DEH

DEH

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση ΣΩ.Π. Σπάρτακου συγκροτήματος Νέστου με Κουμιώτη & Αργυράκη επι τάπητος όλα τα κρίσιμα /επίμαχα ζητήματα για ΣΩ.Π. & ΔΕΗ


Την ευκαιρία να συζητηθούν διεξοδικά τα προβλήματα που απασχολούν τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς και δη αυτά που έχουν να κάνουν με τον ΥΗΣ Θησαυρού, είχαν τα μέλη του Σωματειακού Παραρτήματος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στο Νέστο, κατά τη συνάντησή τους με  την κ. Κουμιώτου Ελένη (Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Παραγωγής) και του κ. Αργυράκη Ιωάννη (Διευθυντή Υδροηλεκτρικής Παραγωγής).
Περαιτέρω, στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του ΣΩ.Π. Συγκροτήματος Νέστου, δόθηκε η δυνατότητα να
συζητηθούν και όλες οι τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν στη ΔΕΗ.
     Το σοβαρότατο θέμα της  έλλειψης προσωπικού, η απομακρυσμένη θέση του συγκροτήματος (κοντά στα σύνορα) και όλα τα θέματα που η γεωγραφική αυτή θέση εγείρει, το άσχημο οδικό δίκτυο (κατολισθήσεις, χιονοπτώσεις και το γεγονός ότι οι συνθήκες αυτές επηρεάζουν σημαντικά μια ενδεχόμενη ανάγκη μεταφοράς κάποιου εργαζόμενου στο νοσοκομείο), το μισθολογικό και η καθημερινή  μεταφορά/μετακίνηση του προσωπικού, ήταν τα ζητήματα που κουβεντιάστηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου.
     Παράλληλα, δε θα μπορούσαν να μην συζητηθούν και οι τελευταίες σημαντικότατες  εξελίξεις της ΔΕΗ, το γεγονός του διαχωρισμού της Επιχείρησης σε τρείς εταιρίες, καθώς και  η μη ένταξη των μεγάλων υδροηλεκτρικών συγκροτημάτων στις ΑΠΕ.
Αναφορά έγινε και στα ενδεχόμενα λάθη του συνδικαλιστικού κινήματος, την περίοδο προετοιμασίας της Οδηγίας 72, για τον διαχωρισμό της Επιχείρησης και την απόσχιση των κλάδων Μεταφοράς και Διανομής.
      Τόσο από την πλευρά της κ. Κουμιώτου όσο και από την πλευρά του  κ. Αργυράκη, διεφάνη η θετική τους πρόθεση για συνεργασία, ενώ και οι δύο πλευρές  δεσμεύτηκαν  πως θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε να υπάρξει θετική έκβαση επί των θεμάτων που τέθηκαν και απασχολούν τους εργαζόμενους του συγκροτήματος.
     Στο τέλος της συνάντησης, από την πλευρά του ΣΩ.Π, έγινε και μια παρουσίαση της δραστηριότητας που αναπτύσσουν τα μέλη του σε ό,τι έχει να κάνει με την  ανάγκη για την ολοκληρωτική εκμετάλλευση των λιγνιτικών αποθεμάτων, αλλά και επί του επίμαχου θέματος της πώλησης μονάδων. Τα μέλη του παραρτήματος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ κατέστησαν σαφές, ότι θα υπάρχει αντίδραση και μάλιστα σφοδρή σε οποιαδήποτε κίνηση πώλησης μονάδων σε οποιοδήποτε γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας, για τα συμφέροντα των εργαζομένων, της επιχείρηση και του εθνικού πλούτου της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: