DEH

DEH

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Εμφύλιος των συνδικαλιστών της ΔΕΗ

Νέα συνδικαλιστική «κόντρα» ξέσπασε στο εσωτερικό της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενόψει και του συνεδρίου της, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 5-7 Οκτωβρίου και στο οποίο θα εκλεγούν το 31μελές Δ.Σ. της και η καινούργια ηγεσία της.
Το προεδρείο του «Σπάρτακου», του μεγαλύτερου πανελλαδικά πρωτοβάθμιου σωματείου εργαζομένων στην παραγωγή ενέργειας, είχε συνάντηση την περασμένη Δευτέρα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. Α. Ζερβό, σε μια κίνηση που ερμηνεύτηκε από πολλούς ως επίδειξη δύναμης, μέσα στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται. Ο πρόεδρος του σωματείου, Γ. Αδαμίδης, πέταξε το «γάντι» στη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ, δηλώνοντας πως «από εδώ και στο εξής ο 'Σπάρτακος' θα είναι ο θεσμικός συνομιλητής με τη ΔΕΗ Α.Ε.», αλλά και αφήνοντας ανοικτό να θέσει και ο ίδιος υποψηφιότητα για την ηγεσία της Ομοσπονδίας, απέναντι στον Ν. Φωτόπουλο.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση του απερχόμενου προέδρου, ο οποίος εδώ και καιρό βρίσκεται σε οξεία σύγκρουση με τη διοίκηση του δυτικομακεδονικού σωματείου, με πολλούς να προβλέπουν νέο γύρο ανταλλαγής «πολεμικών ανακοινωθέντων» μεταξύ των δύο πλευρών.
Το φορτισμένο κλίμα έχει δημιουργήσει διχασμό στις τάξεις της ΠΑΣΚΕ, της συνδικαλιστικής παράταξης, στην οποία ανήκουν και οι δύο και η οποία ελέγχει τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εδώ και δεκαετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: