DEH

DEH

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Μετά το τέλος του συνεδρίου χαμόγελα σε ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, απογοήτευση στις διασπάσεις, στην αναμονή οι εργαζόμενοι.


Xαμογελούν ικανοποιημένοι οι ΔΑΚΙΤΕΣ του Αν. Καρρά καθώς άντεξαν και παρέμειναν  δεύτερη δύναμη με ένα σύμβουλο διαφορά από την ΠΑΣΚΕ και τον Φωτόπουλο. παρά το διασπαστικό ψηφοδέλτιο που κατέβασε ο Κώστας Κατσαρός.
Χαμόγελα και στο στρατόπεδο του προέδρου της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλου, αφού με την βοήθεια της διάσπασης των «Νέο Α.Κ.Ε.» κατετάγη πρώτος, κόντρα στο σκληρό πολιτικοσυνδικαλιστικό και ΜΜΕ σύστημα που τον πολέμησε, δίνοντας ένα ηχηρό χαστούκι σε όσους τον αμφισβήτησαν.

Στο άλλο στρατόπεδο των Γαλάζιων, είναι άκρος δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα και έντονα προβληματισμένοι. Χρεώνουν δε την αποτυχία του εγχειρήματος τους στην παρουσία και εμπλοκή στην εκλογική διαδικασία του καταδικασμένου προσφάτως και από το εφετείο για πλαστά τιμολόγια  πρώην Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ Παν. Λόφτσαλη και του πρώην εκπροσώπου των εργαζομένων και συνταξιούχου Γ. Μαρινίδη, οι οποίοι σαμποτάρισαν την όποια προσπάθεια ανέλαβε η Κεντρική ΔΑΚΕ και η Γραμματεία συνδικαλισμού της Ν.Δ.  ώστε να μην κατέλθουν σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο.

Σωσίβιο σωτηρίας όπως ακούστηκε να λεν στελέχη, η εξαργύρωση της βοήθειας που πρόσφεραν με την διάσπαση στον Ν. Φωτόπουλο στην συγκρότηση του προεδρείου με την θέση του Γραμματέα.

Ομοίως, προβληματισμός και στο στρατόπεδο της διάσπασης της ΠΑΣΚΕ Μπίτζα, Αδαμίδη οι οποίοι υπολόγιζαν με την βοήθεια του ΠΑΣΟΚ του Κουκουλόπουλου, του Παναγόπουλου και προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ ΜΜΕ να είναι προφανώς ψηλότερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του Σπάρτακου αναμένεται να αποχωρήσει από την ηγεσία του Σπάρτακου το Μάρτιο του 2013, βάζοντας πλώρη για τα «χωράφια» της ΓΣΕΕ.
Τέλος στο στρατόπεδο των εργαζόμενων επικρατεί ανησυχία, καθώς οι εξελίξεις στην επιχείρηση, τα εργασιακά και τα οικονομικά θα είναι ραγδαίες και επίπονες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: