DEH

DEH

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ραχήλ Μακρή βουλευτής Ν. Κοζάνης ΑΝ. ΕΛΛ για τις προγραμματικές Σαμαρά σχετικά με την ΔΕΗ και την επίσκεψη Φούχτελ στην Πτολεμαίδα

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις επιταγές του Μνημονίου και με μπροστάρη τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προχωρά στην άνευ όρων εκποίηση της ΔΕΗ. Μια ενέργεια που θα στοιχίσει στη χώρα κοινωνικά, οικονομικά και ηθικά αφού η επιχείρηση αποτελεί πυλώνα κοινωνικής συνοχής και συμβάλει στην διαφύλαξη της Εθνικής κυριαρχίας, εξασφαλίζοντας στη χώρα ενεργειακή επάρκεια.
Η ΔΕΗ είναι μια επιχείρηση που από τη φύση της θα μπορούσε να αποτελεί υπόδειγμα ευρωστίας και ευμάρειας. Δυστυχώς, οι πολιτικές των κ. Χατζηδάκη, που διετέλεσε Υπουργός επί κυβερνήσεων του κ. Καραμανλή και σήμερα του κ. Σαμαρά, και Παπακωνσταντίνου συνετέλεσαν, ώστε η επιχείρηση να γνωρίσει δημοσιoοικονομικό εκτροχιασμό και ουσιαστικά να έχει χρεοκοπήσει. Σήμερα, έχοντας συστηματικά απαξιώσει την επιχείρηση την ξεπουλάνε στην κυριολεξία

και εκχωρούν το αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να απολαμβάνουν φθηνή και επαρκή ενέργεια.
Οι συνθήκες γίνονται ακόμη χειρότερες για τους εργαζομένους στην επιχείρηση αλλά και στους πολίτες της Κοζάνης, της Φλώρινας, του Αμυνταίου και της Μεγαλόπολης που βιώνουν τα αποτελέσματα της δραστηριότητας της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της επιχείρησης βιώνουν τον κατακερματισμό των αποδοχών τους με συνέπεια να μην ανταμείβονται για τις υπηρεσίες που προσφέρουν μέσα σε αντίξοες συνθήκες, ενώ όπως όλα δείχνουν η κατάσταση θα χειροτερέψει.
Οι συνθήκες εργασίας στην επιχείρηση δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο με τις ελλείψεις σε προσωπικό, ενώ η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας αυξάνουν την ανεργία σε απελπιστικά επίπεδα. Ποιος εγγυάται ότι αύριο ο ιδιώτης επενδυτής και «στρατηγικός επενδυτής» συνέταιρος της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, δεν θα προσλάβει αλλοδαπούς με αποδοχές πείνας για να δουλέψουν στην επιχείρηση; Κανένας λόγος δεν γίνεται για την περιβόητη αποκατάσταση των εδαφών, για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για το θεσμικό πλαίσιο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Παράλληλα, στα πλαίσια του Γερμανικού οικονομικού επεκτατισμού ο μεσολαβητής της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα κ. Φούχτελ συνεχίζει τις επισκέψεις του, αυτή τη φορά σε συνέδριο του δικτύου ενεργειακών Δήμων της χώρας που συνδιοργανώθηκε με το Γερμανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης. Γιατί άραγε οι επισκέψεις και οι συνδιασκέψεις πραγματοποιούνται μόνο με Γερμανούς αξιωματούχους και όχι και με άλλων κρατών εκπροσώπους, όπως της Γαλλίας και της Ιταλίας, χώρες που επίσης διαθέτουν άριστη τεχνοτροπία στα ενεργειακά ζητήματα; Μήπως οι παρεμβάσεις από τους αξιωματούχους της συγκεκριμένης χώρας πραγματοποιούνται εκ του πονηρού και εξυπηρετούν συμφέροντα που στοχεύουν στην εξαγορά των μονάδων της ΔΕΗ;
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχοντας γνώση των συνεπειών των ενεργειών της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά προειδοποιούμε ότι δεν θα ανεχτούμε την εκποίηση της ΔΕΗ σε ιδιώτες με όρους ξεπουλήματος.
Δεν θα ανεχτούμε την διάλυση της ενεργειακής ραχοκοκαλιάς της χώρας, θέτοντας σε κίνδυνο τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε επικίνδυνες εποχές.
Δεν θα ανεχτούμε τα παιχνίδια σε βάρος της κοινωφελούς επιχείρησης από επιχειρηματίες φίλα προσκείμενους σε συνεργάτες και Υπουργούς του κ. Σαμαρα.
Ο τυχοδιωκτισμός, η ανεπάρκεια, η ανευθυνότητα και η προχειρότητα της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά δεν πρέπει να αποτελέσει την αιτία να καταστραφεί ο Εθνικός πλούτος των Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: