DEH

DEH

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΕΤΕ-ΔΕΗ:ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΧΕΙΜΩΝΟ.
Την ώρα που τα 1/3 της κοινωνίας μας, μετρά πληγές, τις πληγές που σκόρπησε η αντιλαϊκή μανία των μνημονίων, είναι απάνθρωπο και αντικοινωνικό στο όνομα της όποιας οφειλής, να εκτελούνται και μάλιστα κατά συρροή, εντολές διακοπής ρεύματος.
Την ώρα που εκατομμύρια συμπολίτες μας, βιώνουν
τον όλεθρο της ανεργίας, της φτώχιας, της ανέχειας, της εξαθλίωσης, είναι πράξη που ξεπερνά τα όρια της κοινωνικής αναλγησίας, η διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Είναι κοινωνικός κανιβαλισμός, να αφήνεται στο σκοτάδι, ο φτωχός, ο άνεργος, ο μικροσυνταξιούχος και ο κάθε ανήμπορος πολίτης, που αντικειμενικά αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης.
ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ, είναι κοινωνικό αγαθό, πρώτης και ζωτικής ανάγκης, για όλους τους πολίτες και βασική προϋπόθεση για την επιβίωση, ιδίως των οικογενειών με αρρώστους, με παιδιά και με ηλικιωμένους, που δεν χωρά κοινωνικούς αποκλεισμούς.
Άλλωστε η ΔΕΗ δεν είναι μια οποιαδήποτε Επιχείρηση, είναι δημόσιος Οργανισμός, που φτιάχτηκε με το υστέρημα του φτωχού έλληνα πολίτη, για να υπηρετεί τις ανάγκες τις κοινωνίας.
Συνάδελφοι,
Έχουμε κατηγορηθεί, αδίκως στο παρελθόν, ως «συντεχνία, ρετιρέ, προνομιούχοι». Ωστόσο εμείς με την πρακτική μας αποδεικνύουμε καθημερινά ότι δεν είμαστε «μια ξεκομμένη συντεχνία», που πασχίζει μόνο για το στενό μικροσυμφέρον της.
΄Αλλωστε οι δεκάδες αδικοχαμένοι συνάδελφοι μας την ώρα του καθήκοντος αποδεικνύει ότι το Τεχνικό προσωπικό της ΔΕΗ δουλεύει με αυταπάρνηση και υπευθυνότητα απέναντι στον καταναλωτή.
Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της δοκιμαζόμενης κοινωνίας, που βάλλεται από το αντικοινωνικό μένος και την ανελέητη φοροεπιδρομή των ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΩΝ.
Σήμερα που το 1/3 της κοινωνίας μας, ζει κάτω απ’ το όριο της φτώχιας, σήμερα που η εργατική τάξη στο σύνολο της οδηγείται στο κοινωνικό περιθώριο, έχουμε ιερό χρέος να βρεθούμε στο πλευρό των κοινωνικά αδύναμων συμπολιτών μας.
Έχουμε ιερή υποχρέωση να αντισταθούμε στην κοινωνία της φτώχιας της εξαθλίωσης, της επαιτείας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ «ΔΗΜΙΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ».
Πειθαρχώντας στις αποφάσεις της Ομοσπονδίας, αλλά και τις πρόσφατες αποφάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης, αναλαμβάνουμε στο ακέραιο την ευθύνη και εντέλλουμε τα μέλη μας, όπου οι διακοπές ρεύματος γίνονται από συνεργεία ΔΕΗ, να μην εκτελούν τις εντολές διακοπή, σε κανένα φτωχό, άνεργο, μικροσυνταξιούχο ή ανήμπορο συμπολίτη μας.
Παράλληλα, με κάθε τρόπο και κάθε τίμημα, σε συνεργασία με τοπικούς, κοινωνικούς Φορείς και κινήματα σχηματίζουμε ανθρώπινη αλυσίδα, προκειμένου να εμποδίσουμε τυχών διακοπές ρεύματος, από ιδιωτικά συνεργία εργολάβων.
Αν η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, οι υπουργοί και οι βουλευτές της, επιθυμούν και θέλουν να ρίξουν στο σκοτάδι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, ας το πράξουν μονοί τους.
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ, ως ταξικό συνδικάτο που σέβεται την αποστολή του, τούτη την ώρα που βάλλονται βάναυσα οι δημοκρατικοί θεσμοί και κάθε έννοια δικαίου, στρατεύεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να μην κοπεί το ρεύμα στους χιλιάδες φτωχούς συμπολίτες μας.
Οι εργαζόμενοι τεχνικοί της ΔΕΗ, άλλα και το σύνολο της εργατικής τάξης, δεν αποδέχονται τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εξοντώνουν και φτωχοποιούν την κοινωνία..
 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: