιτικών περί σπουδαίων στελεχών και κορυφαίων επιστημόνων οι οποίοι καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις- με το αζημίωτο φυσικά - έχει εκατό τοις εκατό δράκο.  

Τα golden boys που δημιούργησε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ΔΕΗ είναι ένα μέρος αυτού του αφηγήματος.

Ο κ. Θέος και ο κ. Αργύρης Οικονόμου είναι αναπόσπαστο κομμάτι του μείζονος προβλήματος το οποίο αντιμετωπίζει η δημόσια αυτή επιχείρηση.
Σήμερα η ΔΕΗ ισχυρίζεται ότι έχει πολλές δυσκολίες- κυρίως ταμειακές- επειδή κάποιοι χρωστάνε στην επιχείρηση. Λέγεται μάλιστα ότι δεν θα είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα το οποίο χρειάζεται να διανύσουμε για να δούμε αυτόν τον μονοπωλιακό κολοσσό να μην έχει πλέον την δυνατότητα να πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων.

Αυτή είναι μια …ασύμμετρη απειλή την οποία εντέχνως εκτοξεύει η διοίκηση


Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πέντε ελληνικές τράπεζες θα «καλύψουν» τα δάνεια της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ προχώρησε σε συμφωνία με
πέντε ελληνικές τράπεζες για αναχρηματοδότηση των δανείων της ύψους 525 εκατομμυρίων ευρώ που έληγαν.
Το επιτόκιο ωστόσο ξεπέρασε το 11,9%, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες απαιτήθηκε απο τις ιδιωτικές τράπεζες και η συμμετοχή κρατικής τράπεζας.
Οι τράπεζες που θα αναχρηματοδοτήσουν τα δάνεια της ΔΕΗ είναι η Alpha Bank, Eurobank, η Τράπεζα Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα και η Αγροτική.

ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΠΡΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ

Ενημέρωση για μία από τις επιδοτήσεις της ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο με 50 εκ. ευρώ στο α΄ πεντάμηνο 2012


Στέλιος Λουμάκης, Πρόεδρος ΣΠΕΦ
Στέλιος Λουμάκης, Πρόεδρος ΣΠΕΦ
Το α΄ 5μηνο η επιδότηση της ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο μέσω του Μηχανισμού Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους κόστισε στους καταναλωτές τουλάχιστον 50.000.000, 000 ευρώ.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μια προσπάθεια στρέβλωσης της πραγματικότητας και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης σχετικά με τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν και εξακολουθούν να οδηγούν σε οικονομική ασφυξία το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας. Όλες αυτού του τύπου οι αναφορές καταλήγουν αυθαιρέτως και άνευ μαθηματικής τεκμηρίωσης ότι αιτία του κακού είναι οι ΑΠΕ και δη τα φωτοβολταϊκά αποσιωπώντας επιμελώς τόσο την προφανή διόγκωση του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ (κατά τουλάχιστον 5.500.000 Ευρώ μηνιαίως) σε περίπτωση έναρξης αμοιβής των παραγωγών ΣΗΘΥΑ με Feed in Tariff (γεγονός για το οποίο ο ΣΠΕΦ έχει ήδη προσφύγει στο ΣτΕ) όσο και τις αναίτιες «επιδοτήσεις» που απολαμβάνει η ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο και που μόνο κατά το α’ πεντάμηνο του 2012 κόστισαν στους Έλληνες καταναλωτές τουλάχιστον 50.000.000 Ευρώ μέσω του Μηχανισμού ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους (ΜΜΚ).
Οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο όταν καλούνται να

Λόγω του μη διορισμού του νέου υπουργού Οικονομικών αναβλήθηκε για τις 12 Ιουλίου η συνέλευση της ΔΕΗ

Αναβλήθηκε για τις 12 Ιουλίου η ετήσια τακτική συνέλευση της ΔΕΗ, καθώς δεν έχει οριστεί ακόμη υπουργός Οικονομικών.

Σε δηλώσεις του πάντως ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Αρθούρος Ζερβός, επισήμανε ότι θα πρέπει σύντομα η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να αξιολογήσει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια προκειμένου να περιοριστούν τα ελλείμματα στη ΔΕΗ.

Αναφορικά με τους απλήρωτους λογαριασμούς που φτάνουν το 1 δισ. 100 εκατομμύρια ευρώ, ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι η ΔΕΗ βρίσκεται σε αναζήτηση εταιρειών ειδοποίησης που θα ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις οφειλές.

Τέλος, τόνισε πως έχουν απομείνει 50.000 -60.000 καταναλωτές που δεν έχουν επιστρέψει στην επιχείρηση από άλλους πάροχους που έκλεισαν, αλλά σύντομα το ζήτημα θα έχει λυθεί.

ΔΕΗ και ΕΛΠΕ στην λίστα του Forbes με τις ισχυρότερες εταιρείες παγκοσμίως

Την λίστα με τις ισχυρότερες εταιρείες παγκοσμίως έδωσε στνη δημοσιότητα το αμερικανικό περιοδικό "Forbes" μεταξύ των οποίων συγκαταλλέγονται και έντεκα ελληνικές.
Η πετρελαϊκή Exxon Mobil βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις ισχυρότερες εταιρείες του κόσμου για το 2011.
Συνολικά, παρατίθενται οι 2.000 μεγαλύτερες εταιρείες, ενώ δεύτερη, μετά την Exxon έρχεται η αμερικανική τράπεζα JPMorgan Chase και τρίτη η General Electric.
Ακολουθούν
η ολλανδική πετρελαϊκή Royal Dutsch Shell και η κινεζική τράπεζα ICBC.
Έκτη είναι η βρετανική τράπεζα HSBC Holdings, την ακολουθεί η κινεζική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου PetroChina και η αμερικανική επενδυτική

Επιστολή- απάντηση σε Κομισιόν με "εξηγήσεις" για τα δάνεια σε ΔΕΗ-ΔΕΠΑ

Επιστολή –απάντηση στην Κομισιόν με αναλυτικές εξηγήσεις για κάθε ένα από τα ερωτήματα που έχουν θέσει οι Βρυξέλλες στην ελληνική πλευρά σχετικά με το κατά πόσο τα δάνεια του Παρακαταθηκών προς ΔΕΗ και ΔΕΠΑ αποτελούν κρατικές ενισχύσεις ή όχι, ετοιμάζει η νέα ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.
Στην επιστολή της η ελληνική πλευρά θα απαντά για τα ποσά που εκταμιεύθηκαν, τους όρους κάτω από τους οποίους εγκρίθηκαν, το αν δόθηκαν κρατικές εγγυήσεις που μπορούν να ερμηνευθούν ως κρατικές ενισχύσεις, το σύνολο των ενισχύσεων που έχουν δοθεί τα τελευταία χρόνια στις δύο εταιρείες, ενώ θα διαβεβαιώνει ότι τα δάνεια θα χρησιμοποιηθούν για να αντιμετωπίσουν βραχυπρόθεσμα το πρόβλημα ρευστότητας της αγοράς, και δεν θα διοχετευθούν για να καλύψουν άλλες ανάγκες της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ. Παράλληλα, επανεξετάζονται οι διαδικασίες που

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΕΤΕ ΔΕΗ


Προς:Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε. κ. ΖΕΡΒΟ Αρθούρο.

Θέμα: Οφειλόμενες αναπαύσεις προσωπικού.
 
Κύριε Πρόεδρε,
Η Διοίκηση της ΔΕΗ. ΑΕ. στις 3/1/2008 με την (196/2007) απόφαση Δ/ντος Συμβούλου,ενέκρινε την καταβολή αποζημίωσης στους μισθωτούς της Επιχείρησης, για τις οφειλόμενες αναπαύσεις (ρεπό), της χρονικής περιόδου από 1/1/2002 έως 31/12/2007. Αφετηρία της απόφασης αποτέλεσε η ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της ΕΤΕ/ΔΕΗ (Φ 03/8382 - 14/10/2008), σχετικά με την πληρωμή των οφειλόμενων αναπαύσεων.
Η παραπάνω απόφαση, με ευθύνη των Διοικήσεων, ουδέποτε υλοποιήθηκε στο σύνολο της, καθώς ένα σημαντικό μέρος των οφειλόμενων αναπαύσεων μέχρι και σήμερα, δεν έχει αποζημιωθεί, ενώ τα ρεπό της συγκεκριμένης περιόδου παραμένουν σε εκκρεμότητα (κλειδωμένα),με συνέπεια να μην χορηγούνται σε έξοδο.
Επιπρόσθετα, στο αιτιολογικό της ως άνω απόφασης (196/2007), γίνεται σαφή

Συνεδρίαση του Συλλόγου Πτυχίουχων Μηχανικών Τ.Ε. ΔΕΗ την Πέμπτη 28 Ιουνίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση του ΚΔΣ και του Περιφερειακού Τμήματος του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. ΔΕΗ με θέμα .
-ΕΣΣΕ
-Tο μέλλον της ΔΕΗ
Συνεδρίαση του Συλλόγου Πτυχίουχων Μηχανικών Τ.Ε. ΔΕΗ την Πέμπτη 28 Ιουνίου

Σε έξι δόσεις το φετινό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ

Σε έξι δόσεις το φετινό χαράτσι μέσω της ΔΕΗΤο νέο τέλος θα ενταχθεί στους λογαριασμούς που θα εκδοθούν από τον φετινό Ιούλιο μέχρι και τον Ιούνιο του 2013.
Στόχος είναι να διασφαλιστούν έσοδα άνω του 1,5 δισ. ευρώ για τον φετινό προϋπολογισμό, ενώ σκοπός αυτής της κίνησης είναι να μειωθούν τα ποσά κάθε δόσης που θα κληθούν να εξοφλήσουν οι υπόχρεοι ιδιοκτήτες κατοικιών και ταυτόχρονα να επιμηκυνθεί χρόνος αποπληρωμής του δυσβάσταχτου αυτού φόρου.
Τι θα συμβεί αν δεν πληρώσουμε;
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης εξόφλησης του χαρατσιού, δεν θα απειλούνται πλέον με διακοπή της ηλεκτροδότησης, καθώς το μέτρο αυτό, το οποίο κρίθηκε αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας, καταργήθηκε.
Η ΔΕΗ τέσσερις μήνες από την ημερομηνία πληρωμής θα μεταφέρει το χαράτσι στην αντίστοιχη ΔΟΥ.
Από εκείνη την στιγμή και μετά το χαράτσι μπορεί να εισπραχθεί από την ΔΟΥ με βάση τις διατάξεις που ισχύουν για την είσπραξη των Δημόσιων Εσόδων.

Η ΔΕΗ πρέπει να εξασφαλίσει κεφάλαια 800 εκ. ευρώ έως το τέλος της εβδομάδας

ΚΕΦΑΛΑΙΑ ύψους περίπου 800 εκατ. ευρώ καλείται να εξασφαλίσει η διοίκηση της ΔΕΗ έως το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να αναχρηματοδοτηθούν δάνεια που λήγουν στις 30 Ιουνίου και ανέρχονται σε 525 εκατ. ευρώ, καθώς και να επιστραφούν στο υπουργείο Οικονομικών 266 εκατ. ευρώ που εισπράχθηκαν ως τέλος ακινήτων και παρακρατήθηκαν τους προηγούμενους μήνες από τη ΔΕΗ, για λόγους ρευστότητας.

Πάντως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός εκφράζει την αισιοδοξία του ότι θα ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις για την αναχρηματοδότηση των δανείων που είναι σε εξέλιξη με τέσσερις ελληνικές

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Στα χαρακώματα Βενιζέλος-ΠΑΣΚΕ

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ .......ΤΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΛΟΜΠΙ



Προς την νέα ηγεσία του ΥΠΕΚΑ

Σήμερα αποκαλύπτεται με αναμφισβήτητο επιστημονικο τρόπο ότι το αιολικό λόμπι ψεύδεται συνειδητά όταν ισχυρίζονται ότι δήθεν η αιολική ενέργεια δεν εκπέμπει ρύπους διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και αποτελεί μια καθαρή μορφή ενέργειας.
SAGINI

ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ Η ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2 ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
 
Υπό τη διεύθυνση του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, το (Εθνικό εργαστήριο Αργκονε ) Argonne National Laboratory μόλις κυκλοφόρησε μια μελέτη- έρευνα που αποκαλύπτει οτι η αιολική ενέργεια δεν μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας όσο αναμενόταν λόγω της ανάγκης καύσης ορυκτών

Η ΔΕΗ δεν θα ζητήσει αυξήσεις στα τιμολόγια

«Η ΔΕΗ δεν θα ζητήσει αυξήσεις τιμολογίων του ηλεκτρικού αλλά θα παρουσιάσει στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την κατάσταση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός.
Μιλώντας στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων, που αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα του εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών για τις 12 Ιουλίου, ο κ. Ζερβός διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει συνολικά η αγορά.
Για το θέμα των ανείσπρακτων λογαριασμών (που διαμορφώνονται στο 1,1 δισ. ευρώ) ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεργασία με call centers που θα ενημερώνουν

"Δεν πληρώνω ΥΚΩ": Φωτιά στα τιμολόγια για ευπαθείς ομάδες

Οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας ή αλλιώς ΥΚΩ είναι μια χρέωση στους λογαριασμούς του ρεύματος που στάθηκε αφορμή για να συγκρουστεί η ΔΕΗ με τους ιδιώτες προμηθευτές που έκλεισαν (Energa, Hellas Power).
Η υπόθεση μάλιστα για τις ΥΚΩ πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, η οποία απεφάνθη ότι υπάρχουν προβλήματα και είναι άκυρες οι αποφάσεις επιμερισμού των χρεώσεων αυτών μεταξύ της ΔΕΗ και των ιδιωτικών εταιρειών. Σε καμία περίπτωση ωστόσο, οι δικαστικές αυτές αποφάσεις δεν αμφισβητούν την υποχρέωση του καταναλωτή να πληρώνει ΥΚΩ. Τι είναι οι ΥΚΩ;

Καταρχάς, η χρέωση αυτή που περιλαμβάνεται στο λογαριασμό ρεύματος, δεν κατευθύνεται στα ταμεία του κράτους ή την ΔΕΗ.
Οι ΥΚΩ είναι μια χρέωση στο λογαριασμό ρεύματος μέσω της οποίας επιδοτούνται

ΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε.


ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΕΗ  Α.Ε  Κ. ΖΕΡΒΟ ΑΡΘΟΥΡΟ

ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΤΗ ΔΕΗ

Διανύουμε μια περίοδο, που συντελούνται σημαντικές ανακατατάξεις στον τομέα διακίνησης της Η/Ε, που καθορίζουν άμεσα το μέλλον της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. 

Ένας ουσιαστικός παράγοντας που καθορίζει το ρόλο, τη θέση, την αναπτυξιακή προσπάθεια και την βιωσιμότητα  της επιχείρησης. είναι η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Όμως, η έλλειψη εργατοτεχνικού προσωπικού στους Σταθμούς Παραγωγής  και τα Ορυχεία έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Καθημερινά   συνταξιοδοτούνται   εργαζόμενοι και δεν αναπληρώνονται.

Δυστυχώς, τα 2,5 τελευταία χρόνια με Νόμο της  ελληνικής κυβέρνησης η ΔΕΗ υπόκειται

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Προσφυγές στο ΣτΕ για τα περιουσιακά στοιχεία των ΔΕΚΟ



Όλοι στρέφονται κατά της υπ' αριθμ. 206/25.4.2012 απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων που αφορά τη μεταφορά στο επίμαχο Ταμείο των περιουσιακών στοιχείων των επιχειρήσεων του ευρύτερου τομέα.

"Βροχή" προσφυγών προέκυψε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας από συνδικαλιστικούς φορείς (Ομοσπονδίες, Ενώσεις κ.λπ.), εργαζομένους στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.ά.), καθώς και από κατοίκους διαφόρων δήμων της Αττικής, οι οποίοι ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 25.4.2012 απόφαση της Διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων. Με την τελευταία αυτή απόφαση μεταβιβάζονται τα περιουσιακά στοιχεία των ΔΕΚΟ (επιχειρήσεων του ευρύτερου Δημοσίου τομέα) στο "Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου".

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η ΛΑΡΚΟ, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από την ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ, ΟΛΘ, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΘ, Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος, καθώς και κάτοικοι των δήμων Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου και Χαλανδρίου.

Οι φορείς υποστηρίζουν, ότι σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος (άρθρα 26 και 43) η αξιοποίηση και μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων των

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

Τρία καυτά ζητήματα για την ενέργεια

Eκκρεμότητες στον χώρο της ενέργειας που δεν χρήζουν αναβολής θα χρειαστεί να διαχειρισθεί η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠEKA), της οποίας προΐσταται ο καθηγητής Eυάγγελος Λιβιεράτος. Aν και οι αρμοδιότητες δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της ενέργειας φαίνεται να αναλαμβάνει ο υφυπουργός Aσημάκης Παπαγεωργίου, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής της ΔEΠA την περίοδο 2006-2009 και συγκαταλέγεται στο πολύ στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού Aντώνη Σαμαρά. O ίδιος ο κ. Παπαγεωργίου σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο περιθώριο της τελετής παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου χθες, δεν

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΥΤ ΚΑΡΔΙΑΣ - ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες


Όλοι οι εργαζόμενοι έτσι και εμείς στον ΑΔΜΗΕ Α.Ε. στέκοντας με ανησυχία απέναντι στα προβλήματα που μας δημιούργησαν τα μνημόνια 1 και 2 (επικυρωμένες μειώσεις, ενδεχόμενο απολύσεων) και στα χειρότερα που έρχονται πρέπει να αντισταθούμε ενωμένοι.

      Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε κάτω από τις οδηγίες της Ε.Ε. και των μεγάλων αφεντικών πέραν όλων των άλλων προκύπτουν και μεγάλα λειτουργικά προβλήματα όπως η έλλειψη προσωπικού, συνέπεια της οποίας είναι η ασφάλεια των εργαζομένων (εντατικοποίηση εργασίας) αποτέλεσμα της ανταγωνιστικότητας, της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας η οποία εκφράζεται και με την παρέμβαση της ιεραρχίας διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο Αυταρχισμού και Τρομοκρατίας.

      ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ είναι η στάση συναδέλφων της ιεραρχίας και των ημετέρων με την χρησιμοποίηση υπηρεσιακών οχημάτων χωρίς λόγο, εξυπηρετώντας προσωπικές ανάγκες με την ανοχή των υπευθύνων, όπως και η ιδιαίτερη μεταχείριση σε πολλές των περιπτώσεων.

      ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΣ είναι και η μη τήρηση του ωραρίου των ημετέρων από την μία πλευρά και από την άλλη η κατάχρηση εξουσίας απειλώντας και εκβιάζοντας μέσω βαθμολογίας.
 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΦΘΑΝΕΙ, ΩΣ ΕΔΩ!!!

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ, ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

ΣΩΠ KYT ΚΑΡΔΙΑΣ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                 ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Προς : Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο


ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Προς : Υπουργό ΠΕΚΑ                                                   

κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο                                                   



Θέμα: Έκθεση των προβλημάτων στην Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας


Κύριε υπουργέ

 Το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨, με έδρα το ενεργειακό λεκανοπέδιο Κοζάνης - Πτολεμαΐδας – Φλώρινας, εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων στη Δ.Ε.Η. Α.Ε. Με την ανάληψη των καθηκόντων σας, θέλουμε να εκφράσουμε  τα συγχαρητήρια μας και να σας ευχηθούμε καλή δύναμη και αποτελεσματικό έργο, σε ένα Υπουργείο που καθίσταται πλέον λίαν δύσκολο, καθώς έχετε να διαχειριστείτε τα θέματα της ενεργειακής πολιτικής της χώρας, που συνδέονται άμεσα με την αναπτυξιακή προοπτική της πατρίδας μας.

    Κύριε Υπουργέ

Με την παρούσα επιστολή, επιθυμούμε να εκθέσουμε αυτά που  κατά τη γνώμη μας είναι τα σοβαρότερα  προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ Α.Ε., καθώς και

Συνέντευξη- καταπέλτης Τσίπρα... με ονοματεπώνυμα


Για πρώτη ίσως φορά, αρχηγός κόμματος τολμά να μιλήσει με αποδείξεις και ονόματα για τα κακώς... κείμενα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

«Δεν μπορείς να καταγγέλλεις αόριστα το «Κεφάλαιο», όπως κάνει η Παπαρήγα που λέει αόριστα «φταίει το Κεφάλαιο»» λέει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο newsbomb, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Το Κεφάλαιο μπορεί να είναι από τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη και τον Λάτση, μέχρι τον μικρομεσαίο που έχει ένα μαγαζί. Και αυτόν «κεφάλαιο» τον θεωρούν! Δεν μπορεί να λες «το κεφάλαιο» χωρίς να λες ονόματα και διευθύνσεις. Και να αναλαμβάνεις βέβαια και το πολιτικό κόστος» σημειώνει. Στην ερώτηση πόσο συμπτωματικό είναι κάποιοι όμιλοι, όπως π.χ. αυτός του κυρίου Μυτιληναίου, που είδαμε πρόσφατα να καταγγέλλεται σε δημοσιεύματα για την ευκολία με την οποία παίρνει δουλειές, να είναι συγχρόνως χορηγός στα συνέδρια που κάνει ο αδελφός του πρωθυπουργού για την «πράσινη ανάπτυξη», ο κ. Τσίπρας απαντά... «Ο κύριος Μυτιληναίος, διαθέτει μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Ξέρετε πως το παράγει; Με... πετρέλαιο! Και ως γνωστόν, το πετρέλαιο είναι μαύρο. Δεν είναι «πράσινο». Κατά τ' άλλα, μία από τις πρώτες ενέργειες του κυρίου Παπακωνσταντίνου, του «για αποτυχημένος μια χαρά σε βλέπω στην θέση σου», ξέρετε ποια ήταν; Ήταν να κατατάξει την μονάδα αυτή στις «πράσινες» πηγές ενέργειας και ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει ...Μυτιληνόσημο! Να πληρώνει δηλαδή την μονάδα αυτή ως ανανεώσιμη πηγή παραγωγής ρεύματος.

Aπόσπασμα συνέντευξης στο http://vathiprasino.blogspot.gr/2012/06/blog-post_7160.html?spref=fb

Αντιδράσεις για τα χρέη Μυτιληναίος στη ΔΕΗ

Οι άνθρωποι οι οποίοι κάλυπταν αυτά τα χρέη έχουν ένα όνομα και είναι οι κυβερνήσεις !!!

Ξεκινά η έρευνα.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΔΕΗ: Άγρια λεηλασία από τους ιδιώτες

της Φλώρας Παπαδέδε
Δυο μήνες τώρα τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν: «Τον Ιούνη δεν θα έχουμε ρεύμα», «έρχεται μπλακ άουτ!». Μα είναι δυνατόν; Αφού δεν βγήκαμε ακόμα από το ευρώ... Συμβαίνουν καταστροφές και μέσα στο ευρώ; Όμως, τι προκαλεί το υποτιθέμενο «ενεργειακό κραχ»; Η αδυναμία της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) να πληρώσει 120 εκ.ευρώ στη Γκαζπρόμ για την προμήθεια φυσικού αερίου τον Ιούνιο. Ποιος δεν πληρώνει το φυσικό αέριο που παίρνει από τη ΔΕΠΑ; Οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί που την έχουν φεσώσει με 187 εκ. ευρώ ως σήμερα. Όπως ισχυρίζονται Μυτιληναίος,Λάτσης, Περιστέρης δεν πληρώνουν τη ΔΕΠΑ γιατί δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί πλήρως από τον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ). Δηλαδή από το χρηματιστήριο στο οποίο πωλείται το ρεύμα από τους παραγωγούς και αγοράζεται από τους προμηθευτές των καταναλωτών, που δεν είναι πλέον άλλοι από τον εξής ένα, τη ΔΕΗ.

Τι δημιούργησε έλλειμμα πάνω από 300 εκ. ευρώ στο ΛΑΓΗΕ και δεν μπορεί να τους αποζημιώσει; Πρώτο, οι «εναλλακτικοί προμηθευτές», Ενέργκα, Ελλάς Πάουερ, Ρεύμα Ένα κ.λπ. που φέσωσαν με 200 εκ. ευρώ το ΛΑΓΗΕ, τη ΔΕΗ και το ελληνικό Δημόσιο και τα έβγαλαν σε υπεράκτιες εταιρείες! Δεύτερο, το

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ο Υπάλληλος της ΔΕΗ

deh%20stilos
… υπάρχει και κάτι άλλο έκτος από το φυσικό σώμα μας, αφηγείται σε πνευματικό ο ηλεκτρολόγος της ΔΕΗ….

Είχα αναλάβει να συνδέσω την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κατά τον εσπερινό σε ένα εξωκκλήσι το οποίον εόρταζε καθώς και να ηλεκτροδοτήσω το παραδοσιακό παζάρι πού γίνεται στις περιπτώσεις αυτές στο προαύλιο της εκκλησίας.
Ανέβηκα με τα υπηρεσιακά πέδιλα αναρρίχησης στην ξύλινη κολόνα της ΔΕΗ σε ύψος περίπου 7 έως 8 μέτρα. Ενώ προσπαθούσα να κάνω τη σύνδεση των καλωδίων πού χρειαζόταν, από κάποια απροσεξία μου όμως με «κτύπησε» το ηλεκτρικό ρεύμα. Ξεπιάστηκα από την κολόνα και έπεσα από το προαναφερθέν ύψος στο έδαφος. Το μόνο πού θυμάμαι τελευταία ήταν πού είπα – «Χριστέ μου σώσε με».

