DEH

DEH

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Εργατική πρωτομαγιά: «Πιστεύουμε ότι ο θυμός και η οργή μας είναι καλύτερη από τη λύπη διότι όταν είσαι θυμωμένος, γίνονται αλλαγές»

Οι εργαζόμενοι και αυτή τη χρονιά νιώθουν βαθιά στο πετσί τους την απάνθρωπη πολιτική της εξουσίας των κερδοσκόπων και των τραπεζών και βρίσκονται σε διαρκή πόλεμο με τους... υποστηρικτές των μνημονίων και της Τρόικας. Οι αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο το 1886 δείχνουν ξανά το δρόμο του συνεχούς αγώνα της διεκδίκησης και της επανάκτησης των χαμένων κατακτήσεων.
Οι δήθεν υπερασπιστές της προόδου και του σοσιαλισμού κατάφεραν και τσάκισαν εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών και κυρίως με τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές τους, διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό της χώρας για να κάνουν το χατίρι στους δανειστές ώστε ο ενεργειακός πλούτος της πατρίδος μας

Μείωση μισθών και ελεύθερες μεταθέσεις στη ΔΕΗ στην νέα συλλογική σύμβαση

Η μείωση των βασικών μισθών και εν γένει του μισθολογικού κόστους, αλλά και η δημιουργία ενός ευέλικτου συστήματος που θα αίρει τους περιορισμούς που υπάρχουν σήμερα στις μεταθέσεις των υπαλλήλων, είναι τα βασικά στοιχεία της νέας συλλογικής σύμβασης που έχει προτείνει η διοίκηση της ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για εναρμόνιση του νομικού πλαισίου που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση και ορισμένες επιπλέον προβλέψεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στο τελικό κείμενο που έχει δώσει ο κ. Ζερβός στη ΓΕΝΟΠ.

Ο βασικός μισθός μειώνεται κατά 17% (δύο κλιμάκια πίσω), αλλά ο μέσος μισθός θα μειωθεί κατά 35%, όπως επιβάλλει ο νόμος.

Επί του κειμένου αυτού, αλλά και επί του συνόλου της διαδικασίας,

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ-ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ

Συνάδελφοι, σας στέλνω μία πιό "ήπια" έκδοση του προηγούμενου άρθρου μου, πλην όμως απαραίτητου να δημοσιευτεί, γιατί αποτελεί σταθμό στα εργασιακά χρονικά και θωρακίζει τους υπαλήλους της ΔΕΗ έναντι παράνομων συμπεριφορών των προισταμένων τους, που τους διατηρούν παντελώς άεργους και αργόμισθους για λόγους εκδίκησης ( τα γνωστά σε μας  "ψυγεία"). Πιστεύω ότι τώρα δεν θα έχετε κώλυμα να το δημοσιεύσετε. Παρ΄όλα αυτά , αν αποφασίσετε για κάποιο λόγο να μην το δημοσιεύσετε ,παρακαλώ εξηγήστε μου το λόγο. Με εκτίμηση, Ραφαήλ Μεβοράχ, τηλ. 6932609298.--------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ-ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ

Όπως ήδη δημοσιεύτηκε πρόσφατα στον ημερήσιο τύπο, με προσφάτως εκδοθείσα απόφαση Αρείου Πάγου ( 1107/2011) επικυρώθηκε και κατέστη αμετάκλητη η υπ΄αριθμ. 8521/2006 απόφαση Εφετείου Αθηνών που δικαίωσε τον συνάδελφο Ραφαήλ Μεβοράχ, Μεταλλειολόγο μηχανικό του ΕΜΠολυτεχνείου  και Αναλυτή/προγραμματιστή της ΔΕΗ, και υποχρέωσε τη ΔΕΗ να του καταβάλει ως αποζημίωση το ποσό των 3.000 ευρώ νομιμοτόκως για την ηθική βλάβη που υπέστη εξ αιτίας της  παράνομης επεξεργασίας των προσωπικών του δεδομένων, χωρίς την συγκατάθεσή του, από τον επόπτη Κρίσεως της ΔΕΗ σε ετήσιο φύλλο αξιολόγησης για το έτος 2000.

Με την ίδια όμως απόφαση ο Άρειος Πάγος  επικύρωσε την ίδια εφετειακή απόφαση και του

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Κλιμάκιο της Κοινωνικής Συμφωνίας Κοζάνης με επικεφαλής τον Δημήτρη Πιπεργιά επισκέφτηκε τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, το Ορυχείο Νοτίου Πεδίου και το ΛΚΔΜ

koinonikkjjj

Κλιμάκιο της Κοινωνικής Συμφωνίας Κοζάνης με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ και βουλευτή Δημήτρη Πιπεργιά επισκέφτηκε τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, το Ορυχείο Νοτίου Πεδίου και το ΛΚΔΜ.
Συνομίλησαν με εργαζόμενους αλλά και με τους διευθυντές και εξέφρασαν τις θέσεις του κόμματος για τα εργασιακά και το ενεργειακά ζητήματα.



ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΩΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η συνεχής και με προκλητικό τρόπο υπονόμευση της ΔΕΗ τα τελευταία δέκα χρόνια απʼ όλες τις κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν φέρει την Επιχείρηση στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.

Σήμερα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η πώληση λιγνιτικών της Μονάδων βρίσκεται στην τελική φάση προώθησης με βάση τις αποφάσεις που έχει συμφωνήσει στο Μνημόνιο 2 η Κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας. Μπροστά στις εκλογές της 6ης Μαΐου συνεχίζεται η διαδικασία για την πώληση των λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ. Η δήλωση πριν λίγες μέρες του κ. Βενιζέλου περί αναμονής της απόφασης του Ευρωδικαστηρίου μετά την προσφυγή της ΔΕΗ και η

Παύση πληρωμών η ΔΕΗ, παύση εργασιών οι εργολάβοι

Η ΔΕΗ δεν πληρώνει τις εταιρίες, οι οποίες με τη σειρά τους
δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους
Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα το ενεργειακό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς εταιρίες και εργολάβοι κήρυξαν «παύση εργασιών», αντιδρώντας στην «παύση πληρωμών» που κήρυξε η ΔΕΗ.
Με δεδομένο το πρόβλημα «ρευστότητας» που αντιμετωπίζει, η ΔΕΗ άφησε απλήρωτους τους εργολάβους, οι οποίοι να σημειωθεί εκτελούν το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών. Όλες οι μεγάλες εταιρίες και οι εργολάβοι που υλοποιούν μεγάλες εργολαβίες στα ορυχεία και στους σταθμούς, έδεσαν χειρόφρενο στα χωματουργικά και σε όλα τα μηχανήματα, διαμαρτυρόμενοι για τα οφειλόμενα τριών μηνών για έργο που έχει εκτελεστεί. Αυτό βεβαίως δημιουργεί έναν φαύλο

Ποιοι θα υποστούν "κούρεμα" του εφάπαξ μετά τις εκλογές

Ένα από τα πρώτα μέτωπα που θα πρέπει να ανοίξει η νέα κυβέρνηση αμέσως μετά την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαρτίου, είναι αυτό του εφάπαξ βοηθήματος. Η χώρα έχει δεσμευτεί να δίνει στους υπαλλήλους ποσά που θα «ταιριάζουν» με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου. Αυτός ο κανόνας από μόνος του, μπορεί να οδηγήσει μετεκλογικά σε νέες μειώσεις του εφάπαξ ακόμη και άνω του 20-30%.
Ήδη, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», έχει συνταχθεί μελέτη της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής η οποία «μετράει» την απόκλιση εισφορών που έχει καταβάλλει ένας ασφαλισμένος με τις παροχές του ταμείου όπου έχουν καταβληθεί οι εισφορές. Οι πίνακες που δημοσιεύει η εφημερίδα, δείχνουν ότι σε κάποια ταμεία, οι αποκλίσεις φτάνουν ακόμη και στο 60%. Για να κλείσει αυτό το άνοιγμα, δύο πράγματα μπορούν να συμβούν:
• Να αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνει ο ασφαλισμένος
• Να μειωθεί το ύψος του εφάπαξ βοηθήματος
Μπορεί φυσικά να γίνει συνδυασμός των δύο μέτρων ενδεχόμενο στο οποίο έχει ήδη αναφερθεί ο σημερινός υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.
Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη γίνει μειώσεις εφάπαξ τόσο στο ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων όσο και στα ταμεία της Εμπορικής, της ΔΕΗ κλπ. Μετά από αυτές τις μειώσεις, η εικόνα που διαμορφώνεται είναι μικτή: τα στοιχεία για το ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων, δείχνουν ότι απαιτούνται και νέες μειώσεις στο ύψος του εφάπαξ (ή αύξηση των εισφορών που να κλείνει το κενό) ενώ στο ταμείο της Εμπορικής προκύπτει ότι πλέον το εφάπαξ υπολείπεται έστω και οριακά του ποσού των εισφορών.

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ποιο ήταν το πιο ψεύτικο/ηλίθιο* προεκλογικό σύνθημα (κενό περιεχομένου); Το οποίο ξέχασαν ΟΛΟΙ στις τρέχουσες εκλογές;

Μα φυσικά, ήταν το….

«πράσινη ανάπτυξη»

* χωρίς εισαγωγικά (ήταν στην ουσία του ηλίθιο διότι δεν έφερνε ανάπτυξη)

Διαβάστε εδώ:



Παλαιότερα άρθρα μας ... για την πράσινη "ανάπτυξη"....


...δεν θα γράψουμε ένα νέο άρθρο, απλά θα κάνουμε μία μικρή ανασκόπηση παλαιοτέρων άρθρων μας.
Πιστέψτε μας. Αν δεν υπήρχε το taxalia και ελάχιστα ακόμη μπλογκς, η πράσινη φούσκα σήμερα αλλά και στο άμεσο μέλλον θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη!

Αν δεν υπάρξει στροφή στις πραγματικές επενδύσεις και όχι στις πράσινες μπαρούφες…θα μιλάμε σύντομα για την μεγαλύτερη ανοησία που έκανε ποτέ κυβέρνηση αλλά και η χώρα γενικότερα.
...

Δεν γράφουμε τίποτε παραπάνω σήμερα, Ξεκινάει η ανασκόπηση με μερικά από τα άρθρα μας!!
Για αυτά που γράφουμε χρόνια τώρα!
Διότι...μας αρέσει η «πρόληψη» και όχι η «νεκροψία»…
Φυσικά στο αγαπημένο σας blog
http://taxalia.blogspot.com/2012/04/blog-post_9381.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FnJOIs+%28TaXalia%3A+Macedonia%27s+Nr.1+blog%29

ΕΝ.ΕΡΓ. ΔΕΗ: ΝΕΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΑΣΗΣ ΔΗΛ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙΑ

Χρειάζεται την βοήθειά μας!!!!

Συνάνθρωπος – συμπολίτης μας πάσχει από λευχαιμία και ζητά επειγόντως δότη μυελού των οστών ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η μεταμόσχευση και να σωθεί η ζωή του. Θεωρώντας δεδομένη την ευαισθησία όλων μας σε τέτοια θέματα παρακαλούμε θερμά όπως αφιερώσουμε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας για να δώσουμε δείγμα αίματος για επεξεργασία συμβατότητας ώστε να σώσουμε μια ζωή. Δότες μπορούν να γίνουν όσοι έχουν ηλικία 18 ετών και άνω.
Ευχαριστούμε πολύ.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε για πληροφορίες στο 6937159501 κ. Σοφία.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΠΑΚΗΣ: 28η Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και Ασφάλειαςστην Εργασία

Αξιοπρεπής Δουλειά είναι μόνο η Ασφαλής Δουλειά
«Εκπτώσεις» στην αξία της ανθρώπινης ζωήςδεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχουν

Περισσότεροι από 2.3εκατομμύρια συνάνθρωποί μας πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας εργατικών ατυχημάτωνή ασθενειών, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα καταγράφονται, ετησίως, 317 εκατομμύριαατυχήματα στους χώρους δουλειάς, επιβεβαιώνοντας ότι, παρά τις σημαντικές προόδουςπου έχουν συντελεστεί, η εργασία συνεχίζει να στερεί περισσότερες ζωές από τονπόλεμο…

Την ώρα που το ανθρώπινο κόστος είναιανεκτίμητο, το οικονομικό βάρος εξαιτίας των πλημμελών συνθηκών υγείας καιασφάλειας υπολογίζεται σε 4% του Παγκόσμιου ΑΕΠ.

Με αφορμή την ΠαγκόσμιαΗμέρα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, ο ΕυρωβουλευτήςΚ. Πουπάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η διαφύλαξη του ανθρώπινου κεφαλαίου μέσα από τηδιασφάλιση ενός υγιούς

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε. Η ΕΝΩΣΗ

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα που τιμούμε τους αγώνες των εργατών, που πολλές φορές βάφτηκαν με αίμα. Αγώνες που ξεκίνησαν από το Σικάγο το 1886 για τη διεκδίκηση του 8ωρου, αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης ενάντια στην εκμετάλλευση, στις διακρίσεις της μισθωτής εργασίας και την κάθε είδους καταπίεση, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Η φετινή Πρωτομαγιά αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εν όψει της επίσημης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ ΛΥΓΚΙΣΤΗΣ

Εργαζόμενοι – εργαζόμενες,
Η 1 Μάη ημέρα μνήμης και τιμής για όλους τους εργαζόμενους που θυσιάστηκαν δίνοντας ακόμα και την ζωή τους, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά τους για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον.

Η σημερινή πρωτομαγιά  βρίσκει το σύνολο των εργαζομένων της χώρας στην πιο δεινή εργασιακή και οικονομική εξαθλίωση. Η εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής μας οδήγησε στην κατάσταση αυτή.

Παραβιάζονται και καταπατούνται  εργασιακά δικαιώματα, μειώνονται μισθοί και

Συγκρότηση Νέου Προεδρείου του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. ΔΕΗ

Την 25-04-2012 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο μετά τις εκλογές του Συλλόγου μας με θέμα την συγκρότηση του Νέου Προεδρείου.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Κώστας ΒΑΡΣΑΜΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Στέφανος ΨΑΡΡΑΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Αντώνης ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
ΑΝ.ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Βασίλης ΚΑΨΑΛΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ : Κώστας ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Βαγγέλης ΥΦΑΝΤΗΣ
ΓΡ. ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΩΝ : Αντώνης ΛΥΡΑΤΖΑΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ : Θανάσης ΚΟΥΔΟΥΝΑΣ
               : Αποστόλης ΜΗΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ
               : Ηλίας ΚΕΡΚΕΜΕΖΟΣ
               : Σοφία ΔΕΝΕΣΙΔΟΥ
               : Νίκος ΛΑΒΟΣ
               : Ζαχαρίας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Επείγουσα ένεση επιδιώκεται να δοθεί στα οικονομικά της ΔΕΗ μέσω της επιστροφής του φόρου των 110 εκ. ευρώ που κατέβαλε στο Δημόσιο ως προκαταβολή για τα κέρδη του 2011, καθώς την ίδια στιγμή φαίνεται να υπάρχει «εμπλοκή» λόγω τρόικας με το πολυσυζητημένο δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών.

Εστω και στο παρά πέντε, και παρά το λήθαργο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ που ασχολείται με τη συλλογή ψήφων, η επιστροφή του φόρου – που κακώς κατέβαλε η ΔΕΗ αφού η χρήση του 2011 έκλεισε τελικά με ζημιές- μοιάζει σαν η

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ : Εκλογή νέου μέλους στο Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε.

Εκλογή νέου μέλους στο Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε. κατά τη συνεδρίαση της 25ης Απριλίου 2012, εξέλεξε ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος τον κ. Ιωάννη Κωνσταντόπουλο, Οικονομολόγο/Στέλεχος Επιχειρήσεων, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους κ. Λεωνίδα Θεόκλητου για το υπόλοιπο της θητείας του, ήτοι μέχρι τις 29-06-2013.Αθήνα, 26 Απριλίου 2012

Εργασίες για την υποθαλάσσια διασύνδεση Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας

Την επίσημη έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας, γνωστοποίησε στις Ρυθμιστικές Αρχές Ενέργειας Ελλάδας και Κύπρου, η ΔΕΗ Quantum, θυγατρική της ΔΕΗ κατά 51% στην οποία συμμετέχουν η Τράπεζα Κύπρου και η Quantum Energy.

Το έργο έλαβε την ονομασία «EuroAsia Interconnector» και η ισχύς της διασύνδεσης θα είναι 2.000 Μεγαβάτ.

Σε κοινή επιστολή τους προς την εταιρεία, οι πρόεδροι των δύο Ρυθμιστικών Αρχών, Ν. Βασιλάκος και Γ. Σιαμμάς, επισημαίνουν ότι η υλοποίηση ενός τέτοιου φιλόδοξου έργου μακράς πνοής θα συμβάλει καθοριστικά στην ασφάλεια εφοδιασμού όχι μόνο των τριών εμπλεκόμενων χωρών αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ


                                                     


                  
            ΔΗΛΩΣΗ                 Τρίπολη  24-4-2012



ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Και με την ψήφο μας υπερασπίζουμε τη δημόσια περιουσία



Η συνεχής και με προκλητικό τρόπο υπονόμευση της ΔΕΗ τα τελευταία δέκα χρόνια απ’ όλες τις κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν φέρει την Επιχείρηση στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.

Σήμερα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η πώληση λιγνιτικών της Μονάδων βρίσκεται στην τελική φάση προώθησης με βάση τις αποφάσεις που έχει συμφωνήσει στο Μνημόνιο 2 η Κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας.

ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ

     

  Σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ από το 2001, σε περίπτωση που κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ ή του Συμβουλίου Διεύθυνσης αυτής, εν ενεργεία ή και μετά την αποχώρησή τους, ασκηθεί ενώπιον των Πολιτικών ή Διοικητικών Δικαστηρίων ή ασκηθεί ποινική δίωξη κατόπιν μηνύσεως, εγκλίσεως ή και αυτεπαγγέλτως και εφ΄όσον η  άσκηση της αγωγής ή η ποινική δίωξη αναφέρονται στην άσκηση των πάσης φύσεως καθηκόντων, αρμοδιοτήτων ή εξουσιών τους ως μελών των άνω Συμβουλίων , η ΔΕΗ Α.Ε καταβάλει τις πάσης φύσεως εύλογες δαπάνες που απαιτούνται για την απόκρουση της αγωγής ή την αντιμετώπιση της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε κατ΄αυτών μέχρι της έκδοσης, ανάλογα με την περίπτωση, αμετάκλητης απόφασης των Πολιτικών, Διοικητικών ή Ποινικών Δικαστηρίων. Η καταβολή θα γίνεται κατόπιν αιτήματος του εναγομένου ή του ποινικά διωκόμενου και εγκριτικής απόφασης του ΔΣ της ΔΕΗ...”

                  Οι   δαπάνες   που  καλύπτονται από τη ΔΕΗ ΑΕ κατά τα ανωτέρω,  αφορούν   την αμοιβή δικηγόρου  της  επιλογής του μέλους ,  τις  πάσης  φύσεως δικαστικές δαπάνες, τις  τυχόν  αμοιβές  πραγματογνώμονα  ή  τεχνικού  συμβούλου που θα χρησιμοποιηθούν για  την  υπεράσπιση  ή αντίκρουση των εις βάρος του αγωγών,  τα  πρόστιμα  πάσης  φύσεως,  τις χρηματικές ποινές,  τα  ποσά   για   την   τυχόν  εξαγορά  ποινικών  ή  διοικητικών κυρώσεων ή προστίμων  παντός  είδους,  καθώς και οποιοδήποτε άλλο ποσό θα υποχρεωθεί  να  καταβάλει   προσωπικά   στο   Δημόσιο,  ή σε οποιοδήποτε  τρίτο  νομικό  ή  φυσικό  πρόσωπο  από  οποιαδήποτε αιτία.

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση που είχε επιδικάσει σε υπάλληλο της ΔΕΗ το ποσό των 3.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που δέχθηκε από παράνομη επεξεργασία προσωπικών του δεδομένων, που έγινε κατά την αξιολόγησή του το διάστημα των προαγωγών.

Ειδικότερα, κατά τις προαγωγές του έτους 2000 ο επόπτης κρίσεων της ΔΕΗ επεξεργάστηκε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, χωρίς τη συγκατάθεση του μισθωτού και τα συνέκρινε με στοιχεία άλλου υπαλλήλου.

Συγκεκριμένα, ο κριτής της ΔΕΗ καταχώρησε σε φύλλο αξιολόγησης άλλου μισθωτού και ανακοίνωσε σε αυτόν προσωπικά στοιχεία από τα απόρρητα φύλλα αξιολόγησης άλλου υπαλλήλου, που αφορούσαν τη βαθμολογία και την υπηρεσιακή του επίδοση, χωρίς τη συγκατάθεσή του και χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου 2472/1997 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

ΔΕΗ: Πιλοτικό πρόγραμμα με... έξυπνους μετρητές

Πιλοτική πρωτοβουλία για την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών αναλαμβάνει η ΔΕΗ με απώτερο στόχο τον εκσυγχρονισμό του συνόλου των μετρητών ως το 2020. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας euro2day, η Επιχείρηση πρόκειται να τοποθετήσει 160.000 “έξυπνους” ηλεκτρονικούς μετρητές σε καταναλωτές των νομών Ξάνθης, Λέσβου και Λευκάδας.

Η προσπάθεια εγκατάστασης έξυπνων μετρητών είχε ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2011
Το έργο έχει προϋπολογισμό 50,5 εκατ. ευρώ και φέρει τον τίτλο «Πιλοτικό Σύστημα Τηλεμέτρησης και Διαχείρισης της Ζήτησης Παροχών Ηλεκτρικής Ενέργειας Οικιακών και Μικρών Εμπορικών Καταναλωτών και Εφαρμογής Έξυπνων Δικτύων».

Διαδήλωσαν χτες ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

Σήμερα αντίστοιχη κινητοποίηση στη Φλώρινα στις 7.30 μ.μ.

Μαχητική συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ οργάνωσαν χτες το απόγευμα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στην Πτολεμαΐδα. Με κεντρικό σύνθημα να μην πουληθεί καμιά μονάδα της ΔΕΗ και διατρανώνοντας «όχι στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και την άρση της μονιμότητας», οι ταξικές δυνάμεις κάλεσαν τους εργαζόμενους όχι μόνο να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική που ξεπουλά τη ΔΕΗ, αλλά να οργανώσουν αποτελεσματικά την πάλη τους παρεμποδίζοντας τα μέτρα που παίρνονται.

Στιγμιότυπα από τη σημερινή άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Άσκηση ετοιμότητας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με το προσωπικό της Επιχείρησης η Πυροσβεστική Υπηρεσία Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της ετήσιας εκπαίδευσης του προσωπικού της. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gLpJOfq5K4E

Από: www.kozan.gr

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Τι είπε ο Λυκουρέντζος για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία από τον Πρόεδρο, Αντώνη Σαμαρά, στο Ζάππειο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, στη σημερινή ομιλία του στο Ζάππειο για την υπόθεση της ιδιωτικοποίησης μονάδων της ΔΕΗ και για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας ανέφερε τα εξής: ‘Από την άλλη πλευρά, να πούμε κι αυτό: όταν μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ ή αξιοποίηση περιουσίας ΔΕΚΟ, δεν εννοούμε εκποίηση παραγωγικών μονάδων όσο-όσο. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να σκοτώνουμε «για ένα κομμάτι ψωμί» μονάδες της ΔΕΗ, επιλεγμένες μάλιστα με κομματικά ή μικροκομματικά κριτήρια. Εδώ είναι ζήτημα εθνικού συμφέροντος…
Το είπα και πέρσι από το χώρο αυτό, το επαναλαμβάνω και σήμερα: η ιδιωτικοποίηση ιδιαίτερα της ενέργειας, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό. Που θα υπάρξει άμεσα. Χωρίς αυτό, ό,τι τώρα δίνουμε, αύριο θα το μετανιώσουμε! Ή θα το πληρώσουμε πολλαπλάσια…’
Και συνέχισε: ‘Θα αντικαταστήσουμε το περιβόητο «χαράτσι», με ένα ενιαίο νόμο για ακίνητη περιουσία όπως το ΕΤΑΚ. Που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάργησε! Χώρια που το χαράτσι έβλαψε και τις εισπράξεις της ΔΕΗ…’.
Κατόπιν αυτών, είναι ξεκάθαρο ότι τη Νέα Δημοκρατία δεν την δεσμεύουν οι προτάσεις των Υπουργών του ΠΑΣΟΚ για την ιδιωτικοποίηση μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλοπόλεως. Η προπαγάνδα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ότι τα ίδια θα γίνουν και με τη Νέα Δημοκρατία είναι αβάσιμη και ανάξια σχολιασμού.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θα καταργήσει το χαράτσι, το οποίο επέφερε σημαντική οικονομική ζημιά στη ΔΕΗ και έθεσε σε κίνδυνο τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας.
Νομίζω, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αμφισβήτησης των δεσμεύσεων του Αντώνη Σαμαρά και περιθώρια νέων επιθέσεων σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας».

kalimera-arkadia.gr

Η απάντηση του Joakuin Almunia προς τον Περιφερειάρχη Δ.Μακεδονίας σχετικά με την πώληση της ΔΕΗ

Απάντηση στο έγγραφο του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή σχετικά με την πώληση λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ισχύος, ιδιοκτησίας της Δημόσιας επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ Α.Ε.) απέστειλε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Joakuin Almunia.

Το ακριβές περιεχόμενο του εγγράφου μεταφρασμένο από την αγγλική έχει ως εξής:

Με ρήτρα δραχμής και Αγγλικό Δίκαιο το δάνειο στη ΔΕΗ

Στο Αγγλικό Δίκαιο και με ρήτρα δραχμής στο εξής τα δάνεια που θα χορηγεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προς τις ελληνικές επιχειρήσεις και κατά πάσα πιθανότητα και προς τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες με τη σειρά τους θα μετακυλίουν τους όρους αυτούς στις επιχειρήσεις που θα δανειοδοτούν. Η αρχή ήδη έγινε με δάνειο, ύψους 70 εκατ. ευρώ, που επιδιώκει να συνάψει η ΔΕΗ για τη χρηματοδότηση της μονάδας φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, στις διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ η ΕΤΕπ ζήτησε στο δάνειο να τεθεί όρος επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος, καθώς και την υπαγωγή της σύμβασης στο Αγγλικό Δίκαιο σε περίπτωση μη εξυπηρέτησης του δανείου. Η διοίκηση της ΔΕΗ έχει παραπέμψει το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών, προς το οποίο η ηγεσία της ΕΤΕπ έχει διαμηνύσει ότι όλα τα δάνεια προς τις ελληνικές επιχειρήσεις θα δίδονται με τους όρους αυτούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέοι αυτοί όροι, της ρήτρας αλλαγής νομίσματος με το επιχείρημα εξόδου μίας χώρας από την Ευρωζώνη ή διάλυσης της Ευρωζώνης, θα εφαρμοστεί εκτός της Ελλάδας και στις δύο άλλες χώρες της Ευρωζώνης που υλοποιούν προγράμματα σταθερότητας, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία και αργότερα σε όλες τις χώρες του ευρώ, προκειμένου η ΕΤΕπ να μπορέσει να διασφαλίσει την υψηλή πιστοληπτική της αξιολόγηση.

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Η Real News αποκαλύπτει ποια πρόσωπα διώκονται ποινικά για τη γνωστή υπόθεση της ΓΕΝΟΠ - Ανάμεσά τους και γνωστά ονόματα από την περιοχή της Κοζάνης

Ποινική δίωξη για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα εναντίον τριών προέδρων της ΓΕΝΟΠ, διάδορων συνδικαλιστών, ακόμη διευθυντικών στελεχών της ΔΕΗ. Η εφημερίδα Real News, με σημερινό της ρεπορτάς αποκαλύπτει το έγγραφο κλήσης του εισαγγελέα σε 17 άτομα, ανάμεσά τους και πολύ γνωστά πρόσωπα της περιοχής.

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΚΚΕ: Καραμπινάτο σκάνδαλο η πώληση των λιγνιτικών μονάδων

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό ένα ακόμα σκάνδαλο που ετοιμάζεται να διαπράξει η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με την πώληση των 4 λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Αποτελεί έναν ακόμα κρίκο της αντιλαϊκής πολιτικής στο όνομα της "απελευθέρωσης" του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι καραμπινάτο σκάνδαλο, απόφαση της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων. Μοναδικοί ωφελημένοι είναι ορισμένοι μονοπωλιακοί όμιλοι που εισέρχονται στην "απελευθερωμένη" αγορά. Θα εξασφαλίσουν σίγουρη και ικανοποιητική κερδοφορία, σε βάρος του λαού και των εργαζομένων στη ΔΕΗ.
Την ίδια στιγμή, η λαϊκή οικογένεια δοκιμάζεται από τις απανωτές αυξήσεις τιμών οικιακής κατανάλωσης ρεύματος, ενώ οι εργαζόμενοι του κλάδου, ιδιαίτερα οι νέοι, βιώνουν την επιβολή της μερικής, προσωρινής απασχόλησης με μισθούς πείνας.
Αποδεικνύεται ότι, όσο οι ενεργειακές πηγές και γενικότερα τα μέσα παραγωγής ανήκουν και υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου, δεν μπορεί να διασφαλισθεί η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, η μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας, η ισόρροπη ανάπτυξη περιοχών και κλάδων, η διασφάλιση πλήρους - σταθερής εργασίας, η προστασία του περιβάλλοντος.
Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να αποδεχθούν και να νομιμοποιήσουν αυτό το έγκλημα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, όχι μόνο απ' την κυβερνητική πολιτική που ακολουθούν τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά και απ' τη στάση της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ που αφόπλισε το λαϊκό κίνημα.
Να ενισχύσουν και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος για τη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική: του ενιαίου αποκλειστικά κρατικού φορέα ενέργειας που στο πλαίσιο της εργατικής εξουσίας θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες».

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Τατούλης: Ο Σαμαράς θα... αποφασίσει για το λιγνιτωρυχείο Πύλου

Υπερψηφίστηκε η πρόταση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη σχετικά με την επένδυση, ύψους 250 εκατ. ευρώ, για το λιγνιτωρυχείο στην περιοχή της Πύλου, αλλά όπως τόνισε όλα θα κριθούν από τον... πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Ο περιφερειάρχης, όπως είπε στο περιφερειακό συμβούλιο, θα στείλει επιστολή σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για να εκφράσουν την άποψή τους για την επένδυση, επειδή το θέμα αυτό άπτεται ζητημάτων εθνικής στρατηγικής για την ενέργεια. Ωστόσο, εάν ο Α. Σαμαράς, «ο οποίος κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή και είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός» και «λόγω της γνώσης του για το ζήτημα», αποφανθεί αρνητικά θα προσυπογράψει την απόφασή του. Αν αντίθετα αποφανθεί θετικά, το θέμα θα ξανασυζητηθεί.
Σύμφωνα με την εισήγηση του Π. Τατούλη για το λιγνιτωρυχείο Πύλου:
Πρώτον, η συζήτηση για το θέμα θα γίνει εντός των προβλεπομένων διαδικασιών

Για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ συνεδριάζει εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας και ώρα 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης),με θέμα: Λήψη απόφασης σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης, για πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε.
Εισηγητής θα είναι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Έως τις 24 Απριλίου η επιλογή προμηθευτή

Τη λήξη της προθεσμίας στις 24 Απριλίου (την προσεχή Τρίτη) για τους πρώην πελάτες των εταιρειών Hellas Power και Energa, προκειμένου να επιλέξουν και να υπογράψουν σύμβαση με τον προμηθευτή ρεύματος της επιλογής τους, υπενθυμίζει με σημερινή ανακοίνωση η ΔΕΗ.

Οι καταναλωτές που τροφοδοτούνταν από τις δύο εταιρίες μεταφέρθηκαν από τις 25 Ιανουαρίου στη ΔΕΗ η οποία σύμφωνα με τον νόμο ανέλαβε την τροφοδοσία τους για διάστημα τριών μηνών το οποίο

Δείτε τι λέει για το επίκαιρο θέμα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος



Συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους των περιφερειακών ΜΜΕ παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Μιχάλη Αγραφιώτη για το επίμαχο θέμα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ανέφερε ότι το εν λόγω θέμα θα εξετασθεί μετά τις εκλογές και με βάση την απόφαση του δικαστηρίου της Ευρωπαικής Ένωσης σχετικά με την προσφυγή της ΔΕΗ ΑΕ πάνω στο ζήτημα αυτό. Δείτε το σχετικό βίντεο του kozan.gr...

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ


Η περίπτωση της ΔΕΗ Α.Ε αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιβεβαίωσης της αντίληψης του ΚΚΕ για το χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης ως κρίσης υπερσυσσώρευσης και υπερπαραγωγής.
Η ανάγκη του κεφαλαίου να βρει κερδοφόρο διέξοδο στα συσσωρευμένα κεφάλαια είναι που το οδηγεί να επενδύσει στην ενέργεια.

 Εκεί εντάσσεται η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ που πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι την 27η Απριλίου. Βέβαια για να επενδύσει το κεφάλαιο θα πρέπει να έχει εξασφαλισμένη την κερδοφορία του η οποία επιτυγχάνεται μέσω της μείωσης των μισθών των εργαζομένων. Αυτόν τον στόχο εξυπηρετούν οι πωλήσεις των μονάδων και η μείωση των μισθών. Ταυτόχρονα το φως της δημοσιότητας είδαν άρθρα που

Η αλήθεια για την πώληση της 3ης μονάδας της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και των…ορυχείων της Πυλίας

Ξεσηκώθηκαν χθές οι ΔΕΗτζίδες για την πώληση της 3ης
μονάδας στην Μεγαλόπολη, σύμφωνα με το δεύτερο μνημόνιο που υπέγραψε η Κυβέρνηση.
Ο moriasnews εγκαίρως ενημέρωσε τους αναγνώστες του, αλλά κανένας δεν αντέδρασε..!
Μάλιστα είχε συνδέσει την πώληση της 3ης μονάδας με το υπό
αδειοδότηση λιγνιτωρυχείο στην περιοχή της Πυλίας, στη Μεσσηνία.
Τώρα θα αποκαλύψουμε το πως και το γιατί συνδέονται αυτά τα δυο

Ο σκοτεινός κόσμος της χρεοκοπημένης ΔΕΗ

Η ΔΕΗ ανακοινώνει για δεύτερη φορά μετά το 2008 ζημίες-ρεκόρ, αδυνατεί να αναχρηματοδοτήσει τον δανεισμό της και αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας. Πώς οδηγήθηκε σε αυτό το σημείο;

Ένα εκρηκτικό κοκτέιλ από λανθασμένες αποφάσεις και επιλογές, τοποθετήσεις λάθος ανθρώπων σε λάθος θέσεις, πολιτικές παρεμβάσεις και η άσκηση φορομπηχτικής πολιτικής μέσω των λογαριασμών του ρεύματος είναι μερικές μόνο από τις αιτίες που οδήγησαν ένα μονοπώλιο που δραστηριοποιείται στην πλέον κερδοφόρα αγορά του ηλεκτρισμού και εκμεταλλεύεται αποκλειστικά πλουτοπαραγωγικές πηγές και πόρους της χώρας, όπως ο λιγνίτης και τα νερά μεγάλων ποταμών, να καταγράφει ζημίες και να βρίσκεται ενώπιον της στάσης πληρωμών.

Στην πραγματικότητα, η πολιτικοσυνδικαλιστική ασυδοσία πάνω στη ΔΕΗ είναι εκείνη που εμπόδισε διαχρονικά όλες τις προσπάθειες για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού και ακύρωσε στην πράξη τις όποιες απόπειρες να καταρτιστεί στρατηγικό πλάνο και να εξορθολογιστεί η στρεβλή και αντιπαραγωγική λειτουργία της εταιρείας. Όμως, όταν με τα χρήματα της ΔΕΗ πληρώνονται από τα ταξίδια αναψυχής των συνδικαλιστών μέχρι τα ρουσφέτια των πολιτικών, τα συμφέροντα είναι πολλά και ισχυρά...
Ποιος κυβερνά τη ΔΕΗ;
Το αναπάντητο (πολιτικά, αλλά όχι ιστορικά) ερώτημα του Κωνσταντίνου Καραμανλή «Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;» αναβίωσε και στην περίπτωση

Κυκλοφόρησε η εφημερίδα του ΣΕΕΝ “ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” “ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ” Νο 15

Διαβάστε την εφημερίδα

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Μετά το πολιτικό σύστημα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (συγκυβέρνηση) συμφωνεί και ο Ζερβός με την πώληση των μονάδων. Τελευταίο καταφύγιο για τους Αδαμίδη (ΠΑΣΚΕ), Μάστορα (ΔΑΚΕ), ο επίτροπος Έντιγκαρ.

Κατάληψη στον Ατμοηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη

Κατάληψη στον Ατμοηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη έκαναν σήμερα εργαζόμενοι στην ΔΕΗ και η τοπική αυτοδιοίκηση της Μεγαλόπολης.

Το πρωί στις 7 όλοι μαζί εργαζόμενοι, Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι απέκλεισαν συμβολικά την πύλη του ΑΗΣ Α΄ και έγινε μια γρήγορη ενημέρωση.

Αμέσως μετά όλοι μαζί πήγαν στον χώρο των ταινιοδρόμων , όπου και τους

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία αντιδρά στην πώληση της ΔΕΗ

Ένα μεγάλο ΟΧΙ στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ μετέφεραν στους διοικούντες και πολιτικούς, συνδακαλιστές φορείς και κάτοικοι στην μεγάλη κινητοποίηση του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων που έγινε στον ΑΗΣ Αμυνταίου- Φιλώτα.

Είναι η πρώτη κινητοποίηση και με την κατάληψη του ΑΗΣ έστειλαν μήνυμα σε όλους ότι σύσσωμοι οι κάτοικοι της Δυτ. Μακεδονίας είναι αποφασισμένοι να μη επιτρέψουν σε κανέναν ιδιώτη να επενδύσει στην περιοχή εις βάρος της τοπικής κοινωνίας.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ



Προς:ΕπίτροποΕνέργειας της  Ε.Ε.                        
 κ. Γκίντερ Έντιγκερ                           



Θέμα:  Πώληση Μονάδων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε.


Κύριε Επίτροπε

Το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, με έδρα τη Δυτική Μακεδονία,  εκπροσωπεί τους εργαζόμενους  στη ΔΕΗ Α.Ε.

Με την παρούσα επιστολή, θέλουμε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην απόφαση της Ελληνικής Δημοκρατίας να προχωρήσει στην πώληση 4ων μονάδων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε. που χρησιμοποιούν ως καύσιμό τους τον λιγνίτη. Μονάδες οι οποίες είναι οι εξής: Μελίτη, Μεγαλόπολη 3, Αμύνταιο 1 και Αμύνταιο 2, καθαρής ισχύος 1090 MW. Περαιτέρω, σχεδιάζει  να προσφέρει με την διαδικασία ανταλλαγής ισχύος 550MW, από τις Μονάδες Καρδιά 1 και Καρδιά 2 προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση των  ιδιωτών στο εν λόγω καύσιμο (Λιγνίτη) σε ποσοστό 40%.

Είναι γνωστό ότι η Ελληνική Δημοκρατία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα

Κατηγορητήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με άσκηση ποινικής δίωξης κατά δύο Γενικών Διευθυντών της ΔΕΗ

Συνάδελφοι, Χρόνια Πολλά. Σας στέλνω το κατηγορητήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με άσκηση ποινικής δίωξης κατά δύο Γενικών Διευθυντών της ΔΕΗ ( ενός πρώην και ενός νυν) για παράβαση καθήκοντος.
Η υπόθεση συνδέεται και με ήδη εκδοθείσες αποφάσεις Αρείου Πάγου. Ραφαήλ Μεβοράχ, συνταξιούχος ΔΕΗ, Μεταλλειοόγος μηχανικός ΕΜΠ.




































Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Σωματείο Ορυχείων Σταθμών της ΔΕΗ Μεγαλόπολης: Τετάρτη 17 Απριλίου 2012 στις 7 το πρωί στην Κατάληψη στην 3η Μονάδα του ΑΗΣ Μεγ/λης


deialert.blogspot.com
Το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών της ΔΕΗ Μεγαλόπολης σημειώνει ότι «η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η πώληση λιγνιτικών της Μονάδων στα πλαίσια της πρόσβασης ιδιωτών στην ηλεκτρική ενέργεια, βρίσκεται στην τελική φάση με βάση τις αποφάσεις που έχει συμφωνήσει στο Μνημόνιο 2 η Κυβέρνηση σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας.
Μια τέτοια καταστροφική επιλογή οδηγεί στην υποβάθμιση και περιθωριοποίηση τον ενεργειακό γίγαντα της χώρας σε περίοδο οικονομικής κρίσης εξυπηρετώντας τα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος του λαού και της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας.

Από τις 3 Απριλίου βρίσκεται στη ΔΕΗ επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ!

Βρίζει τους πάντες ο πρώην συνεργάτης του Α. Τσοχατζόπουλου και νυν του Α. Σαμαρά, Κυριάκος Ταβουλαρέας για την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να προφυλακίσουν των τέως υπουργό.

Υπενθυμίζουμε πως ο Κ. Ταβουλαρέας είναι αποσπασμένος από την ΔΕΗ ως συνεργάτης του Α. Σαμαρά ενώ πριν ήταν αποσπασμένος στο γραφείο του Α. Τσοχατζόπουλου.

Το ωραίο;

Ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να μας σώσει έχοντας δίπλα του ως συνεργάτες ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει τον Τσοχατζόπουλο.

Μήπως και η ΔΕΗ πρέπει να επανακεφαλαιοποιηθεί;

Του Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη

Μπορεί οι επανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών να παίρνουν τον δρόμο τους, φαίνεται όμως ότι θα χρειασθεί επανακεφαλαιποίηση και η ΔΕΗ. Το ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας για αύξηση των ανεξόφλητων οφειλών από τα 820 εκατ. στα 1,15 δισ. υποδηλώνει ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που αποκαλύπτουν και το μέγεθος του προβλήματος της ηγέτιδος ενεργειακής εταιρείας της χώρας. Πρόβλημα που γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, αν συνυπολογίσει κανείς την εκκρεμή προσπάθεια ρύθμισης της αποπληρωμής των τοκοχρεολυσίων αλλά και τα δάνεια των 5 δισ.

Η σημερινή εικόνα της ΔΕΗ είναι ανησυχητική καθώς δεν διαφαίνεται στρατηγική εξόδου από την κρίση, αντίθετα μάλιστα, το μόνο που διαφαίνεται είναι ότι θα

Σωματείο ΔΕΗ ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ - Εργατικό Κέντρο Φλώρινας και ο Εμπορικός Σύλλογος Αμυνταίου στηρίζουν και συμμετέχουν στην κατάληψη του ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΟΥ

Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί στις πύλες των μονάδων για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι δεν ξεπουλάμε την περιουσία του λαού μας.
Το σωματείο ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των ενεργειακών δήμων και συμμετέχει ενεργά στην κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα, την Τετάρτη 18 Απριλίου και ώρα 15:00 μ.μ.
Έχουμε κατά καιρούς εκφράσει την αντίθεσή μας για την πώληση των συγκεκριμένων μονάδων του Νομού μας και το έχουμε πράξει εμπράκτως με διάφορες δράσεις, προσπαθώντας να αφυπνίσουμε τους φορείς μας και την τοπική κοινωνία.
Η κίνηση αυτή είναι ένα θετικό βήμα και εμείς την επικροτούμε.
Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί στις πύλες των μονάδων για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι δεν ξεπουλάμε την περιουσία του λαού μας.
 

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας στηρίζει την κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου –Φιλώτα

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, συμμετέχει στην κατάληψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 και ώρα 15:00 στον ΑΗΣ Αμυνταίου. Στηρίζουμε την πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι ενεργειακοί δήμοι και αφορά την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες.

Η απόφαση αυτή  της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού είναι πέρα για πέρα άδικη όχι μόνο για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ αλλά και για την τοπική κοινωνία. Η άτυπη συμφωνία που υπήρχε εδώ και χρόνια για τη λειτουργία των μονάδων με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα, προσβάλετε μονομερώς από την κυβέρνηση.
Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους αλλά και τους κατοίκους του νομού να παραβρεθούν στην πύλη του ΑΗΣ Αμυνταίου, για να καταγγείλουμε την άδικη και άνιση μεταχείριση που υφίσταται ο νομός μας στα ενεργειακά ζητήματα και την πώληση των μονάδων του ΑΗΣ Αμυνταίου και του ΑΗΣ Μελίτης.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου για συμμετοχή στην κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου - Φιλώτα

Κάλεσμα προς τους εμπόρους, βιοτέχνες και ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αμυνταίου για συμμετοχή στην κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα, αύριο Τετάρτη, 18 Απριλίου στις 15:00.
Στην ανακοίνωση που έχει εκδοθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμυνταίου αναφέρεται ότι «όλοι οφείλουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα, γιατί έτσι μόνο θα διεκδικήσουμε δυναμικά».Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου, κ. Βασίλη Μπούτση, «όλοι μαζί διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στο ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, αλλά και του μεγαλύτερου φορέα στήριξης της τοπικής αγοράς της περιοχής. Το ξεπούλημα των μονάδων είναι υπόθεση όλων μας».

Κινητοποιήσεις του δικτύου ενεργειακών δήμων Κατάληψη του ΑΗΣ Φιλώτα-Αμυνταίου

SONY DSCΣυνάντηση με τοπικούς φορείς είχε στο γραφείο του, το μεσημέρι της Τρίτης 17 Μαρτίου 2012, ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας.
Θέμα της εν λόγω σύσκεψης, στην οποία παρίσταντο οι Αντιδήμαρχοι Κοζάνης κ. Νικολέτα Μπουμπόναρη και κ. Νίκος Θεοδωρίδης, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΗ «Σπάτακος» κ. Γιώργος Αδαμίδης, καθώς και εκπρόσωποι του Εργατικού κέντρου, του ΤΕΕ, του ΓΕΩΤΕΕ, του ΕΒΕ, του Οικονομικού

Η ΔΕΗ, ο συνδικαλισμός και η διαφάνεια

Του Παναγή Βουρλούμη*
Πρόσφατα η Δικαιοσύνη ενέπλεξε στα γρανάζια της τη ΓΕΝΟΠ μαζί με την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΗ και στελέχη της εταιρείας. Οι κατηγορίες είναι για απιστία και άλλα κακουργήματα και αξιόποινες πράξεις που σχετίζονται με οικονομική ενίσχυση της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ και χαλαρή διαχείριση από τη δεύτερη. Σε ό, τι αφορά τις ευθύνες της διοίκησης, αν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες είναι ακριβείς, οι κατηγορίες νομικά μάλλον δεν στέκουν. Οι ενισχύσεις ήταν μέρος του πακέτου Συλλογικών Συμβάσεων που εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο. Οι διοικήσεις απλώς συνέχισαν νόμιμα μια ήδη από χρόνια υφιστάμενη τακτική. Η

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Στα όρια της χρεοκοπίας η ΔΕΗ

Στα όρια της χρεοκοπίας βρίσκεται η ΔΕΗ.
Η επιχείρηση λόγω έλλειψης επαρκούς ρευστότητας βρίσκεται ένα βήμα πριν να κηρύξει στάση πληρωμών στους διεθνείς προμηθευτές αερίου, όπως τονίζει η εφημερίδα Καθημερινή του Μ. Σαββάτου – Κυριακής του Πάσχα.
Οι ανεξόφλητες οφειλές το πρώτο τρίμηνο του 2012 αυξήθηκαν κατά 350 εκατ. ευρώ, εκτινάσσοντας το συνολικό ποσό από τα 820 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2010 στο 1,160 δισ. στο τέλος του Μαρτίου.
Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών προέρχεται από την οικιακή κατανάλωση. Πιο συγκεκριμένα, από τα 440 εκατ. ευρω τον Δεκέμβριο του 2010, στο τέλος Μαρτίου οι ανεξόφλητες οφειλές των νοικοκυριών έφτασαν τα 760 εκατ. ευρώ.
Υπό αυτές τις συνθήκες το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την παρακράτηση 200 εκατ. ευρώ από τα έσοδα του Ειδικού Τέλους Ακινήτων για τρεις μήνες για να ενισχύσει τη ρευστότητα της επιχείρησης. Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αναμένεται να ζητήσει την έγκριση της τρόικας για την ενίσχυση της ρευστότητας του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) με 300 – 400 εκατ, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να μην καταρρεύσει συνολικά η αγορά ηλεκτρισμού και μαζί η ΔΕΠΑ στην οποία καταλήγει το πρόβλημα ρευστότητας, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να βρίσκεται ένα βήμα πριν να κηρύξει στάση πληρών στους διεθνείς προμηθευτές αερίου.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

-Καλή Ανάσταση Ελλάδα
-Καλή Ανάσταση Έλληνες
-Καλή Ανάσταση συνάδελφοι ... μπόρα είναι θα περάσει.

... και όποιον πείραξαμε, ας ειναι σχωρεμένα!!!