DEH

DEH

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Χαιρετίζουμε την συμμετοχή των συναδέλφων μας από την Δυτική Μακεδονία στην διαδήλωση - διαμαρτυρία της ερχόμενης Τρίτης

Συνάδελφοι,ες
Χαιρετίζουμε την συμμετοχή των συναδέλφων μας από την Δυτική Μακεδονία στην διαδήλωση - διαμαρτυρία της ερχόμενης Τρίτης 20.11, στις 11 η ώρα, έξω από τα γραφεία του Υπουργείου Εργασίας στην Σταδίου, ενισχύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις δυναμικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων της Αττικής που από την προπερασμένη Πέμπτη ( 10 ημέρες τώρα) έχουμε καταλάβει τα γραφεία του ασφαλιστικού μας φορέα στην Μυλλέρου, προσπαθώντας και πετυχαίνοντας την μέγιστη δημοσιοποίηση του θέματος μέσω ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, τόσο για τη μη διάθεση πόρων για την καταβολή των εφάπαξ, όσο και για την ανατροπή της σειράς προτεραιότητας καταβολής τους με τη νέα λίστα Βρούτση.
Αφορμή στάθηκε η εσπευσμένη εντολή του Προέδρου του ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Μπουρσανίδη προς το ασφαλιστικό μας να "μοιράσει" 10.000.000 ευρώ σε εφάπαξ, τα οποία βρέθηκαν ξαφνικά "ως δια μαγείας" μόλις ολοκληρώθηκε η κατάπτυστη λίστα Βρούτση με το κριτήριο, όχι την ημερομηνία συνταξιοδότησης όπως ίσχυε επί 40 χρόνια, αλλά την ... ημερομηνία έκδοσης της οριστικής απόφασης κύριας σύνταξης ( !!!!!), όπου, κατά δήλωση υπηρεσιακών παραγόντων της Μυλλέρου, " εθιμοτυπικώ δικαίω" , προηγούνται υπηρεσιακοί παράγοντες της Μυλλέρου ( αλλά και κομματικοί παρατρεχάμενοι και συνδικαλιστές προσθέτω εγώ) και ας αποχώρησαν 1 έως 1,5 χρόνο μετά από εμάς που φύγαμε στα μέσα του 2010. Με τον τρόπο αυτό θα πεταγόντουσαν στο καλάθι των αχρήστων συνταξιούχοι που περιμένουν έως και 2,5 χρόνια την καταβολή του εφάπαξ, βάσει λίστας που επισήμως τους είχε παραδώσει η Υπηρεσία με το κριτήριο της ημερομηνίας συνταξιοδότησης, βάσει της οποίας κατεβάλλοντο τα εφάπαξ μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο που έγιναν οι τελευταίες καταβολές!!!.
Συνάδελφοι, ες
Η επιστολή μου αυτή δεν έχει τη μορφή παραπόνου ή μεμψιμοιρίας για την μη υποστήριξη από τη πρώτη στιγμή του δίκαιου αγώνα των συνταξιούχων που καταλάβαμε τα γραφεία του ασφαλιστικού μας φορέα από την προπερασμένη Πέμπτη, αποσοβώντας ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ τον όλεθρο που θα επερχόταν αν επιτρέπαμε να διατεθούν τα 10.000.000 ευρώ με βάση τη νέα λίστα Βρούτση. Από εδώ και πέρα όλοι μαζί σαν μια γροθιά να αγωνιστούμε για το κοινό μας συμφέρον που είναι η απόκρουση της πολυμέτωπης επίθεσης που γίνεται στον κλάδο μας, προσπαθώντας με παρόμοια πρόστυχα και ανήθικα τεχνάσματα ( δυστυχώς με την συμβολή ή σιωπηρή ανοχή αρκετών "εκπροσώπων μας" ) να μας διασπάσουν και να δημιουργήσουν αλληλοσυγκρουόμενες ομάδες με τα γνωστά καταστρεπτικά αποτελέσματα. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΕΛΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ ΜΥΛΛΕΡΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ. Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. Σσσσσσσσσσσσ. Ησυχία. Μη ξυπνήσουμε τη ΓΕΝΟΠ!!!!!!!.
 
Ραφαήλ Μεβοράχ. Συνταξιούχος από 1.5.2010.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΨΑΞΤΕ ΤΟ

Σωματείο συνταξιούχων ΔΕΗ : Xρήσιμες ανακοινώσεις και ο βρώμικος ρόλος που παίξανε και συνεχίζουν να παίζουν εδώ και 2,5 χρόνια
18 Νοεμβρίου, 2012 04:46 ΜΜ


Συνάδελφοι,

Μετά από τις αλλεπάλληλες πιέσεις – θα αναφερθούν με αναλυτική ανακοίνωσή μας – ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας προς εμάς τα κάτωθι:

1 ον Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου ή το πολύ μέχρι 10 Ιανουαρίου θα εξοφληθούν όλα τα ΕΦΑΠΑΞ υπολογιζόμενα σε 160 με 170 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι επιταγή της ΤΡΟΪΚΑ, το ΕΦΑΠΑΞ αποτελεί ληξιπρόθεσμη οφειλή του Ελληνικού Δημοσίου και αυτό πέρασε στον ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του 2013 .

2 ον Οι υπηρεσίες μας, έχουν διαβεβαιώσει το Υπουργείο ότι είναι έτοιμες να δεχθούν αυτό το ποσό και να το δώσουν.

3ον Από το 2013 η επιχορήγηση του ΤΑΥΤΕΚΩ, από τις εισφορές των εν ενεργεία συναδέλφων μας, θα είναι 2.750.000 € τον μήνα που αντιστοιχούν σε έξοδο στη σύνταξη περίπου 50 συναδέλφων και με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει καινούργια ληξιπρόθεσμη οφειλή (υπολογίζουν ότι για το 2013 θα βγουν στη σύνταξη περίπου 600 άτομα και αυτά μειούμενα λόγω αύξησης των ορίων ηλικίας κατά δύο έτη). Επίσης για το 2013 θα δοθούν ως έκτακτη επιχορήγηση ακόμη 10.000.000€.