Μετά όλως παραδόξως ένοιωσα ότι βγήκα από το σώμα μου και βρέθηκα να αιωρούμαι σε ύψος περίπου 10 με 12 μέτρα. Έβλεπα ότι ήμουν ακέραιος και μάλιστα φορούσα τα ίδια υπηρεσιακά ενδύματα και δεν κατάλαβα πώς βρέθηκα τόσο ψηλά.
Κοιτώντας κάτω έβλεπα κόσμο συγκεντρωμένο γύρω από έναν άνθρωπο ξαπλωμένο στο έδαφος πού έμοιαζε με συνάδελφο της ΔΕΗ γιατί φορούσε και αυτός την ίδια υπηρεσιακή ενδυμασία!

Εγώ απορούσα τι συνέβαινε και θρηνούσαν όλοι αυτοί εκεί κάτω, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες με τεχνητή αναπνοή.
Ένας άλλος απομακρύνθηκε και προσπαθούσε με ένα κινητό τηλέφωνο να

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΒΑΖΕΛΩΝΟΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΤΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΜΑΣ  ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ  ΠΙΣΤΟΥΣ,  ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ  ΤΙΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΥ   ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ «ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΙΜΙΟΥ  ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ &  ΒΑΠΤΙΣΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ» ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΑΝΙΣΤΟΡΗΣΗ   ΙΕΡΑ   ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗ  ΒΑΖΕΛΩΝΟΣ,  ΣΤΟΝ  
                     ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ  ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ


     Η μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος, υπήρξε η αρχαιότερη στον Πόντο, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή μονή. Χτίστηκε κατά την παράδοση, στα 270 μ.χ.. Από το 1970, το Σωματείο «Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος, με


την συμπαράσταση, των πιστών άρχισε το έργο, της ανιστορήσεως της μονής, στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης.


Τον  Ιούλιο  2009,  με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου, την  εθελοντική προσφορά εργασίας κατοίκων της περιοχής, την οικονομική ενίσχυση των τοπικών φορέων,


καθώς και πιστών, από όλη την Ελλάδα, άρχισαν οι εργασίες συντηρήσεως του  Ιερού  Ναού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατ' αρχάς, τα σοβαρά προβλήματα  εισροών  νερού  από  την  σκεπή και στην συνέχεια, για τον εξωραϊσμό αυτού, ενώ από τον Μάρτιο του 2011, άρχισαν οι εργασίες κατασκευής κελίων στον 2ο όροφο του κτιρίου, για την εγκατοίκηση μοναχών. 


ΚΑΤΑ  ΤΟΝ  ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ   ΕΟΡΤΑΣΜΟ (23 και 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012)


ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ  ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ  ΤΩΝ  ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ  ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ,


(ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΧΤΑΛΕΙΑΣ ΜΟΝΑΧΟΥ  ΙΕΡΑΣ  ΜΟΝΗΣ  ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ  ΒΑΖΕΛΩΝΟΣ ΣΤΟΝ  ΠΟΝΤΟ)

         

ΣΑΒΒΑΤΟ  23  ΙΟΥΝΙΟΥ  2012

(Παραμονή)

18:30 μ.μ. Υποδοχή Λειψάνων Αγίου Σωφρονίου,Μέγας  Αρχιερατικός Πανηγυρικός


Εσπερινός,υπό Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου


21:00- 02:00 μ.μ.  Ιερά Αγρυπνία


ΚΥΡΙΑΚΗ  24  ΙΟΥΝΙΟΥ  2012


(Εορτασμός Γενέθλιου Τιμίου Προδρόμου)

07:00-10:30  π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό Σεβασμιωτάτου


Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου


10:30 π.μ. Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας Τιμίου Προδρόμου και Λειψάνων Αγίου Σωφρονίου


11:30 π.μ. Χορευτικές εκδηλώσεις


   19:00 μ.μ. Παράκληση Τιμίου Προδρόμου &a Βαπτιστή Αγίου Ιωάννη

                                                                                                                                                                                                                                          

 Πληροφορίες: Τηλ. 6944305572  e-mail: bazelonas@yahoo.gr,   bazelonas.blogspot.com
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ, Α.Η.Σ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
   
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΤΩΝ ΤΗΛΕΘΕΑΤΩΝ, ΑΚΡΟΑΤΩΝ ή ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΑΣ