DEH

DEH

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΥΦΥΠOΥΡΓΟΥ ΠΕΚΑ ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ 12ΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ EUFORES ΓΙΑ ΤΙΣ Α.Π.Ε. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η Ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παραμένει πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση. Είναι στρατηγική παράμετρος Ανάπτυξης στην Ενέργεια συνολικά.Αυτό όμως θα υλοποιηθεί πλέον μέσα από έναν εξορθολογισμό της αγοράς, ώστε αυτή να καταστεί βιώσιμη.Βιώσιμη για όλους.
Και για τους παραγωγούς, και για τον τελικό καταναλωτή.Αυτό θα υλοποιηθεί μέσα από το συνολικό σχέδιο που υπάρχει για την ενεργειακή αγορά, και μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουν τεθεί όλες οι βάσεις ώστε οι ΑΠΕ, να μπορούν να προχωρήσουν στο δρόμο που και οι παραγωγοί επιθυμούν, αλλά να έχουν και την απόδοση που χρειάζεται για τον Έλληνα καταναλωτή.Αυτό το οποίο έχει συμβεί στην ελληνική αγορά δεν είναι πρωτόγνωρο, έχει συμβεί και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.
Η είσοδος και ανάπτυξη καινούριων τεχνολογιών και μορφών ενέργειας, έφερε καινούριες ρυθμίσεις, η μία πάνω στην άλλη.Τελικά δημιουργήθηκε μία συνολική στρέβλωση, στην προσπάθεια να βοηθήσουμε την κάθε καινούρια πηγή ενέργειας.Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Το αποτέλεσμα, το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Δημιουργήθηκαν μεγάλα ελλείμματα.Άρα λοιπόν τώρα που γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα, και τί πήγε στραβά, μπορούμε να φτιάξουμε το καινούριο ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο θα είναι έτοιμο μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: