DEH

DEH

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Το «μυστικό» σκάκι σε ΔΕΗ και τράπεζες…

Oπως ανακοινώθηκε, πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΥΠΕΔ) αναλαμβάνει ο πρώην διευθύνον σύμβουλος της ΔΕΗ και καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Τάκης Αθανασόπουλος.
Επίσης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Επενδυτικής Τραπεζικής του Ομίλου ALPHA BANK κ. Γιάννης Εμίρης.
Alpha Bank – EFG Euronank
Πέραν όλων των παραπάνω, είμαστε σίγουροι ότι θα απορείτε κυρίως για το που κολλάνε στην ιστορία μας, η Alpha Bank, η EFG Euronank, το ΠΑΣΟΚ & η ΝΔ. Μα πολύ απλά και εν συντομία να αναφέρουμε ότι χθες επιβεβαιώθηκαν για ακόμη μια φορά οι καλές σχέσεις που διαχρονικά διατηρεί η ΝΔ με την Alpha Bank και από την άλλη πλευρά οι σχέσεις που πάντα είχε το ΠΑΣΟΚ με την EFG Eurobank. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο πρώην Διευθύνον σύμβουλος του ΤΑΥΠΕΔ, επί σειρά ετών στέλεχος της EFG Eurobank, μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του, αντικαταστήθηκε, ουσιαστικά, από τον κ. Γιάννη Εμίρη, μέχρι σήμερα επικεφαλής της Επενδυτικής Τραπεζικής του Ομίλου ALPHA BANK. Και μη νομίζει
κανείς ότι βγάλαμε τα παραπάνω συμπεράσματα μόνο αυτό το γεγονός. Αφού αρκεί να λάβει κανείς υπόψη ότι τις τελευταίες δύο δεκαετίες, επί κυβερνήσεων της ΝΔ, αυτή που «κυριαρχούσε» ήταν η Alpha Bank (με προέδρους χρηματιστηρίων κτλ), ενώ αντίστροφα, επί ημερών ΠΑΣΟΚ, ο όμιλος ο οποίος κυριαρχούσε ήταν αυτός της EFG Eurobank (στελέχη σε οργανισμούς, σε κυβερνητικές θέσεις, ακόμη και στην ΕΤΕ). Τέλος, δε θα πρέπει κανείς να ξεχνάει και την πρόσφατη ιστορία με το Deal των δύο τραπεζών, όπου όπως είχαμε τότε αποκαλύψει, στελέχη της Alpha Bank κατήγγειλαν ότι πιέστηκαν από την πολιτική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσουν σε αυτήν την κίνηση. Μάλιστα, μόνο τυχαίο δε μπορεί να θεωρηθεί ότι το deal χάλασε λίγο πριν τη διαφαινόμενη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού…
Αθανασόπουλος – ΔΕΗ – RWE
Αρχικά να αναφέρουμε ότι αν η ανακοίνωση του ονόματος του κ. Αθανασόπουλου έχει μεγαλύτερη σημασία, για κάποια από τις υπό ιδιωτικοποιήσεις εταιρείες, αυτή είναι σίγουρα η ΔΕΗ. Αυτό συμβαίνει όχι γιατί το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν διευθύνον σύμβουλος της εταιρείας για ένα χρονικό διάστημα (τη διάρκεια της κυβέρνησης Καραμανλή), αλλά γιατί σύμφωνα με πληροφορίες (οι οποίες είναι απόλυτα επιβεβαιωμένες), ο κ. Αθανασόπουλος είχε συμφωνήσει με το γερμανικό «Κολοσσό» RWE, για την πώληση της ΔΕΗ. Μάλιστα, αυτοί που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες λένε ότι αυτή η απόφαση του, είχε προκαλέσει τότε μεγάλες αντιδράσεις, τόσο στο εσωτερικό της ΔΕΗ, όσο και στους κόλπους της τότε κυβέρνησης, κάτι το οποίο οδήγησε τελικά στην απομάκρυνση του από τον οργανισμό και μάλιστα, για όσους θυμούνται με άσχημο τρόπο. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό, πόσο μεγάλο ενδιαφέρον αποκτάει για τη ΔΕΗ και τη μετοχή της, η τοποθέτηση του συγκεκριμένου προσώπου στο τιμόνι του ΤΑΥΠΕΔ. Τώρα, βέβαια για να λέμε και την αλήθεια, όταν ο κ. Αθανασόπουλος φώναζε να πουληθεί η ΔΕΗ, μάλλον δίκαιο είχε, ειδικά αν δει κανείς τη επακολούθησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: