DEH

DEH

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Το ΠΑΜΕ για το Γενικό Συμβούλιο του Σπάρτακου

 
Σε ώρα μάχης, τις παραμονές της απεργίας, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί γενικό συμβούλιο, για το πώς η ΔΕΗ Α.Ε. και οι ενεργειακοί όμιλοι θα βγουν κερδισμένοι από την κρίση. Σπέρνει σύγχυση και αυταπάτες στους εργαζόμενους, ότι η διασφάλιση της κερδοφορίας τους θα είναι για το συμφέρον των εργαζόμενων και της περιοχής.
Είναι αποπροσανατολισμός των εργαζόμενων, υποταγή στη συναίνεση, την απάτη του κοινωνικού διαλόγου. Υπονομεύουν τον αγώνα από τα μέσα. Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους ότι η Ε.Ε. μπορεί να γίνει φιλολαϊκή, να υπηρετεί τα συμφέροντα των λαών και των εργαζομένων.
Η Αγωνιστική Συνεργασία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ διαχωρίζουμε τις θέσεις μας και τις ευθύνες μας απέναντι στην πλειοψηφία των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΠΑΣΚΕ-ΣΑΔ, ΔΑΚΕ, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Χρόνια τώρα δηλητηρίαζαν το μυαλό και τη
συνείδηση των εργαζόμενων με το παραμύθι της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της ανταγωνιστικότητας που θα αύξαναν την πίτα, θα έφερναν αυξήσεις, νέες θέσεις εργασίας, κοινωνικά δικαιώματα, ευημερία για τους εργαζόμενους και την περιοχή.
Ακόμα και σήμερα στη λογική του μικρότερου κακού, καλλιεργούν την ηττοπάθεια και την υποταγή. Με τη λογική του «εφικτού» οι συνδικαλιστικές τους ηγεσίες υπέγραψαν στη ΓΕΝΟΠ, Σ.Σ.Ε. που αποδέχονται μειώσεις μισθών, απολύσεις, για να διευκολύνουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το ξεπούλημα της ΔΕΗ, λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων και σταθμών. Συμπαρατάσσονται με τις πολιτικές την κυβέρνησης και της Ε.Ε.
Τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ-ΣΑΔ, ΔΑΚΕ στο ΣΠΑΡΤΑΚΟ και φυσικά στα άλλα σωματεία ΕΝΩΣΗ, ΕΤΕ κτλ δεν κάνουν τίποτα για τη συσπείρωση δυνάμεων, την οργάνωση της απεργίας, την προοπτική του αγώνα. Καμία εμπιστοσύνη, καμία ανοχή, στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΚΕ-ΣΑΔ, ΔΑΚΕ. Είναι υπηρέτες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.
Η συμβιβασμένη πλειοψηφία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ καλεί γενικό συμβούλιο, υποτίθεται για να επιβεβαιώσουν την θέση τους για «δημόσια» ΔΕΗ. Είναι αυτοί που στήριξαν, άνοιξαν και ανοίγουν δρόμους για την διάλυση του ασφαλιστικού, την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την μετοχοποίηση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών είναι το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, η έκρηξη του δουλεμπορίου, η εργασία χωρίς δικαιώματα, το τσάκισμα μισθών, συντάξεων, εφάπαξ. Τώρα που οι μόνιμοι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ μειώνονται δραματικά και ένας κόσμος άρχισε να τους γυρίζει την πλάτη, τους έπιασε ο πόνος να βάλουν στο σωματείο τους 8μηνίτες και τους εργαζόμενους στις εργολαβίες. Όχι μόνο αρνιόνταν τα προηγούμενα χρόνια τη θέση της Αγωνιστικής Συνεργασίας και του ΠΑΜΕ, να καλύψουν όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, αλλά δεν έβαλαν ούτε το ΣΕΕΕΝ στη ΓΕΝΟΠ, γιατί κάλυπτε και ψήφιζαν σ’ αυτό 8μηνίτες και εργολαβικοί. Αυτό που τους απασχολεί είναι η συνδικαλιστική τους ισχύς και επιβίωση.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, η Αγωνιστική Συνεργασία, καλούμε τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία στις 26 του Σεπτέμβρη, να οργανώσουμε την πάλη μας, να δώσουμε προοπτική, να κλιμακώσουμε τους αγώνες.
Αγωνιζόμαστε για συνδικάτα γερά και μαζικά, απαλλαγμένα από εργοδοτικούς κυβερνητικούς συνδικαλιστές, δεμένα με τους τόπους δουλειάς, και με δράση για όλα τα προβλήματα των εργαζόμενων. Συνδικάτα που με όρους μαζικότητας, αποφασιστικότητας, αλληλεγγύης και κοινής δράσης με όλα τα λαϊκά στρώματα, θα δημιουργούν ρήγματα στη γενική γραμμή εξαθλίωσης των εργαζόμενων θα αποσπούν κατακτήσεις.
Συνάδελφοι,
ΤΩΡΑ να ριχτούμε στη μάχη της απεργίας.
ΤΩΡΑ να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς, να καταλάβουν τα αφεντικά, οι κυβερνήσεις τους και η Ε.Ε. τη δύναμή μας.
ΤΩΡΑ να ξεχυθούμε στους δρόμους όλοι οι εργαζόμενοι, οπλισμένοι με το δίκιο του αγώνα μας, μια γροθιά, να γκρεμίσουμε μνημόνια, αφεντικά και τρόικες.
Αυτή πρέπει να είναι ΤΩΡΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του συνδικαλιστικού κινήματος, κάθε τίμιου εργάτη, κάθε τίμιου συνδικαλιστή, ανεξάρτητα αν συμφωνεί σε όλα με τις θέσεις μας, που δεν έχει υποταχθεί, που δεν έχει ξεπουληθεί στην εργοδοσία, τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
Να γίνει η απεργία αφετηρία νέων αγώνων, οργάνωση της πάλης μας για σταθερή δουλειά, ζωή με αξιοπρέπεια. Να απαλλαγούμε από δανειακές συμβάσεις, μνημόνια, αντεργατικές πολιτικές και δεσμεύσεις από Ε.Ε.
Με αυτές τις θέσεις, με αυτή την κατεύθυνση και τους στόχους,
  • Επιδιώκουμε την ταξική συσπείρωση και την ενιαία δράση των εργαζόμενων στην ενέργεια, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, σε ένα ταξικό συνδικάτο, για την ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων, για σωματεία ταξικά προσανατολισμένα.
  • Παλεύουμε για κοινωνική συμμαχία και κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Για ΔΕΗ 100% δημόσια στην παραγωγή, μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, ενταγμένη σε ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα ενέργειας, που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων, μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας, για ρεύμα φθηνό στα λαϊκά νοικοκυριά
  • Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για οργάνωση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 10:30 π.μ.
ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 10:30 π.μ.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 11:00 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: