DEH

DEH

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί όχι και οι κλήσεις παρκαρίσματος μέσω ΔΕΗ;

Το know how του μαυραγορίτη, στην υπηρεσία του κράτους
Magnify Image
 
Η αγωνία του Γιάννη Στουρνάρα για την απόφαση του Αρείου Πάγου, σχετικά με την συνέχιση της είσπραξης του χαρατσιού από τη ΔΕΗ, σημαίνει το οριστικό τέλος των προσχημάτων.
Με το να παραδέχεται δηλαδή ότι ο μόνος τρόπος να εισπραχθούν χρήματα, είναι μέσω ωμού κρατικού εκβιασμού του τύπου «ή πληρώνεις ή δεν έχει ρεύμα», παραδέχεται στην πραγματικότητα την πλήρη αχρηστία των θεσμικών εισπρακτικών μηχανισμών.
Σα να μας λέει δηλαδή πως αν το αναλάβουν οι εφορίες και οι
λοιπές παρεμφερείς υπηρεσίες, το τέλος δεν θα εισπραχθεί ποτέ, όπως και τόσες άλλες χρονίζουσες οφειλές. Ενώ αν το κράτος λειτουργήσει σα «νονός» (όπως και με την περαίωση), θα υπάρξουν αποτελέσματα.
Λογικό, εκ μέρους του. Στο κάτω κάτω όπως ο Δήμος Σταρένιος, όταν έλεγε ότι «δεν φτάνουν τα χρήματά σου για τον τενεκέ λάδι» ήξερε ότι είχες το δαχτυλίδι της γιαγιάς σου καβάντζα και μπορούσες να του το δώσεις. Έτσι και η κυβέρνηση είναι βέβαιη ότι κάπου έχεις κρυμμένα χρήματα και σκοπεύει να κάνει τα πάντα για να σου τα πάρει.
Μάλιστα σιγά-σιγά η ΔΕΗ, μπορεί να αναπτύξει και λίγο πιο ενισχυμένους εισπρακτικούς μηχανισμούς: Τύπους που σε περιμένουν στη γωνία και σε απειλούν ότι αν δεν πληρώσεις, θα περπατάς με πατερίτσες. Ή μικρές προειδοποιητικές ζημιές στο αυτοκίνητο.
Και σιγά σιγά, ίσως είναι χρήσιμο να περάσουν όλες οι συναλλαγές με το δημόσιο μέσω ΔΕΗ. Από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει και η κουτσή Μαρία, όπως στις εφορίες, αλλά μόνο οι λίγοι και εκλεκτοί, όπως φάνηκε και από όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι.
Όσο για τις εφορίες, μπορούν πάντα να συνεχίσουν να κυνηγούν τους μεγαλοοφειλέτες, με τους οποίους πλέον έχουν αναπτύξει σχέσεις οικειότητας. Και να γελάνε τρανταχτά, κάθε φορά που ακούν την κυβέρνηση να δηλώνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής. www.lifo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: