DEH

DEH

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΑΛιΕΥΣΗΜΑ

Φωνή αγωνίας από το ΛΚΔΜ. Η κατάσταση είναι τραγική. Μειώσεις παντού συνεχώς και μέλλον αβέβαιο. Οι εργολάβοι αργούν να πληρωθούν, οι προμηθευτές δεν μας πουλάνε. Εμείς θα πληρωθούμε τον άλλο μήνα;
Tι θα γίνει με τη ΔΕΗ; Πώληση 17%, πώληση 40%; Πώληση ΑΗΣ Μελίτης, Αμυνταίου, Άγιου, Μεγαλόπολης; Και ορυχεία; Θα γίνει ανταλλαγή ενέργειας; Tο 2020 θα κλείσουν όλες οι εκτός Μελίτη, και Άγιο 5; Θα γίνουν αποθειώσεις και απαλλοτριώσεις και που; Θα κλείσουν ορυχεία και ποια; Θα γίνει η Πτολεμαΐδα 5 και από ποιόν;
Και με τη σκανδαλάρα με τα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας τι θα γίνει; Μας είπαν Καραβασίλης και Μπουζούλας. Ο Ρόζας κλείνει και δόσαν αβέρτα δάνεια χωρίς εγγύηση. Θα του χαρίσουν και τις ποινικές ρήτρες; Χαίρονται κάποιοι για τη 2η μονάδα Μελίτης όταν η 1η για να
μείνει αναμένη καίει κάρβουνα από όπου βρεί. Kαι με τι κόστος;
Το μόνο σίγουρο με την απελευθέρωση είναι η άνοδος των τιμών και οι αεριτζήδες που παίρνουν πελάτες και στο τέλος δεν πληρώνουν. Τα τσούγκρισαν ΓΕΝΟΠ και Σπάρτακος. Μήπως για να γίνουν πιο αξιόπιστοι, αλλά και οι άλλοι Ένωση, σύλλογοι κλπ θάπρεπε να είναι πιο ειλικρινείς με τα εσωτερικά μας; Μας κόβουν ενα σωρό λεφτά μας βάζουν και τρογώμαστε μεταξύ μας.
Οι ψηλά προϊστάμενοι ζουν στον κόσμο τους. Συνέχεια τραγικές επιλογές προσώπων. Μελάς, Δαβάκος, Λάπας, Κουμεντάκος, Μπασιώτης, Ζαραφίδης, Νίκου, Ανδρεάδου, Βασδάρης, Καραμπακάκης κλπ. Σε ποιά σοβαρή εταιρεία θα έπαιρναν ποτέ αυτοί υπεύθυνη θέση;
Καλύπτονται απόντες τεμπελχανάδες, εκλεγμένοι και πρώην εκλεγμένοι σε ΟΤΑ, σωματεία κλπ. Μη χαλάσουμε τη συνταγή. Καλύπτονται μηχανικοί που δεν κάνουν τίποτα. Κολοβαράνε και οι υπεύθυνοι κοιμούνται ήσυχοι. Το περιβάλλον έγινε άσυλο για προβληματικούς. Η ΜΠΣ και ο έλεγχος εγκρίνουν να πληρώνονται εργολάβοι με νέες τιμές χωρίς να γίνονται πρωτόκολα.
Κοντοσφύρης, Καραβοκύρης, Μπαλαχτσής, Μιχαηλίδης, Μηνάς, Πάτσιος, Λιάβας, Κελάρης, Σιδηρόπουλος, εκτός συναγωνισμού. Διάφας απραξία, Τσιτσεκίδης , Μετίσογλου ασχετίλα, Φιλόπουλος Internet, κοπάνα και πιοτό. Καραμάρκος με τα στερεοφωνικά του. Πάκας απέχει. Γούναρης χαλαρά. Πόσοι απαυτούς είναι στο πλαφόν; Ακόμα και τις παραλαβές τις κάνουν οι μηχανικοί των εργολάβων. Στον Δρόμο των Τσόπτσια, Γιαλεδάκη, Γρηγοριάδη, Κυριακίδη.
Η ιστορία μ’αυτούς που παίρνουν τα υπηρεσιακά για «δουλειές» καλά κρατά. Που είναι ο έλεγχος και τα αποφασισμένα σωματεία; Και οι διευθυντές και οι τομεάρχες ντρέπονται να βάλουν τα αυτοκόλητα της ΔΕΗ στα αμάξια τους;
Χρειάζονται προσλήψεις. Να γίνουν όπου χρειάζεται με άτομα που ξέρουν τη δουλειά και μπορούν και θέλουν να προσφέρουν. Όχι σε οχτάμηνα με «προϋπηρεσία» καφέδες και κωλοβάρεμα που έρχονται δασκαλεμένοι από τους «προστάτες – νταβατζήδες» συνδικαλιστές.
Ήλθαν ένα σωρό μηχανικοί τελευταία και παίρναν μηχανικούς με μπλοκάκια να κάθονται. Κάποιοι αδιάντροποι διεθυντάδες και τα παιδάκια τους? Και το πιο ωραίο πήραν νέους άσχετους μεταλλειολόγους να δουλέψουν βάρδια και να σώσουν το Νότιο. Το πιο δύσκολο ορυχείο. Παιδική χαρά γίναμε.
Και οι συνδικαλισταράδες. ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ βολεύονται με το μπάχαλο. Ένα σωρό σωματεία και παρασωματεία των 20 ατόμων με νυχτερινές συνδικαλιστικές άδειες και σκληρή δουλειά στα καφενεία. Υποστήριξη κάθε κοπρόσκυλου που χρυσοπληρώνεται χωρίς να πατά στη δουλειά ή να μη κάνει τίποτα. Τον πιάσανε τον άλλο να κλέβει πετρέλαια και είδαμε τι (δεν) τον κάνανε. Ξεφτίλες.
Οι τίμιοι αρχισυνδικαλιστάρες Λόφτσαλης και Πιλαλίδης, αντί να είναι φυλακή κάναν τις βιλάρες τους κανόνισαν και για τα μανάρια τους. Τι έγινε κι εκείνο το καλόπαιδο ο «αριστερός» ο Ρίζος που μέχρι τελευταία στιγμή τον κάλυπτε ο Φωτόπουλος;
Στις εκλογές τους σταυρούς τους "μετράν" μόνοι τους για να βγάλουν τα λουλούδια που θέλουν. Γράφονται και ξεγράφονται από το ένα συνδικάτο στο άλλο για να βγάζουν ότι τους βολεύει.
Ναι στον σωστό συνδικαλισμό για την υπεράσπιση της δουλειάς μας. Να μην ξεπουληθούμε. Να παλέψουμε να μείνει κρατική η ΔΕΗ αλλά ΟΛΗ η σαβούρα να πεταχτεί. Δεν μπορούν οι κόπροι να καλοπερνούν σε βάρος μας.
Με τις ασθένειες τι θα γίνει; Όλοι ξέρουν ότι οι «γιατροί» στο ασφαλιστικό έχουν ταρίφα για την κάθε μέρα «ασθένειας». Και αν δεν είναι ο γιατρός να υπογράψειι την «ασθένεια» υπάρχει το σόι του. Παραξεχείλωσε το σύστημα. «Σαχούλιασε».Όλοι το ξέρουν αλλά ποιος νοιάζεται; Ο Αδαμίδης παλεύει να συνεχίσουν να πληρώνονται νυχτερινά οι «άρωστοι». Για πνευμονίες έλεγε στα κανάλια ο καραγκιόζης. Για τις «αρώστιες» δεν ξέρει τίποτα.
Με τα «ψυγεία» τι θα γίνει με τα αμάξια τους και τις γραμματείες τους, να κάθονται και να χρυσοπληρώνονται. Και να ακούς γελοίες εξηγήσεις για τα έργα και μελέτες που τους ανέθεσαν Αυτοί πιάσαν την καλή και οι υπόλοιποι σου λέει μπορεί αύριο να πάμε και μείς εκεί. Σε ποια σοβαρή επιχείρηση γίνονται αυτά; Δεν είναι όλοι άχρηστοι ας τους βάλουν να δουλέψουν. Αλλιώς να πληρώνονται για ότι –δεν- κάνουν.
Δεν είμαστε συνάδελφοι με όλους αυτούς τους κοπρίτες. Μας βρίζουν έξω ο κόσμος, μας κατηγορούν, ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Δεητζίδες εξαιτίας τους και να μη γίνεται τίποτα. Να φύγει η σαπίλα. Δεν μπορεί να πληρώνονται καλοί κακοί το ίδιο.
Φταίμε και εμείς. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, αύριο θάναι αργά.
Globek Stefanis facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: