DEH

DEH

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΔΕΗ: Τα επιδόματα έτρεχαν, η εταιρεία βούλιαζε…


Δύο χρόνια σκληρής λιτότητας και συνεχών περικοπών για τους Έλληνες πολίτες χρειάστηκαν μέχρι το κράτος να κάνει το αυτονόητο: Να κόψει το οικογενειακό επίδομα που εισέπρατταν μεγαλοστελέχη της επιχείρησης (με αποφάσεις που αποδέχθηκαν ασμένως Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος!) και έφτανε, όπως λέγεται, ακόμα και τις 3.500 ευρώ τον μήνα για τον πρόεδρο Αρθούρο Ζερβό. Όλα αυτά τη στιγμή που η τότε κυβέρνηση προχώρησε σε μπαράζ οριζόντιων περικοπών, παρότι υποσχέθηκε δικαιότερη κατανομή των βαρών. Και για να μην ξεχνιόμαστε, έστειλε και το χαράτσι της ΔΕΗ, το οποίο χαρακτήρισε αναπόφευκτο μέτρο για τη δημοσιονομική προσαρμογή.


Βλέπετε, η ΔΕΗ λειτούργησε όπως κάθε δημόσιος φορέας που σέβεται τα… ήθη και έθιμα: η διοίκηση προικοδοτήθηκε με μπόνους ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. 

Και παρότι ήδη από πέρυσι τέθηκε νομικό θέμα για τη συγκεκριμένη παροχή, έπρεπε να φτάσουμε στην πρόσφατη γενική συνέλευση για να αποφασίσει ο βασικός μέτοχος (Δημόσιο) να καταψηφίσει την πληρωμή, επικαλούμενος και τη γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. 

Για τους επικεφαλής της ΔΕΗ το χρήμα έρρεε άφθονο, παρότι η εταιρεία έχει φτάσει ένα βήμα πριν από την κατάρρευση. Σημειώστε, όμως, ότι η ΔΕΗ έχει δωρεάν τις πρώτες ύλες, πρακτικά αποτελεί μονοπώλιο (ειδικά μετά και τις τελευταίες αφαιρέσεις αδειών από εναλλακτικούς παρόχους) και ταυτόχρονα προσφέρει «βασική υπηρεσία». Είναι να απορεί κανείς πώς εταιρεία που απολαμβάνει αυτό το τρίπτυχο έχει φτάσει στο κόκκινο. 

Όπως χαρακτηριστικά έλεγε στη στήλη έμπειρος investment banker, «ακόμα και ένα ρομπότ να είχες βάλει στη διοίκηση θα τα είχε καταφέρει καλύτερα»… 

Μετά από αυτά, μένει να δούμε πότε και πώς θα επιστραφούν τα χρήματα που δόθηκαν ως μπόνους.

ΥΓ.: Πάλι καλά που δεν είχε βαπτιστεί η συγκεκριμένη παροχή «επίδομα ρεύματος»!



Από http://www.euro2day.gr/chameleon/139/articles/713908/ChameleonArticle.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια: