DEH

DEH

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Σοκ-Τον λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου επειδή δεν μετείχε στην απεργία

Σοκ-Τον λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου επειδή δεν μετείχε στην απεργίαΤραγικό τέλος είχε ένας 56χρονος μεταλλωρύχος, ο οποίος λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από τους συναδέλφους του, επειδή δεν συμμετείχε στην απεργία του κλάδου του.
Το πτώμα του άτυχου μεταλλωρύχου εντοπίστηκε χθες Δευτέρα κοντά σε ορυχείο της εταιρείας Anglo American Platinum (Amplats), όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Νότιας Αφρικής.
Σύμφωνα με τις αρχές, η σορός του 56χρονου μεταλλωρύχου, ο οποίος καταγόταν από τη Μοζαμβίκη, βρέθηκε σε ένα γήπεδο που
ανήκει στο ορυχείο Αμάντελμπουλτ απέναντι από την εστία των μεταλλωρύχων χθες το πρωί.
 
Κατά τα φαινόμενα, ο 56χρονος ανήκε σε μια ομάδα εργαζομένων που επέστρεφαν στις εργασίες τους όταν τους επιτέθηκαν απεργοί, οι οποίοι τους περικύκλωσαν και τους επιτέθηκαν με πέτρες.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία σύλληψη σε σχέση με τη δολοφονία αυτή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
Η διεύθυνση της Amplats, πρώτη εταιρεία παγκοσμίως στην εξόρυξη πλατίνας, έχει δώσει περιθώριο μέχρι την Τετάρτη στους μεταλλωρύχους στα ορυχεία της στη Νότια Αφρική να επιστρέψουν στις εργασίες τους, τερματίζοντας τις κινητοποιήσεις τους που διαρκούν οκτώ εβδομάδες.
Αν παρόλα αυτά συνεχιστούν οι απεργίες, η εταιρεία έχει απειλήσει ότι θα απολύσει 12.000 εργαζόμενους στο ορυχείο στο Ρούστενμπουργκ.
 
Συνολικά περίπου 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, τους τελευταίους τρεις μήνες που διαρκούν οι κινητοποιήσεις στα ορυχεία χρυσού και πλατίνας της Νότιας Αφρικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: