DEH

DEH

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Το «αγκάθι» της ρευστότητας στο επίκεντρο συνάντησης Στουρνάρα-Ζερβού

Σε 600-700 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα οφειλόμενα προς τη ΔΕΗ (200 εκατ. ευρώ από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και 400-500 εκατ. ευρώ από ιδιώτες), γεγονός που δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας στην επιχείρηση.
Το πρόβλημα αυτό, καθώς και το ενδεχόμενο συμψηφισμού για τις οφειλές του Δημοσίου (με φόρους μισθωτών υπηρεσιών, κ.λπ.), συζήτησαν σε συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός.
Όπως ανέφεραν, αμέσως μετά τη συνάντηση, στελέχη της ΔΕΗ, η έλλειψη ρευστότητας αντιμετωπίζεται προς το παρόν μόνον με τη μη πληρωμή προμηθευτών, όμως, εάν συνεχιστεί, μπορεί να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.
Παράλληλα, η επιχείρηση έχει προχωρήσει σε ρύθμιση για επιμήκυνση για τον Ιούνιο 2013 δανείων ύψους 525 εκατ. ευρώ, η εξόφληση των οποίων έπρεπε να γίνει το α΄ εξάμηνο εφέτος.
Πάντως, η διοίκηση της ΔΕΗ τηρεί αποστάσεις από το ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων για την εύρεση ρευστότητας και όπως σημειώνουν με νόημα τα στελέχη της, «υπάρχει και η δυνατότητα μείωσης των φόρων».
Σχετικά με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και την option 30% που έχει η ΔΕΗ στη συγκεκριμένη εταιρία, τα στελέχη της ΔΕΗ αναφέρουν ότι «δεν θα ενεργοποιήσουμε την option, αλλά πρέπει να αποζημιωθούμε όταν θα ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΠΑ. Θέλουμε να κάνουμε αποτίμηση του 30%, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ».
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: