DEH

DEH

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Την ημερομηνία έναρξης κατασκευής του νέου ΑΗΣ Πτολεμαΐδας ζήτησε ο βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης

Την ημερομηνία έναρξης κατασκευής του νέου ΑΗΣ Πτολεμαΐδας ζήτησε από τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου και τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Ζερβό κατά την πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, ο βουλευτής του Νομού Γιώργος Κασαπίδης.
Εκμεταλλευόμενος την παρουσία των δυο κρατικών αξιωματούχων σε ακρόασή τους στη Βουλή για θέματα της ΔΕΗ ο κ. Κασαπίδης επεσήμανε την αγωνία και την ανησυχία των κατοίκων του Νομού ως προς τη μεγάλη αυτή επένδυση της ΔΕΗ που έχει εγκριθεί εδώ και 4 μήνες.
Ο βουλευτής του Νομού έθεσε ταυτόχρονα και το θέμα της μετεγκατάστασης της Μαυροπηγής που είναι άμεσα συναρτώμενη με το νέο εργοστάσιο.
Τόσο ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Ζερβός στην απάντησή του, όσο και ο Υφυπουργός σε κατ” ιδίαν συνάντηση διαβεβαίωσαν τον κ. Κασαπίδη για τη διεκπεραίωση όλων των ενεργειών που απαιτούνται μέχρι την έναρξη των εργασιών κατασκευής. Το πρόβλημα, ωστόσο, που δυσκολεύει περισσότερο την εξέλιξη του
έργου όπως υπογράμμισε ο κ. Ζερβός είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης του έργου από την πλευρά της ΔΕΗ. Το ζήτημα αυτό σύμφωνα με τονκ. Παπαγεωργίου αναμένεται να διευθετηθεί μετά και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αποκατάσταση της προβληματικής λειτουργίας τους.
Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Κασαπίδης έθεσε και το θέμα του παγώματος εδώ και μήνες των εποχικών προσλήψεων που επιτείνει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού μετά και την επιβολή της αναλογίας 1/10 στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη ΔΕΗ.
Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μαθιουδάκη έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες ενέργειες από το ΥΠΕΚΑ προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και προς το Υπουργείο Οικονομικών τα οποία και είναι αρμόδια πλέον για την αντιμετώπιση των κωλυμάτων που εμπόδιζαν την προκήρυξη θέσεων εποχικού προσωπικού συνολικά στη ΔΕΗ και στη Δυτ. Μακεδονία για περισσότερες από 2.000 θέσεις εποχικών υπαλλήλων.
Τέλος ο κ. Κασαπίδης έθεσε προς τον Υφυπουργό κ. Παπαγεωργίου και τον Δ/ντα Σύμβουλο ΔΕΔΔΗΕ κ. Κόλλια το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται στις αγροτικές κοινωνίες από τα συχνότατα κρούσματα κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕΗ και καλωδίων αντλιοστασίων ΤΟΕΒ από κακοποιούς για την υφαρπαγή πολύτιμων μετάλλων όπως χαλκού και αλουμινίου.
Το πρόβλημα όπως τόνισε ο κ. Κόλλιας είναι σοβαρότερο για τη ΔΕΗ η οποία στη διετία που μας πέρασε κατέγραψε 3.500 κρούσματα κλοπών μετασχηματιστών σε ολόκληρη τη χώρα συνολικού κόστους με τις προκληθείσες ζημιές άνω των 20 εκ. €.
Ήδη η ΔΕΗ προχωρά σε δραστικότερα μέτρα προστασίας των υποδομών της ενώ ο Δ/νων Σύμβουλος ζήτησε και την ανάδειξη του προβλήματος και την ενεργότερη συνδρομή της ελληνικής Πολιτείας και κοινωνίας για την αντιμετώπισή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: